Knekken etter sommeren

Nå skulle jeg helst ha skrevet noe ala om at jeg er tilbake til hektene etter ferien, at rutinene er på plass og at det er godt å være tilbake til hverdagen. Men helt sånn er det jo i grunn ikke. Det har vært rimelig stille fra meg på alle mine sosiale kanaler de siste ukene, ene og alene fordi jeg har vært så vanvittig dårlig. Jeg husker jeg var like dårlig i fjor på denne tiden også. Det er en god blanding av store svingninger i temperaturen (det påvirker smertene i kroppen en god del), og alt av aktiviteter, sosialisering og pressing av kroppen gjennom sommeren. Til tross for at vi har hatt en rimelig rolig sommer. Så det har med andre ord ikke vært mye på tapetet i det siste, utenom at jeg har presset meg ut av huset et par ganger på litt møter og en sommerfest som vi hadde sett frem til hele sommeren. Og holy cow, alkohol på dette stadiet her er jo ikke heeelt det lureste 😛 Det går rett i fletten, og det er heller ikke så mye som skal til før det bikker. Men det var ihvertfall godt å komme seg ut av huset litt, se folk og få sosialisert litt.

ikke helt sånn her jeg har sett ut de siste ukene, hehehe

Men ja, det er trege og rimelig ensformige dager. Jeg har netthandlet til den store gullmedaljen da, for å plastre meg selv litt, haha. Jeg merker spesielt hvor trått ting kan gå enkelte dager nå som Henrik er tilbake på reisejobb igjen. Forrige reiseperiode levde jeg for det meste på iskaffe og kokt egg, fordi jeg hadde ikke sjans til å klare å lage middag og mat alene. Fikk pleie og losji hos mamma og pappa noen dager da, så det ordner seg alltid. Så denne gangen har vi planlagt og tilrettelagt litt bedre før han dro. Mat ble handlet inn i forkant og når jeg har overskudd til å lage middag – så lager jeg i store kvantum slik at jeg har mat i noen dager. I slike perioder er planlegging og tilrettelegging nøkkelen. Så der har jeg en god vei å gå for å få ting til å gå litt mer rundt.

Det er vanskelig å komme seg opp på overflaten og over kneiken igjen når kroppen først har blitt så nedslått som dette. Men samtidig er det så vanvittig vanskelig å forhindre at jeg når dette punktet også. Det er en hårfin linje, som omtrent er umulig å ikke krysse. Så nå jobber jeg iherdig på å komme meg litt på beina igjen. September blir en måned hvor det skjer mye, så jeg må komme meg litt back on track for å ikke klappe helt sammen. Men jeg ser lyst på det da, omsider, haha. Det er ikke så lett når alt er på sitt verste, men forhåpentligvis blir det bedre. Mye gøy skjer i måneden som kommer, i tillegg til at jeg skal ha min første time på ME-poliklinikken i slutten av måneden.
Jeg har troen!

 

Følg meg gjerne på mine andre kanaler;
personlig instagram her  –   facebook her   –  snapchat; kariannenesse  –  interiør-instagram her

Hjemmelaget blomkålsuppe

– h o m e m a d e    s o u p –

Jeg fikk litt overtenning da jeg så at blomkål var på 10-kroners tilbud både forrige uke og denne uken. En tjukk og god blomkålsuppe er jo så sinnsykt godt, så jeg slo til. Og siden jeg var hjemme alene, så tenkte jeg å glimte til med å lage en ekstra stor porsjon, slik at jeg hadde middag til dagen etter også. Det jeg glemte å sjekke var jo dette med fodmap. Siden jeg har IBS og magen krangler på det meste den får innabords, så må jeg prøve å holde meg til mat med lav fodmap. Jeg tenkte ikke over det, så jeg lagde mye suppe og var rimelig fornøyd med meg selv da jeg supte i meg en skål. Fornøyd med meg selv – helt til magen klikket i vinkel. Så det ble ikke mer suppe på na’mor – men det var så godt at det faktisk var verdt det 😎

Til 2-4 porsjoner brukte jeg;
6 dl vann
2 blomkål (1 stor og 1 liten)
1 buljongterning
2-3 dl fløte
salt og pepper

 

Toppet med litt bacon i terninger og persille.
Men jeg hadde glemt at jeg liker suppen best plain, uten dillet med persille og bacon. Men det er smak og behag 🙂

Fremgangsmåte:
– hell vannet i en kjele sammen med litt salt, og la dette koke opp.

– knekk opp blomkålen og hiv den oppi det kokende vannet.

– ta ut en liten andel av blomkålen etter 1-2 minutter og legg den i kaldt vann. Dette skal brukes senere.

– hiv oppi buljongen og la det koke til blomkålen er helt mør.

– når blomkålen er mør, kjører du på med stavmikseren. Miks til du har en fin, myk og klumpfri masse.

– tilsett fløten og la det koke opp mens du rører underveis. Blir suppen for tykk, tilsetter du bare litt mer vann.

– smak til med salt og pepper.

– del opp den avkjølte blomkålen og fordel ønsket mengde i suppeskålene.

– hell over suppen og nyt.

– topp eventuelt med litt bacon og persille, om du er glad i det!

Perfekt høstmat eller comfortfood på rainy days.

 

Følg meg gjerne på mine andre kanaler;
personlig instagram her  –   facebook her   –  snapchat; kariannenesse  –  interiør-instagram her

g r a t i t u d e

Hei og god søndag!

Først må jeg bare si tusen takk! Tusen takk for meldingene og kommentarene jeg får hver gang jeg publiseres et personlig innlegg og innlegg bak fasaden som kronisk syk. Det gjør det verdt det å åpne seg om noe som er så sårt og… ubehagelig. For det er alltid skummelt og litt ubehagelig – men samtidig godt. Skummelt fordi det er så personlig og så privat, ettersom omtrent ingen utenom Henrik ser hvordan ting egentlig er. Skummelt i frykten for at folk skal oppfatte meg som sytete eller ynkelig. Og skummelt fordi jeg selv enda ikke har lært å godta at det er sånn livet mitt er. Men det betyr mye når dere legger igjen fine kommentarer og sender meldinger. Virkelig!

Helgen har vært rimelig rolig og avslappende. Fredagen ble tilbrakt hos mamma og pappa, hvor jeg fikk servert mat og vin, og kunne slenge beina på bordet. Lørdagen var det meg og dogsa som kjørte seriemaraton hjemme, før hele trioen krøp til sengs. Formen har kommet seg litt, og de verste smertene har roet seg litt. Så det er deilig, og jeg har troen på at uken som kommer går litt lettere! 😀

Shutdown

Her ble det visst en ufrivillig bloggpause i en uke. Jeg har hatt enorme etterdønninger etter alt av ferielivet generelt, og det har slått meg så hardt i ansiktet. Jeg trodde jeg var forberedt på det, men det ble mye kraftigere enn antatt. Så jeg har for det meste levd livet i isolasjon hjemme, spesielt etter at Henrik dro på reisejobb igjen på søndag. Jeg var jo invitert med på Pink-konserten på mandag, men jeg hadde ikke hatt sjanse til å dra. Og det sugde jo, for det hadde vært så sinnsykt gøy. Men men, sånn er det. Jeg kompenserte med x-antall timer serie, soving og rolige tilstander hjemme. Eat, sleep, netflix – and repeat 😉 Men jeg fikk hatt en koselig kveld med Synnøve senere i uken, så det var veldig kjekt!

___________________________________________

 

Men sta som jeg er, så fant jeg ut at jeg skulle prøve å skru litt terrasse. I hovedsak for å ikke la Henrik stå igjen med alt mutters alene når han kommer hjem fra reisejobben, men også fordi jeg liker jo å gjøre sånt. Jeg måtte komme meg ut av sengen litt, været var fint og jeg tenkte det skulle bli god knall. Det tok knappe 10 minutter før kroppen slo seg vrang, og gamlemor begynte å spy som en gris. Men igjen; sta som jeg er …. så nektet jeg å gi meg omtrent før jeg var kommet i gang, så jeg fortsatte. Så jeg vekslet mellom å spy, gråte og å skru. Om noen så meg, så har det nok sett helt galehus ut. Det var det jo for så vidt også. Når jeg ga meg, hadde jeg spydd kroppen helt tom, mat gikk det ikke an å få ned, kroppen skalv ukontrollert og jeg var fullstendig ødelagt. Jeg er fullstendig ødelagt. Så det siste døgnet har vært helt ubrukelig. Jeg har vekslet mellom å ligge i sengen med alt av lys og lyd utestengt, til å ligge med solbriller i sofaen og sett litt på tv. Alt verker og gjør vondt, og jeg får ikke kroppen til å gjøre noe som helst. Livet smiler, det blir ikke stort bedre enn dette 😉 Heldigvis har jeg min første time på en ME/CFS-poliklinikk i september, så jeg håper livet, kroppen og livskvaliteten kan bli bedre utover høsten. For dette går ikke, det er ikke noe liv i det hele tatt. 

Pena bjuder på. Et lite glimt av hvordan jeg stort sett ser ut hjemme i hiet mitt. Fjeset hovner opp, øynene svikter, rødsprengt og lekker. Så de andre planene jeg hadde lagt opp til denne uken, har måttet bli avlyst. Det er ikke noe annet å gjøre når kroppen er som dette. Så det blir en rolig helg for min del. Joggedress, fett hår og litt hyppig “love island”-titting er det mest spennende jeg kan by på akkurat nå, haha.

 

Ellers så håper jeg at jeg får kommet meg litt tilbake på bloggfronten, oppdatere jevnlig og ikke minst;
at dere har det fint! =D 

 

 

Følg meg gjerne på mine andre kanaler;
personlig instagram her  –   facebook her   –  snapchat; kariannenesse  –  interiør-instagram her