Luftige og gode lavkarbo-rundstykker

Nå har jeg endelig funnet en oppskrift på lavkarbo-rundstykker som både er gode og har riktig konsistens. De oppskriftene jeg har prøvd meg på tidligere, har enten smakt fuglemat eller har vært helt off nå det gjelder sprø utside og myk innside. But hallelujah, nå har jeg funnet the one. Hvor og hvem oppskriften kommer fra, aner jeg ikke. Jeg har sett den bli publisert av så mange forskjellige + med små endringer hit og dit, så har null clue på hvem som har credit for disse. Men et klapp på skulderen for kreativitet skulle han/hun hatt 😎 Å starte på lavkarbo er desidert det beste valget jeg har gjort for magen min på mange år. Den har blitt så mye mer stabil, happy og er omtrent ikke kranglete lenger. Så jeg merker det rimelig fort om jeg skeier ut eller spiser noe utenfor lavkarbo-kostholdet. Da er det mageknip, hyppige toalettbesøk og en oppblåst hval som kommer frem igjen 🙂 Too much info kanskje, heheh.

 Til 9 mellomstore rundtstykker trenger du:
4 dl mandelmel
2 dl sesam-mel
5 ss fiberhusk
3 ts bakepulver
4 ts vanlig eddik eller hvitvinseddik
5 dl kokende vann
6 eggehviter
2 ts salt
  Fremgangsmåte:
– Sett vannet på kok.
– Visp sammen eggehviter og eddik godt i en bolle.
– Bland sammen alt det tørre for seg, før du tilsetter det i eggehvite/eddikblandingen.
– Visp godt før du tilsetter det kokende vannet.
– La mikseren jobbe før du deler opp i 9 runde emner på et bakebrett.
– Topp gjerne med sesamfrø, før du steker dem nederst i ovnen i 50-60 minutter på 170grader.

Avkjøl på rist før servering eller du hiver dem i fryseren. De er helt ypperlig til å ha liggende klar i frysen, og de holder seg godt. Jeg tar opp ett og ett ved ønske, og tiner de kjapt i steikeovnen når jeg skal spise.
Fortsatt like gode, sprø på utsiden og myk inni! =D 

 

 

Følg meg gjerne på mine andre kanaler;
personlig instagram her  –   facebook her   –  snapchat; kariannenesse  –  interiør-instagram her

17 kommentarer

Siste innlegg