Lavkarbokake med mandelbunn, karamell og sjokoladetrekk

Etter jeg la ut bilder av denne kaken på instastory i helgen, har jeg fått en del spørsmål om jeg kunne dele oppskriften. Såå her kommer den. Bunnen er det Lavkarbomedhanne som skal ha cred for, for jeg synes den så såå fristende ut. Glasuren er litt slump, men har notert ned sånn ca hva jeg brukte underveis. Til min store skuffelse så har jeg innbilt meg at jeg liker kake med mandelbunn mye mer enn hva jeg faktisk gjør, så denne kaken ble ikke en av mine personlige favoritter, heheh.

Dette trenger du til en kake på 24 diameter:
BUNN:
150 g mandelmel
50 g finmalte hasselnøtter
6 eggehviter
100 g tagatesse
1 ts bakepulver

 

KARAMELL:
2 dl kremfløte
4 ss sukrin melis
50 g meierismør
2 ss lys fiber sirup
2 ss fiber sirup gold

 

GLASUR:
100 g sukkerfri sjokolade
2-3 ss kremfløte
1 ss tagatesse
50 g meierismør
1 eggeplomme
ønsket mengde finhakkede peanøtter

tips; peanøtter med 5g karbohydrater per 100g fås kjøpt hos europris og rusta.

Fremgangsmåte bunn:
– Pisk eggehvite og tagatesse til det er stivt.
– Vend inn finmalte nøtter, mandelmel og bakepulver.
– Stek nederst i ovnen i ca 30-35 minutter på 160 grader.
– La bunnen kjølne mens du lager karamell og sjokoladeglasur.

 

Fremgangsmåte karamell:
– Hell alle ingrediensene i en tykkbunnet kjele.
– Kok opp på middels varme.
– Rør jevnlig.
– Når massen er så tykk at den “henger” seg på slikkepotten, er den ferdig.
– Ta den av varmen og la den kjølne litt før du heller den over kaken.

 

Fremgangsmåte sjokoladeglasur:
– Ha alle ingrediensene utenom egget i en kjele.
– Smelt på svak varme. OBS – skal ikke kokes.
– Når alt er smeltet og du har en jevn masse, tilsetter du eggeplommen.
– Ta kjelen av varmen og tilsett ønsket mengde finhakkede peanøtter.

 

Når både bunnen, karamellen og glasuren er noenlunde avkjølt, legger du alt på lagvis. Et tips er å helle karamellen på kaketoppen før du tar den utav springformen. Så lar du dette stå litt, til karamellen har satt seg fint. Deretter kan du ta kaken ut av formen og sette den på et kakefat, før du heller på sjokoladeglasuren. Om karamellen er noe hard, så er det lurt å ha den stående i 5-10 minutter i romtemperatur før servering. I mitt tilfelle ble karamellen i hardeste laget, som gjorde at vi måtte ta kaken i microen i noen sekunder før vi spiste.

Enjoy 🙂

 

Følg meg gjerne på mine andre kanaler;
personlig instagram her  –   facebook her   –  snapchat; kariannenesse  –  interiør-instagram her

4 kommentarer

Siste innlegg