Hjemmelaget blomkålsuppe

– h o m e m a d e    s o u p –

Jeg fikk litt overtenning da jeg så at blomkål var på 10-kroners tilbud både forrige uke og denne uken. En tjukk og god blomkålsuppe er jo så sinnsykt godt, så jeg slo til. Og siden jeg var hjemme alene, så tenkte jeg å glimte til med å lage en ekstra stor porsjon, slik at jeg hadde middag til dagen etter også. Det jeg glemte å sjekke var jo dette med fodmap. Siden jeg har IBS og magen krangler på det meste den får innabords, så må jeg prøve å holde meg til mat med lav fodmap. Jeg tenkte ikke over det, så jeg lagde mye suppe og var rimelig fornøyd med meg selv da jeg supte i meg en skål. Fornøyd med meg selv – helt til magen klikket i vinkel. Så det ble ikke mer suppe på na’mor – men det var så godt at det faktisk var verdt det 😎

Til 2-4 porsjoner brukte jeg;
6 dl vann
2 blomkål (1 stor og 1 liten)
1 buljongterning
2-3 dl fløte
salt og pepper

 

Toppet med litt bacon i terninger og persille.
Men jeg hadde glemt at jeg liker suppen best plain, uten dillet med persille og bacon. Men det er smak og behag 🙂

Fremgangsmåte:
– hell vannet i en kjele sammen med litt salt, og la dette koke opp.

– knekk opp blomkålen og hiv den oppi det kokende vannet.

– ta ut en liten andel av blomkålen etter 1-2 minutter og legg den i kaldt vann. Dette skal brukes senere.

– hiv oppi buljongen og la det koke til blomkålen er helt mør.

– når blomkålen er mør, kjører du på med stavmikseren. Miks til du har en fin, myk og klumpfri masse.

– tilsett fløten og la det koke opp mens du rører underveis. Blir suppen for tykk, tilsetter du bare litt mer vann.

– smak til med salt og pepper.

– del opp den avkjølte blomkålen og fordel ønsket mengde i suppeskålene.

– hell over suppen og nyt.

– topp eventuelt med litt bacon og persille, om du er glad i det!

Perfekt høstmat eller comfortfood på rainy days.

 

Følg meg gjerne på mine andre kanaler;
personlig instagram her  –   facebook her   –  snapchat; kariannenesse  –  interiør-instagram her

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg