Lavkarbo panna cotta

friskt, enkelt og veldig godt

Panna cotta har utviklet seg til å bli en av mine favorittdesserter. Det er jo så vanvittig godt, og samtidig er det veldig enkelt å lage. Når jeg lager panna cotta pleier jeg å variere “toppingen” på den fra gang til gang. Noen ganger blir det bærsauser av for eksempel jordbær eller bringebær, og andre ganger blir det helt enkelt med noen friske bær. Men den er mer enn god nok ene og alene også. Fest i munnen 😀

Til to porsjoner trenger du;
3 dl fløte
2 ss sukrin
2 plater gelatin
1 vaniliestang
(eller noen dråper vaniljeessens)

 

Jeg hadde ikke vaniljestang for hånden da jeg lagde desserten, så da ble det noen dråper vaniljeessens istedenfor. Smaken blir jo god, men den blir best med vaniljestang – synes jeg da 😎

Fremgangsmåte:
– Snitt vaniljestangen på langs og bruk baksiden av en kniv til å skrape ut alle frøene.
– Legg gelatinplatene i kaldt vann og la de ligge til de er myke.
– Hell fløte, sukrin, vaniljestang og vaniljefrøene i en kjele og gi det et lite oppkok.
– Ta kjelen av varmen, fjern vaniljestangen og la blandingen kjølne litt.
– Klem vannet ut av gelatinplatene og rør dem inn i blandingen.
– Fordel den flytende panna cottaen i dessertglass og la de stå i kjøleskapet til den har stivnet ordentlig.
– Server, gjerne med bringebærsaus, friske bær eller noe annet med litt sødme og syrlighet 😀

  Enjoy 😀

 

 

Følg meg gjerne på mine andre kanaler;
personlig instagram her  –   facebook her   –  snapchat; kariannenesse  –  interiør-instagram her

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg