Klar for en helg i Oslo

Denne helgen drar jeg til Oslo for å få vært litt sammen med Henrik, siden det er der han er på jobb disse månedene. Nå har han vært på reisejobb der siden mai, så nå er det på tide at jeg tar meg en tur slik at vi kan få litt mer tid sammen og kose oss litt. Jeg gleder meg veldig til noen dager på the hub med my hubbyhubz, men jeg gruer meg litt i samme slengen. Jeg gruer meg i forhold til alt det krever av anstrengelser og hvor ekstra jeg må tilrettelegge når jeg reiser. Men det blir godt med en ordentlig kosehelg hvor vi kan spise god mat, være litt turister og enjoy life a little. I tillegg er det jo en god stund siden sist jeg var i Oslo, så det blir kjekt. Vetlemor skal for første gang på leeeenge fly alene, og det kan jo bli spennende 😎 Jeg har jo blitt bortskjemt med at Henrik hjelper meg mye når vi reiser. Han bærer det tunge, ruller meg i stol som den rullepurken jeg er, og gjør alt for å gjøre det lettere for min del, så denne gangen må jeg bare pakke lett, gi meg selv god tid og snigle meg avgårde i et tempo som går greit. Heldigvis blir jeg kjørt til flyplassen, så det gjør alt litt enklere 😀

Og som dere vet; na’mor elsker å planlegge. Så jeg har i bunn og grunn planlagt alt jeg skal spise denne helgen. Jeg har saumfart omtrent alt av spennende restaurantmenyer i Oslo, og valgt ut deretter. Im a freak, i know. Men mat er livet, og det er lite meg og Henrik koser oss så mye med, som vi gjør når vi spiser sammen. Hehehe. vi er chunky and funky!

 

Anyways, i denne tiden når dette innlegget blir publisert, går jeg nok og surrer på Oslo S, på vei mot hotellet og mannebeinet. Naptime er next på menyen, før vi skal ut for å spise en bedre middag! Det gledes 💞

 

Følg meg gjerne på mine andre kanaler;
personlig instagram her  –   facebook her   –  snapchat; kariannenesse  –  interiør-instagram her

Nytt tilbehør + rabattkode

Reklame | By the current

x Mockberg by Martine Lunde x 

Jeg har aldri vært så opptatt av tilbehør særlig lenger enn øredobber før, men nå de siste årene har jeg blitt mer og mer glad i smykker, ringer, armbånd og tilbehør generelt. Og et av mine nyeste tilskudd i la familia er dette fine armbåndet som Martine Lunde har designet i samarbeid med Mockberg og By the current. Det er så fint. Så enkelt, stilrent og classy. Det kommer i både nude og svart, og jeg synes det passer til det aller meste. Jeg bruker det omtrent hele tiden nå, og det er en av de få armbåndene jeg har som faktisk ikke er alt for store. Det kommer i to størrelser, så det er ikke hengslete for oss som har litt spinkle håndledd – noe jeg har slitt med tidligere. Før falt det alltid på armbånd i strikk, for de var omtrent det eneste som passet. Men dette sitter som et skudd, and i love it.

Og gøy som det er, så får jeg dele en rabattkode med dere, som gir dere 20% rabatt på alt hos www.bythecurrent.no ut september. Bruk koden “kariannesept20” i kassen for å få rabatten. Rabatten gjelder så klart også på Mockberg by Martine Lunde også 💞

Hvilken farge ville dere valgt?
Nude eller svart?

 

Følg meg gjerne på mine andre kanaler;
personlig instagram her  –   facebook her   –  snapchat; kariannenesse  –  interiør-instagram her

Første time på ME-klinikken

I dag hadde jeg min første time på poliklinikken på Nordås, og første møtet var virkelig bra. Hun jeg var hos i dag, var fantastisk. Å få snakket med personell som både forstår og har god kunnskap om denne sykdommen er så deilig. Hun virket utrolig dyktig, samtidig som vi kunne tulle litt og ikke ha den “alvorlige” tonen hele tiden. Vi hadde en fin time, og jeg gleder meg til veien videre. Nå blir fokuset fremover å bedre livskvaliteten, å jobbe med å akseptere sykdommen og å bli flinkere å gi kroppen nok hvile. Om jeg blir flinkere å begrense aktiviteter og ikke konstant presser meg til full grad hele tiden, så kan jeg forhåpentligvis på sikt gå over i en mildere grad. Jeg har ihvertfall troen på at å ha et opplegg her kan bidra til mye positivt, også bare det å snakke med helsepersonell som har mye kunnskap på dette området.

 Vi snakket også om dette å ha et realistisk syn på situasjonen, og kalle en spade for en spade. At det nytter ikke å gå rundt å tenke at “når jeg blir frisk…” eller “om jeg blir frisk…” for det finnes verken noen kur eller medisiner som kan gjøre deg frisk fra ME per dags dato. Og ja, jeg har lest om de som har blitt friske, men det er et fåtall. Ikke alle de historiene henger helt på greip heller, så jeg tenker at det i utgangspunktet har vært et annet problem inni bildet – uten å skulle tråkke noen på tærne. Men uansett, flertallet som får ME er stuck med det resten av livet. Så da gjelder det å lage et så fint liv som mulig, tross situasjonen og helseutfordringene. Å tilpasse og tilrettelegge så godt det lar seg gjøre, og se det positive i de små tingene. Og dette tror jeg poliklinikken kan hjelpe meg med, samt å hjelpe meg med litt det praktiske av utstyr, kontakten med nav, diverse søknader osv.

Jeg hadde også pasientreise/helsetaxi for første gang i dag. Da blir man altså kjørt til og fra behandling av en taxi hvor man enten får det gratis om man har frikort – eller betaler en liten sum som egenandel om man ikke har frikort. Dette gjelder jo vel å merke kun om du av helsemessige årsaker ikke kommer deg til behandlingsstedet på egenhånd. Veldig fint å ha den muligheten, for jeg hadde ikke klart den lange kjøreturen frem og tilbake + selve timen. Eneste ulempen var at til hjemreisen måtte jeg vente i over 1 time på taxien, så jeg var ganske sliten og dårlig når den omsider kom. Men skyss fikk jeg, så jeg gikk rett til sengs så fort jeg ble levert hjemme på trappen.

 

Alt i alt; jeg gleder meg til å dra tilbake og å jobbe med dette litt etter litt! 😀
Om noen av dere har vært der selv, del gjerne deres erfaringer! 😀 

 

Følg meg gjerne på mine andre kanaler;
personlig instagram her  –   facebook her   –  snapchat; kariannenesse  –  interiør-instagram her

Grunner til å elske høsten

– en gladlaks som elsker høsten –

Høsten er for meg den desidert fineste årstiden. Fargene, stemningen, den friske luften … og bare all kosen. I tillegg er det jo uten tvil den beste årstiden for filmer og seriemaraton, selv om jeg for så vidt kjører det løpet hele året rundt 😎 Så om det er noen av dere som ikke ser så lyst på høsten og tiden som kommer, sååå skal na’mor komme med et par grunner til å prøve å glede seg 🍂

🍂 F i n e  h ø s t d a g e r  u t e n  d ø r s
Det fine fargespillet i naturen, den krispe høstluften og deilige solskinnsdager i litt kaldere luft. Naturen er så mye finere på denne årstiden, synes jeg.

 

🍂 L e v e n d e   l y s
Både tidlige og mørke morgener + mørke kvelder med masse levende lys er så koselig. Det gir jo en så lun og behagelig stemning, så jeg har allerede handlet inn en drøss med duftlys, kronelys og stearinlys. Den roen et ryddig hjem med levende lys gir – er så deilig. Høres jeg helt gal ut nå? haha

 

🍂 F y r e   i   p e i s e n
Dette er en glede som er på linje med levende lys for denne frøkna. Det triste er at vår ovn er plassert på kjøkkenet, så jeg får liksom ikke helt samme glede av den, som jeg for eksempel gjør når jeg er hos mamma og de. Der er peisen plassert foran sofaen og man kan kose seg med den mens man ligger under pleddet og ser på tv. Så helt samme lune og behagelige stemningen får vi dessverre ikke hjemme da. Så nå har na’mor gått til innkjøp av en elektrisk peis som vi skal rigge til i stuen oppe. Det gledes.

🍂 M ø r k e r e  m o r g e n e r  o g   k v e l d e r
Før ble jeg litt el depresso av dette, men akkurat nå kjenner jeg at det er deilig. Livet mitt er jo så tregt og rolig allikevel, så det påvirker jo ikke meg i så stor grad. Da jeg var i full jobb synes jeg det var tungt, så jeg har full forståelse for at folk ikke helt er så fan av akkurat dette punktet her da. Men jeg merker at her hjemme er vi flinkere til å nyte kveldene sammen når det er mørkt og har automatisk litt mer “fokus” på å kose oss sammen. Snuggletime.

 

🍂 C h u n k y   k n i t s   o g   r o m s l i g e   a n t r e k k
Dette er jo det beste. Jeg elsker å begrave meg i store strikkegensere, vide skjorter og fluffye jakker. Gjemme vekk pølseskinnet av en kropp, rett og slett. I tillegg er jeg storforbruker av både strikkesokker og varmetøfler, så dette er livets årstid sånn sett. Komfort fremfor alt, all day.

 

🍂 F i l m k v e l d e r   i   s o f a k r o k e n
Med levende lys og fyr i peisen, seffern. Jeg er rar på det, men jeg er ikke så glad i å se på film. Jeg aner ikke hvorfor, serier er derimot mye mer min greie. Men snodig nok; på høsten er jeg veldig up for litt filmkos og kan gjerne se det meste. Seriemaraton er jo en sikker vinner hele året, men film troner det litt akkurat nå på høsten. Why am i like this? Uansett – filmkvelder under pleddet er jo så fint!

 

Følg meg gjerne på mine andre kanaler;
personlig instagram her  –   facebook her   –  snapchat; kariannenesse  –  interiør-instagram her

 

 

Rabattkode hos iDeal of Sweden

Reklame | iDeal of Sweden

Juhu, ny kolleksjon – ny rabattkode.
Over ser dere noen av mine favoritter – som jeg har i lang tid nå. Blomsterdeksel med matchende powerbank. Hands down, dette er den beste powerbanken vi har hatt i hus hittil, og vi har hatt en del i løpet av de siste årene. Denne her er hurtigladende og gir ca to fulle mobilbatterier før du må lade den. Perfekt å ha liggende i bilen, ta med på reiser, ut på farten osv. Den tar heller ikke stor plass, så den sklir fint inn på innerlommen i jakken, i vesken, ryggsekken eller what ever floats your boat 🙂

Koden “ID20-AY189” gir dere 20% rabatt på alt i hele nettbutikken – inkludert den nyeste kolleksjonen som nylig har blitt lansert. De har et stort utvalg av både deksler, mobilvesker, lommebøker, mobilholdere og annet tilbehør – i mange forskjellige farger, mønstre og utførelser.

 

Liten smakebit på litt av høstkolleksjonen. Nå har de fått inn mye lekkert i burgunder, mosegrønt og med ulike mønstre, så det kan være verdt å ta en titt på. Jeg elsker at de har utvidet mye det siste året til reiseartikler, datavesker, passetui osv. Det er så fint, og setter det lille “ekstra” på tingene.

 

Hele utvalget finner dere her. 
Og igjen; koden “ID20-AY189” gir dere 20% rabatt på hele nettbutikken.

 

Følg meg gjerne på mine andre kanaler;
personlig instagram her  –   facebook her   –  snapchat; kariannenesse  –  interiør-instagram her

Lun og saftig eplekake

– m u m s –

Nå er det denne tiden på året igjen, den tiden hvor mateplene er på sitt beste og eplekaker frister som bare det. Jeg har jo et mannebein som er langt over gjennomsnittlig glad i eplekake, så mor må til pers og bake litt. I tillegg har jeg jo fri tilgang på små og sure matepler fra gården hjemme, så da må det sankes litt epler. Jeg har kun bakt eplekake to ganger i hele mitt liv, og denne ble så mye bedre enn den forrige. Om jeg skal si det selv, så ble den veldig god, og Henrik var i ekstase, haha. Så dette er jo desidert en innertier som høstkos. Jeg har fortsatt en del epler igjen, så planen er å lage mer eplemos, eplekake-muffins og litt annen snacks som kan fryses. Oppskriften er fra melk.no, men jeg har tilsatt litt mer sukker, en hel del mer kanel og litt mer epler for få den slik vi liker den best! 😀

Oppskrift til springform på 24 cm:

4-6 epler
5-7 ss sukker
3-4 ss malt kanel
_________

200 g smør
200 g sukker
4 rom-tempererte egg
170 g hvetemel
1 ts bakepulver
2 ts malt kanel
litt perlesukker til topping

Fremgangsmåte:

* Sett ovnen på 180 grader.

* Skrell eplene, fjern kjernen og skjær de opp i tynne båter.

* Legg eplebåtene i en brødpose og tilsett sukker og kanel. Rist godt på posen, slik at alle eplebåtene blir godt dekket. La ligge til senere.

* Pisk sukker og smør til en luftig blanding. Kjøkkenmaskin anbefales absolutt.

* Tilsett ett og ett egg – og pisk godt mellom hvert egg.

* Tilsett mel og bakepulver og vend det forsiktig inn i røren.

* Finn frem en springform på 24 cm og legg bakepapir i bunnen.

* Hell oppi halve kakerøren, før du legger oppi en del av eplebåtene og den gode “sausen” som har dannet seg i posen med epler, sukker og kanel.

* Hell over resten av kakerøren, før du pynter med resten av eplebåtene og siste rest av “sausen”.

* Strø over litt perlesukker på toppen.

* Stek midt i ovnen i ca 50 minutter.

… og server 🙂 

Enda bedre blir det om du serverer den med vaniljeis og litt salt karamellsaus. Da er det ren fest i munnen.

Kaken kan fryses – om det er noe igjen 😎
Enjoy!

 

 

Følg meg gjerne på mine andre kanaler;
personlig instagram her  –   facebook her   –  snapchat; kariannenesse  –  interiør-instagram her

DIY høstkrans og lyngkuler

Etter alt for lang tid som utslått etter sommerferien, sengeliggende og i rævva form – har det bygd seg opp en enorm rastløshet som måtte få utløp på en eller annen måte. Og siden formen ikke tillater voldsomme greier, så ender det som regel med litt hobbysysling hjemme. Og denne gangen ble det et finere inngangsparti som kom på agendaen. Etter en liten tur innom Mestergrønn sin nettside, fant jeg fort ut at en hjemmelaget høstkrans og noen lyngkuler skulle bli en del av utendørsprosjektet. Så jeg tok turen innom mestergrønn, panduro og hageland for å kjøpe inn det jeg trengte til å få tiden til å gå hjemme.

D E T T E  B R U K T E  J E G :

Saks, ståltråd, gjennomsiktig, isopor-ring, isoporkuler og elastisk tråd + limpistol

 

Som dere ser, så er isopor-ringen i tynneste laget. De hadde ikke tjukkere kranser inne på panduro den dagen jeg var innom, og de var også tom for halmkranser. Så da måtte jeg bare jobbe med det jeg fikk tak i. Jeg synes resultatet ble greit, men den kunne jo absolutt vært litt større og litt fyldigere. Det er notert til neste gang 🙂

Jeg kjøpte lyng i to ulike farger, samt litt sølvtråd (calosephalus) og klipte så langt inn til “roten” som jeg klarte. Da fikk jeg remser i ulike størrelser og tykkelser å jobbe med. Jeg lagde små bunter og festet bunt for bunt til jeg hadde kommet en runde rundt kransen. I begynnelsen brukte jeg ståltråd til å feste det med, men jeg synes det ble for synlig. I tillegg var kransen alt for stusselig og tynn etter kun en runde på den tynne isopor-ringen, så jeg tok en runde til – bunt for bunt. På den ytterste runden brukte jeg en gjennomsiktig og elastisk “tråd” fra panduro. Det ble mye finere synes jeg, og den var grei å jobbe med i tillegg. Jeg skulle gjerne tatt en siste runde med lyng rundt for å få et enda finere resultat, men jeg hadde ikke så mye lyng igjen etter runde to på kransen og når kulene var ferdig.

 

Lyngkulene var litt mer tidkrevende enn selve kransen, men det er nok fordi jeg gjorde det på den mest “vanskelige” måten. Siden jeg synes at ståltråden var så synlig på kransen, ville jeg ikke surre kulene på denne måten. Så da endte jeg opp med å lime lyngen på istedenfor. Dette tok litt tid, men jeg synes resultatet ble veldig fint. Det gikk enormt mye lim da, for jeg lagde totalt 6 kuler, hvor 3 av de var ganske store.

Jeg lagde meg et lite hobbyhjørne på spisebordet, hvor dette stod fremme i over en uke totalt. For da kunne jeg sysle litt innimellom når formen tillot det. Men ettersom lyngen ble stående lenge uten vann, begynte den å drysse en del. Men fordelen med det var at det ble lettere å lime det på kulene. Så jeg brukte restene av lyngen som var igjen etter kransen + alt av “smuler” som hadde drysset underveis. Og det var ikke rent lite heller, så nå fikk jeg brukt alt – både rett fra planten + alt som drysset.

Etter at både krans og kuler var ferdig sprayet jeg alt 2 ganger med en sterk hårspray. Dette for å hindre at det skulle drysse mye, og for at de forhåpentligvis skal tåle litt vær og vind utendørs. Hittil har det vært ute i en uke, og alt ser like fint ut. Og det har jo nå vært gjennom nesten en uke med storm og høljeregn, så det lover bra.

Alt i alt et veldig koselig prosjekt, og desidert noe jeg kommer til å gjøre flere ganger. Det er gøy å lage ting jeg ikke har laget før, og enda gøyere når jeg blir fornøyd med resultatet. Må takke Mestergrønn for inspirasjonen da – de har så mye fint både i butikk og på nettsiden!

 

Hva synes dere?

 

Følg meg gjerne på mine andre kanaler;
personlig instagram her  –   facebook her   –  snapchat; kariannenesse  –  interiør-instagram her

Vårt opphold på gårdshotell

– B J Ø R N A F J O R D E N  G Å R D S H O T E L L – 

Jeg sa jo at jeg skulle oppdatere på hvordan overnattingen vår var på dette gårdshotellet – and here we go. Bedre sent enn aldri, si 😉 Som bildene viser, så er dette en utrolig fin plass. Landlig, rolig og veldig idyllisk. En veldig avslappende plass å være, med ikke så mye som skjer. For noen kan det gjerne bli litt kjedelig etterhvert, men for min del var det helt fint.

 

Rommene er spredt utover gården på ulike gårdshus og “avdelinger” og dette som dere ser på bildet over, er hovedbygget. Her var det en bar (som for øvrig omtrent var stengt på lørdagskvelden (?)), et shuffleboard, matsal osv. Vi lå på et rom et lite steinkast unna hovedhuset, ned mot bjørnafjorden.

Rommet vi fikk var veldig søtt og koselig, og det hadde veldig “gårdspreg/hyttepreg” på seg – noe som jeg liker veldig godt. Vi hadde nydelig utsikt over fjorden, og hadde en egen liten veranda som vi satt å drakk vin på. Helt ypperlig for vår del. Et minus var at rommene var veldig lite utstyrt, og om man ville ha glass, vinglass etc så måtte man opp i hovedhuset og rusle inn i restauranten for å få tak i. Ikke krise, men småting som som regel er vanlig 🙂

 

Middagen var satt opp fra kl 18.00 og utover, og når vi kom traskende opp nærmere kl 18.30 var det omtrent som vi tok personale på sengen. Vi var registrert til middag, men opplegget var litt stusselig. De virket overrasket over at vi kom, så vi følte oss litt utilpass der vi satt helt mutters alene i matsalen for å bestille middag. Men det ordnet seg, og vi var klar for å se hva de hadde å by på. Vi hadde gledet oss veldig til denne middagen, fordi vi hadde lest mye om deres gode og kortreiste mat. Vi fikk lest opp menyen, som kun bestod av ett valg til forrett, hovedrett og middag. Middagen var svinekjake, og her begynte jeg å svette litt. Jeg er ikke så veldig kresen, jeg spiser for det meste omtrent alt….. Unntatt dette. Så vi ble litt skuffet over at det kun var ett eneste alternativ til middag, og følte oss nesten frekke når vi måtte spørre om det var mulig å få noe annet. Vi skjønner jo at en plass som dette ikke har mulighet til å kjøre en fullspekket meny dag etter dag, men kanskje to valgalternativer kunne vært aktuelt – i og med at gjestene er alt i fra små barn til gamle folk. Ikke alle liker det samme, og det kan fort føre til at folk dropper å spise middag når man ikke har valgmuligheter.

 

Men servitøren var hjelpsom og spurte kokken om det var mulighet for noe annet, så vi endte opp med kyllinglår og potetmos. En lettelse for en småsvett kari, selv om kylling er noe vi heller ikke spiser særlig mye av, haha. Men her sa vi ikke noe, vi måtte nesten ta det vi fikk servert. Men det var godt – det må sies. Dessverre var porsjonene veldig små (ikke for min del da), og Henrik ble jo ikke mett. Så jeg ga han halvparten av min middag – som gjorde at vi begge endte opp med å være sultne senere på kvelden og måtte bestille takeaway fra nærmeste sjappe av hotellet, haha. Så det ble jo litt i dyreste laget, spesielt med tanke på mengde mat og at man i utgangspunktet måtte bestille noe som ikke var det helt store for oss. Det satt for langt inne å reise oss opp og gå derfra, jeg klarer ikke det! Så vi har vel oss selv å takke litt også. Jaja, sånt skjer 😎

Uteområdet var sinnsykt fint. Stor hage, plommertrær, hengekøye, nydelig utsikt og masse fint å se på. Plassen er det virkelig ikke noe å si på. Vi hadde også knallsol når vi var her, så det var veldig fint.

 

Frokosten dagen etter var også helt grei. Den hadde nok å velge mellom, og de serverte også en del hjemmelaget mat. Det negative var at omtrent alle tallerkener som stod klar til bruk når vi var der, var skitne. Størknet egg og annet, som blir litt uappetittlig. Jeg driter i sånt når jeg er hjemme, for da er det jo bare vi som bruker tallerkenene, men det blir annerledes når man er på et hotell og man skal spise.

Alt i alt en nydelig plass å være – i form av natur, avslapping og rolige omgivelser. Men absolutt forbedringpotensiale når det gjelder service, matopplevelse og fasiliteter. Mulig vi er bortskjemte og for godt vant? Stort sett var vi fornøyde, det var bare et par humper på veien! 🙂

 

 

Følg meg gjerne på mine andre kanaler;
personlig instagram her  –   facebook her   –  snapchat; kariannenesse  –  interiør-instagram her

Gratinerte kjøttboller

– o g s å   l a v k a r b o v e n n l i g – 

Middager som dette er godt hele året, men det er litt ekstra godt nå som høstværet herjer voldsomt ute. Gratinerte kjøttboller med salat og hvitløksbrød er en innertier, og jeg vet vi kommer til å lage dette mye utover høsten. Denne oppskriften ble jeg tipset om for noen år siden via godt.no, og har siden dess funnet vår egne lille vri og favoritt av oppskriften. Den blir alltid litt forandret fra gang til gang, men utgangspunktet er alltid det samme – og smaken blir alltid god!

Til 2-3 personer trenger du;
* 1 boks hakkede tomater
* 400g kjøttdeig
* 1 egg
* smør til steking
*salt og pepper
* 1/2 gul løk
*en god neve fersk basilikum
*revet mozzarella
*hvitløk, gressløk og oregano

Jeg serverte med romanosalat, fetaost og hjemmelaget lavkarbo hvitløksbrød. Enda bedre blir det om du i tillegg til den revne osten, tar på litt fersk mozzarella. Det utgjør det lille ekstra. Jeg hadde ikke det for hånden her, men vi pleier å bruke det til dette – og det blir så godt. Er du ikke på lavkarbo så kan du fint hive litt pastaskruer oppi der også, og servere med vanlig hvitløksbrød! 😀

Kjøttbollene lager jeg slik:

* Bland sammen 400 gram ferdigtint kjøttdeig sammen med 1 egg, salt, pepper og hvitløk.

* Form små, runde boller og stek dem i smør på pannen.

* Ikke ha for mange kjøttboller i pannen på en gang, da blir de kokt og ikke stekt.

* Server til middag – eller frys til en senere anledning.

* Tips; fukt hendene jevnlig med lunket vann når du ruller bollene. Da kleber det seg ikke like mye.

Når kjøttbollene er ferdig;

* Kjør de hakkede tomatene en god runde med stavmikser/kjøkkenmaskin for å få en jevnere masse. Er du ikke glad i store løkbiter, kan løken også tas med her. Ellers kutter du bare løken som vanlig og tilsetter den senere.

* Sett stekeovnen på 220 grader.

* Hell tomatene over i en kjele og la dette putre mens stekeovnen blir varm.

* Tilsett en god neve fersk basilikum, samt salt, pepper og hvitløk. Smak gjerne til med annet krydder også, som oregano og gressløk.

* Når ovnen er varm og du er fornøyd med smaken på tomatsausen, heller du den over i en ildfast form.

* Strø litt ost over, før du legger oppi kjøttbollene.

* Topp deretter med enda mer ost, og gjerne noen skiver fersk mozzarella.

* Stek midt i ovnen til osten på toppen er gylden og fin.

 

Server med for eksempel salat og hvitløksbrød. Oppskrift til lavkarbo hvitløksbrød finner du her! 🙂

 

– H O P E  Y O U  L I K E  I T –

 

 

 

Følg meg gjerne på mine andre kanaler;
personlig instagram her  –   facebook her   –  snapchat; kariannenesse  –  interiør-instagram her

Enkel måte å piffe opp inngangspartiet på

– H Ø S T   P Å   T R A P P E N – 

De siste ukene har jeg klødd skikkelig i fingrene etter å ha noen små hobbyprosjekter å sysle med, så tilslutt fant jeg ut at jeg måtte bare sette i gang med noe. Og med litt inspirasjon fra blant annet Mestergrønn sin nettside, fikk jeg ånden over meg til å lage min aller første høstkrans, pluss noen kuler med lyng. Og det var i utgangspunktet kun det jeg skulle lage… Før det ballet på seg. Så endte vi opp her, med en “ny” krok og et litt mer innbydende inngangsparti. Stigen er hjemmelaget og jeg synes igrunn den ble veldig fin. Kassene er fra Jula, og både disse og stigen er oljet med samme farge som terrassen. Men fargen har ikke “satt” seg ordentlig enda, så foreløpig er den litt lys og noe ujevn. Men jeg regner med at det blir bedre etterhvert, slik terrassen ble. Den har vi tatt ett strøk på, og den har blitt mørkere og finere i fargen i ukene etter. Så jeg håper det samme skjer med kassene, da tror jeg det vil bli litt finere i helheten.

Mitt første forsøk på en høstkrans. Den skulle helst ha vært enda fyldigere, men panduro hadde bare en veldig tynn ring på lager når jeg var i butikken, og jeg hadde ikke tålmodighet til å vente på en større en. Men denne er brukbar, og jeg har lært til neste gang 🙂

Jeg lagde seks slike kuler, og de er mye finere i virkeligheten. Her ser de litt blass og kjedelige ut, men jeg elsker hvordan de faktisk ser ut. Denne ideen så jeg jo hos Mestergrønn, og fikk så lyst å lage slike selv. Angrer ikke, selv om det tok litt tid. Verdt det, jeg elsker jo å sitte i mitt lille hobbyhjørne og sysle når formen tillater det!

Hva synes dere?

 

 

Følg meg gjerne på mine andre kanaler;
personlig instagram her  –   facebook her   –  snapchat; kariannenesse  –  interiør-instagram her