Mye på en gang

Her er det en ekstra sliten bollemor i hus for tiden. Akkurat nå er det ekstremt mye som skjer, og det går jo virkelig på bekostning av helsen for min del. I tillegg er Henrik mye på reisejobb nå, så jeg er noe stresset med alt som svermer rundt. Men han er heldigvis hjemme de neste dagene, så de skal utnyttes godt. Og det blir godt å legge seg med han om kveldene – fremfor en ekstremt snorkende bikkje som får være med meg de nettene jeg er alene. Jeg elsker jo selskap, så denne frøkna skal ikke sove alene, si 😉

 

Husker dere jeg nevnte i forrige uke at vi skulle innom et konkursbo forresten? Derfra dro jeg med to nye stoler og en lekker hurricanelykt. Og de stolene har jeg siklet på i mange år, men har merkelig nok ikke sett de i noen butikker før. Men det er jo for så vidt like greit, for nå fikk jeg de for halve prisen. Og det er na’mor rimelig fornøyd med, vet dere! 😀 Dere ser det ikke så godt, men det er den stolen jeg sitter på her på bildene. Jeg elsker de!

Huset er fortsatt bombet her hjemme med alt av mine ryddeprosjekter som tar rene evigheten, så nå er jeg rimelig klar for å bare få alt på plass, få en ordentlig vask og pynte litt her hjemme igjen. Blir helt svimmel i skolten av å leve i kaos – jeg er vel igrunn en ordensfreak. Well well 😎

 

Nå skal vi en tur på handling for å ordne litt nødvendigheter – før det er hjem og ta helg. Nå er jeg klar for litt kosetid, god mat og beina på bordet!
God helg 😀

 

 

Følg meg gjerne på mine andre kanaler;
personlig instagram her  –   facebook her   –  snapchat; kariannenesse  –  interiør-instagram her

Island via iphonen

Er dere lei av islandpraten min by now? 😎 

Nå kommer aller siste post angående denne turen, og nå er det mobilbilder som står for tur. Ivrig blogger som farter rundt med både kamera og mobil, og som knipser i vei si. Men jeg har alltid vært sånn. Alltid elsket å ta bilder, lage album og ta vare på omtrent alt av minner, opplevelser og turer. Er jo så utrolig kjekt å ha til å se tilbake på senere. Og spesielt gjør jeg det for min egen del, for hukommelsen min er jo omtrent ikke-eksisterende, haha.

 

island via mobilen:

< tre spente frøkner klare for island                                lovebirdsa på sightseeing >

< hotellet vårt – veldig fint og moderne >

< klar for første kveld ute                                        hallgrimskirken >

< golden circle sightseeing >

< turisten ved gullfoss                                           plaskedag på blue lagoon >

< mer golden circle sightseeing >

< fineste mamma og pappa                                          lovebirdsa, dere vet >

< na’mor i islands stive kuling. svinkaldt var det der, helt enkelt >

< pitstop like ved geysir og strokkur >

  < siste innspurt før hjemreise                            en sliten wheelchairboy etter turen >

 

 

Og der var jeg endelig ferdig med alt mas og fjas om Islandturen, jeg lover 😎 Det var en fin tur, og vi fikk spist mye god mat, sett uslåelig natur (kari, 90år), hatt en night out, sett Reykjavik og vært turister for alle penga. Men det er ekstremt hvor dårlig jeg blir av slike weekendtrips. For da er man litt på farten omtrent hele helgen, det blir mye tråkking og man har det litt “travelt” med alt man ønsker å gjøre og se før man drar hjem. Så jeg kjenner jo veldig på at neste tur vi skal ta – ønsker jeg skal bli en rolig sydentur på en til to uker. Hvor vi kan slappe av, ha late dager på stranden og ha en ferie som er litt mer tilpasset denne ME-skrotten her. Jeg elsker jo weekendturer, storbyturer med shopping, sightseeing og mye opplevelser – men kroppen min tåler det rimelig dårlig. Så nå er gamla klar for en god, gammeldags charterferie på stranden med ei litta paraplydrink 😎

 

Følg meg gjerne på mine andre kanaler;
personlig instagram her  –   facebook her   –  snapchat; kariannenesse  –  interiør-instagram her

Lavkarbo grandiosa

Oh yes – det ble en fulltreffer

Jeg har alltid elsket grandiosa, for de av dere som forstår det eller ei. Så da jeg så en dame som delte bilde av at hun hadde laget en lavkarbo grændis, da gikk jeg rett i ekstase 😎 Så da måtte jeg prøve å lage min egen versjon, og det ble så godt. Alt av pizza lager jeg med den berømte “fathead” deigen, som veldig mange i lavkarbo-verdenen elsker. Og det er jo ikke så rart, for den består hovedsaklig av ost og kremost – så det er en fest uten like.

Til bunnen trenger du:
– 175 g revet mozzarella
– 2 ss kremost
– 100 g mandelmel
– 1 ts hvinvitseddik
– 1 egg
– 1 ts salt
– olivenolje til å fordele deigen på bakebrett

Til fyll brukte jeg:
– sukkerfri ketchup som pizzasaus
– smårettskinke
– kokt skinke (vanlig påleggskinke) 
– revet jarlsberg
– revet synnøve gulost
– revet mozzarella

Skulle gjerne hatt paprika på også, men det hadde jeg ikke for hånden når jeg skulle prøve meg frem her. Men den ble veldig god uten også – og enda mer digg med litt hvitløksdressing på. Jeg ble rimelig fornøyd med resultatet, og Henrik ha nærmest tryglet meg om å lage det en dag han også er hjemme. Grandis-love all around her i huset, si.

Fremgangsmåte:
– sett steikeovnen på 200 grader.

– smelt kremost og revet mozzarella i microen og bland det godt sammen.

– bland resten i en bolle, før du tilsetter den smeltede osteblandingen.

– bland alt godt sammen før du tar den over på et stekebrett med bakepapir på.

– fukt hendene med olivenolje og trykk deigen utover. Begynner det å klisse seg mye på hendene, så tar du litt mer olje på 🙂

– spre den ut til en runding i så tynn tykkelse som mulig.

– forstek bunnen 10 – 20 minutter (til den er begynt å bli gylden) og ta den ut.

– så er det på med fyllet. Her smurte jeg et godt lag med ketchup i bunn, og strødde over litt grillkrydder og salt. Er nok rimelig godt med litt tomatpuré også, om man har det i hus.

– videre strødde jeg på revet ost. Jeg brukte en blanding av synnøve gulost, revet mozzarella og jarlsberg. Ostefest.

– videre stødde jeg på smårettskinke og oppkuttet kokt skinke. Jeg strimlet bare noen vanlige påleggskinker.

– litt mer ost på toppen, før du hiver pizzaen inn i ovnen igjen.

– stek til den er gylden / slik du liker den.

Neste gang skal jeg ha både tomatpuré og paprika i hus. Da tror jeg den blir enda litt bedre. Denne deigen er fin å bruke til alle andre slag av pizzaer også, og det er alltid den vi bruker her i hus nå 🙂 Enjoy!

 

Følg meg gjerne på mine andre kanaler;
personlig instagram her  –   facebook her   –  snapchat; kariannenesse  –  interiør-instagram her

Bildedryss fra Island

Tenkte å dele litt av bildene som ble tatt på Island, som ikke har blitt vist enda. Her kommer ting hulter til bulter, og så det blir et aldri så lite rotete bildedryss. Jeg elsker jo selv å se bilder fra andres turer, så da må jeg jo dele litt ekstra selv også! 😀

 

dette var en irsk pub hvor de hadde livemusikk, karaokerom, drinks og proppfulle lounger. Vi prøvde å booke karaokerom ene kvelden, men til min store sorg – så var det fullbooket. Like greit nå i etterkant da, haha. 

fra hotellsengen hadde vi utsikt rett på Hallgrimskirken

tro det eller ei – men all denne maten var kun min. Helt hinsides mye, så det måtte deles ut litt til resten av bordet, selv om de også hadde mer enn nok med sitt eget. Vi avsluttet turen med en middag på en liten sjømatrestaurant, og jeg endte med dette. Jeg luktet hvitløk og sjøkreps i sikkert en uke etter, haha. Men godt var det! 

 

_______________________

 

Nå er jeg snart ferdig å mase om Island for denne gang.
Jeg har litt mobilbilder derfra som jeg tenkte å dele først – men etter der skal jeg ha det ute av systemet 😎

 

 

Følg meg gjerne på mine andre kanaler;
personlig instagram her  –   facebook her   –  snapchat; kariannenesse  –  interiør-instagram her

Ukesmeny – lavkarbo edition

Jeg vet av egen erfaring at kreativiteten på middagsfronten til tider kan stoppe helt opp, og man ender opp med å spise det samme gamle om og om igjen. Så jeg tenkte jeg kunne dele en ukesplan for middager i lavkarbo edition, siden jeg mesteparten av tiden forholder meg til lavkarbo nå. Men disse middagene kan jo fint brukes til “vanlig” kosthold også, og man kan da bare legge til tilbehør som vanlig pasta, poteter, ris etc! 🙂

MANDAG:
Kylling og spinatgryte
Denne middagen her synes jeg er så god, og den er perfekt å bruke ulike proteiner til. Jeg veksler mellom kylling, svin, biff og scampi – og synes denne er god til det meste. Full oppskrift og fremgangsmåte finner du her.

 

TIRSDAG:
Laks med tykk ostesaus
Verken meg eller Henrik er storspisere av fisk, men denne middagen her sklir lett ned. Sitronmarinert laks med en tykk, hjemmelaget ostesaus med urter. Jeg liker å ha salat på siden, mens han stort sett lander for dampet grønnsaker. Hele oppskriften finner du her.

 

ONSDAG:
Indrefilet av svin med hjemmelaget peppersaus og grønnsaker
Denne her er fest i magen, jeg elsker indrefilet av svin. Når det gjelder tilbehør, så er jo mulighetene uendelige.
Oppskrift finner du her.

 

TORSDAG:
Spagetti Carbonara
Både meg og Henrik er over gjennomsnittlig glad i pasta, så når jeg fant en oppskrift på lavkarbopasta som faktisk smakte godt, så var det fest i heimen. Og carbonara er jo så sinnsykt godt, spesielt når man lager den fra bunn av. Mums. Oppskrift finner du her.

 

FREDAG:
Lasagne med salat
Perfekt fredagsmiddag/kvelds. Oppskriften på denne finner du her.

 

LØRDAG:
Biff med tilbehør
Her har vi landet på hjemmelaget hvitløkssmør, bernaisesaus, fylt sopp og grønnsaker. Så godt, og dette er sånn middag man bare må legge seg litt nedpå etter å ha fortært. Oppskrift finner du her.

 

SØNDAG:
Scampi og spinatgryte
Denne er lik som kyllinggryten som er satt opp på mandag – helt enkelt for å få brukt opp restene av både fløte, sopp og spinat. Spinatposene man får kjøpt i butikken er ofte så store at man ikke har sjanse å få brukt opp alt på en gang. Så planlegging for å få brukt opp alt av råvarer, grønnsaker og salater før det blir ødelagt – det er en god ting 😀 Oppskrift finner du her.

_____________________

Hva synes dere om denne typen innlegg?
Om dere liker det, så fortsetter jeg gjerne med et fremover 🙂 Yey or ney?

 

Følg meg gjerne på mine andre kanaler;
personlig instagram her  –   facebook her   –  snapchat; kariannenesse  –  interiør-instagram her

Litt nytt

Reklame | ambassadørsamarbeid 

For en liten måned siden (omtrent, tror jeg), så fikk jeg alle blomstrene jeg hadde bestilt fra Harmonia interiør. Det var intet mindre enn 6 kg falske blomstrer som kom på døren, og det gleder jo en frøken som ikke eier grønne fingre. Jeg har jo tatt livet av alt jeg har hatt av blomstrer og busker – både innendørs og utendørs. Så nå har jeg krøpet til korset og innsett at falske, vedlikeholdsfrie blomster er best for meg 😎 Heldigvis har butikkene fått mye fint å by på nå, og ofte er det faktisk vanskelig å se forskjell mellom levende og fullstendig falske buketter/busker/blomstrer. Sååå jeg er fornøyd. Så når jeg er lei av interiøret, så pleier jeg å bytte de små detaljene som hovedsaklig blomstrer og putetrekk. Da får jeg den forandringen jeg føler jeg er på jakt etter – uten å gjøre drastiske (og dyre) grep!

Disse falske hortensiane er fra Harmonia interiør, og jeg har også verdens fineste orkide derfra, samt miniroser i samme stil som hortensiaen. Butikken bugner av så mye fint, men det er ikke alt som ligger i nettbutikken – så om du har noe spesifikke produkter du ønsker, så er det lettest å bare sende de en melding på for eksempel facebook eller instagram! Hun er behjelpelig med å bestille inn masse godsaker i de merkene hun fører i butikken, så det er bare å forhøre seg! 😀 Kurven er forresten fra Mestergrønn. De har fått så sinnsykt mye fint i kurv i butikkene sine nå, i ulike fasonger og størrelser. Og det eeeelsker jeg jo. I kurven har jeg forresten to hortensia-oppsatser, så hele greien er ganske stor i virkeligheten. Men en blomst holder massevis om du vil ha de i vanlige potter 🙂

 

 

Følg meg gjerne på mine andre kanaler;
personlig instagram her  –   facebook her   –  snapchat; kariannenesse  –  interiør-instagram her

Gått helt av skaftet

Happy sunday, guyzzzz

Hvordan var lørdagen deres? Min var ikke mer spennende enn at jeg var hjemme alene med to bikkjer, fettsleiken min og en rimelig velbrukt pysj. Henrik har vært på reunion med folkehøyskolen sin, og jeg kjente at jeg ikke orket noe annet enn å sysle hjemme. Så jeg vekslet mellom å ligge på sofaen, spise og fortsette på mitt evige rydde,- og sorteringsprosjekt. På den fronten har jeg gått helt av skaftet, for å si det mildt. Og jeg tar jo ikke skuff etter skuff og rom etter rom. Jeg røsker ut av skuffer, skap og kommoder i flere rom samtidig – bare for å sørge for at jeg lager et salig kaos for meg selv. Så nå er halve huset snudd på hodet, og jeg kjenner at jeg har vært litt for ivrig. Men det skal bli godt å få ryddet ordentlig opp da, det må sies. Til tross for at jeg går for hardt ut og blir både helt utslitt og helt motløs midt i prosessen, haha.

Jeg prøvde meg også på en hjemmelaget lavkarbo-versjon av the good, old grændis – og det ble rimelig godt. Oppskrift på den kommer ut her inne snart, for de av dere som er interessert i det 🙂 Så meg og dogsa hadde et rimelig rolig døgn. Vi sov sammen i dobbelsengen, hvor de tok seg litt for godt til rette. Så i kveld blir det godt å bytte bikkjene ut med Henrik igjen 🙂

 

Følg meg gjerne på mine andre kanaler;
personlig instagram her  –   facebook her   –  snapchat; kariannenesse  –  interiør-instagram her

Ærender og annet plukk

Hei og god fredda!

I dag er det busybusy day for min del, da det er en drøss med små-ærender som må gjøres. Henrik kom heldigvis hjem fra reisejobb i gårkveld, så han er kompanjongen min på dagens gjøremål. Da blir na’mor så glad, ihvertfall siden vi får sneket inn en liten dinnerdate i samme slengen. Jeg er gressenke for tiden, og kommer til å være det i en god stund fremover. Så da tviholder jeg på alt av tid vi får sammen i pausene i mellom reisingen.

foto fra By Marte

Vi skal forresten innom et konkurssalg på en møbelbutikk jeg har siklet på tidligere, så det blir veldig spennende å se om jeg ender opp med noen godsaker. Veldig spent på å se utvalget, og jeg håper de enda har noen av tingene jeg håper å få kjøpt. Spenning i mitt materialistiske hjerte, si! 😉

 

Jeg har også fått helt ryddemani her om dagen, så det er enkelt forklart fullt kaos her hjemme. Jeg har begynt å endevende skuffer, skap, klesskap osv – og sorterer til hva som skal beholdes, selges, doneres vekk og hva som skal kastes. At det skal være mulig å samle opp så sinnsykt mye greier på kort tid? I-landsproblem, virkelig. Men det er godt med en ordentlig opprydning og sortering. Og dere vet jo hvor latterlig glad jeg er i organisering, sortering og listeskriving, haha….
Vær så snill, si at det ikke bare er meg? 

 

Følg meg gjerne på mine andre kanaler;
personlig instagram her  –   facebook her   –  snapchat; kariannenesse  –  interiør-instagram her

 

 

Sightseeing på Island

Nå kommer et gigantisk bildedryss fra ene dagen vår med sightseeing på Island. Denne dagen var vi turister på blodig alvor, og kjørte i timevis rundt i leiebilen vår. Vi tok rundturen som blir kalt “the golden circle” og det var verdt all kjøringen og tiden i bil. Vi så på både Gullfoss, Geysir og Strokkur, og Þingvellir National Park. Oh my lord så fint og kult det var, spesielt å se Gullfoss og Geysir. Vi var også rimelig heldig med været hele helgen, og hadde sol og regnfrie dager, som vi senere ble fortalt at ikke var helt den normale standarden. Men fy for en kald vind. Det føltes som stiv kuling til tider, og jeg følte at både hår, vipper og ører skulle bare fly av og forsvinne i løse luften. Så det er greit å pakke med seg gode klær og skikkelig yttertøy om man skal ta turen dit! 🙂

 

bildedryss

Her ser dere Hallgrimskirken, og den var huge. Mye større i virkeligheten enn hva bildene tilsier, og den så bare så…. mektig ut. Vi fikk ikke tatt en titt inni da, siden det var vedlikehold på gang. Men denne var artig å se, og den ligger sentralt i Reykjavik.

Gullfoss – som var helt enorm. Dette er kåret til en av de heftigste og fineste fossene i Island, og det med god grunn. Så mye naturkrefter i sving her, og det var sinnsykt fascinerende å se på så nært hold.

 

er man egentlig ekte turist om man ikke tar noen rolige bilder foran attraksjonene? 😉 

Etter Gullfoss dro vi videre for å se på Geysir og Strokkur. Det var sykt kult å se geysirene i aksjon. Og til vår overraskelse, så var det også flere små, mer sjenerte geysirer rundt disse to store – som boblet og styrte stille for seg selv. Veldig fascinerende 😀 Strokkur har utbud ca hvert femte minutt og går ca 20 meter opp i luften. Man føler seg brått veldig liten når den er i gang. Det må forresten sies at det lukter heftig fjert der, men det overlever man! Litt fis er vi vel alle vant til 😉

fine mamma og pappa

Til slutt gikk turen til Þingvellir National Park. Etter å ha startet turen med både Gullfoss og geysirene, så må jeg innrømme at dette stoppet ble litt “nedtur”. Så om dere vil ta rundturen på the Golden Circle, så vil jeg anbefale å starte med nasjonalparken, for å spare det aller beste til slutt! Men misforstå meg rett; det var jo veldig fint her, fine stier å gå på, fint fossefall, nydelig utsikt osv – men Gullfossen og geysirene var såpass mye mer powerful at de ble dagens høydepunkt!

 

 

Om dere skal til Island og vil se litt av attraksjonene og farte litt rundt, så kan jeg absolutt anbefale å gå for leiebil. Vi hadde det hele oppholdet, og det var så lettvint og enkelt, og vi styrte alt etter egne ønsker. I tillegg sparer man en del tid, kontra turistbusser og guidet turer. Vi hadde en 9-seter som var helt ypperlig!

 

Følg meg gjerne på mine andre kanaler;
personlig instagram her  –   facebook her   –  snapchat; kariannenesse  –  interiør-instagram her

Å ha det fint rundt seg

Reklame | Freska, Bergen Renhold

Dere som titter innom her med jevne mellomrom vet jo hvor opptatt jeg er av interiør, orden og det å ha det fint rundt meg. Det er først og fremst fordi jeg er mye bundet til huset, sengen og sofaen – og da er jeg opptatt av at det skal være behagelig å være hjemme. Ha det ryddig, oversiktlig og fint. Når dette er på plass, slapper jeg mer av, i tillegg til at trivselen er mye høyere. Så da er det jo greit å ha det noenlunde i orden hjemme, men det er ikke alltid at man strekker til å få gjort alt selv. For min del så er det jo helsen som setter store begrensninger når det gjelder renhold og vasking. Spesielt støvsuging og gulvvask gjør meg ekstremt dårlig. For andre kan det for eksempel være tiden som blir et hinder, som gjør at man ikke rekker over alt som burde gjøres hjemme. Så å derfor få hjelp til å holde det rent hjemme, er jo ikke en dårlig tanke – spesielt om man ikke får gjort det selv. Vi er selv veldig i vurderingsfasen av å anskaffe vaskehjelp enten en gang i måneden eller hver andre måned, fordi det byr på store utfordringer for min del. Og Henrik har rimelig nok med alt annet, så litt hjelp hadde vært helt nydelig. Et av firmaene vi har sjekket ut er Freska, som har et bredt utvalg av tjenester innen renhold i bergen. Alt i fra vindusvask, kildesortering, stryking av klær – til generell husvask. Du sjekker lett priser og tilgjengelighet på nett, og det er ingen bindingstid eller uventede kostnader som dukker opp i etterkant.

Dessverre bor vi såpass langt ute på bondelandet at de ikke har arbeidere helt her ute enda, men jeg krysser fingrene for at det kommer i fremtiden! 😀 Men om dere bor nærmere Bergen enn hva vi gjør, så bør dere ta en titt på de ulike tilbudene de kan gi. Om det er bare èn ordentlig rengjøring som trengs, om du vil ha rengjøring med faste intervaller, eller om det er en begivenhet hjemme du ikke har tid til å vaske til – så er det mye god hjelp å få!

Info om priser, booking og annet finner dere her!

 

 

Følg meg gjerne på mine andre kanaler;
personlig instagram her  –   facebook her   –  snapchat; kariannenesse  –  interiør-instagram her