Dette gjorde vi i Gdansk

Jeg har vært en del ganger i Gdansk nå, så jeg tenkte jeg kunne lage en liten reiseguide hittil her inne, men det blir ikke helt enda. Men jeg tenkte jeg kunne dele hva vi har gjort her denne gangen, selv om det var en forholdsvis rolig tur 🙂

Vi hadde mange timer på rommet med roomservice, avslapping og kosetid. Det ble hviling i sengen i alle ledige øyeblikk, og det trengtes.

Vi hadde nydelig champagnefrokost på hotellet. Stort utvalg med ulike typer egg, pølser, bacon, champagne, ferske brød og baguetter, pannekaker, kaker og mye pålegg. En perfekt start på morgenen, før vi hadde en solid shoppingrunde. Jeg elsker shoppingen i polen, og kommer alltid hjem med noen godsaker.

Nyttårsmiddagen vår ble på en fin biffrestaurant med helt latterlig god mat. Her ble det bobler, biff med nydelig tilbehør, etterfulgt av dessert. Vi var 4 stappmette griser når vi rullet herfra.

Etter middagen ble det drinker, bobler og sambuca før fyrverkeriet startet. Vi var på takterrasen på Hilton, og hadde nydelig utsikt. I år var fyrverkerishowet betydelig mindre enn hva det har vært tidligere, men dette gjorde de for å ta hensyn til dyr som blir livredde, stakkars. Men showet var fortsatt veldig bra, og det var stas å få oppleve det sammen med fineste mannebeinet.  Klarte for øvrig ikke å knipse noen fine bilder av rakettene tho, men det er lagret i minnebanken!

Første nyttårsdag gjorde vi ikke annet på dagtid enn å ta en tur i bassenget og ligge i sengen. Jeg var så sliten, kroppen verket og jeg orket ikke stort. Så en rolig dag med å være keiko i bassenget og slappe av i sengen – var helt nydelig.

Vi ruslet langs elven og gatene i Gamlebyen. Der er det så utrolig koselig. Men jeg trives best her på våren/sommeren, det må sier. Men det er så mye fint å se på.

Siste kvelden avsluttet vi med en deilig biffmiddag og litt bobler – før det var å klargjøre kofferter og alt til avreise på natten. Man får så sykt mye god mat her. Både sushi, sandwicher, pizza, biff og omtrent alt annet du måtte ha lyst på. Og det er så sinnsykt billig i tillegg. Win win.

                Det var også så sykt fint pyntet til jul her. Svære juletre proppet fult av lys og dekor. Gatene lyste opp med pynt, og det samme gjorde shoppingsenteret. Så nydelig, og dette varmer jo mitt lille hjulegnom-hjerte!

 

Vi hadde en fin og rolig tur, men helsemessig var det virkelig ikke riktig tidspunkt for meg å reise. Kroppen har skrantet i uendelig lang tid, og jeg har ikke vært flink til å ta vare på meg selv og har ikke gitt meg den roen og hvilen som jeg har behøvd. Så jeg har fått en enda større knekk, og jeg verker fra topp til tå. Så nå har jeg ihvertfall lært at å reise i desember, som er en av de tyngste månedene i året – er ikke lurt. Men flere erfaringer og opplevelser rikere, og det er jeg glad for 🙂

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg