Enkel og rask biffgryte

Tenkte å dele en av mine favoritter innen rask, enkel og god hverdagsmiddag; hjemmelaget slumpgryte med biff, salat og mos. Siden jeg forholder meg for det meste til lavkarbo, så lager jeg sellerirot-stappe, men for dere som ikke er helt der – så er det bare til å lage vanlig potetstappe! 😀 Her hjemme blir det ofte middager på slump. Altså at det er en dæsj av ditt og en dæsj av datt, uten noen oppskrift, og hvor vi tar det vi har liggende i kjøleskapet.

Dette brukte jeg i gryten:
1 pk biffstrimler
1 boks fløte
1 neve sjampinjong
1 løk
salt
pepper
hvitløk
grillkrydder

Fremgangsmåte:
Start med å frese biffkjøtt sammen med olivenolje, salt, pepper og litt hvitløk. Fres på sterk varme, før du tar kjøttet over på en tallerken. OBS – ikke stek lenge.

Kutt løk i strimler og sopp i små biter og fres de i litt olje, før du tilsetter fløten.

Krydre med valgfritt krydder (jeg brukte salt, pepper, hvitløk og grillkrydder).

La det simre og småkoke til sausen tykner. Tilsett gjerne en ss rømme/creme fraiche for mer smak og mer tykkelse.

Når sausen har nådd ønsket tykkelse – ta den av platen og rør inn biffstrimlene like før servering.

Server med for eksempel salat og sellerirot-mos!

Sellerirot lager jeg også alltid på slump og smaker den til underveis til jeg får den sånn som vi liker den. Enkelt så kutter jeg opp ønsket mengde i terninger, koker de til de er møre, før jeg siler vannet av. Deretter får den en god omgang med stavmikseren, før jeg tilsetter en liten dæsj fløte og smør – og smaker til med salt og pepper.

Ikke er det fancy, og ikke ser det eeegentlig ikke så himla godt ut heller, haha. Resultatet av “man tager hvad man haver” og smaken er ihvertfall på plass. Som er det viktigste da, selv om man også spiser litt med øynene!

Har du litt chili og paprika liggende også – så er det godt oppi.

Enjoy 😎 

 

Følg meg gjerne på mine andre kanaler;
personlig instagram her  –   facebook her   –  snapchat; kariannenesse  –  interiør-instagram her

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg