Lavkarbo fastelavnsboller

Juhu, bollefest i lavkarbo-style

Nå som det er fastelavn på søndag, så ville jeg dele ikke bare en, men to oppskrifter på bolledeiger som er gode til å servere på søndag. Den første er den typen vi skal ha denne gang – nemlig lavkarbo fastelavnsboller. Oppskriften er det Fett & Forstand som skal ha heder og ære for, og jeg sikler stadig vekk på alt det gode de lager. Ta gjerne en titt innom her.  Jeg “testbakte” de i dag, og de falt i god smak her i hus. Så årets bolledeig er sikret, haha. Bli forresten ikke skremt av ingrediensene i deigen – verken mozzarella eller eddik smakes når bollene er ferdigsteikt 🙂

Oppskrift på 6-8 boller:
2 egg
100 g cottage cheese
2 ss eplecidereddik
1 pakke fersk mozzerella i lake
40 g fettredusert mandelmel
30 g pofiber
2 ts bakepulver
1 ts natron
1 ss fiberhusk
30-50 g sukrinmelis
1 ts kardemomme
_________
Kremfløte, sukkerfritt syltetøy og sukrinmelis som fyll.

Fremgangsmåte:
– Sett ovnen på 200 grader.

– Knus/mix sammen cottage cheese og eggene til en myk, klumpfri masse.

– Bland i de tørre ingrediensene i, samt eplecidereddik og bland godt.

– Hell vekk av mozzerellaen og knip den tom for væske (så godt det lar seg gjøre).

– Smelt osten i microen med 30 sekundersintervaller – frem til alt av osten er fullstendig smeltet.

– Når osten er smeltet, hell alt oppi sammen med resten av blandingen, og la kjøkkenmaskinen jobbe godt med deigen.

– Når deigen er jevn og fin, kan du rulle ut bollene.

TIPS – fukt hendene med lunket vann når du skal rulle, da blir det mindre kliss 🙂

– Stek i midten av ovnen i ca 25 minutter.

– Avkjøl på rist før du åpner og fyller dem.

– Pisk krem av kremfløte, og tilsett gjerne litt sukrinmelis for ekstra smak.

– Når kremen er luftig og bollene er avkjølt – er bollene klar til å serveres med pisket krem, sukkerfritt syltetøy og litt melis på toppen 🙂

 

Dersom du ikke er på lavkarbo, så kan jeg tipse om denne bolledeigen HER. Den er sukkerfri – men fortsatt like god som vanlige boller. Enkle å lage, og luftige og god på smak. Som dere vil se i innlegget til oppskriften, så har jeg brukt deigen til solskinnsboller, fordi denne er en god grunnoppskrift til boller generelt. Så om dere vil bruke denne på søndag, så er det bare å droppe vaniljekremen og heller bare rulle bollene ut som vanlige, runde boller før steking 🙂

 

Følg meg gjerne på mine andre kanaler;
personlig instagram her  –   facebook her   –  snapchat; kariannenesse  –  interiør-instagram her

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg