Hjemmelaget syltetøy – også lavkarbovennlig

hjemmelaget jordbærsyltetøy og tyttebærsyltetøy

Ship o’hoy, gamlemor har gossa seg og laget hjemmelaget syltetøy. Jeg elsker å ha tyttebærsyltetøy til ulike typer middager (typ kjøttkaker etc) og jeg har savnet det veldig de periodene jeg er i full sving med lavkarbo. I tillegg er vi veldig glad i jordbærsyltetøy, men holy det er dyrt med sukkerfritt fra butikken. Og det er jo bare et ørlite glass, så da tror jeg det heller lønner seg å lage selv. Veldig godt ble det også – og det er jo uten alt av innsprøytninger og konserveringsmidler. Jeg kjøpte økologiske frosne bær fra Coop, og de var veldig god på smak. Men det er ikke et must, bare ta en liten kikk i frysedisken på din butikk og se hva du lander på 🙂

Til jordbærsyltetøy:
500g frosne jordbær
2-3 ss tagatesse (smak deg frem etter egne ønsker)
2 ts sitron (for å øke holdbarheten litt)

Til tyttebærsyltetøy:
600g frosne tyttebær
3 ss tagatesse
2-3 ts sitronsaft

Slik gjør du:
finn en kjele (gjerne med litt tykk bunn) og hell oppi de frosne bærene.

 

Sett kjelen på middels varme, og la bærene «smelte» seg sammen.

 

Når det har kokt litt og det begynner å bli en flytende masse, kan du smake deg til med den søtningen du ønsker. Jeg personlig liker tagatesse veldig godt, og synes ikke den gir noe kald eller bitter ettersmak. Jeg glimtet til med 3 store skjeer tagatesse på jordbærsyltetøyet før jeg smakte, og det ble litt i søteste laget for min del. Veldig godt – men jeg hadde ikke trengt så mye. Så jeg tror to skjeer er nok, litt avhengig av hvor søte bærene er fra før av. Men smak deg frem underveis, slik at du får syltetøyet sånn du liker det 😊 Tyttebærene er jo surere enn jordbærene, så der trenger du nok litt mer tagatesse, alt ettersom hvordan du liker syltetøyet ditt.

 

Jeg tilsatte også 2-3 ts sitronsaft i håp om å få en litt lengre levetid. For dette syltetøyet her er jo hjemmelaget og inneholder ikke konserveringsmidler, så det vil ikke stå seg like lenge som butikk-kjøpt syltetøy. Men det går også an å fordele syltetøyet i flere små krukker/plastbokser, og fryse de ned til senere! 😊 Men vent med dette til syltetøyet er helt avkjølt.

 

La det simre og småkoke i en stund, til du føler du har en jevn, fin masse. Vi personlig har ikke noe i mot klumper, men om du vil ha det helt klumpfritt – så er det bare å gå løs med stavmikseren.

 

Jeg valgte å ikke tilsette verken gelatin eller johannesbrødkjernemel som bindemiddel, for det tykner en del etter hvert som man koker det. Så jeg oppnådde veldig fin tykkelse og konsistens med kun de tre ingrediensene over 😊

Jeg la noe av syltetøyet i fryseren og resten i kjøleskapet, og det som har vært i kjøleskapet har holdt seg godt i over to uker. Lengre enn det vet jeg ikke, ettersom vi spiste det opp 😛 Godt var det, og jeg skal lage en ny og større batch med jordbærsyltetøy snart!

Følg meg gjerne på mine andre kanaler;
personlig instagram her  –   facebook her   –  snapchat; kariannenesse  –  interiør-instagram her

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg