Biff med tilbehør – lavkarbostyle

Herlighet så mye godt vi har spist på min knapt 1-2 mnd lange lavkarboreise. Og så mange deilige biffmiddager vi har hatt, med ulikt tilbehør, og denne middagen her er en av dem. Biff med fylt sopp, grønnsaker, hjemmelaget hvitløk&urtesmør og hjemmelaget bernaise. Vi rullet veldig fornøyde fra bordet, med andre ord.

Fylt sopp er veldig godt, og veldig enkelt å lage. Det er enklest når du har en litt stor sopp. Skjær/grav ut “innmaten” og fyll med stekte baconterninger og kremost. So good. 

 

 

Når det gjelder hjemmelaget hvitløk&urtesmør, så er det også like enkelt. Sett 100 g meierismør ut i romtemperatur, og la det stå en stund og mykne. Når smøret er romtemperert, visp det luftig med en kjøkkenmaskin, før du tilsetter litt havsalt, hvitløkspulver og basilikum. Pakk det som en “pølse” inn i aluminiumsfolie og legg i fryseren. Da kan du kutte av ønsket mengde litt etter litt, uten at det går utover holdbarheten på smøret! 🙂 Så godt å ha på en nystekt biff!

Hjemmelaget bernaise saus:
1 sjalottløk (vanlig løk eller rødløk går også)
1 stor ss meierismør
1 ts tagatesse
3 ss hvitvinseddik
3 eggeplommer
salt, pepper, estragon
fløte – om ønskelig

 

Fremgangsmåte:
– finhakk løken i små, små biter.
– fres løken sammen med smøret og tagatesse.
– tilsett hvitvinseddiken når løken har blitt blank.
– ta kjelen av varmen og visp inn eggeplommene.
– visp intensivt for hånd til den tykner (håndmikser kan anbefales) 
– smak til med salt, pepper, estragon og en liten dæsj fløte.
TIPS; skiller den seg, så kan du tilsette en ny eggeplomme og vispe på nytt 🙂

  Perfekt lørdagsmiddag!

 

Følg meg gjerne på mine andre kanaler;
personlig instagram her  –   facebook her   –  snapchat; kariannenesse  –  interiør-instagram her

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg