Oppskrift: dooleystrøfler

Er det noen sjokoladeelskere her?

Jeg spiste belgiske trøfler for første gang i fjor, og synes det var helt magisk. Sjokolade som smelter i munnen, fulle av smak. Så i år ville jeg prøve å lage mine egne, og endte på hjemmelagde Dooleystrøfler. Dooleys som i likøren, som smaker likt som Baileys. Så nå snakker vi sjokolader, si. Jeg synes de ble veldig gode, så jeg tenkte jeg kunne dele oppskriften med dere. Perfekt julesnop eller en fin gave til noen du er glad i!

Oppskrift: 
* 1 dl kremfløte
* 150g mørk sjokolade
* 100g lys sjokolade
* 0,5 dl dooleys/baileys.

Fremgangsmåte:
– kok opp fløten i en liten kjele.
– knekk sjokoladen i mindre biter.
– ta kjelen av platen og hell oppi sjokoladen.
– rør rundt og la den smelte helt.
– rør inn dooleysen/baileysen.
– sett kjelen i kjøleskapet over natten slik at alt stivner.

Deretter triller du ut kuler i ønsket størrelse. Det er ganske klissete underveis, så jeg anbefaler å vaske hendene jevnlig for å gjøre det lettere. Når kulene har ønsket form, så kan du rulle dem i melis, oboy eller kakaopulver. Jeg valgte oboy, for det synes jeg er best.

Tips; les oppskriften skikkelig.
haha, her gikk jeg på en gigantisk smell. Alt var klappet og klart, og jeg skulle bare tilsette dooleysen. Og denne lille gnomen her trodde det stod 0,5 LITER fremover 0,5 DESILITER, så det ble jo en suppe. Så da var det bare en ting å gjøre; tidoble hele dritten. Normale folk ville sikkert bare kastet det – but not me. Så det som skulle være en liten batch med trøfler, endte opp med å bli 4,5 kilo. Jeg holdt på fra lørdag til mandag, haha. Ikke anbefalt. Så nå har jeg pakket 25 kremmerhus med trøfler som jeg skal gi til venner og familie. Så det kom jo noe godt ut av det, i det minste.  

 Smelter på tungen. Veldig gode, men utrolig mektige.
Enjoy!

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg