Pikekyss til 17.mai

lekkert på 17.mai bordet 

Om du vil ha noe søtt, spiselig og dekorativt på årets 17.mai bord, så kan jeg anbefale pikekyss på pinne. Jeg har aldri laget marengs før, men det var overraskende enkelt. Så man trenger ikke å ha store kjøkkenkunnskapene for å dra denne her i havn. Derimot er det greit å være litt flink med sprøytetippen, noe jeg ikke kan skryte på meg. Men resultatet ble levbart, til tross for at jeg ikke helt har teknikken inne. Lærer etterhvert, si 😉

Denne porsjonen ga meg 10 store “slikkepinner”:
2 eggehviter

100 g sukker
blå konditorfarge
rød konditorfarge
(jeg bruker cascas sin, og er veldig fornøyd med den) 

Fremgangsmåte:
– Sett stekeovnen på 90 grader. Jeg brukte varmluft.

– Skill eggehviten fra plommene og hell hviten i en bolle for seg selv.

– Pisk eggehviten til den begynner å skumme.

– Hell sukkeret oppi litt etter litt mens du pisker på lav hastighet.

– Pisk blandingen til du har en blank, fast og fin marengs (dette tar litt tid).

– Når marengsten er så stiv at du kan snu bollen opp ned uten at noe renner ut, er den ferdig.

– Heretter deler du marengsen i tre ulike skåler, med ca lik mengde i hver skål.

– Bland blå konditorfarge i den ene skålen, og rød i den andre.

– OBS; bruker du for mye konditorfarge smitter dette av på tennene når du spiser.

– Sprøyt ønsket mønster/sirkler/form på et stekebrett med bakepapir på.

– Jeg hadde en sprøytetipp med tre åpninger, men har du bare vanlig, så går det også. Pass da bare på å prøve å legge de tre ulike fargene ut til hver “side” i posen, slik at alle fargene blir sett når du sprøyter ut 🙂 Elendig forklart, men forhåpentligvis forstår dere hva jeg mener.

– Stikk inn en pinne i de ferdigsprøytede marengsdelene før du setter dem i ovnen. Jeg brukte vanlige grillpinner av tre og tannpirkere, men du kan nok bruke mye forskjellig annet også.

– Stek midt i ovnen i ca 90 minutter.

– Når pikekyssene er ferdigstekt; slå av ovnen og la brettene stå inni til den har kjølnet.

– Disse kan oppbevares i lang tid, så lenge du har en helt tett boks som du setter i romtemperatur.

Selv om resultatet ikke ble så fint som jeg hadde håpet, så var det veldig gøy å lage disse. Så jeg tenker jeg skal eksperimentere mer med marengs senere. Om du ikke ønsker å lage dem som slikkepinner, så kan du jo bare lage de som vanlige, små pikekyss som du kan ha i skåler og krukker. Kreativiteten er den eneste stopperen!

Enjoy 🙂 

 

 

Følg meg gjerne på mine andre kanaler;
personlig instagram her  –   facebook her   –  snapchat; kariannenesse  –  interiør-instagram her

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg