Lavkarbo kjøttdeigsuppe

Lun, smakfull og deilig suppe. 

Jeg vet ikke hva som skjer, men jeg har plutselig fått mer og mer sansen for suppen. Tidligere har jeg kun fått meg selv til å spise blomkålsuppe og betasuppe (til nøden), men nå de siste årene har suppe-horisonten min utvidet seg noe enormt. Nå elsker jeg alt i fra betasuppe, blomkålsuppe, kyllingsuppe osv. Frøkna har blitt voksen, si 😉

 

 

Jeg tenkte jeg måtte dele denne med dere, for både meg og mannebeinet i huset likte den veldig godt.  Litt spicy, veldig god på smak og utrolig mettende. Vi hadde litt til overs etter middagen, og det ble slukt til kvelds. Yummy!

Oppskrift til 3-4 porsjoner:
400-600 g kjøttdeig
1 boks oppkuttede hermetiske tomater
3 dl fløte eller et beger creme fraiche
1-2 chilier (avhengig av hvor sterk du vil ha den)
1 hel løk
1 hel paprika
1 neve oppkuttet sjampinjong (valgfritt)
1 kube kjøttbuljongpulver
Grillkrydder og kajennepepper
Ønsket mengde vann.

Fremgangsmåte:
Start med å steke kjøttdeigen.
Finhakk chili, paprika, løk og sopp. Fres dette godt etter kjøttdeigen er ferdig.
Hell fløten, de hermetiske tomatene og buljongkrydderet i en dyp kjele og la det putre. (jeg pleier å ta tomatene i blenderen først, for å bli kvitt bitene, men dette er smak og behag).
Ha kjøttdeigen og grønnsakene oppi med suppeblandingen som koker.
Tilsett deretter ønsket mengde vann – ut i fra hvor tykk/tynn du ønsker den.
La den koke i 10-15 minutter.
Server!

TIPS; om du syns den er litt for syrlig kan du tilsette litt ketchup for å balansere den 🙂

Jeg tilsatte ikke så veldig mye vann i den, for vi liker suppene best litt chunky. Men dette er bare å prøve seg frem på.  Vi toppet også med en liten dæsj rømme på toppen, som var veldig digg.

Er du ikke på lavkarbo, så er det godt å servere sammen med brød, rundstykker eller hvitløksbrød! =D
Enjoy!

8 kommentarer

Siste innlegg