DIY høstkrans og lyngkuler

Etter alt for lang tid som utslått etter sommerferien, sengeliggende og i rævva form – har det bygd seg opp en enorm rastløshet som måtte få utløp på en eller annen måte. Og siden formen ikke tillater voldsomme greier, så ender det som regel med litt hobbysysling hjemme. Og denne gangen ble det et finere inngangsparti som kom på agendaen. Etter en liten tur innom Mestergrønn sin nettside, fant jeg fort ut at en hjemmelaget høstkrans og noen lyngkuler skulle bli en del av utendørsprosjektet. Så jeg tok turen innom mestergrønn, panduro og hageland for å kjøpe inn det jeg trengte til å få tiden til å gå hjemme.

D E T T E  B R U K T E  J E G :

Saks, ståltråd, gjennomsiktig, isopor-ring, isoporkuler og elastisk tråd + limpistol

 

Som dere ser, så er isopor-ringen i tynneste laget. De hadde ikke tjukkere kranser inne på panduro den dagen jeg var innom, og de var også tom for halmkranser. Så da måtte jeg bare jobbe med det jeg fikk tak i. Jeg synes resultatet ble greit, men den kunne jo absolutt vært litt større og litt fyldigere. Det er notert til neste gang 🙂

Jeg kjøpte lyng i to ulike farger, samt litt sølvtråd (calosephalus) og klipte så langt inn til “roten” som jeg klarte. Da fikk jeg remser i ulike størrelser og tykkelser å jobbe med. Jeg lagde små bunter og festet bunt for bunt til jeg hadde kommet en runde rundt kransen. I begynnelsen brukte jeg ståltråd til å feste det med, men jeg synes det ble for synlig. I tillegg var kransen alt for stusselig og tynn etter kun en runde på den tynne isopor-ringen, så jeg tok en runde til – bunt for bunt. På den ytterste runden brukte jeg en gjennomsiktig og elastisk “tråd” fra panduro. Det ble mye finere synes jeg, og den var grei å jobbe med i tillegg. Jeg skulle gjerne tatt en siste runde med lyng rundt for å få et enda finere resultat, men jeg hadde ikke så mye lyng igjen etter runde to på kransen og når kulene var ferdig.

 

Lyngkulene var litt mer tidkrevende enn selve kransen, men det er nok fordi jeg gjorde det på den mest “vanskelige” måten. Siden jeg synes at ståltråden var så synlig på kransen, ville jeg ikke surre kulene på denne måten. Så da endte jeg opp med å lime lyngen på istedenfor. Dette tok litt tid, men jeg synes resultatet ble veldig fint. Det gikk enormt mye lim da, for jeg lagde totalt 6 kuler, hvor 3 av de var ganske store.

Jeg lagde meg et lite hobbyhjørne på spisebordet, hvor dette stod fremme i over en uke totalt. For da kunne jeg sysle litt innimellom når formen tillot det. Men ettersom lyngen ble stående lenge uten vann, begynte den å drysse en del. Men fordelen med det var at det ble lettere å lime det på kulene. Så jeg brukte restene av lyngen som var igjen etter kransen + alt av “smuler” som hadde drysset underveis. Og det var ikke rent lite heller, så nå fikk jeg brukt alt – både rett fra planten + alt som drysset.

Etter at både krans og kuler var ferdig sprayet jeg alt 2 ganger med en sterk hårspray. Dette for å hindre at det skulle drysse mye, og for at de forhåpentligvis skal tåle litt vær og vind utendørs. Hittil har det vært ute i en uke, og alt ser like fint ut. Og det har jo nå vært gjennom nesten en uke med storm og høljeregn, så det lover bra.

Alt i alt et veldig koselig prosjekt, og desidert noe jeg kommer til å gjøre flere ganger. Det er gøy å lage ting jeg ikke har laget før, og enda gøyere når jeg blir fornøyd med resultatet. Må takke Mestergrønn for inspirasjonen da – de har så mye fint både i butikk og på nettsiden!

 

Hva synes dere?

 

Følg meg gjerne på mine andre kanaler;
personlig instagram her  –   facebook her   –  snapchat; kariannenesse  –  interiør-instagram her

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg