En ny vri på fredagstacoen

Er du glad i taco?
Da kan isåfall denne vrien være noe for deg. Jeg er av den typen som (tro det eller ei) blir veldig fort lei av vanlig taco. Men denne versjonen piffer det litt opp, og det er et godt alternativ til helgekosen. Jeg så oppskriften hos Fitfocuse for en god stund siden, og har siden det gjort min egen vri på den – etter hvordan vi liker den.

_______________________

Til ca 4 personer trenger du:
3 fullkornslefser
400g kjøtteig
1-2 gulrøtter (se an størrelsen)
1 gul løk
1/2 paprika
1 pose tacokrydder
1 boks hakkede tomater
1 boks mais
1 neve basilikum
revet ost til topping

> vi bruker i tillegg salat, rømme, salsa og guacamole som tilbehør!

Fremgangsmåte:
– Sett steikeovnen på 220 grader.
– Finhakk løk, paprika, basilikum og gulrøtter i små biter.
– Steik kjøttdeigen sammen med løk, paprika, gulrøtter, basilikum og mais.
– Tilsett tacokrydderet og de hakkede tomatene.
(vi liker ikke klumper fra tomatene, så jeg tar alltid disse i blenderen først)
– La dette frese til blandingen tykner og det er lite flytende væske igjen.
– Finn frem en rund paiform eller en rund kakeform (ca 26 cm)
– Legg en fullkornslefse i bunnen av formen.
– Kutt de to andre lefsene på midten og legg de rundt langs kanten på formen.
– Hell alt fyllet i og topp med revet ost.
– Stekes i ca 10-15 minutter (til osten er gylden)

Bildene er fra første gangen jeg laget dette, og her ser dere at jeg ikke har kuttet grønnsakene i særlig små biter. Det ble litt for mye klumper for vår del, så nå finkutter jeg alt til små, små terninger – og det er mye bedre. I tillegg får man sneket inn ekstra grønt – uten at kidsa eller de kresne vil merke det 😉 hehehe

Enjoy 🙂

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg