Lavkarboversjonen av bakt potet

… nemlig ovnsbakt knutekål

Og ja, knutekål høres noe spesielt ut om man ikke har hørt om det før. Det hadde ikke jeg før for noen få uker siden, og da ville jeg gi det en sjanse. Jeg har nå prøvd det i både mos og som bakt “potet”, og sistnevnte ble utrolig godt. Dette kan jo for øvrig være en fullverdig middag i seg selv uten noe utenom – eller det kan brukes som tilbehør til en kjøttmiddag osv.

 

Dette brukte jeg:
1 mellomstor knutekål
1/2 pakke bacon
Gressløk
Salt
Pepper
Vann
Buljong

________________________________

 

Slik gjorde jeg:
– Sett stekeovnen på 220 grader.

– Skrell knutekålen og lag tynne snitt i den.

– Legg knute kålen i en ildsfastform sammen med pittelitt buljongvann. Dette tipset leste jeg på en gruppe på facebook, og det ga virkelig god smak.

– Stek til den begynner å bli mør. Vi hadde en middels stor knutekål, og denne brukte ca 1 time i ovnen på å bli myk.

– Når den nærmer seg ferdig, ta den ut for å krydre med ønsket krydder og strø ost både i mellom lagene og på toppen.

– Stek til osten er gylden og fin.

– Mens kålen har siste innspurt i ovnen, kan du steke baconterniner og finne frem det du vil fylle den med. Jeg fylte den med rømme, bacon og gressløk.

– Ta den ut, og stapp den full i alle de godsakene du liker.

Tips til oppkutting:
Stikk en grillpinne (eller noe annet langt og skarpt) gjennom nedre del av knutekålen. Tre den helt gjennom og la den sitte der mens du lager tynne snitt. Da unngår du å kutte helt igjennom slik at den faller fra hverandre. Ta grillpinnen ut igjen når du er ferdig å skjære opp.

Når knutekålen har blitt mør i ovnen:
Ta den ut, spre lagene og stapp litt ost nedi. Deretter strør du et godt lag på toppen, før du setter den inn igjen i ovnen.

Dette ble overraskende godt, og jeg gleder meg til å lage det flere ganger. Vi brukte det også som tilbehør til grillet indrefilet for en stund siden, og det var helt nydelig! 😀

 

Følg meg gjerne på mine andre kanaler;
personlig instagram her  –   facebook her   –  snapchat; kariannenesse  –  interiør-instagram her

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg