Lavkarbo carbonara

For meg som er godt over gjennomsnittlig glad i pasta, så var dette her en fest på en vanlig hverdag. Carbonara er en av favorittene, og jeg kunne ha spist det omtrent hver dag uten å gå lei. En tykk, kremet carbonarasaus med mye bacon er så sinnsykt godt. Før jeg begynte på lavkarbo, kunne vi ha pastamiddager 2-3 ganger i uken i perioder. Så det sier litt om hvor sykt glad vi faktisk er i det, haha. Så nå er det lenge siden sist, for jeg har vært skeptisk til erstatningen for det. Men dette ble knallgodt, og jeg gleder meg til å lage det igjen. Neste gang må jeg bare prøve å skjære “pastaen” i enda tynnere strimler! 🙂

Oppskrift på “pasta” i lavkarbostil;
– 4 egg
– 125 g kremost (en boks tine kremost) 
– 1/2 dl fiberhusk
– en neve finhakket spinat (valgfritt)
– litt salt og annet ønskelig krydder

 

 

Fremgangsmåte:
– Visp sammen alle ingrediensene til røren ser jevn og fin ut.
– La den stå i 1-3 minutter.
– Fordel røren på et bakebrett med bakepapir, og spre den jevnt utover.
– Er den vanskelig å fordele jevnt, legg et nytt bakepapir oppå røren og kjevle den ut.
– Stek midt i ovnen på 150 grader i ca 10 minutter.
– Ta ut og avkjøl.
– Skjær opp i ønsket størrelser.

Carbonara-sausen slumper jeg alltid sammen, men har et “ca-anslag” på hva:
– 1 boks fløte
– 1 helt egg
– 3 eggeplommer
– salt og pepper
– litt revet parmesan
– en neve revet norwegia
– persille
– hvitløk

 

Fremgangsmåte:
– Skill eggeplommene og ha dem i en kjele.
– Tilsett resten av ingrediensene og la den tykne på svak/middels varme mens du steker bacon.
– Smak til med salt, pepper, hvitløk og persille.
– Når sausen har fått ønsket tykkelse, hell oppi baconet og baconfettet fra stekingen.
– Rør godt før du rører sausen inn med pastaen.
– Server gjerne med en rå eggeplomme på toppen.

 

Tips for ekstra smak; finhakk litt løk og ha i sausen.

Jeg brukte både bacon og smårettskinke, and it was pretty awesome 😀
Enjoy!

 

 

Følg meg gjerne på mine andre kanaler;
personlig instagram her  –   facebook her   –  snapchat; kariannenesse  –  interiør-instagram her

 

3 kommentarer
    1. Har du peiling på om det går an å lage pastaen uten egg? 🙂 er allergisk men har laga carbonara sausen uten egg men usikker på om det går me pasta.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg