Ny favoritt; lavkarbo firkløverkake

Oh dang, denne smaker som originalen

Jeg har jo delt en annen versjon av lavkarbo firkløverkake her inne før, men nå har jeg prøvd meg frem på en ny og forbedret utgave. Kakebunn og vaniljekrem er dietdoctor sin grunnoppskrift, men som jeg har gjort noen små endringer på. Og om jeg må si det selv; så er denne rimelig close to den orignale firkløverkaken som man baker med hvetemel, sukker and so on. Denne ble en slager her på morsdagen, og jeg gleder meg til å lage den enda flere ganger. Sinnsykt god, helt enkelt! 😀

Til bunnen trenger du:
4 eggehviter (spar på eggeplommene til senere)
80g tagatesse
110g mandelmel
100g smør
1,5 dl kremfløte
2 toppet teskjeer med bakepulver
to flate teskjeer med psyllium (du kan også bruke fiberhusk)
noen dråper vaniljeekstrakt

 

Fremgangsmåte på bunnen:

– Sett ovnen på 185 grader.

– Start med å separere eggehvitene fra plommene. Sett vekk de fire eggeplommene til senere.

– Hell eggehvitene i en bakebolle og pisk i noen minutter til hviten lysner og blir luftig.

– Tilsett tagatessen mens du rører.

– Smelt smør, og deretter hell smøret og resten av ingrediensene i bollen. Rør lett til du har en jevn masse.

– Smør en rund bakeform på ca 23 cm, før du heller røren oppi.

– Stekes midt i ovnen i ca 20-25 minutter (sjekk med en grillpinne/tannpirker/lignende at kaken er gjennomstekt i midten før du tar kaken ut). Steketiden kan variere fra ovn til ovn.

– Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøle seg helt før du tar i fyllet.

Kaken kan også stå i kjøleskapet til dagen etter, dersom den ikke skal serveres samme dag.

 Til vaniljekremen trenger du:
4 eggeplommer
175 ml kremfløte
2 toppa ss tagatesse
100 g smør
½ gelatinplate
noen dråper vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte vaniljekrem:

– Legg en halv gelatin plate i en bolle med kaldt vann.

– Hell eggeplommer og fløte i en kjele på lav varme.

– Visp jevnlig og ha i alle ingrediensene utenom smøret.

– Visp til kremen tykner, og pass på at det ikke begynner å koke.

– Kutt smøret opp i mindre terninger og tilsett de i kjelen. Rør til du har en jevn masse.

– Ta kjelen av varmen, klem vannet ut av gelatinplaten og rør den inn i blandingen.

– La den avkjøle seg før du setter den i kjøleskapet.

– Lag den gjerne på kvelden og la den stå i kjøleskapet til dagen etter.

 

Til glasuren trenger du:
170g sukkerfri sjokolade
50g meierismør
50g tagatesse
130g kremfløte
1 neve hakket hasselnøtter
1 ts salt/en god dryss havsalt

 

Fremgangsmåte på glasuren:
– Knekk opp sjokoladen i mindre biter og kutt opp hasselnøtter.

– Ha alle ingrediensene i en kjele og la det smelte sammen på lav til middels varme.

– Rør jevnlig og pass på at varmen ikke er for høy.

– Når du har fått en jevn og fin masse tar du den av varmen og lar den stå og kjølne.

– Jeg lot min blanding stå i romtemperatur for å kjølne og tykne over noen timer, ettersom den er veldig rennende når den kommer av platen. Pass bare på at den ikke stivner helt og står for lenge.

 Montering av kake, fyll og glasur:

– Del kakebunnen i to ca like tykke bunner.

– Sett den ene bunnen på ønsket kakefat og spar toppen av kaken til etterpå.

– Bre den avkjølte vaniljekremen utover på kakebunnen.

– Legg deretter på toppen/lokket av kaken.

– Fordel den avkjølte sjokoladeglasuren over toppen og på siden av kaken, og deretter sett den i kjøleskapet for å sette seg skikkelig.

Enjoy 😀

 

Følg meg gjerne på mine andre kanaler;
personlig instagram her  –   facebook her   –  snapchat; kariannenesse  –  interiør-instagram her

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg