Gulrotkake i langpanne

Gulrotkake er jo en trofast klassiker og desidert en av favorittene i hus. Jeg synes det er sjelden det er noen kaker som er like saftig og smaksrik som noe så enkelt som en god gulrotkake, derfor er den ofte en selvskreven gjest når jeg baker. Og intet mindre selvskreven var den i familiebesøket vi nylig hadde. Så i dag tenkte jeg å dele oppskriften jeg bruker til langpanne. Jeg har tidligere delt oppskrift på gulrotkake med en vri i springform her – men langpanne er en sikker vinner når man skal bake til mange. Og skulle man være så heldig å tilfeldigvis ha litt rester igjen, så er denne kaken ingen problem å fryse 🙂

Til en langpanne trenger du:
6dl sukker
6 egg
7,5dl hvetemel
200gr romtemperert smør
5ts kanel
3ts natron
2-4 gulrøtter

 

glasur;
250gr romtemperert smør
400gr philadephia naturell
500gr melis
3ts vaniljesukker    Fremgangsmåte på kakebunnen: 
– Visp sammen sukker og smør i en bakebolle.

– Pisk inn eggene med høy hastighet til du får en lys og tykk blanding.

– Bland i det tørre litt etter litt.

– Finrasp gulrøttene og tilsett dem i blandingen.

– Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca 35 – 40 minutter.

–  Avkjøl kaken og start med glasuren.

Jeg er veldig glad i kanel, så jeg pleier å bruke en del mer enn hva jeg har ført opp i oppskriften. Men her kan du justere mengden enten opp eller ned, ut i fra hvor sterk kanelsmak du ønsker. Om du bruker mye, får du en litt krydderkake-aktig smak på den 😀

Fremgangsmåte glasur:
– Pisk smøret til det er luftig.

– Bland inn melis og vaniljesukker.

– Vend inn philadelphia osten til du har en jevn og klumpfri glasur.

– Spre glasuren på den avkjølte kakebunnen.

Dersom du ønsker å dekorere kaken med en sprøytetip, så anbefaler jeg å sette glasuren i kjøleskapet i en liten stund, slik at den blir litt fastere i konsistensen.

Gulrotkake kan med fordel bakes en til to dager før servering, for den blir bedre og bedre når den har fått stått litt. La den ihvertfall stå over natten i kjøleskapet, da får du en nydelig, saftig og deilig gulrotkake dagen etterpå 😀

 

Følg meg gjerne på mine andre kanaler;
personlig instagram her  –   facebook her   –  snapchat; kariannenesse  –  interiør-instagram her

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg