Gleden av DIY-prosjekter

Do it yourself

Denne skjenken her er det DIY-prosjektet jeg er mest fornøyd med. Dette er originalt en gammel furuskjenk i tre, som hadde en drøss med skuffer og skapdører. Den var nærmest oransje, og var noe som absolutt ikke var min type stil. Men når jeg så den under “gis bort” på finn.no, så så jeg potensialet til å bli noe fint på kjøkkenet vårt.

 

Trofaste Henrik kjørte og hentet den, slik at jeg kunne sette i gang med et av mange prosjekter. Jeg fjernet alle skuffer, dører, hengsler og hylleknekter – før jeg tettet alt av hull og skrammer med akryl. Dette stadiet i prosessen er det jeg egentlig synes er gøyest. Å få svinge litt på skrujernet og demontere. Når dette var gjort, så spikret vi på en tykk, ferdigmalt list på glipen mellom gulvet og kommoden. Jeg synes det gir et mye mer elegant og herskapelig preg på møbelet.

 

Videre fikk kommoden seg tre strøk med maling. Ett godt strøk med grunning, etterfulgt av to strøk med 3stjerners gulvmaling. Jeg liker å bruke denne type maling på kommoder, siden den må være litt slitesterk. På topplaten brukte jeg kontaktplast, for å få litt kontrast på det hele. Nye håndtak ble det også.

   Til å være et “haste-prosjekt” (mer at jeg er utålmodig, hehehe) så synes jeg resultatet ble fint. Nå har skjenken blitt “meg”, og jeg synes den gjør seg fint på ene kjøkkenveggen. 

Hva synes dere?

1 kommentar
  1. Du kan være fornøyd med arbeidet på den kommoden der. Den ble kjempefin.
   Det er skikkelig gøy å pusse opp gamle skatter fra Finn.
   Kan jeg spørre om noe? De fine krukkene oppe på kommoden, jeg ser du har flere i forskjellige størrelser på ett av de andre bildene, Hvor har du kjøpt de? – de var kjempefi

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg