Gratinerte kjøttboller

– o g s å   l a v k a r b o v e n n l i g – 

Middager som dette er godt hele året, men det er litt ekstra godt nå som høstværet herjer voldsomt ute. Gratinerte kjøttboller med salat og hvitløksbrød er en innertier, og jeg vet vi kommer til å lage dette mye utover høsten. Denne oppskriften ble jeg tipset om for noen år siden via godt.no, og har siden dess funnet vår egne lille vri og favoritt av oppskriften. Den blir alltid litt forandret fra gang til gang, men utgangspunktet er alltid det samme – og smaken blir alltid god!

Til 2-3 personer trenger du;
* 1 boks hakkede tomater
* 400g kjøttdeig
* 1 egg
* smør til steking
*salt og pepper
* 1/2 gul løk
*en god neve fersk basilikum
*revet mozzarella
*hvitløk, gressløk og oregano

Jeg serverte med romanosalat, fetaost og hjemmelaget lavkarbo hvitløksbrød. Enda bedre blir det om du i tillegg til den revne osten, tar på litt fersk mozzarella. Det utgjør det lille ekstra. Jeg hadde ikke det for hånden her, men vi pleier å bruke det til dette – og det blir så godt. Er du ikke på lavkarbo så kan du fint hive litt pastaskruer oppi der også, og servere med vanlig hvitløksbrød! 😀

Kjøttbollene lager jeg slik:

* Bland sammen 400 gram ferdigtint kjøttdeig sammen med 1 egg, salt, pepper og hvitløk.

* Form små, runde boller og stek dem i smør på pannen.

* Ikke ha for mange kjøttboller i pannen på en gang, da blir de kokt og ikke stekt.

* Server til middag – eller frys til en senere anledning.

* Tips; fukt hendene jevnlig med lunket vann når du ruller bollene. Da kleber det seg ikke like mye.

Når kjøttbollene er ferdig;

* Kjør de hakkede tomatene en god runde med stavmikser/kjøkkenmaskin for å få en jevnere masse. Er du ikke glad i store løkbiter, kan løken også tas med her. Ellers kutter du bare løken som vanlig og tilsetter den senere.

* Sett stekeovnen på 220 grader.

* Hell tomatene over i en kjele og la dette putre mens stekeovnen blir varm.

* Tilsett en god neve fersk basilikum, samt salt, pepper og hvitløk. Smak gjerne til med annet krydder også, som oregano og gressløk.

* Når ovnen er varm og du er fornøyd med smaken på tomatsausen, heller du den over i en ildfast form.

* Strø litt ost over, før du legger oppi kjøttbollene.

* Topp deretter med enda mer ost, og gjerne noen skiver fersk mozzarella.

* Stek midt i ovnen til osten på toppen er gylden og fin.

 

Server med for eksempel salat og hvitløksbrød. Oppskrift til lavkarbo hvitløksbrød finner du her! 🙂

 

– H O P E  Y O U  L I K E  I T –

 

 

 

Følg meg gjerne på mine andre kanaler;
personlig instagram her  –   facebook her   –  snapchat; kariannenesse  –  interiør-instagram her

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg