På tide å roe ned

– k o s e l i g e   v i n t e r d a g e r –

Sist jeg var innom her var det en tappet sjel med mye på tapetet som satt bak tastaturet. Men akkurat nå er ting i ferd med å roe seg litt, heldigvis. Det meste av møter og legetimer for i år er unnagjort, tross det fortsatt gjenstår et par. I tillegg er en del av de avtalene vi har hatt tidligere, nå gjort – så nå skal det bli godt å roe ned og lade batteriene litt. Og til min store glede får Henrik komme hjem en uke tidligere fra reisejobb og ser ut til å bli hjemme i noen få måneder nå – som er så godt. Og ekstra fint å vite at han faktisk kommer til å være hjemme hele desember med denne julegrisen.

Forrige uke så jeg at vi hadde en fersk gjær som var i ferd med å gå ut på dato, så da hev jeg meg rundt og bakte litt boller. Jeg hadde fryst ned litt hjemmelaget eplemos til dette formålet tidligere i høst, så nå var det dags med skillingsboller med litt eplefyll. De ble veldig gode, og eplefyllet ga bollene en ekstra piff med det litt syrlige fyllet. Litt ydmyk selvskryt her, haha. Ferske boller er alltid godt, spesielt når det enda er litt lunk i de fra stekingen. Mums.

For et par dager siden hadde jeg også ny time på ME-klinikken, hvor det denne gangen var møte med ergoterapeut. Hun skal hjelpe meg med å bli flinkere til dette med aktivitetsavpasning, å hjelpe meg å finne balansen i hverdagen – uten å bruke for mye av aktivitetsnivået mitt. Jeg er jo veldig sånn at når jeg først skal noe (for eksempel besøk, handling eller what so) at jeg da først går all in den dagen, og heller blir sengeliggende i dagene etter. Men dette er jo en elendig taktikk, og jeg må lære meg å bli flinkere til å gi meg før det smeller og kroppen går i vranglås. Å moderere meg, å dele ting opp og å bli litt strengere med meg selv. Så litt hjelp her kommer nok ganske godt med, og jeg har kun hatt veldig positive erfaringer med klinikken hittil. So happy 😀

 

Et lite livstegn

Nå er det en god stund siden sist jeg oppdaterte her inne, så her kommer et ørlite livstegn. Jeg har igrunn en hel haug jeg vil blogge om, dele her inne, vise bilder av osv, men kroppen strekker ikke til. Høsten viste seg å bli travel, og jeg har måttet bruke det lille av krutt jeg har – på andre ting. De ukene Henrik er hjemme fra reisejobb har vært så travle, så de ukene han er vekkreist har jeg måttet bruke på å hvile, hente meg litt inn igjen og å lade opp batteriene så godt det lar seg gjøre. Det har vært en flust av møter, legebesøk og klinikkbesøk de siste månedene + alt annet som skjer i livet, så jeg er rimelig tom for krefter nå. Jeg er omtrent konstant på reservebatteriene og sliter med å få ting gjort. Samtidig er det også så mye annet som skjer, og man skal også prøve å balansere gjøremål, tid med venner og familie, julehandel and so on. Så jeg er med andre ord jevnt over godt utkjørt og dårlig mesteparten av tiden, så jeg gleder meg veldig til ting roer seg. Julen er alltid en ekstra slitsom tid med tanke på alt av besøk, ekstra aktiviteter og sosialisering, så jeg må bare prøve å få hentet meg litt inn før julen inntreffer for fullt.

Over til noe positivt da, så skal meg og Henrik på hotell på torsdag, bare for å koble helt av. Jeg var så heldig at jeg vant et opphold på Hotel Norge Suiten, så vi booket den nå denne uken her for å roe ned og kose oss litt sammen før han drar på jobb igjen. En slik hverdagsluksus på en helt vanlig torsdag skal bli så godt. Kun slappe av, sitte i jacuzzien, spise god mat og hvile. Skal bli livets dag nå, kjenner jeg! 😀 Jeg skal så klart knipse litt bilder og slikt, og jeg gleder meg til å gi dere en update på hvordan det var. Vi har jo bodd på Hotel Norge før (ikke suiten, vel å merke 😛 ) og synes at det er et av de fineste hotellene vi har vært på. Så vi gleder oss veldig til å dra tilbake dit nå.

 

Når alt av fastslåtte planer og to do’s er ferdig, gleder jeg meg til å bare roe helt ned, hvile så mye jeg kan, og bruke tiden på å sysle med ting hjemme når formen tillater det. Juleentusiast som jeg er, så vil jeg jo så klart lage litt julekranser og pepperkakehus, og kanskje finne noe annet småplukk å styre på med.

Jeg vet også at det blir mye tid som sengeliggende mellom slagene – så om du har tips til en god lydbok (gjerne krim) så blir jeg rimelig glad 😀