Første time på ME-klinikken

I dag hadde jeg min første time på poliklinikken på Nordås, og første møtet var virkelig bra. Hun jeg var hos i dag, var fantastisk. Å få snakket med personell som både forstår og har god kunnskap om denne sykdommen er så deilig. Hun virket utrolig dyktig, samtidig som vi kunne tulle litt og ikke ha den “alvorlige” tonen hele tiden. Vi hadde en fin time, og jeg gleder meg til veien videre. Nå blir fokuset fremover å bedre livskvaliteten, å jobbe med å akseptere sykdommen og å bli flinkere å gi kroppen nok hvile. Om jeg blir flinkere å begrense aktiviteter og ikke konstant presser meg til full grad hele tiden, så kan jeg forhåpentligvis på sikt gå over i en mildere grad. Jeg har ihvertfall troen på at å ha et opplegg her kan bidra til mye positivt, også bare det å snakke med helsepersonell som har mye kunnskap på dette området.

 Vi snakket også om dette å ha et realistisk syn på situasjonen, og kalle en spade for en spade. At det nytter ikke å gå rundt å tenke at “når jeg blir frisk…” eller “om jeg blir frisk…” for det finnes verken noen kur eller medisiner som kan gjøre deg frisk fra ME per dags dato. Og ja, jeg har lest om de som har blitt friske, men det er et fåtall. Ikke alle de historiene henger helt på greip heller, så jeg tenker at det i utgangspunktet har vært et annet problem inni bildet – uten å skulle tråkke noen på tærne. Men uansett, flertallet som får ME er stuck med det resten av livet. Så da gjelder det å lage et så fint liv som mulig, tross situasjonen og helseutfordringene. Å tilpasse og tilrettelegge så godt det lar seg gjøre, og se det positive i de små tingene. Og dette tror jeg poliklinikken kan hjelpe meg med, samt å hjelpe meg med litt det praktiske av utstyr, kontakten med nav, diverse søknader osv.

Jeg hadde også pasientreise/helsetaxi for første gang i dag. Da blir man altså kjørt til og fra behandling av en taxi hvor man enten får det gratis om man har frikort – eller betaler en liten sum som egenandel om man ikke har frikort. Dette gjelder jo vel å merke kun om du av helsemessige årsaker ikke kommer deg til behandlingsstedet på egenhånd. Veldig fint å ha den muligheten, for jeg hadde ikke klart den lange kjøreturen frem og tilbake + selve timen. Eneste ulempen var at til hjemreisen måtte jeg vente i over 1 time på taxien, så jeg var ganske sliten og dårlig når den omsider kom. Men skyss fikk jeg, så jeg gikk rett til sengs så fort jeg ble levert hjemme på trappen.

 

Alt i alt; jeg gleder meg til å dra tilbake og å jobbe med dette litt etter litt! 😀
Om noen av dere har vært der selv, del gjerne deres erfaringer! 😀 

 

Følg meg gjerne på mine andre kanaler;
personlig instagram her  –   facebook her   –  snapchat; kariannenesse  –  interiør-instagram her

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg