30 ting du kan gjøre i karantene

Er vi lei av korona og alt som svermer rundt det? 😎

I know, det har vært mye. Jeg har personlig prøvd å ikke verken dele eller skrive mye om det – men lets be real.. Det blir fort kjedelige og ensformige dager. Selv om jeg kommer sent til festen (igjen), så tenkte jeg at jeg kunne dele noen forslag til hva dere kan finne på i disse karantenetidene. Og husk; dette kommer fra en profesjonell husbundet kar, som vet at man må gjøre litt for å ikke lose your shit fullstendig 😎

 

Les bøker/hør på lydbok.
Jeg elsker å høre på lydbøker. Jeg er veldig glad i krim og kan anbefale seriene om Harry Hole, Fjellbacka-serien av Camilla Läckberg og serien om William Whisting.

 

Hør på podcast.
Podcast er veldig gøy, og jeg har flere ulike typer jeg hører på fast hver uke. Jeg hører blant annet på; “Pengesnakk”, “Friminutt”, “Forsvaret”, “Truecrime podden”, “Skrekkpodden”, “Topp 3” og “Historiepodden” – for å nevne noen. Dette er en lett blanding av podder som er faktabaserte og som kan lære deg noe – og til rene fjasepodder med ren humor og masing.

 

Rydd i klesskapet.
Dette fikk jeg gjort allerede før coronaen var i full sving. Jeg innså det i juletider at jeg har alt for mye av både klær, sko og interiør. Så jeg begynte sakte men sikkert med en real opprydning i januar, og har brukt overraskende lang tid på å bli ferdig. Men fy fasan så godt å få ryddet ordentlig opp og få solgt unna litt. Jeg har jo lagt alt ut til typ 50-80% av ny pris (hvor mesteparten er ubrukt eller kun brukt 1 gang), så det svir jo litt i sjelen. Men det er bedre å selge det til noen som faktisk kommer til å bruke det. Jeg går jo kun rundt i joggedress og fleecetøy allikevel, haha.

Rydd i hjemmet generelelt
Som dere sikkert har skjønt; jeg elsker orden, lister og organisering. Så når dere først har god nok tid til det; bruk muligheten til å få orden i hjemmet generelt. Ta en runde i skuffer og skap og selg unna/gi vekk det du ikke bruker og ikke trenger. Det er fort gjort å stacke seg opp på ting man ikke trenger og bruke unødvendig plass på fjas.

 

Se på serier.
Mitt faste gjøremål hver eneste dag, haha. Om dere liker reality, så kan jeg tipse om det meste innen “Real Housewives”, “Below Deck”, “Love is Blind” og årets sesong av 71grader Nord. Utenom det, så er “Peaky Blinders”, “Game of Thrones”, “Vikings”, “The Office”, “Parks and recreation” +++ bra 🙂

 

Se på filmer.
Akkurat nå ble jeg helt blank på filmer, men det er fordi jeg som regel velger serier istedenfor. Ta et dypdykk på netflix, så finner dere nok noe bra. #Tipoftheyear

 

Gå tur i skog og mark.
Ta deg en tur og ut luft hodet litt. Så lenge man holder avstand til folk, så skal jo det gå helt fint. Har du en fin rute i nærområdet ditt, så er jo det perfekt.

 

Hjemmespa.
Treat yo’self. Dette kommer fra en gammel gubbe som elsker egenpleie. Ta deg for eksempel et varmt bad eller fotbad. Skrubbe kropp, føtter og ansikt. Ansiktsmaske, neglelakk, hårkur – for å nevne noe.

Lag påskepynt.
Her er jeg i full gang selv med litt småprosjekter – som jeg skal vise dere så snart jeg er i ferdig og har fått tatt bilder. Her er mulighetene mange – og veldig kjekt for kidsa (om du har barn da 😉 )

 

Planlegg neste ferie.
Enten i form av en ekte ferie når ting har roet seg, eller om det bare er å drømme seg vekk litt. Selv om sistnevnte er litt kjip da, haha. Meg og Henrik har så smått begynt å legge litt planer for vår neste ordentlige ferie (når alt har roet seg) og hva vi ønsker å gjøre i sommerferien – om vi er tilbake til normalt til dess. Nå har vi jo god tid til å planlegge og å gjøre litt research 🙂

 

Send melding/ring venner og familie det er lenge siden du har pratet med.
Hold kontakten med venner og familie via messenger, sms, telefon eller facetime. Facetime er jo veldig koselig. Om man har besteforeldre som man ikke kan besøke nå, så er det jo ekstra fint å facetime litt eller bare sende en koselig melding.

 

Spill brettspill.
Ååå, dette er en av mine favoritter. Jeg elsker å spille brettspill. Alias, Skal vi vedde, Ligretto, Ubongo, Hint og Monopol er mine favoritter. For å ikke glemme kortspill – det er jo et hav innad kort å velge mellom.

 

Lag noe i store porsjoner som kan fryses
Enda litt mer mat og bakst. You know what im all about. Men kanskje du kan bruke tiden til å lage en stor batch med noe digg som kan fryses ned (du må selvsagt spise litt underveis også 😎 ) til en senere anledning? Sånt er gull å ha til dager som er ekstra travle eller, dager du ikke orker å lage middag eller dager der du er litt ekstra fysen på noe godt. Lag for eksempel boller, vårruller, fløtekarameller, pizzabåter/snurrer, makroner etc. Klikk på de ulike for oppskrifter.

Få orden i skuffer og skap.
Ah, her kom min indre organisator ut i lyset igjen. Orden i saker og ting er deilig, og det er så sykt irriterende med overfylte skuffer og skap hvor det er umulig å finne frem til ting. Ta en liten runde, sorter, kast ødelagte ting og gi vekk/selg det du ikke bruker. Mer plass, mer orden – mer ro til sinns 🙂  (jeg hadde vært en kjedelig terapeut, jeg hadde bedt alle om å rydde, organisere og skrive lister 🙁 )

 

Spill playstation/på pc.
En annen favoritt 😎 Min favoritt er COD, men kan jo også nevne fifa, diablo, the sims, fortnite og cs. Hadde jeg hatt the sims i hus nå, tror jeg at jeg hadde gått av skaftet. Husker jeg kunne bruke to dager på å bygge hus og innrede det – for å så bruke knappe 2 minutter på å drukne hele familien. #goodtimes

 

Rydd og organiser innholdet på mobil og pc.
Dere vet… Alt av organisering står meg nært, haha. Om pc’en eller mobilen begynner å bli treig, er det ofte et tegn på at den begynner å bli smikkfull. Gå gjennom apper, dokumenter og bilder. Slett det som kan slettes, og kvitt deg med ting som bare tar plass. Om du har en harddisk; overfør bilder og viktige ting du vil beholde innpå der – og slett fra pc/mobil.

 

Lag god mat.
Enda et favorittpunkt her, haha. Lag litt ekstra god mat til deg selv og de rundt deg. Prøv deg gjerne på noe du ikke har lagd før, eller på noe som tar litt tid. Om du trenger tips, så kan du jo eventuelt scrolle litt i matkategorien min her eller ta et lite dypdykk på nett.

Bak noe godt.
Nesten enda bedre. Bak boller, lag en god kake, spander på deg noen ferske, hjemmelagde cookies eller rundstykker. Her er jo et lass av godbiter å velge mellom. Her er noen tips.

 

Slapp av og lad batteriene.
Enkelt og greit. Hopp i joggedressen, senk skuldrene og finn hvilepulsen.

 

Gjør ferdig eventuelle påbegynte prosjekt.
Har du noe du har begynt på, men aldri fikk gjort helt ferdig? Enten om det er av giddaløshet eller tidsmangel – så kanskje du bare skal hive deg rundt og få ferdigstilt det nå? 🙂 Det er jo tross alt godt med alt som er gjort.

 

DIY-prosjekter.
En av mine favoritter året rundt. Jeg elsker å sysle, både med små og større prosjekter. Perfekt til å få brukt hodet litt, fisket frem litt kreativitet og ikke minst; for å få tiden til å gå. Og det er jo så kjekt å ha ting man har laget selv, så lenge man legger flid i det og blir fornøyd selv 😀 Noen tips; krans og lyngkulerhjemmelaget kommodeenkel påskepyntmale kjøkkenet (ja, this is a big one, haha) litt annerledes veggpynthodegavl.

Ommøbler i huset.
Dette gjorde vi alltid før når jeg var mindre. Det var alltid storstas å få ommøblere soverommet eller noen andre rom i huset hjemme hos mamma og pappa. Det er jo en fin måte å få litt forandringer på hjemme også, uten å måtte ty til et lass penger. Ofte er det jo ikke så voldsomt mye som skal til heller for å få et nytt preg og inntrykk i et rom. Kanskje du kan flytte en kommode? Kanskje du kan flytte sofaen, sengen eller en av de store møblene? Har du ikke mulighet til det, så kan du jo alltids bytte plass på pynt, bilder, klokker, vaser osv – bare for å få litt variasjon 😀

 

Vurdert å male noe? Gjør det nå.
Har du et soverom du skulle ha malt? Et nedslitt møbel? En kommode du vil gi litt nytt liv til? This is it 😎 Har du ikke maling liggende hjemme, så er det flere butikker som leverer hjem på døren 😀

 

Lag hjemmekino.
Denne er nok ekstra koselig om du har barn i hus. Legg litt innsats i det og lag en såkalt hjemmekino. Rigg sofaen til med dyner, puter og pledd. Slå av lysene, av med telefonen, tenn gjerne noen stearinlys, finn frem godis og popkorn – og se film med husets folk.

 

Hjemmetrening eller yoga
Om du savner å være aktiv, så går det jo fint an å være litt aktiv hjemme. Enten i form av tur/jogging/sykling utendørs, eller å kjøre en styrkeøkt inne. Enten kun med kroppsvekt eller med noe tungt man har i hus. Alt i fra brusflasker, melposer, bæreposer med noe oppi, vektstenger/curls om du har det osv. Trenger du inspo til øvelser, så er youtube og internett generelt proppet med ulike øvelser, programmer og fremgangsmåter 🙂

 

Nettshopping
Heehehe her tipper jeg folk er delt. Jeg vil tro at noen er fornuftige, gjerne kjenner det ekstra på økonomien i disse tider og har innsett at fornuften må seire og man må roe ned i en stund fremover. Mens jeg vil tro at noen er stikk motsatt og gjerne unner seg litt ekstra akkurat nå – gjerne av kjedsomhet og for mye tid til å surfe på nett. Men windowshopping går alltid an ihvertfall 🙂 Kanskje hente litt inspirasjon av nye vårtrender når det gjelder mote og interiør? Kanskje unne deg noe du har ønsket deg lenge? Eller kanskje peike deg ut noe du kan spare opp til – noe du virkelig vil ha? Tiden går ihvertfall fort når man scroller, for å si det mildt.

 

Datenight
En datenight hjemme er så koselig – spesielt om man legger litt ekstra i det. Gjør noe dere liker i lag. Lag for eksempel noe godt, se på film eller serie sammen. Spill spill, kort, pusle puslespill, hopp i høyet eller hva det måtte være. Bruk tiden sammen godt. Snakk ilag og gjør noe dere begge setter pris på. Kanskje du kan overraske din bedre halvdel med noe?

 

Husdyr? Gi det litt ekstra stell.
Har du hund, katt eller andre husdyr? Isåfall kan du jo unne your lil’bestfriend litt ekstra stell, som for eksempel en dusj, pelsstell, kloklipp, hårklipp, tannpuss eller en aldri så liten massasje? Vi har nettopp tatt en stuss på vårt firbente barn, og rett rundt svingen venter et bad og en kloklipp. Utenom det blir det ei litta massasje i ny og ne, så hun lever godt. En bortskjemt liten diva 🙂

Ta en ordentlig vårrengjøring.
Guess who’s back, back again? Det er jo vaskemor, og denne gangen skal gamla prøve å friste deg til å ta en real vårrengjøring hjemme. Å leve i hybelkaniner, støv, skitne gulv og skjoldete speil er ikke så kjekt – og det er så deilig når du først har gjort ordentlig rent. Vi er i gang her hjemme nå, selv om ting går rimelig tregt siden jeg er en 25 åring i kroppen til en 98 åring. Men det skal bli godt å bli ferdig til slutt. Vi dro forresten frem sofaen her om dagen og rengjorde under/bak den, og holy fuck for et syn. Det var som en fest jeg ikke ville delta på, for å si det sånn…

Ta en kikk på økonomien din
Ja, denne kan for mange være gørrkjedelig. Men ta en rask gjennomgang på for eksempel forsikringer, matbudsjett, telefonregninger, ulike abonnementer osv. Mange av oss kan sannsynligvis spare en del sammenlagt når det gjelder ting som ulike streamingtjenester og abonnementer, telefon, mat og shopping. Enda bedre er det jo også om du ser du kan få bedre tilbud på forsikring, strøm osv. Når man først setter seg ned for å kikke litt på dette, så tar det ikke såå voldsomt med tid. Man kan fort spare en god del penger i måneden og i løpet av et år 🙂

________________________

 

Følg meg gjerne på mine andre kanaler;
personlig instagram her  –   facebook her   –  snapchat; kariannenesse  –  interiør-instagram her

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg