Lavkarbo parmapizza

its pizzatime

Jeg har utrolig nok aldri smakt parma pizza før, så til slutt falt jeg for fristelsen og lagde min egne versjon – på lavkarbo vis. Jeg ble ikke skuffet, for å si det sånn. Kombinasjonen av mozzarella, spekeskinke og pesto er jo alltid en innertier, og det gjorde seg også veldig godt på pizza. Jeg vet ikke nøyaktig hva som er på en tradisjonell parma pizza, så jeg tok det på feelingen og tok det jeg liker og følte gjorde seg på deigen. Det kan jo aldri blir for mye fyll, haha.

Til deigen brukte jeg fathead oppskriften som har blitt vår go-to her i huset når vi skal ha lavkarbo pizza. Jeg har vel prøvd ut 2-3 forskjellige typer, men dette har blitt favoritten.

Til deigen trenger du:
– 175 g revet mozzarella
– 2 ss kremost
– 100 g mandelmel
– 1 ts hvinvitseddik
– 1 egg
– 1 ts salt
– olivenolje til å fordele deigen på bakebrett

 

Som fyll brukte jeg:
– 50/50 sukkerfri ketchup og tomatpure som pizzasaus
– revet ost (hadde litt mozzarella og litt synnøve)
– fersk mozzarella
– noen ts pesto
– spekeskinke
– en neve ruccola

 

Godt å servere med salat og gjerne en liten dæsj dressing – om du er ekstra på hugget 😎

Fremgangsmåte:
– sett steikeovnen på 200 grader.

– smelt kremost og revet mozzarella i microen og bland det godt sammen.

– bland resten i en bolle, før du tilsetter den smeltede osteblandingen.

– bland alt godt sammen før du tar den over på et stekebrett med bakepapir på.

– fukt hendene med olivenolje og trykk deigen utover. Begynner det å klisse seg mye på hendene, så tar du litt mer olje på 🙂

– spre den ut til en runding i så tynn tykkelse som mulig.

– forstek bunnen 10 – 20 minutter (til den er begynt å bli gylden) og ta den ut.

– så er det på med fyllet. Her smurte jeg et godt lag med 50/50 sukkerfri ketchup og tomatpure i bunn, og strødde over litt grillkrydder og salt.

– videre strødde jeg på revet ost. Jeg brukte en blanding av synnøve gulost, revet mozzarella og fersk mozzarella. Cheesy and i like it 😉

– stek til osten er gylden og fin.

– ta ut av ovnen og la den kjølne litt før du tar på pesto, spekeskinke og ruccola.


Enjoy =D

 

Følg meg gjerne på mine andre kanaler;
personlig instagram her  –   facebook her   –  snapchat; kariannenesse  –  interiør-instagram her

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg