Lavkarbo 17.mai dessert

Nylig la jeg ut den “vanlige” versjonen av denne desserten, men siden jeg for det meste holder meg til lavkarbo for tiden, så ville jeg dele en lavkarbo-vennlig versjon også. Desserten består av sukkerfri hjemmelaget pannacotta og gele, så den er like god som den er dekorativ. Selv om desserten er rimelig enkel å lage, så tar den lang tid. Siden den må legges lagvis og hvert eneste lag må stivne og sette seg før du kan helle på enda et. Så det er en dessert som må lages i forkant av selve 17.mai 🙂

Til to store (!) porsjoner trenger du:
gele:
2 dl vann
1 dl fun saft eller zeroh
(jeg brukte fun saft med bringebærsmak)
3 gelatinplater
blå konditorfarge til det blå laget

panna cotta:
3 dl fløte
2 ss sukrin
noen dråper vaniljeessens
2 plater gelatin

Fremgangsmåte;
– Legg gelatinplatene i kaldt vann.
– Kok opp vannet og hell i funsaft og sukrin.
– Klem vannet utav gelatinplatene og rør de inn i den varme blandingen.
– Del mengden med flytende gele i to, slik at du kan farge den ene halvdelen blå med konditorfarge.

 

Hell ønsket mengde rød gele i valgfritt glass, og sett i kjøleskapet. Du kan sette den i fryseren også for å få den til å stivne fortere, men da er det viktig at du passer godt på den underveis for å unngå at den skal krystallisere seg og fryse. La den andre (blå) delen av gelen stå til senere.

 

– Videre begynner du på panna cottaen.
– Legg gelatinplatene i kaldt vann.
– Hell fløten, sukrinet og vaniljeessensen i en kjele og gi det et oppkok.
– Klem vannet ut av gelatinplatene og rør dem inn med fløten.
– La den avkjøle seg en god del før du heller dette oppå det første, røde laget.

Viktig; pass på at det første laget i glasset har stivnet ordentlig før du legger et lag med panna cotta. Når du har lagt et lag med panna cotta, setter du igjen desserten på kjøl for å stivne. Når panna cottaen er stivnet, heller du det siste resterende laget med blå gele på toppen. Har denne stivnet i kjelen mens desserten har stått for å sette seg, varmer du den bare forsiktig opp igjen før den skal legges som lag nummer tre 🙂

 

For å få så jevne og fine kanter som mulig, anbefaler jeg å fjerne så mye av det overflødige skummet fra både geleen og panna cottaen som dannes når den er flytende. Desto mindre skum – desto cleaner cuts 😀

kan også deles opp i mindre lag for å få den enda finere 🙂

 

Resultatet blir en fin, god og dekorativ dessert som er lekkersmekker på 17.mai-bordet. En dessert som passer like godt for både store og små. Fin som den er, eller toppet med bær eller sukkerfri vaniljesaus. Men dere kan nok med fordel bruke denne oppskriften til mer enn kun to porsjoner. Mine porsjoner ble rimelig store, så jeg anbefaler å ikke legge like store lag som jeg gjorde. Så realistisk sett får man kanskje 3-4 fine porsjoner ut av denne oppskriften!

Enjoy 🙂

 

Følg meg gjerne på mine andre kanaler;
personlig instagram her  –   facebook her   –  snapchat; kariannenesse  –  interiør-instagram her

 

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg