Lavkarbovennlig ukesmeny

Juhuu, nå er det en stund siden sist jeg var her inne – og enda lengre er det siden jeg delte mat, ukesplaner og oppskrifter. Men nå er jeg her, og jeg tenkte jeg kunne pangstarte med å dele en ukesmeny som også er lavkarbo-vennlig 😀 Om du ikke er på lavkarbo så er det bare å bruke de ingrediensene du normalt bruker 🙂 Altså å bruke poteter fremfor knutekål osv! 

 

Mandag: Hjemmelaget blomkålsuppe

En god start på uken med en tykk, god og kremet blomkålsuppe. Forrige gang jeg laget det var jeg litt ivrig med både bacon og persille – men personlig synes jeg det er best uten! Så det går fint an å droppe, og da får man kjørt inn en kjøttfri dag også 🙂 Oppskrift finner du her!

 

 

Tirsdag: Gratinerte kjøttboller 

Dette er veldig godt og mettende. De lavkarbo hvitløksbrødene på si der derimot, blir ikke laget igjen, haha. Jeg pleier å servere dette med bare salat på siden, men man kan også bruke pasta og hvitløksbrød til 🙂 Oppskrift finner du her!

 

 

Onsdag: Tacosalat

En rask og god tacosalat er omtrent noe av det kjappeste og enkleste man kan lage. Det er også en fin måte å bruke opp det man har av frukt og grønt i kjøleskapet. Oppskrift finner du her!

 

 

Torsdag: Hasselbakt “potet” / knutekål 

Bakt knutekål er en erstatning for bakt potet. Så om man ikke er på lavkarbo, så er det jo bare å bruke vanlig potitt 🙂 Veldig godt, enkelt – men det tar litt tid å steke den. Oppskrift finner du her!

 

 

Fredag: Gratinert form med kjøtt, mos og ost

En gammel klassiker fra da vi var små; mos, kjøttdeig og ost i ovnen. Dette er også veldig enkelt og godt, og tipper det er en innertier hos kidsa også. Greit i en hektisk hverdag 🙂 Oppskrift finner du her!

 

 

 

Lørdag: Hjemmelaget parmapizza

Selv om jeg er mest fan av tradisjonell hjemmelaget pizza, så er det også veldig godt med parmapizza i ny og ne. Jeg har ikke spist så mange parmapizza ute før, så denne er litt etter egne smaksløker og ønsker 🙂 Oppskrift finner du her!

 

 

 

Søndag: Laks med grønnsaker og ostesaus 

Her hjemme er vi ikke så glade i fisk, men akkurat denne middagen her liker vi godt. Så vi veksler stort sett mellom laks, ørret og fiskekaker når vi skal ha fisk, og da er denne retten her en fin go-to 🙂 I tillegg er den lagd på et blunk, som er veldig greit. Oppskrift finner du her! 

 

 

 

Følg meg gjerne på mine andre kanaler;
personlig instagram her  –   facebook her   –  snapchat; kariannenesse  –  interiør-instagram her

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg