Deilig minipavlova

  Pavlova er noe jeg faktisk ikke har smakt før jeg ble voksen. Jeg vet ikke om det er jeg som har bodd under en stein i over 20 år, eller om det kanskje ikke er blant de mest populære kakene? Uansett, jeg synes det er veldig godt, og liker å lage det som små porsjonskaker når jeg lager det. Et pluss med denne kaken er at man kan lage bunnen i forveien og oppbevare den til den dagen den skal serveres. Fyll/krem og bær venter man med til rett før servering 🙂 Denne er forresten et fint tilskudd på 17.mai bordet også, enten som porsjonskaker eller en stor lekkerbisk!Jeg bruker oppskriften til Tine.no og halverte den for å få 6 porsjoner:
3 eggehviter
1 ts eddik
2 dl sukker
1 ts maisenna
0,5 ts vaniljesukker

 

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 120 grader, over og undervarme.

Pisk eggehvitene til de skummer godt.

Tilsett sukker litt etter litt, mens du pisker godt.

Pisk på høy hastighet til sukkeret er oppløst og marengsen er blitt stiv.

Marengsen er ferdig når du kan snu bollen på hodet uten at noe renner ut.

Vend forsiktig maisenna og eddik inn i blandingen med en slikkepott.

Fordel røren ut til 6 ca like porsjonskaker på et bakepapir. Jeg bruker en sprøytepose til dette, men du kan også bruke en skje eller slikkepott.

Stek kaken i ca 1 time og 30 minutter på nederste rille til bunnen er sprø på yttersiden.

Skru av ovnen og la kakene stå i ovnen til den har kjølt seg ned.

Oppbevar kakene i en tett boks på kjøkkenbenken frem til servering.

Jeg liker å bruke eggekrem og bær som fyll, men det går også fint å bruke vanlig krem og bær. Smak og behag 🙂
Oppskrift på eggekrem til 6 minipavlovaer:
2 eggeplommer

1,5 dl melk
Ca 0,25 dl sukker
0,5 ss maisenna
1,5 plater gelatin
1,5 dl kremfløte

 

Fremgangsmåte eggekrem:
Bland alle ingrediensene i en kjele, utenom fløten.

Varm den opp mens du rører jevnlig.

Trekk den av platen når den ligner en tykk vaniljesaus.

La den avkjøle seg helt.

Når den er helt avkjølt, pisk fløten om til krem og vend den inn med eggekremen.

Smør/sprøyt fyllet på kakene og pynt deretter med ønsket frukt og bær.

Eggekremen blir forresten mye fastere enn hva den er på bildene her, den jeg hadde her var en liten smell jeg gikk på 😎 Men god på smak ihvertfall, og den blir så god når du får gjort det skikkelig! 😀

 

Følg meg gjerne på mine andre kanaler;
personlig instagram her  –   facebook her   –  snapchat; kariannenesse  –  interiør-instagram her 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg