En litt annerledes type veggpryd

E T     A V     V Å R E S    S I S T E    D I Y – P R O S J E K T E R

Dette er en stund siden vi ble ferdige med, så nå er det på tide at jeg får vist det til dere 🙂 Denne ideen kom jeg over pinterest, som har et hav av mye gøy når det gjelder å være kreativ. Jeg har i over ett år prøvd å finne ut av hvordan jeg ville ha det i stuen oppe, og har synes at spesielt plassen over sofaen har vært vanskelig å få fin. Men da jeg så et lignende bilde av denne veggpynten her, forsvant plutselig tvilen. For dette er jo noe du kan lage i akkurat den størrelsen som passer deg/du trenger. Alt i alt kostet det oss noen hundrelapper (materiale til rammene), så det er et veldig rimelig prosjekt! 😀

Dette brukte vi:
Beis
Trelim
Superlim
Listespiker
Tre til rammene
Greiner fra skauen

Fremgangsmåten er egentlig ganske enkel, men det er litt plukk med det når du skal feste greinene. Først lager du rammer i ønsket størrelse (eller gull om du har noe gamle rammer liggende du kan bruke). Vi spankulerte en liten runde på en av våre nærmeste byggevarehandler sånn at jeg kunne finne den perfekte størrelsen på materialet – for å få en passelig ramme. Her er det jo bare å ta en liten runde og kikke for å se hva du selv liker best. Når du har funnet ut av både materiale og størrelse – er det bare å måle opp, kappe og montere rammene. Jeg anbefaler å bruke trelim når du monterer og å legge det i press. Da vil det bli solid. Vi fyrte inn noen tynne spikere/stifter i samme slengen, for å være helt sikre.

Når limen har tørket og rammene er ferdigbygget, så er det å slå seg løs med litt pussing. Har du pussemaskin er du ferdig på et par minutter – kontra pussing for hånd. Men det er ikke så store overflater å pusse da, så det er ikke krise om du ikke har maskin tilgjengelig 🙂

 

Tørk av rammene før du maler eller beiser. Jeg beiset våre i fargene “værbitt” og “mocca”, og synes det ble veldig bra i forhold til stuen vår. Men man kan jo også male de eller bare lakke de.


klar til å beises

Når du har fått det fargeresultatet du ønsker og det har tørket, så er det bare til å sette i gang på det som virkelig tar tid. Det er å lime på grein for grein og prøve å skjøte de så godt som mulig fra ramme til ramme. Jeg anbefaler å ha superlim, en god hagesaks, et tålmodig hode – og gjerne et glass vin når du skal begynne på dette 😉 Vi tok alt av skjøtingen på øyemål og prøvde å få det til å passe så godt som mulig når vi festet greinene oppover i ramme etter ramme. Det enkleste er å begynne i den nederste rammen med “stammen”/det tykkeste på greinene du har valgt deg ut – og bare jobbe deg oppover etter slik greinen ser ut før du begynner å klippe den opp. Om det var forståelig? Jeg anbefaler også å kun ta en grein om gangen, for å holde et system på det. Altså at du starter nederst med stammen/det tykkeste på greinen, klipper til til den nederste rammen og limer på – og går opp i ramme nummer to og nummer tre for å skjøte ferdig den greinen du er i gang med. Da får du limt det slik greinen omtrent så ut i original tilstand og det er mye lettere å holde styr på hvor de ulike greinene skal. Det er plukk og litt hodebry, men det superlim tørker heldigvis fort, så det tar ikke en evighet å lime hver enkelt grein.

Når det gjelder greinene, så er det å plukke med seg litt for mye enn for lite når du tar en tur i naturen. Vil også anbefale å spyle de godt i dusjen og la de tørke – eller la de ligge et døgn i fryseren (dersom du har plass til det) for å ikke dra inn eventuelle insekter og dyr i hus.

En ting som vi oppdaget når vi fikk hengt de opp på veggen, er spillet av skygger fra greinene som treffer veggen når det er dagslys. Nesten litt 3D effekt når man ser det litt fra siden, så det er en veldig stilig effekt.

Jeg ser jo at skjøtingen min av greiner oppover fra ramme til ramme ikke er plettfri, som trolig kan forklares av at jeg endte opp med å være både drittlei, forbanna og full i smerter i kroppen når jeg nærmet meg slutten! Så mulig det er greit å gjerne dele det opp litt – for å ikke miste tålmodigheten fullstendig underveis, haha. Men alt i alt er jeg fornøyd, og jeg synes det er kjekt å ha noe litt annerledes på veggen her hjemme. Ekstra gøy er det jo at det er hjemmelaget 😀

Hva synes dere? 

 

Følg meg gjerne på mine andre kanaler;
personlig instagram her  –   facebook her   –  snapchat; kariannenesse  –  interiør-instagram her

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg