Rask middag med indrefilet av svin

Hjemmelaget indrefilet av svin er magisk, så lenge man ikke steker det for lenge. Denne gangen hadde vi ikke så mye tilbehør i hus, så da ble det en lowcarb-friendly svinemiddag med hjemmelaget peppersaus, grønnsaker og litt løk. Savnet faktisk ikke verken poteter eller annet tilbehør, for dette var veldig godt i seg selv.

 

 

Når det gjelder kjøttet, så pleier jeg å marinere det i litt olivenolje, hvitløk, salt, pepper og litt rosmarin og timian og lar dette ligge i romtemperatur i noen timer før jeg skal steke det. Jeg bruner alltid indrefileten på pannen først på høy varme, før jeg steker den i ovnen. Jeg pleier å ta den i en ildfast form, steke den på 200-220 grader til steketermometeret viser mellom 67-68 grader. Deretter lar jeg det hvile i minst 10-20 minutter før jeg skjærer det opp. Da er kjøttet noe rosa inni, og det er fortsatt veldig saftig og godt!

Sausen slumpet jeg sammen av fløte, stekesky fra kjøttet, hele pepperkorn, en ts kremost, salt og pepper, og litt flytende buljong. Jeg er alt for dårlig til å skrive ned ting, mengder og slikt når jeg lager mat og skal dele det her inne. Jeg er storfan av slumping, for da kan man smake seg til sin egen favoritt underveis. Pleier aldri å følge oppskrifter slavisk, siden alle har forskjellig smak og ønsker.

Åh som jeg gleder meg til å lage dette på grillen snart. 

 

Følg meg gjerne på mine andre kanaler;
personlig instagram her  –   facebook her   –  snapchat; kariannenesse  –  interiør-instagram her

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg