Dooleystrøfler med havsalt

Reposter denne fra i fjor siden de er så gode 😎

Husker dere jeg lagde disse i fjor – og gikk på en gigantisk smell med oppskriften? Jeg leste feil og endte opp med 4,5kg trøfler, haha. Denne gangen leste jeg oppskriften opp til flere ganger, for å være sikker på å ikke gjøre samme feilen 😎 I år har jeg også gjort små endringer på de for at de ikke skulle bli så kraftig i smaken – i tillegg til at jeg har tilsatt en god del havsalt. Søtt og salt er jo så godt – og disse trøflene smelter på tungen!

Ny vri i år;
300g lys kokesjokolade
200g mørk kokesjokolade
2 dl kremfløte
1 dl dooleys
en dæsj havsalt
oboy, kokos eller kakaopulver til å rulle trøfflene i.

Om du ikke ønsker en stor batch, kan du fint halvere oppskriften. Jeg valgte å gå ned på mengden mørk sjokolade i år, fordi jeg synes smaken er litt for kraftig. Man kjenner fortsatt den mørke sjokoladen godt, så dette er slikt du kan justere etter egne ønsker.

Fremgangsmåte:
– kok opp fløten.

– knekk opp sjokoladen i mindre biter.

– ta kjelen av varmen og rør inn all sjokoladen.

– rør til all sjokoladen har smeltet og massen er helt klumpfri.

– tilsett dooleys og rør til du har en jevn og glatt masse.

– strø i litt havsalt. smak gjerne til underveis for å få smaken etter eget ønske.

– sett i kjøleskapet over natten slik at den stivner.

– rull ut kuler i ønsket størrelse og rull dem i for eksempel kokos, oboypulver eller kakaopulver.

tips; for at de skal bli enklere å rulle anbefaler jeg å ha litt oboypulver i hendene (eller det du vil rulle de i), da er det lettere å få noenlunde runde kuler. Det er også lurt å vaske hendene jevnlig, for det blir veldig klissete.

Jeg rullet noen i kokos og noen i oboy, og synes dette er veldig godt! 😀 Oppbevar i kjøleskapet. Disse er også fine å gi i gave til noen du er glad i – om du ikke spiser de opp selv 😉

 

Følg meg gjerne på mine andre kanaler;
personlig instagram her  –   facebook her   –  snapchat; kariannenesse  –  interiør-instagram her

rabattkode iDeal of sweden – opptil 70% rabatt

Black week er offisielt i gang, som sikkert de fleste av dere allerede har fått med dere. iDeal of Sweden er en av mange butikker som kjører salg nå, og de gunner på med 50% på ALT i nettbutikken fra i dag og ut måneden. Jeg har i tillegg en rabattkode som gir ytterligere rabatt 😀 Koden BFNESSE gir 5% ekstra rabatt for kjøp under 590kr. Handler du for over 590kr, får du 20% ekstra rabatt med koden – altså 70% rabatt totalt 🙂 

 

Så om du er på jakt etter lekre julegaver til noen du er glad i – eller om du vil ha nytt tilbehør til deg selv, så er dette en fin måte å spare litt cash på kjøpet om du først skal handle. De har fått inn så mye fint nå, og sortimentet vokser stadig forbi “kun” tilbehør til mobil. Nå har de lekre vesker, lommebøker, nøkkelringer, ladekabler, desker and so on. 

 

Her er noen av mine favoritter akkurat nå:

Hele utvalget finner dere her! 🙂

Kaketips til farsdag

Farsdag er rett rundt hjørnet og da er noen kaketips på sin plass. Covid herjer og strengere tiltak har nettopp kommet, så da må man gjøre det man kan for å kose seg litt ekstra når man først skal være hjemme 🙂 Jeg tenkte å dele noen av mine favoritter som jeg har bakt i løpet av de siste årene – og håper noe kan falle i smak 😀

 

Sjokoladekake med nydelig glasur;Dette er en veldig enkel, men treffsikker sjokoladekake. Den smakte jeg for første gang da jeg gikk på barneskolen, og den har egentlig vært en hit siden det. Den er enkel å lage, og kan lages i langpanne dersom du dobler oppskriften. En myk, luftig og digg sjokoaldekake som jeg vil tippe de aller fleste liker! Oppskrift her!

 

Gulrotkake med en vri;Altså.. Gulrotkake i seg selv er jo vanvittig godt, men denne her er virkelig next level. En saftig, toetasjes gulrotkake med masse deilig glasur – toppet med salt karamellsaus og kuttede valnøtter. So freakin’ good. Oppskrift her! 

 

Lavkarbo firkløverkake;Denne lagde jeg til morsdagen tidligere i år og den var så sinnsykt godt. Denne smeltet i munnen og er desidert noe av det beste jeg har smakt innen lavkarbo. Oppskrift her!

 

Sjokoladekake med sjokoladekrem og friske bær;Dette er en fluffy, luftig og god sjokoladekake i med fyll i midten. Kremen er også luftig og veldig god, og bærene får balansert sødmen en del.  En veldig god sjokoladekake med en sjokoladekrem som smelter på tungen. Mums. Oppskrift her!

 

Eplekake;En lun og deilig eplekake med småsure matepler. Superdigg sammen med vaniljeis og salt karamellsaus. Yum! Oppskrift her.

 

En fest av en sjokoladekake;Om dere er gira på en skikkelig heftig kalorifest av en kake, så er denne en innertier. Sjokoladekake med både krem, snickers, karamellsaus og sjokoladesaus. Hello heartattack – men den er så goood. Riktig nok veldig mektig og ikke en kake du orker å spise mye av, men den er verdt en smakebit. Oppskrift her! 

 

_________

 

Om dere ikke er in the mood for en skikkelig kake, så er jo gjærbakst også en rimelig sikker vinner.
Her er mine favoritter på boller;

Disse skillingsbollene er sinnsykt gode. Så luftige, myke og gode. Jeg synes egentlig de er mye bedre uten kremost-glasuren, så denne kan fint droppes. Oppskrift her. 

 

Nesten sukkerfrie skoleboller/solskinnsboller. Disse er også luftige og veldig gode, og ikke minst; enkle å lage. Denne deigen kan også brukes til skillingsboller/kanelboller, om du vil ha de sukkerfrie. Oppskrift her. 

 

_____________________

Håper dere fant noe inspirasjon til å bake litt, hive i dere en ekstrem mengde kalorier og kose dere litt ekstra 🙂

 

Følg meg gjerne på mine andre kanaler;
personlig instagram her  –   facebook her   –  snapchat; kariannenesse  –  interiør-instagram her