Lun og saftig eplekake

– m u m s –

Nå er det denne tiden på året igjen, den tiden hvor mateplene er på sitt beste og eplekaker frister som bare det. Jeg har jo et mannebein som er langt over gjennomsnittlig glad i eplekake, så mor må til pers og bake litt. I tillegg har jeg jo fri tilgang på små og sure matepler fra gården hjemme, så da må det sankes litt epler. Jeg har kun bakt eplekake to ganger i hele mitt liv, og denne ble så mye bedre enn den forrige. Om jeg skal si det selv, så ble den veldig god, og Henrik var i ekstase, haha. Så dette er jo desidert en innertier som høstkos. Jeg har fortsatt en del epler igjen, så planen er å lage mer eplemos, eplekake-muffins og litt annen snacks som kan fryses. Oppskriften er fra melk.no, men jeg har tilsatt litt mer sukker, en hel del mer kanel og litt mer epler for få den slik vi liker den best! 😀

Oppskrift til springform på 24 cm:

4-6 epler
5-7 ss sukker
3-4 ss malt kanel
_________

200 g smør
200 g sukker
4 rom-tempererte egg
170 g hvetemel
1 ts bakepulver
2 ts malt kanel
litt perlesukker til topping

Fremgangsmåte:

* Sett ovnen på 180 grader.

* Skrell eplene, fjern kjernen og skjær de opp i tynne båter.

* Legg eplebåtene i en brødpose og tilsett sukker og kanel. Rist godt på posen, slik at alle eplebåtene blir godt dekket. La ligge til senere.

* Pisk sukker og smør til en luftig blanding. Kjøkkenmaskin anbefales absolutt.

* Tilsett ett og ett egg – og pisk godt mellom hvert egg.

* Tilsett mel og bakepulver og vend det forsiktig inn i røren.

* Finn frem en springform på 24 cm og legg bakepapir i bunnen.

* Hell oppi halve kakerøren, før du legger oppi en del av eplebåtene og den gode “sausen” som har dannet seg i posen med epler, sukker og kanel.

* Hell over resten av kakerøren, før du pynter med resten av eplebåtene og siste rest av “sausen”.

* Strø over litt perlesukker på toppen.

* Stek midt i ovnen i ca 50 minutter.

… og server 🙂 

Enda bedre blir det om du serverer den med vaniljeis og litt salt karamellsaus. Da er det ren fest i munnen.

Kaken kan fryses – om det er noe igjen 😎
Enjoy!

 

 

Følg meg gjerne på mine andre kanaler;
personlig instagram her  –   facebook her   –  snapchat; kariannenesse  –  interiør-instagram her

2 kommentarer
    1. Epler kan du også skrelle, skjære opp i “eplekakeskiver” og fryse i passe porsjoner. De kan ligge i årevis i fryseren. Så kan du bake eplekake anytime..det er bare å stikke epleskivene rett i kaken,på med kanel og sukker og stek. Behøver ikke tine epleskivene først. Spiller heller ingen rolle om de med tiden virker “frysetørret”..det merkes ikke i kaken.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg