Lavkarbo; deilig laksemiddag

Dette var en freshere fiskemiddag enn hva vi normalt sett er vant til. Denne gangen ble det en sitronmarinert laks med en deilig saus og tilbehør. Henrik falt på grønnsaker og jeg på en lett salat. Alt for enhver smak, si. Sausen er en noe “egenkomponert” versjon av en saus jeg så i en lavkarbo-gruppe på facebook. Den var en god grunnoppskrift for at jeg kunne lage den sånn som jeg selv liker den. Alltid kjekt å hente inspirasjon og tips fra andre! 😀 Så full credit tar jeg absolutt ikke, hehehe.

Laksen “marinerte” jeg i sitron, salt og pepper og lot den ligge en liten time å godgjøre seg.
I sausen brukte jeg:
2-3 vårløker
1/2 – 1 hel boks fløte (avhengig av hvor mye saus du vil ha) 
1 ss Tine kremost
1 neve revet parmesan (eller annen valgfri ost)
Persille
Hvitløk
Pepper
Salt

Fremgangsmåte: 
Fres oppkuttet vårløk på stekepannen.
Tilsett ønsket mengde fløte og 1 ss kremost.
Ta oppi en god neve raspet ost og la det simre til den tykner.
Smak til med hvitløk, salt, pepper, persille og gjerne litt kajennepepper.

 

Sausen ble veldig god, men neste gang skal jeg prøve å bruke vanlig hvitost. Jeg synes parmesan er litt for mektig på smak, og vil heller prøve meg på noe litt mildere. Men sausen var tykk og deilig 😀 Server med for eksempel wokkede grønnsaker, salat eller kokte grønnsaker.

 

Enjoy 🙂

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg