Ukesmeny – lavkarbo edition

Jeg vet av egen erfaring at kreativiteten på middagsfronten til tider kan stoppe helt opp, og man ender opp med å spise det samme gamle om og om igjen. Så jeg tenkte jeg kunne dele en ukesplan for middager i lavkarbo edition, siden jeg mesteparten av tiden forholder meg til lavkarbo nå. Men disse middagene kan jo fint brukes til “vanlig” kosthold også, og man kan da bare legge til tilbehør som vanlig pasta, poteter, ris etc! 🙂

MANDAG:
Kylling og spinatgryte
Denne middagen her synes jeg er så god, og den er perfekt å bruke ulike proteiner til. Jeg veksler mellom kylling, svin, biff og scampi – og synes denne er god til det meste. Full oppskrift og fremgangsmåte finner du her.

 

TIRSDAG:
Laks med tykk ostesaus
Verken meg eller Henrik er storspisere av fisk, men denne middagen her sklir lett ned. Sitronmarinert laks med en tykk, hjemmelaget ostesaus med urter. Jeg liker å ha salat på siden, mens han stort sett lander for dampet grønnsaker. Hele oppskriften finner du her.

 

ONSDAG:
Indrefilet av svin med hjemmelaget peppersaus og grønnsaker
Denne her er fest i magen, jeg elsker indrefilet av svin. Når det gjelder tilbehør, så er jo mulighetene uendelige.
Oppskrift finner du her.

 

TORSDAG:
Spagetti Carbonara
Både meg og Henrik er over gjennomsnittlig glad i pasta, så når jeg fant en oppskrift på lavkarbopasta som faktisk smakte godt, så var det fest i heimen. Og carbonara er jo så sinnsykt godt, spesielt når man lager den fra bunn av. Mums. Oppskrift finner du her.

 

FREDAG:
Lasagne med salat
Perfekt fredagsmiddag/kvelds. Oppskriften på denne finner du her.

 

LØRDAG:
Biff med tilbehør
Her har vi landet på hjemmelaget hvitløkssmør, bernaisesaus, fylt sopp og grønnsaker. Så godt, og dette er sånn middag man bare må legge seg litt nedpå etter å ha fortært. Oppskrift finner du her.

 

SØNDAG:
Scampi og spinatgryte
Denne er lik som kyllinggryten som er satt opp på mandag – helt enkelt for å få brukt opp restene av både fløte, sopp og spinat. Spinatposene man får kjøpt i butikken er ofte så store at man ikke har sjanse å få brukt opp alt på en gang. Så planlegging for å få brukt opp alt av råvarer, grønnsaker og salater før det blir ødelagt – det er en god ting 😀 Oppskrift finner du her.

_____________________

Hva synes dere om denne typen innlegg?
Om dere liker det, så fortsetter jeg gjerne med et fremover 🙂 Yey or ney?

 

Følg meg gjerne på mine andre kanaler;
personlig instagram her  –   facebook her   –  snapchat; kariannenesse  –  interiør-instagram her

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg