Dooleystrøfler med havsalt

Husker dere jeg lagde disse i fjor – og gikk på en gigantisk smell med oppskriften? Jeg leste feil, og endte opp med 4,5kg trøfler, haha. Denne gangen leste jeg oppskriften opp til flere ganger, for å være sikker på å ikke gjøre samme feilen 😎 I år har jeg også gjort små endringer på de for at de ikke skulle bli så kraftig i smaken – i tillegg til at jeg har tilsatt en god del havsalt. Søtt og salt er jo så godt, og disse trøflene smelter på tungen!

Ny vri i år;
300g lys kokesjokolade
200g mørk kokesjokolade
2 dl kremfløte
1 dl dooleys
en dæsj havsalt
oboy, kokos eller kakaopulver til å rulle trøfflene i.

Om du ikke ønsker en stor batch, kan du fint halvere oppskriften. Jeg valgte å gå ned på mengden mørk sjokolade i år, fordi jeg synes smaken er litt for kraftig. Man kjenner fortsatt den mørke sjokoladen godt, så dette er slikt du kan justere etter egne ønsker.

 

Fremgangsmåte:
– kok opp fløten.

– knekk opp sjokoladen i mindre biter.

– ta kjelen av varmen og rør inn all sjokoladen.

– rør til all sjokoladen har smeltet og massen er helt klumpfri.

– tilsett dooleys og rør til du har en jevn og glatt masse.

– sett i kjøleskapet over natten slik at den stivner.

– rull ut kuler i ønsket størrelse og rull dem i for eksempel kokos, oboypulver eller kakaopulver.

 

tips; for at de skal bli enklere å rulle anbefaler jeg å ha litt oboypulver i hendene (eller det du vil rulle de i), da er det lettere å få noenlunde runde kuler. Det er også lurt å vaske hendene jevnlig, for det blir veldig klissete.

Jeg rullet noen i kokos og noen i oboy, og synes dette er veldig godt! 😀 Oppbevar i kjøleskapet. Disse er også fine å gi i gave til noen du er glad i – om du ikke spiser de opp selv 😉

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg