Lavkarbo; fløtekarameller som smelter på tungen

Halleluja – nå snakker vi godis

Ettersom jeg er ganske fersk i dette lavkarbo-gamet, så har jeg ikke hatt så mye å gomle på enda når det gjelder godis og snacks. But who am i kidding om jeg skulle ha sagt at det ikke gjorde noe? Denne godtegrisen må ha noe snacks i ny og ne, og disse ble fort en favoritt. Noen forbinder kanskje fløtekarameller med julen, men jeg slår et slag for dem og kan mer enn gjerne spise dem hele året 😉

Disse er mektige på smak, så det holder massevis med en om gangen. Så at oppskriften ikke er så voldsomt stor – gjør ingenting. Grunnoppskriften fant jeg hos www.outdoorkids.no 🙂

Oppskrift:
2 dl kremfløte
4 ss sukrin melis
50 g meierismør
2 ss lys fiber sirup
2 ss fiber sirup gold
Litt peanøtter om ønskelig.

Fremgangsmåte:
– Hell alle ingrediensene i en tykkbunnet kjele (bortsett fra peanøtter).
– La det koke på middels varme til den tykner. Rør jevnlig.
– Dette tar ca mellom 20 – 40 minutter, avhengig av hvor sterk varme du har det på.
– Rør rundt slik at det ikke skal brenne fast i bunnen.
– Når massen er så tykk at den “henger” seg med slikkepotten, da er den ferdig.
– Hell røren i isbitformer (sammen med peanøtter om ønskelig) og sett brettet i frysen.

 

Jeg bruker silikon isformer fra ikea, og fikk totalt 17 deilige karameller fra formene.

Jeg har dem i fryseren, siden jeg synes de ble litt for myke av å stå i kjøleskapet. Så jeg tar ut en når søtsuget melder seg, og den er klar rett fra frysen. Den blir ikke fryst, bare noe hardere i konsistens 🙂

 

 

Følg meg gjerne på mine andre kanaler;
personlig instagram her  –   facebook her   –  snapchat; kariannenesse  –  interiør-instagram her

 

 

3 kommentarer
    1. Disse så helt nyyyydelig ut! Vet du om det kan lages med ingredienser man får kjøpt på vanlig matbutikk? Jeg bor langt unna nærmeste butikk, bortsett fra Coop Prix, så jeg får ikke tak i sukrin eller de typene sirup.. har du noen tips?

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg