Lavkarbo; nydelig lasagne

Reklame | Annonselenker Gymgrossisten

Nydelig hjemmelaget lasagne i lavkarbo-klassen. 

Oh my dog, så godt dette var. Jeg må jo innrømme at jeg som regel er litt skeptisk til å lage “sunnere versjoner” av ting, for ofte smaker det ikke likt i det hele tatt. Så jeg var noe svett i dobbelhaken min da jeg skulle lage lavkarbo lasagne til Henrik – som er den største fan’en av pasta og lasagne noensinne. Litt prestasjonsangst, si 😉

 

Men resultatet ble helt nydelig, og det gikk oppriktig ikke an å kjenne noe forskjell på denne typen lasagne og “vanlig” lasagne. Så nå har jeg funnet en ny favoritt som kommer til å bli hyppig laget her i hus. So freakin’ good. Oppskriften på lasagneplatene fant jeg i en lavkarbo-gruppe på facebook, og har fått tillatelse til å dele den inne til dere! =D

Dette trenger du til en form lasagne:
4 egg
125 g kremost (en boks tine kremost) 
1/2 dl fiberhusk (fås kjøpt her)
en neve finhakket spinat (valgfritt)
litt salt og annet ønskelig krydder

 

Fyllet til lasagnet slumpet jeg sammen av egne ønsker, men ser ca sånn ut:
400-600 g brunet kjøttdeig
1 boks hermetiske tomater
2 ss sukkerfri ketchup
1 finhakket løk
Ønsket krydder
Jeg brukte grillkrydder, pizzakrydder, chili og basilikum

Fremgangsmåte lasagneplater:
Visp sammen alle ingrediensene til røren ser jevn og fin ut.
La den stå i 1-3 minutter.
Fordel røren på et bakebrett med bakepapir, og spre den jevnt utover.
Er den vanskelig å fordele jevnt, legg et nytt bakepapir oppå røren og kjevle den ut.
Stek midt i ovnen på 150 grader i ca 10 minutter.
Ta ut og avkjøl.
Skjær opp i ønskede størrelser/plater.

 

Fremgangsmåte fyll:
Brun kjøttdeigen sammen med finhakket løk.
Kjør de hermetiske tomatene kjapt i en blender for å bli kvitt de store klumpene.
Tilsett deretter dette og mengden ketchup sammen med kjøttdeigen i stekepannen.
La det simre godt og redusere seg til ønsket tykkelse.
Smak til med ønsket krydder.

 

Montering av lasagne:
Finn frem formen du vil bruke, og legg et dekkende lag med fyll i bunnen.
Legg deretter lasagneplater oppå her igjen.
Legg et nytt lag med fyll, før du tar et nytt lag med lasagneplater.
Avslutt med resten av fyllet på toppen av lasagneplaten, før du topper med ost.
Stek til osten er gylden og fin.
Server med en frisk salat til 🙂

Enjoy 🙂

4 kommentarer
    1. Hei, jeg er mist i bakingen nå og vi la et bakepapir oppå deigen for å kjevle ut deigen men nå sitter over halvparten av deigen fast i papiret. Anbefaler å ikke gjøre det her.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg