Ta naturen inn

Reklame | ambassadørsamarbeid Harmonia interiør

🍂🍂🍂🍂

Høsten har for lengst hatt sin anmarsj, og jeg har plukket med meg halve skogen inn for å dekorere litt. Mose, kongler, rognebær og litt kvister har blitt tatt hjem. Gratis, fint og lettvint. Men det er viktig å behandle det litt før man tar det inn, sånn at man ikke drar med seg mye småkryp inn i huset. Mesteparten lå jeg i fryseren i et døgn, slik at alt av smådyr skulle stryke med. Resten av kvister/store ting sprayet jeg med insektspray og lot det tørke på badegulvet i en dag eller to. På denne måten får man mye fint til å bruke til både borddekking, pyntefat, dekor i lysglass og lysestaker osv – og man får pynt til riktig sesong. Vinn vinn 🍂

Jeg har bare brukt et stort rundt pyntefat som jeg har dekorert med det jeg hadde tilgjengelig av tørket ting fra naturen, pluss norgesflasker med lys i og hjemmelagde gresskar. Fremgangsmåte på gresskarene finner dere her. 

Flaskene fås kjøpt hos Harmonia interiør.

En trofast firbent venn som gjør alt hun kan for å skli med på alt av bilder. Hun er så gyllen og fin i pelsen nå, så frøkna sklir jo rett inn i interiøret også, haha.

Et tips når det gjelder kongler som er plukket fra naturen, er å legge de på et stekebrett med bakepapir og tørke de på lav varme i stekeovnen over noen timer. Da åpner de seg også fint, og du kan ha de til pynt i mange år. Jeg plukket en liten bærepose i fjor og tørket de slik – for å til slutt spraye de med litt snøspray. Da ble de så fine, og jeg har siden dess brukt konglene til både julekranser, borddekke, pyntefat, i lysholdere osv. Veldig fint – og så er det jo litt koseligere å plukke selv enn å kjøpe på butikken. Synes jeg da 😎

🍂🍂🍂🍂

 

Følg meg gjerne på mine andre kanaler;
personlig instagram her  –   facebook her   –  snapchat; kariannenesse  –  interiør-instagram her

 

 

Høstbordet

Ambassadørsamarbeid | Harmonia interiør

🍂🍂🍂🍂🍂

Høsten er i full spring, Henrik er vekkreist på jobb og mor er hjemme og sysler. Selv om det er rart å si, så er dette med borddekking litt utav komfortsonen min. Bare av den enkle grunn at jeg ikke har gjort særlig mye av det (foruten om standarden; tallerken, glass og bestikk), så nå er jeg på et territorium som jeg ikke er helt safe på. Men jeg har prøvd meg litt frem, tatt i bruk farger jeg ikke har hatt i hus før, og ikke minst; kost meg masse. Jeg har syslet i min helt egen verden, prøvd meg frem og hatt det koselig underveis. Jeg elsker jo å styre på sånn som dette, så jeg kommer til å hive meg ut på dette oftere.

Fun fact; både duken og serviettene er laget av gardiner fra Rusta.
Da fikk jeg nøyaktig den fargen jeg var på jakt etter – uten at det kostet en formue 😀

Dekorfatene er pyntet med eukalyptus fra Harmonia og ikea. For det meste fra Harmonia, for de så mest ekte ut. Jeg har brukt disse på flere fat, i lysestaker osv.

 

Tips; det blir billigere å kjøpe falske potteplanter og klippe av grenene og bruke som dekor, fremfor å kjøpe enkle grener for å dekorere med – spesielt om du trenger litt mye.

Hva synes dere? 

🍂🍂🍂🍂🍂

 

Følg meg gjerne på mine andre kanaler;
personlig instagram her  –   facebook her   –  snapchat; kariannenesse  –  interiør-instagram her

Kosedag ute

🍂🍂🍂🍂

Tenk at dette er en to minutters spasertur fra huset vårt. Magisk, helt enkelt. Bøkeskogen på Vallevik er noe av det fineste jeg vet. På høsten er det ekstra fint, og vi er heldige som kan rusle gjennom dette for å komme til havet. På høsten pleier vi å pakke kakao, pølser og sitteunderlag i sekken, spankulere ned hit og kose oss litt. Nettopp dette gjorde vi på forrige finværsperiode, og sånt er så koselig. Da koser mor seg virkelig!

Vårt fine firbente barn. Hun får jo helt overtenning på sånne dager som dette, spesielt når hun får løpe litt løst rund, får utfordret snuten og får løpt fra seg utendørs.

Vi ble sittende med bål og pølser frem til frosten inntok oss, og det var på tide å rusle hjem igjen. Skogen og skauen er generelt veldig fint på denne tiden av året, men bøkeskogen er noe helt eget. Om du bor i nærheten av Nordhordland, så kan jeg absolutt anbefale å ta turen – spesielt på en fin høstdag som dette. Magisk!

 

Følg meg gjerne på mine andre kanaler;
personlig instagram her  –   facebook her   –  snapchat; kariannenesse  –  interiør-instagram her

DIY gresskar

Jeg husker at jeg synes det så så stilig ut i fjor å pynte med gresskar og slikt på denne årstiden, men jeg somlet meg aldri til å gjøre det. Så i år ville jeg prøve meg litt frem, så jeg endte opp med å lage mine egne. Og da mener jeg ikke at jeg har dyrket selv, haha, men jeg har støpt i betong. Dette er første gangen jeg bruker støp slik som dette, så de er langt i fra plettfrie – men det er vel en liten del av sjarmen, er det ikke? 😎

Dette brukte jeg:
B20 støp
Hårstrikk og tau
Hansker
Strømpebukser
Bøtte og spade

Fremgangsmåte:

– bland litt betong i en bøtte til en mellomtykk masse. Ikke for tykk, ikke for tynn.

– fyll deretter ønsket mengde støp i ene foten på strømpebuksen, ut i fra hvilken størrelse du vil ha gresskaret i.

– etterpå kan du klippe av resten av strømpebuksen som ikke var fylt (spar resten, alt på den kan brukes), og knyt igjen den “foten” du har fylt med betong.

– herfra trer du strikk / tråd rundt betongen slik at det blir formet som et gresskar.

– la stå til det har tørket helt.

– når alt har herdet kan du fjerne tråden og strømpebuksen.

– siden jeg brukte b20 støp er den noe grov i resultatet, men du kan eventuelt pusse lett med pussepapir om du vil ha en finere overflate.

– jeg malte de fleste gresskarene mine med kalkmaling etterfulgt av et lag voks, og synes det ble fint. Jeg malte også et lite fåtall med vanlig orangemaling fra panduro, men det ble ikke så fint. Så jeg anbefaler kalkmaling og voks for et finere resultat!

Tips; om du trer strømpebuksen over en liten bolle eller for eksempel et plastglass,
så blir det mye enklere å fylle den.

Hele strømpebuksen kan brukes, selv om man starter med å fylle “føttene” og klipper de av etterhvert. Da er det bare å lage en knute på enden, og fylle opp og gjøre alt over for å utnytte lengden av en hel strømpik. Da får man fort 4-6 små, søte gresskar på en enkel strømpebukse.

Utålmodig som jeg er, så lagde jeg mange små før jeg følte jeg hadde teknikken inne. Så min indre perfeksjonist er jo ikke helt fornøyd, så jeg tror jeg vil prøve meg på noen større til neste år, nå som jeg har prøvd meg frem litt. Nå lagde jeg mange små, for å kunne pynte litt både innendørs og litt ved inngangspartiet. Den aller største som dere ser på bildet ble ikke så fin. Den var vanskelig å forme siden det var mye og tykk sement, så det er greit å kanskje ha litt tynnere blanding om du vil lage noen litt store 🙂

 

Hva synes dere? 😀

 

Følg meg gjerne på mine andre kanaler;
personlig instagram her  –   facebook her   –  snapchat; kariannenesse  –  interiør-instagram her

 

 

weekendvibes

– av det rolige slaget –

Åh, som en rolig helg er etterlengtet nå, med minimalt på agendaen. Jeg er fortsatt rimelig utkjørt etter Oslo forrige helg, i tillegg til legetime i går ++. Men gledens dag over den nye fastlegen min, som virker så dyktig, snill og lyttende. Både første og andreinntrykket er rimelig bra, og jeg er så glad for å ha kommet til noen som faktisk hjelper og bryr seg. Den forrige fastlegen min var på dette stadiet “du har ME, du kommer ikke til å bli frisk og det finnes ingen kur eller medisiner som gjør deg frisk” og var ikke særlig behjelpelig. Men hun her har allerede gjort mye, og hun virker som hun oppriktig bryr seg og vil det beste for meg. Så her har jeg allerede fått masse tips og veiledning i forhold til å øke livskvaliteten, i tillegg til at vi skal begynne å sjekke verdiene mine med jevne mellomrom, ha en jevnlig oppfølging osv. Jeg er godt over middels lykkelig med at jeg har blitt møtt av så fine og dyktige folk i helsetjenesten i det siste, for det har ikke vært den letteste veien hittil. Men nå føler jeg at jeg er i gode hender, både hos fastlegen og hos ME-klinikken! 😀

blazer her // sko her

Vi har en rolig i helg i vente. Henrik reiser på jobb igjen på søndag, så planen er å spise god mat og kose oss sammen. Mat og kliss er livet, si. Jeg holder på å endre fargene her hjemme for tiden, for nå er det på tide at høsten flytter inn. Men det går sent i svingene med meg, så vi får se når jeg er ferdig. Men jeg gleder meg ihvertfall til å vise dere, for denne gangen har jeg fått for farger jeg ikke har brukt her hjemme før. Ikke noe crazy shit tho, det er bare blomstrer, puter og tilbehør som byttes ut. Så nå er alt det duserosa satt vekk for vinteren, og blir borte frem til…. våren, muligens 🙂

 

Finnkupp og DIY-prosjekter

Hellooo guys

Jeg er en av de faste snapperne på snapchatkontoen som heter “instahomes”, som er en interiør-relatert snapchat. Her logger jeg inn en gang i måneden og deler litt fra hjemmet vårt. Denne gangen synes jeg det er ekstra gøy, for ukens tema er kupp fra finn.no og DIY-prosjekter. Begge deler er jo slikt som jeg synes er gøy, spesielt sistnevnte. Det gøyeste er jo å kunne kombinere begge to. Å gjøre et godt bruktkupp som man kan fornye eller sette sitt eget preg på. Da er mor i sitt ess. Jeg elsker jo å ha prosjekter å sysle med, uavhengig om det bare er noe småtterier som ikke tar så lang tid – eller om det skal være med tidkrevende prosjekter. Jeg er pålogget der i dag om dere vil se! 😀

Et av DIY-prosjektene jeg har vist mer av på snappen. Dette var en gammen furuskjenk som jeg fikk gratis via finn.no. Etter jeg ga den en oppkvikker har den stått på kjøkkenet vårt, og jeg er veldig glad i den.

Hodegavlen og skiltet over er også hjemmelaget. Mer av både dette og mine andre prosjekter finner dere på INSTAHOMES på snapchat i dag 😀 Add oss gjerne dersom du er interiørinteressert!

 

 

Følg meg gjerne på mine andre kanaler;
personlig instagram her  –   facebook her   –  snapchat; kariannenesse  –  interiør-instagram her

 

 

Liten Oslo-update

Vi kom jo hjem fra Oslo på søndag, men jeg har for det meste vært i dvale siden den tid. Jeg var for det meste i dvale der også, igrunn – foruten om når vi var ute og spiste og når vi var på lanseringsfesten. Det ble mye soving i Oslo, så nå kjenner jeg det er godt å vite at det ikke er noen planlagte reiser i nærmeste fremtid. Det tar fullstendig knekken, selv om jeg aller helst skulle ha reist så mye som mulig. Uansett så var det utrolig fint å se Stine og Håvard igjen. Siden vi bor så langt unna hverandre (og at begge er syke), så blir det ikke så lett å møtes så ofte som vi helst skulle ønske. Så nå gjorde det seg med litt kvalitetstid, til tross for at vi egentlig ikke fikk gjort så mye, haha.

Vi spiste på Pincho Nation igjen, siden vi var fornøyde der sist gang. Like fornøyd denne gangen, og jeg tror vi var greit overmette hele gjengen når vi rullet ut derfra. Denne gangen bestilte meg og Henrik en gigantisk tropisk sangria på deling, og holy moly så god den var. Jeg vet hvor vi skal tilbake nesten gang vi er i Oslo ihvertfall, uansett når det måtte være 😎

Soveguri på hotellet. Det føles jo helt fullstendig bortkastet å være på tur når man sover så mye av dagene vekk, men det er enten det eller å ikke kunne dra i det hele tatt. Så da må man bare karre til seg det man får, og kose seg så langt det lar seg gjøre! 😀

På søndagen spiste vi fellesfrokost på Karl Johan, før vi vendte snuten hjemover igjen. Det var så nydelig vær den dagen, så det var utrolig fint å spankulere litt i Oslos gater. Det fristet lite å sette seg i bilen for å kjøre 6 timer, meeen det måtte jo gjøres det også 😎

________________

Nå har det bugnet av mobilbilder her inne den siste tiden, men nå skal jeg skjerpe meg på bildetakingen. Jeg skal bli flinkere å bruke speilrefleksen igjen, for jeg vil jo ha ordentlige bilder til dere 🙂

 

Følg meg gjerne på mine andre kanaler;
personlig instagram her  –   facebook her   –  snapchat; kariannenesse  –  interiør-instagram her

Lanseringsfesten til Martine Lunde

Annonse / invitert, by the current

M O C K B E R G   X   M A R T I N E

På lørdagen var det duket for lansering av det nye armbåndet som Martine Lunde har designet i samarbeid med Mockberg og By the current, og jeg er så glad for at jeg ble invitert. For det var litt av en fest, helt enkelt. Jeg er også veldig glad for at Stine ville være med meg, for jeg kryper litt inn i skallet mitt i sånne settinger. Men jeg er så glad for at vi dro, for det var så gøy. Det var partyvibes fra sekundet vi kom inn i lokalet, og det ble bare bedre og bedre underveis også. Festen ble holdt på Sumo til min enorme begeistring. Sumo er jo my all time favourite restaurant innen sushi, så det var en fest av et matbord der. Alt var så gjennomført og fint!

Storytellers var der også og hypet stemningen, og det var ganske kult. Et annerledes konsept, men pretty cool. Også veldig kjekt å møte Marie, som har vært min “kontaktperson” gjennom hele samarbeidet mitt med By the current. Og Martine da. Så søt, jordnær og som ikke tar seg selv høytidelig i det hele tatt. Et så fint vesen altså. Det er imponerende å ha oppnådd så mye i livet i en alder av 23 og – og samtidig fortsatt ha beina godt plantet på jorden. Litt girlcrush her nå, si 😉

Festen var utrolig bra, and i had a blast. All cred til både By the current, Martine og de ansatte på sumo for så god gjennomføring. Maten, drikken, musikken, underholdningen, goodiebag med lekkert armbånd, and so on. Så gjennomført og gøy, og jeg kan leve lenge på dette 😀 Etter festen dro vi hjem til hotellet og sov i 4 (!) timer, for da var både promillen og behovet for litt hvile økende 😎 Både meg og Stine er kronisk syke, så det blir jo omtrent som å sende to gamlinger på fest. Men pensjonistene koste seg ihvertfall glugg 😎

Armbåndene er så fine, og jeg har brukt mitt utrolig mye siden jeg fikk det i september. Det kommer i både svart og nude, og det kommer også i to størrelser! 😀

Tusen takk til både Martine Lunde og By the current for tidenes fest, og ikke minst;
gratulerer med en vellykket dag og et nydelig armbånd!

 

Følg meg gjerne på mine andre kanaler;
personlig instagram her  –   facebook her   –  snapchat; kariannenesse  –  interiør-instagram her

 

 

I skumringen

Reklame/ambassadørsamarbeid | Harmonia interiør  

– H Ø S T K V E L D E R  S O M  D I S S E – 

I forrige uke hadde vi noen nydelige høstdager på Vestlandet, hvor vi også hadde så fine kvelder med rosa solnedganger. Skumringene var så fine, så jeg måtte knipse litt utendørs når det først var opplett og fint. Denne kroken har overraskende nok holdt seg like fin gjennom både storm og ordentlig ruskevær, så jeg er happy. Den er jo mitt nylige DIY-prosjekt, hvor stigen, kransen og lyngkulene er hjemmelaget. Mor elsker å sysle 😎

Norgesflaskene fås kjøpt hos Harmonia interiør. Jeg elsker de, så jeg bestilte et lass i begge størrelsene. Jeg synes de gjør seg like fint både på bordet med drikke i – som til pynt med levende lys i. De er tykke og gode i kvaliteten, så man merker at de tåler en god støyt. Fin i pris er de også! 😀

Både kransen og lyngkulene har falmet enormt i fargen de siste ukene. Dessverre holdt de seg fin i bare et par uker, selv om jeg sprayet de med en god dose hårspray. Så det var litt kjedelig da.

🍂🍂🍂

 

Følg meg gjerne på mine andre kanaler;
personlig instagram her  –   facebook her   –  snapchat; kariannenesse  –  interiør-instagram her

Klare for Oslo – igjen

Nå har vi ankommet oslo igjen, til tross for at det bare er to uker siden sist vi var her. Det var ikke planlagt at vi skulle ha disse to turene så tett, og i forhold til formen min så er det i hvert fall langt i fra ideelt. Men det er ikke alltid at alt er like enkelt å planlegge og tilrettelegge, spesielt når ting dukker opp underveis. Hovedgrunnen til at vi er tilbake i Oslo nå, er fordi jeg har blitt invitert til lanseringsfesten til Martine Lunde i morgen. Tidligere har jeg takket nei til andre invitasjoner i samme kategori – fordi formen er dårlig og det er lang reisevei. Men dette eventet hadde jeg virkelig ikke lyst å takke nei til, så da prøver vi å tilrettelegge det så godt som mulig etter forholdene. Og som en ekstra bonus, så tar Stine og Håvard turen til Oslo også slik at vi får tilbringe litt tid sammen med de igjen. Det er nesten et helt år siden sist, så det er på høy tid nå. To fluer i en smekk, og jeg kjenner at dette er en god dose funfun som jeg trenger nå. Så Stine blir altså min date på eventet, mens boysa ser fotball og spiser hot dogs. Oh i cant wait for litt etterlengtet kvalitetstid med Stinemor nå, og jeg er så glad for at de skal være sammen med oss denne helgen.

Selve eventet er jeg også veldig spent på, og jeg må innrømme at na’mor synes det er veldig stas å bli invitert – til tross for at jeg blir veldig klein i slike settinger. Men jeg har troen på at det blir gøy, og Martine virker som en så jordnær og søt jente, så jeg tror det blir en bra fest! 😀 Om dere vil følge meg underveis denne helgen, så kommer jeg nok til å legge ut en del på snapchat (@kariannenesse) og på instagram (@kariannenesse.blogg.no og @kn.interior) 😀

Nå skal denne frøkna hvile på hotellet i noen timer, før vi skal møte gjengen for middag senere i kveld. Håper helgen deres blir fin, og jeg gleder meg til å oppdatere dere senere på mine dager her! 😀

 

Følg meg gjerne på mine andre kanaler;
personlig instagram her  –   facebook her   –  snapchat; kariannenesse  –  interiør-instagram her