En av årets hjemmelagde julekranser

– hjemmelaget julekrans –

….av den gigantiske typen, haha. Na’mor ble litt ivrig i år, og denne er den største kransen jeg har laget hittil. Den er like stor som hele overkroppen min, og den veier ganske mye. Men jeg ble fornøyd med den da, og jeg gleder meg veldig til å henge den opp. Håper den gjør seg fint der jeg har planlagt å ha den, men det gjenstår å se. Den er ihvertfall alt for stor til å henge på noen dør, for å si det sånn!

 

Den ble slik jeg ønsket, litt enkel og minimalistisk – men samtidig så er bjellene fra Riviera Maison et blikkfang. Jeg har snopet meg fire av de i år, for de er jo så fine. Så nå blir det bjeller både på krans og på barkrakkene på kjøkkenet. Åh, som jeg gleder meg til jul nå!

 

Girlandere, snøspray og falske frostede rognebær er fra ikea og panduro. Konglene har jeg plukket og tørket i stekeovnen selv, og selve ringen til kransen er laget av tykk ståltråd fra gården på Nesse. Denne kransen er fra den dagen meg, Marthe og Synnøve satt og syslet med hver våre kranser sammen, og det var så koselig. Å samles for å lage pynt og slikt er jo så kjekt, og det blir mye gøyere å holde på med det når man er flere i lag.

Hva synes dere?

_______________________________

Over til noe helt annet;
Nomineringen til Vixen 2019 er i gang og det blir spennende å se hvem årets finalister blir i det ulike kategoriene. Om du liker bloggen min eller interiørkontoen min på instagram – hadde jeg blitt så glad om dere ville nominert meg til kategorien interiør 😀 Jeg vet jo at jeg bare er en liten fjott i forhold til de store influenserne og i bunn og grunn ikke har sjanse – MEN det hadde jo så klart vært stas å bli nominert! 😀
Nominasjon og de ulike kategoriene finner dere her!

 

 

 

Følg meg gjerne på mine andre kanaler;
personlig instagram her  –   facebook her   –  snapchat; kariannenesse  –  interiør-instagram her

 

Før julen inntar trappen

– siste innspurt for høstpynten – 

Jeg har jo vært i julemodus i nesten to måneder nå, men huset har ikke kommet like langt enda. Jeg vet jo at jeg er litt i overkant ivrig på julen, men det betyr jo ikke at resten av folkene jeg bor med og omgås med er, sååå jeg må ta litt hensyn. Så noe julepynt har det ikke blitt før nå, men nå har jeg fisket frem både juletre, pynt og kranser. I tillegg har jeg lagd en stor krans nå nylig, samt at jeg skal lage enda mer med Therese og Camilla i morgen. Ivrig på både jul og krans, si 😉

 

Så nå blir det takk og farvel til høstpynten for denne gang. Kroken ute ble koselig med disse fargene, selv om jeg ikke er heeeelt fornøyd med alle gresskarene mine, haha. Det får bli noen nye og finere til neste år 🙂 Men de har gjort det koseligere her da, og jeg synes de gjorde seg bedre på trappen enn innendørs.

fremgangsmåten på gresskarene finner dere her

  Åh som jeg gleder meg til å pynte til jul nå – både innendørs og utendørs. Jeg må begynne nå da, for jeg bruker så hinsides lang tid på det. En lett blanding av dårlig helse, ubesluttsomhet og vimsing gjør at det må tas litt og litt – men jeg koser meg heldigvis mye med det underveis uansett! 😀

Når begynner dere å pynte til jul?

_____________________________________________

 

Over til noe helt annet;
Nomineringen til Vixen 2019 er i gang og det blir spennende å se hvem årets finalister blir i det ulike kategoriene. Om du liker bloggen min eller interiørkontoen min på instagram – hadde jeg blitt så glad om dere ville nominert meg til kategorien interiør 😀 Jeg vet jo at jeg bare er en liten fjott i forhold til de store influenserne og i bunn og grunn ikke har sjanse – MEN det hadde jo så klart vært stas å bli nominert! 😀
Nominasjon og de ulike kategoriene finner dere her!

 

Et døgn på Hotel Norge Suiten

– f o r   e n   l u k s u s – 

Jeg må jo helt klart gi en update på hvordan døgnet vårt på Hotel Norge Suiten var. Jeg vet ikke hva annet jeg skal si enn at det var en innertier. Vi var heldig som fikk sjekket inn tidlig, så vi fikk nesten et helt døgn der. Denne gamle sjelen var faktisk ikke ute av rommet en eneste gang i løpet av tiden vår der, utenom da vi gikk til frokost om morgenen før utsjekk. Vi gjorde ikke annet enn å slappe av, bade i jacuzzien, spise og å slappe av. Det var så deilig, og det var ekstra deilig å ikke ha noen planer what so ever, og kun nyte rommet fullt ut.

 

Vi ble møtt med et fint kort og en gaveeske med hjemmelaget snop, som var så koselig. I tillegg var rommet utstyrt med alt vi kunne tenke oss av badesalt, fotsalt, lotion, badekåper og ulike kits. Selve suiten hadde jo også badstu, jacuzzi utendørs med utsikt over lille lungegårdsvann, innendørs badekar, tidenes seng and so on. Det var en hverdagsluksus som vi ikke er vant til, selv om vi ofte bor fint når vi er ute og reiser. Men SÅ fint som på suite-nivå gjør vi ikke, spesielt ikke i Norge. Så dette var helt fantastisk!

En sånn stol er offisielt på ønskelisten til både meg og Henrik nå. Vi var på nippet til at vi vurderte å demontere den og ta den med hjem 😉

Her satt jeg og boblet litt for lenge. Jeg er jo en badenymfe uten like, og jeg badet både inne og ute flere ganger i løpet av ettermiddagen. Så sinnsykt deilig, og enda bedre at det var kaldt i luften ute også 😀

Utsikten fra rommet var ihvertfall ikke noe å si på. Vi hadde det altså så fint og avslappende, og jeg tror vi begge trengte det. Så heldige som vant denne overnattingen og ble ordentlig skjemt bort.

Så vi må helt enkelt bare takke Hotel Norge for dette døgnet – vi hadde det så fint!

På tide å roe ned

– k o s e l i g e   v i n t e r d a g e r –

Sist jeg var innom her var det en tappet sjel med mye på tapetet som satt bak tastaturet. Men akkurat nå er ting i ferd med å roe seg litt, heldigvis. Det meste av møter og legetimer for i år er unnagjort, tross det fortsatt gjenstår et par. I tillegg er en del av de avtalene vi har hatt tidligere, nå gjort – så nå skal det bli godt å roe ned og lade batteriene litt. Og til min store glede får Henrik komme hjem en uke tidligere fra reisejobb og ser ut til å bli hjemme i noen få måneder nå – som er så godt. Og ekstra fint å vite at han faktisk kommer til å være hjemme hele desember med denne julegrisen.

Forrige uke så jeg at vi hadde en fersk gjær som var i ferd med å gå ut på dato, så da hev jeg meg rundt og bakte litt boller. Jeg hadde fryst ned litt hjemmelaget eplemos til dette formålet tidligere i høst, så nå var det dags med skillingsboller med litt eplefyll. De ble veldig gode, og eplefyllet ga bollene en ekstra piff med det litt syrlige fyllet. Litt ydmyk selvskryt her, haha. Ferske boller er alltid godt, spesielt når det enda er litt lunk i de fra stekingen. Mums.

For et par dager siden hadde jeg også ny time på ME-klinikken, hvor det denne gangen var møte med ergoterapeut. Hun skal hjelpe meg med å bli flinkere til dette med aktivitetsavpasning, å hjelpe meg å finne balansen i hverdagen – uten å bruke for mye av aktivitetsnivået mitt. Jeg er jo veldig sånn at når jeg først skal noe (for eksempel besøk, handling eller what so) at jeg da først går all in den dagen, og heller blir sengeliggende i dagene etter. Men dette er jo en elendig taktikk, og jeg må lære meg å bli flinkere til å gi meg før det smeller og kroppen går i vranglås. Å moderere meg, å dele ting opp og å bli litt strengere med meg selv. Så litt hjelp her kommer nok ganske godt med, og jeg har kun hatt veldig positive erfaringer med klinikken hittil. So happy 😀

 

Et lite livstegn

Nå er det en god stund siden sist jeg oppdaterte her inne, så her kommer et ørlite livstegn. Jeg har igrunn en hel haug jeg vil blogge om, dele her inne, vise bilder av osv, men kroppen strekker ikke til. Høsten viste seg å bli travel, og jeg har måttet bruke det lille av krutt jeg har – på andre ting. De ukene Henrik er hjemme fra reisejobb har vært så travle, så de ukene han er vekkreist har jeg måttet bruke på å hvile, hente meg litt inn igjen og å lade opp batteriene så godt det lar seg gjøre. Det har vært en flust av møter, legebesøk og klinikkbesøk de siste månedene + alt annet som skjer i livet, så jeg er rimelig tom for krefter nå. Jeg er omtrent konstant på reservebatteriene og sliter med å få ting gjort. Samtidig er det også så mye annet som skjer, og man skal også prøve å balansere gjøremål, tid med venner og familie, julehandel and so on. Så jeg er med andre ord jevnt over godt utkjørt og dårlig mesteparten av tiden, så jeg gleder meg veldig til ting roer seg. Julen er alltid en ekstra slitsom tid med tanke på alt av besøk, ekstra aktiviteter og sosialisering, så jeg må bare prøve å få hentet meg litt inn før julen inntreffer for fullt.

Over til noe positivt da, så skal meg og Henrik på hotell på torsdag, bare for å koble helt av. Jeg var så heldig at jeg vant et opphold på Hotel Norge Suiten, så vi booket den nå denne uken her for å roe ned og kose oss litt sammen før han drar på jobb igjen. En slik hverdagsluksus på en helt vanlig torsdag skal bli så godt. Kun slappe av, sitte i jacuzzien, spise god mat og hvile. Skal bli livets dag nå, kjenner jeg! 😀 Jeg skal så klart knipse litt bilder og slikt, og jeg gleder meg til å gi dere en update på hvordan det var. Vi har jo bodd på Hotel Norge før (ikke suiten, vel å merke 😛 ) og synes at det er et av de fineste hotellene vi har vært på. Så vi gleder oss veldig til å dra tilbake dit nå.

 

Når alt av fastslåtte planer og to do’s er ferdig, gleder jeg meg til å bare roe helt ned, hvile så mye jeg kan, og bruke tiden på å sysle med ting hjemme når formen tillater det. Juleentusiast som jeg er, så vil jeg jo så klart lage litt julekranser og pepperkakehus, og kanskje finne noe annet småplukk å styre på med.

Jeg vet også at det blir mye tid som sengeliggende mellom slagene – så om du har tips til en god lydbok (gjerne krim) så blir jeg rimelig glad 😀