Ta naturen inn

Reklame | ambassadørsamarbeid Harmonia interiør

🍂🍂🍂🍂

Høsten har for lengst hatt sin anmarsj, og jeg har plukket med meg halve skogen inn for å dekorere litt. Mose, kongler, rognebær og litt kvister har blitt tatt hjem. Gratis, fint og lettvint. Men det er viktig å behandle det litt før man tar det inn, sånn at man ikke drar med seg mye småkryp inn i huset. Mesteparten lå jeg i fryseren i et døgn, slik at alt av smådyr skulle stryke med. Resten av kvister/store ting sprayet jeg med insektspray og lot det tørke på badegulvet i en dag eller to. På denne måten får man mye fint til å bruke til både borddekking, pyntefat, dekor i lysglass og lysestaker osv – og man får pynt til riktig sesong. Vinn vinn 🍂

Jeg har bare brukt et stort rundt pyntefat som jeg har dekorert med det jeg hadde tilgjengelig av tørket ting fra naturen, pluss norgesflasker med lys i og hjemmelagde gresskar. Fremgangsmåte på gresskarene finner dere her. 

Flaskene fås kjøpt hos Harmonia interiør.

En trofast firbent venn som gjør alt hun kan for å skli med på alt av bilder. Hun er så gyllen og fin i pelsen nå, så frøkna sklir jo rett inn i interiøret også, haha.

Et tips når det gjelder kongler som er plukket fra naturen, er å legge de på et stekebrett med bakepapir og tørke de på lav varme i stekeovnen over noen timer. Da åpner de seg også fint, og du kan ha de til pynt i mange år. Jeg plukket en liten bærepose i fjor og tørket de slik – for å til slutt spraye de med litt snøspray. Da ble de så fine, og jeg har siden dess brukt konglene til både julekranser, borddekke, pyntefat, i lysholdere osv. Veldig fint – og så er det jo litt koseligere å plukke selv enn å kjøpe på butikken. Synes jeg da 😎

🍂🍂🍂🍂

 

Følg meg gjerne på mine andre kanaler;
personlig instagram her  –   facebook her   –  snapchat; kariannenesse  –  interiør-instagram her

 

 

Høstbordet

Ambassadørsamarbeid | Harmonia interiør

🍂🍂🍂🍂🍂

Høsten er i full spring, Henrik er vekkreist på jobb og mor er hjemme og sysler. Selv om det er rart å si, så er dette med borddekking litt utav komfortsonen min. Bare av den enkle grunn at jeg ikke har gjort særlig mye av det (foruten om standarden; tallerken, glass og bestikk), så nå er jeg på et territorium som jeg ikke er helt safe på. Men jeg har prøvd meg litt frem, tatt i bruk farger jeg ikke har hatt i hus før, og ikke minst; kost meg masse. Jeg har syslet i min helt egen verden, prøvd meg frem og hatt det koselig underveis. Jeg elsker jo å styre på sånn som dette, så jeg kommer til å hive meg ut på dette oftere.

Fun fact; både duken og serviettene er laget av gardiner fra Rusta.
Da fikk jeg nøyaktig den fargen jeg var på jakt etter – uten at det kostet en formue 😀

Dekorfatene er pyntet med eukalyptus fra Harmonia og ikea. For det meste fra Harmonia, for de så mest ekte ut. Jeg har brukt disse på flere fat, i lysestaker osv.

 

Tips; det blir billigere å kjøpe falske potteplanter og klippe av grenene og bruke som dekor, fremfor å kjøpe enkle grener for å dekorere med – spesielt om du trenger litt mye.

Hva synes dere? 

🍂🍂🍂🍂🍂

 

Følg meg gjerne på mine andre kanaler;
personlig instagram her  –   facebook her   –  snapchat; kariannenesse  –  interiør-instagram her

I skumringen

Reklame/ambassadørsamarbeid | Harmonia interiør  

– H Ø S T K V E L D E R  S O M  D I S S E – 

I forrige uke hadde vi noen nydelige høstdager på Vestlandet, hvor vi også hadde så fine kvelder med rosa solnedganger. Skumringene var så fine, så jeg måtte knipse litt utendørs når det først var opplett og fint. Denne kroken har overraskende nok holdt seg like fin gjennom både storm og ordentlig ruskevær, så jeg er happy. Den er jo mitt nylige DIY-prosjekt, hvor stigen, kransen og lyngkulene er hjemmelaget. Mor elsker å sysle 😎

Norgesflaskene fås kjøpt hos Harmonia interiør. Jeg elsker de, så jeg bestilte et lass i begge størrelsene. Jeg synes de gjør seg like fint både på bordet med drikke i – som til pynt med levende lys i. De er tykke og gode i kvaliteten, så man merker at de tåler en god støyt. Fin i pris er de også! 😀

Både kransen og lyngkulene har falmet enormt i fargen de siste ukene. Dessverre holdt de seg fin i bare et par uker, selv om jeg sprayet de med en god dose hårspray. Så det var litt kjedelig da.

🍂🍂🍂

 

Følg meg gjerne på mine andre kanaler;
personlig instagram her  –   facebook her   –  snapchat; kariannenesse  –  interiør-instagram her

Fremgangsmåte; male kjøkkeninnredning

Som de fleste er enige om, så er kjøkken og bad de rommene som koster mest penger å pusse opp. Men det er ikke nødvendigvis slik at det må bli spinndyrt av den grunn. Nå skal jeg dele hvordan vi fikk et helt nytt kjøkken – til den nette sum av rundt 4000kr. Og ja, dere leste riktig; “nytt” kjøkken – 4000kr.

Vi flyttet inn i vår første enebolig for ca 3 år siden, og har gjort mye med det siden den tid. En av tingene jeg virkelig ville fornye, var kjøkkenet. Oppsettet, utformingen og kjøkkenet i sin helhet var veldig fint – men jeg kunne ikke fordra fargevalgene. Det var ikke «oss» og jeg ville gjerne ha det lyse, fine kjøkkenet som jeg alltid hadde drømt om. Første tanken som slo oss, var at dette ville koste alt for mye penger til å ta tak i nå, og at dette var et prosjekt vi måtte spare til i noen år. Men jeg satte i gang undersøkelsene. Priser på lakkering, nye fronter og nytt kjøkken ble sjekket, og det var svimlende summer det var snakk om. Skulle vi få små firma til å lakkere det for oss, ble prisen på mellom 30 000kr – 40 000kr. Skulle vi ha nye fronter – ble det desto dyrere. Men i og med at jeg i bunn og grunn likte selve kjøkkenet, frontene og utformingen, så var det ikke aktuelt å bytte ut et helt fint og fungerende kjøkken, til noe nytt og altfor dyrt. Så tanken slo meg; hvorfor ikke male det?Så malingsundersøkelsene ble iverksatt, og jeg var veldig opptatt om at om det først skulle gjøres – så skulle det gjøres ordentlig. Jeg ville ikke ha et «hjemmelaget» preg på det, men det skulle se skikkelig ut. Jeg fikk god hjelp av vår lokale malingsforretning, og tok med meg alt av tips og nødvendig utstyr derfra. 4000kr fattigere – men mye penger spart. Fremfor de andre tilbudene vi hadde fått, så var dette en soleklar vinner. Men det er en stor jobb, noe som er viktig å ha i bakhodet. Man må være både nøyaktig og tålmodig – og man må tilrettelegge i forkant.

Det som er viktig å tenke på før man setter i gang prosessen er;

* Forarbeid

* Riktig utstyr

* Romslig plass til å utføre jobben på

* Helst barnefritt og dyrefritt underveis

* Nøyaktighet

Jeg lærte en del underveis på hva som var lurt og ikke. En av de viktigste tingene var å ha minst mulig folk tilstede. Å ha det rent rundt seg, slik at støv, hår og partikler ikke legger seg på flatene som er malt. Om man har en tørr bod, en tørr garasje eller et ledig rom til å spre frontene utover, så gjør du deg selv en stor tjeneste. En annen ting er å investere i en malingspistol. Det gjorde ikke vi ved oppstart, men kom dit til slutt. Vi brukte vanlig malingsutstyr som pensler, ruller og fordriver, men etter flere strøk maling var det enda ikke helt jevnt alle plasser. Så om du vil spare deg for tid, irritasjon og få et finere, jevnere resultat – så er sprøytepistol anbefalt. Vi landet på Bosch PFS 5000E sprøytepistol, og den var helt fantastisk. Den kostet oss 1500kr og har vært i flittig bruk både innendørs, utendørs og på detaljarbeid.

Dette utstyret trenger du for et bra resultat:
– Gulvrens til fjerning av alt fett og smuss

– Heftgrunn

– 3stjerners gulvmaling i ønsket farge

– Malingspistol

– Eventuell maskeringstape til områder med glass etc

– Liten pensel til detaljmaling

– Gjerne noen engangshansker og filtermaske

Ønsker du ikke å bruke malingspistol, så trenger du noen gode pensler og en fordriver for et slett resultat.
Her får du god hjelp i butikken!

Hvordan komme i gang:

– Demonter alle fronter som kan demonteres.

– Fjern alle håndtak.

– Vask alt som skal males med gulvrens. Forbered deg på at det må vaskes flere ganger, ettersom at kjøkkenet fort blir fullt av fett og skitt. Bytt vann ofte og sørg for at det blir skikkelig rent. Slurves det på forarbeidet, vil dette gi et dårligere resultat.

– Puss frontene lett med et fint pussepapir. Dette er for å matte ned frontene slik at malingen skal holde. Det kan variere fra hvilket materiale du skal male på – men på et vanlig kjøkken med tre-fronter, så er dette mer enn nok. Vask pussestøvet vekk med varmt vann.

 

– Når forarbeidet over er utført og skapdørene er ordentlig tørre – er du klar for å grunne. Vi grunnet med to strøk heftgrunn på både fremside og bakside av alle frontene. Så husk å ta hensyn til angitt tørketid, slik at det ikke kladder seg når du snur frontene for å male den andre siden. Bruker du sprøytepistol så går denne prosessen veldig knirkefritt og fort. Pass bare på å ikke gå for nærme når du sprayer, da vil det komme renninger. Dette kan da i så fall enkelt jevnes ut med en liten pensel.

 

– Når alle sider av dørene og skuffene er grunnet to ganger, så er det bare å la det ligge i fred og tørke skikkelig.

 

– Når alt er tørt, er det malingen som står for tur. Har grunningen vært grundig, trenger du mest sannsynlig bare et bra strøk med maling. Men dette ser du underveis. Pass på at du gjør alt skikkelig med en gang, slik at du ikke irriterer deg i etterkant når kjøkkenet er montert igjen. Så la det ta den tiden det trenger – så blir det verdt det til slutt.

 

– Om du føler det ser litt kornete ut mellom strøkene – anbefaler jeg å pusse lett over med veldig fint pussepapir før du maler over en siste gang. Da får du et blankt, fint og slett resultat.

 

– La malingen herde i minst 24 timer i fred og ro før du monterer det på plass. La den bli bruksklar for å unngå unødvendige merker og riper.

 

– Siste innspurt har kommet, og det eneste som gjenstår nå er å montere dørene og skuffefrontene igjen, og få alt på plass. På med alt av hengsler og håndtak. Og da står man her – med et flunk nytt kjøkken på budsjett. Når det gjelder et rom som selve kjøkkenet, så er det viktig å velge riktig maling. Her må man ha maling som er slitesterk og som tåler mye fett og hardt bruk. Derfor er det lurt å velge heftgrunn og 3 stjerners gulvmaling. Da vet man at det tåler sitt, fremfor å plukke frem noe restemaling man har stående på boden. Man vil jo at det skal vare, og da er det viktig å velge rett.

Sånn kan det altså gjøres. Et nytt kjøkken med mangfoldige tusen spart. Men det krever arbeid og mye (!) tid, så bruk litt tid på å planlegge og å tilrettelegge i forkant. Mye kan gjøres med maling, så lenge man er villig til å gjøre jobben selv. Ta også alt av tørketid og herding i betraktning, så du må fort beregne en helg på et slikt prosjekt som dette. Vi malte veggene og la nytt gulv i samme slengen, og endte opp med et nytt kjøkken som ikke var til å kjenne igjen. Nå er dette det fineste rommet i huset, og et rom vi oppholder oss mye sammen i. Kjøkkenet er jo for mange «hjerte av hjemmet», og er et rom man skal trives i. Så om du vurderer å fornye eller oppgradere kjøkkenet – så kan jeg varmt anbefale å ta saken i egne hender og gjøre det selv.

 

Følg meg gjerne på mine andre kanaler;
personlig instagram her  –   facebook her   –  snapchat; kariannenesse  –  interiør-instagram her

Følelsen av å ikke strekke til

Følelsen av å ikke være god nok, ikke strekke til og å ikke være noe … henger litt konstant i topplokket, men i perioder glimter det til for full pupp. Akkurat en sånn periode er det nå. Hvor jeg kjenner ekstra på følelsen av skam og tristhet over hvor jeg er i livet og hvordan ting ble. Selv om at jeg vet at ting ikke endte opp slik fordi det var selvbestemt eller noe jeg kunne ha gjort annerledes – så er det allikevel en sorg som jeg ikke helt klarer å ta innover meg og som jeg heller ikke har lært meg å akseptere. Det er noe med den følelsen av å føle seg så lite nyttig, lite vellykket og ikke får følelsen av å gjøre de nærmeste stolt. Det å være for syk til å jobbe, til å utrette noe og til å leve en normal hverdag. Det stikket som kommer i magen hver. eneste. gang jeg må melde pass, si nei eller utsette ting i forbindelse med venner, familie, forpliktelser eller ting jeg selv ønsker å gjøre – av den ene grunnen til at kroppen min ikke fungerer og at jeg ikke klarer en liten brøkdel av de tingene jeg burde og vil. Og disse tingene her gnager så forbanna hardt til tider, selv om at jeg vet at ting kunne vært verre, og at andre har det verre.

 

Så det er dette med aksept da. Hvordan lærer man seg å akseptere at man er kronisk syk og fratatt muligheten til å jobbe, delta i det normale hverdagslivet, fritidsaktiviteter, mestringsfølelse, en hverdag uten konstante smerter og begrensninger and so on? Uavhengig om man er 50 år eller 25 år, som jeg er, så tror jeg den nøtten er rimelig stor å svelge. Hvordan skal man bli venn med følelsen av at man har blitt frarøvet livet og det man har sett for seg for fremtiden? Å godta at det folk flest tar for gitt i hverdagen av aktiviteter, gjøremål, moromomenter og aktiviteter – for oss blir ofte nærmest umulig og en sjelden vare?

 

Jeg vet at det å se gleden i de små tingene, de små øyeblikkene og de små holdepunktene er viktigere enn aldri før i en sånn hverdag, men i perioder er det nærmest umulig å leve etter det. Men jeg regner med det er slik for de aller fleste som enten er syke eller som har store utfordringer i hverdagen. At det svinger opp og ned, og at i enkelte perioder føles det helt håpløst ut. Men som regel får man karret seg tilbake på overflaten, for det blir jo som oftest bedre. Dette er heldigvis en av tingene vi skal ha fokus på gjennom mitt opphold på ME-poliklinikken fremover, og det ser jeg veldig frem til. Fokuset på å bygge livskvalitet, å lære seg å akseptere både sykdom og livet som kronisk syk – og verdsette det som er og det man får gjort. Jeg tror (og håper) at dette kan bli til stor hjelp for min del, og jeg er så glad for å ha blitt tatt inn her. Første møtet mitt der ga meg inntrykket av profesjonalitet, forståelse og mye kunnskap i dette feltet – så jeg ser lyst på tiden fremover. Jeg gleder meg til de neste timene mine, for det betyr så mye å få møtt mennesker som både kan, vet, skjønner og ser situasjonen for det den er.
Så jeg har troen på en bedre hverdag og en lysere fremtid! 😀 

 

Følg meg gjerne på mine andre kanaler;
personlig instagram her  –   facebook her   –  snapchat; kariannenesse  –  interiør-instagram her