Luftig og god sjokoladekake

Hello cakelovers. 

Jeg er jo veldig glad i å stå på kjøkkenet – både når det gjelder matlaging og baking. Så nå tenkte jeg å dele oppskrift på en deilig, luftig (men mektig) sjokoladekake. Denne oppskriften har både meg og mamma brukt i mange år, etter å en eller annen gang fått tips av en venninne. Det er originalt en langpanneoppskrift, men jeg har halvert røren og brukt en springform på 26cm.

Oppskrift på rund springform på 26 cm:
125 g smør
2 egg
250 g sukker
1-2 ss kakao
1-2 ss oboy
1 ts vaniljesukker
1,5 ts natron
225 g hvetemel
3 dl kefir

 

Oppskrift glasur:
200 g smør
500-600 g melis
3 ss oboy
2 ss kaffe
2 ts vaniljesukker  Fremgangsmåte:
– Sett ovnen på 200 grader.

– Smelt smøret og la det kjølne. 

– Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. 

– Bland sammen smøret med eggedosisen, og tilsett deretter alt det tørre og kefiren. 

– Visp til du har en jevn og klumpfri røre.

– Hell røren i en springform med bakepapir, og sett den midt i ovnen. 

– Kaken skal stekes i ca 25-30 minutter.
> sjekk jevnlig med en kakenål/grillspyd om den er gjennomstekt. 

– Avkjøl kaken før du lager glasur. 

– Pisk smeltet smør og melis til en myk krem.

– Tilsett oboy, vaniljesukker og kaffe. 

– Pisk til den er helt klumpfri. 

– Smør den på / pipe den på med ønsket sprøytetipp. 

Kaken klarer seg fint i kjøleskapet noen dager – og kan også fryses =D 

 

 

Enjoy! 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg