Påskesmellen

Påsken er over og nå er det back to normal. Har dere hatt en fin påske? Jeg har hatt en veldig fin påske – med i noe overkant for mye aktivitet. Så nå er påskesmellen inntatt kroppen og den er en av de største smellene jeg har hatt på lang, lang tid. Tårene triller fordi jeg verker på omtrent hvert eneste punkt på kroppen. Hodet fungerer ikke og føles ut som grøt, og setninger kommer ut helt feil. Fullstendig kognitiv svikt, helt enkelt. Heldigvis har Henrik begynt å bli vant til at jeg maser og fjaser i hytt og pine, så han skjønner som regel alltid hva jeg vil frem til og hva jeg mener.

Kroppen har gått på adrenalin og medisiner i nesten hele påsken, så det har gjort at jeg har klart å gått turer, vært i badeland, vært på spillkveld og annet i flere dager i strekk – fordi kroppen har vært i høygir og jeg har utnyttet hver eneste dag med adrenalin og litt å gå på. Til tross for at jeg vet at desto flere dager med full fres og adrenalin fører til desto større smell, mer smerter og sengeliggende dager. Så nå er jeg tilbake til der jeg pleier å være – i sengen og sofaen, med lydbok på øret og en kropp som kjennes ut som den har bikket 80 år. Livet med ME altså. Noen ganger føles det så sinnsykt urettferdig. At man skal slite med de små, hverdagslige tingene som å ta seg en dusj, lage middag og bare rydde litt på kjøkkenet. Og om man da glimter til med å presse seg på en liten fottur eller en tur på besøk – så må man sone en relativt streng straff for det i etterkant.

 

Man blir fanget i eget hus og egen kropp. Alt må begrenses og prioriteres til den minste brikken, og omtrent alt man ønsker må settes til side, fordi kroppen ikke klarer det. Man blir som en hjelpeløs klump som bare eksisterer. Og det er nok nettopp dette som gjør at jeg ofte presser meg for mye, presser meg ut av huset – fordi jeg klarer ikke å akseptere at dette faktisk er slik det er, og det er slik jeg må leve. Så jeg går i en evig runddans hvor jeg presser kropp og helse til å gjøre noe – og da blir sengeliggende og ekstra syk etterpå. Fordi jeg ikke klarer å bare gi slipp på alt som heter faste gjøremål, sosialisering, handling, arbeid og “normale” ting i hverdagen.

Så jeg har mye å lære. Både i forhold til dette med aktivitetsavpasning, å akseptere sykdommen og ikke minst lære å ta mye mer hensyn til kropp og helse. Men det er ikke lett å være en skrått med estimert 10% aktivitetsnivå – når man har et hode som så gjerne vil ligge på rundt 110%, haha. Så jeg har en lang vei å gå der, såå det blir nok bedre i årene som kommer og etterhvert som jeg får mer kunnskap og blir flinkere til å justere aktivitetene rundt meg.

 

Så til tross for at påsken har vært utrolig fin og kjekk, så var det litt deilig at den nå er over, heheh. Nå kan jeg ligge litt i hi igjen, samle krefter og roe ned igjen. Tror mange føler på det samme – at det blir et ekstra kjør i påsken, og at det da er godt å komme tilbake til normal hverdag med rutiner, litt mindre farting og vanlige gjøremål 🙂

 

Hadde du en fin påske?

 

 

Følg meg gjerne på mine andre kanaler;
personlig instagram her  –   facebook her   –  snapchat; kariannenesse  –  interiør-instagram her

Rask middag med indrefilet av svin

Hjemmelaget indrefilet av svin er magisk, så lenge man ikke steker det for lenge. Denne gangen hadde vi ikke så mye tilbehør i hus, så da ble det en lowcarb-friendly svinemiddag med hjemmelaget peppersaus, grønnsaker og litt løk. Savnet faktisk ikke verken poteter eller annet tilbehør, for dette var veldig godt i seg selv.

 

 

Når det gjelder kjøttet, så pleier jeg å marinere det i litt olivenolje, hvitløk, salt, pepper og litt rosmarin og timian og lar dette ligge i romtemperatur i noen timer før jeg skal steke det. Jeg bruner alltid indrefileten på pannen først på høy varme, før jeg steker den i ovnen. Jeg pleier å ta den i en ildfast form, steke den på 200-220 grader til steketermometeret viser mellom 67-68 grader. Deretter lar jeg det hvile i minst 10-20 minutter før jeg skjærer det opp. Da er kjøttet noe rosa inni, og det er fortsatt veldig saftig og godt!

Sausen slumpet jeg sammen av fløte, stekesky fra kjøttet, hele pepperkorn, en ts kremost, salt og pepper, og litt flytende buljong. Jeg er alt for dårlig til å skrive ned ting, mengder og slikt når jeg lager mat og skal dele det her inne. Jeg er storfan av slumping, for da kan man smake seg til sin egen favoritt underveis. Pleier aldri å følge oppskrifter slavisk, siden alle har forskjellig smak og ønsker.

Åh som jeg gleder meg til å lage dette på grillen snart. 

 

Følg meg gjerne på mine andre kanaler;
personlig instagram her  –   facebook her   –  snapchat; kariannenesse  –  interiør-instagram her

DIY; påskepynt

Hjemmelaget påskepynt

Er dere klar for litt utradisjonell påskepynt? Jeg pleier vanligvis ikke å pynte til påske, men i år fikk jeg lyst til å prøve meg litt frem. Og jeg kjente fort at det ikke ble noe gult i år, selv om det er det som er “ordentlig” påske. Kanskje til neste år! 😀 Så i år ble det hjemmelaget påskepynt som går ton i ton med resten av interiøret her hjemme. Jeg skulle egentlig ikke gjøre mye ut av det, men før jeg visste ordet av det; så kommer jeg traskende ut fra panduro over 800kr (!) fattigere. Kun for å dekorere påskeegg, haha. Jeg kunne jo absolutt ha brukt vanlige egg, men jeg ville ha egg i ulike størrelser, så jeg fant ut at det ble like lett å kjøpe isopor og papiregg. I tillegg kjøpte jeg pastellrosa kalkmaling på sprayboks, og den var faktisk helt nydelig. De hadde et stort utvalg av mange fine pastellfarger, og jeg hadde lyst å ta med meg alle 🙁 🙁

Jeg ville ha det enkelt – men dekorativt. Så jeg landet på tre stiler; noen i dusrosa, noen i hvitt glitter og noen i glitter med rosaskimmer i. Så alle de eggene ble i en av disse tre kategoriene. Følte disse var fine å kombinere sammen, så da var det like greit å keep it simpe. Jeg er verken flink til å tegne, male eller drive med detaljer – så da var det like greit å gjøre alt ensfarget. Jeg prøvde meg jo så smått på noe lignende i fjor, og det så ut som mitt ikke-eksisterende barn hadde laget. Så det var redemption time i år 😉

 

For å lage minst mulig kliss og søl med både spraymaling, lim og glitter, så kjørte jeg grillpinner i bunnen på alle eggene og satte de til tørk i en tom pappeske. Det ble en overraskende bra løsning. Så når disse hadde stått en dag og tørket, så sprayet jeg dem to ganger med klarlakk for at de skal drysse minst mulig 🙂

Sånn ble resultatet på nær hold. De små eggene med helt hvitt glitter ser nesten ut som marshmallows, og jeg blir jo fysen hver gang jeg ser på de 🙁 En gang en godtegris, alltid en godtegris……..

Kvistene klipte vi fra litt busker utenfor huset her. Har helt ærlig ikke peiling på hvilken sort det er. Uansett, man har som regel stort utvalg av busker og greiner om man tar turen utendørs. Om ikke, så bugner jo butikkene også med fine, forskjellige vekster og pinner.

       

Sånn ble det. Jeg spredte eggene i en champagnekjøler, i en kjøkkenkrukke på stett og på speilfatet på salongbordet. Ikke at dette er noen som helst form for revolusjonerende pynt, haha. Men det var koselig å sysle litt, og ihvertfall få pyntet pittelitt til påsken som nærmer seg 🙂 Et tips når det gjelder hobbyglitter, er å bestille på ebay. Her kan man spare en god del penger 🙂 Om man trenger det umiddelbart, så har TGR til en grei pris også.

 

Så da ble det altså litt påskepynt her i hus after all. Jeg dekket også påskebord med noen andre, enkle diy-prosjekter her om dagen, som jeg tenkte jeg skulle dele her inne. Men deeet får bli senere. Nå skal jeg ha tv-kveld med hubby <3

 

Hva synes dere?
Og pleier dere å pynte til påske? 

 

Følg meg gjerne på mine andre kanaler;
personlig instagram her  –   facebook her   –  snapchat; kariannenesse  –  interiør-instagram her

Lavkarbo carbonara

For meg som er godt over gjennomsnittlig glad i pasta, så var dette her en fest på en vanlig hverdag. Carbonara er en av favorittene, og jeg kunne ha spist det omtrent hver dag uten å gå lei. En tykk, kremet carbonarasaus med mye bacon er så sinnsykt godt. Før jeg begynte på lavkarbo, kunne vi ha pastamiddager 2-3 ganger i uken i perioder. Så det sier litt om hvor sykt glad vi faktisk er i det, haha. Så nå er det lenge siden sist, for jeg har vært skeptisk til erstatningen for det. Men dette ble knallgodt, og jeg gleder meg til å lage det igjen. Neste gang må jeg bare prøve å skjære “pastaen” i enda tynnere strimler! 🙂

Oppskrift på “pasta” i lavkarbostil;
– 4 egg
– 125 g kremost (en boks tine kremost) 
– 1/2 dl fiberhusk
– en neve finhakket spinat (valgfritt)
– litt salt og annet ønskelig krydder

 

 

Fremgangsmåte:
– Visp sammen alle ingrediensene til røren ser jevn og fin ut.
– La den stå i 1-3 minutter.
– Fordel røren på et bakebrett med bakepapir, og spre den jevnt utover.
– Er den vanskelig å fordele jevnt, legg et nytt bakepapir oppå røren og kjevle den ut.
– Stek midt i ovnen på 150 grader i ca 10 minutter.
– Ta ut og avkjøl.
– Skjær opp i ønsket størrelser.

Carbonara-sausen slumper jeg alltid sammen, men har et “ca-anslag” på hva:
– 1 boks fløte
– 1 helt egg
– 3 eggeplommer
– salt og pepper
– litt revet parmesan
– en neve revet norwegia
– persille
– hvitløk

 

Fremgangsmåte:
– Skill eggeplommene og ha dem i en kjele.
– Tilsett resten av ingrediensene og la den tykne på svak/middels varme mens du steker bacon.
– Smak til med salt, pepper, hvitløk og persille.
– Når sausen har fått ønsket tykkelse, hell oppi baconet og baconfettet fra stekingen.
– Rør godt før du rører sausen inn med pastaen.
– Server gjerne med en rå eggeplomme på toppen.

 

Tips for ekstra smak; finhakk litt løk og ha i sausen.

Jeg brukte både bacon og smårettskinke, and it was pretty awesome 😀
Enjoy!

 

 

Følg meg gjerne på mine andre kanaler;
personlig instagram her  –   facebook her   –  snapchat; kariannenesse  –  interiør-instagram her

 

Pannepizza – lavkarbostyle

Rask, enkel og god middag 

Jeg har ikke spist pizza med ostebunn før – men det var en hit. Her er bunnen nemlig kun ost og krydder, og det var en rask, enkel og veldig god middag. Perfekt på en travel dag, en dag du ikke orker å kokkelere mye eller en dag du bare craver noe godt. I tillegg er det en god måte å få brukt litt rester av det du har for hånden. Jeg fikk brukt opp både løk og paprika i siste liten før det var klart for matavfallet. Jeg hater å kaste mat, så det passet fint!

  Fremgangsmåten er veldig enkel;
– Legg to lag med ost på stekepannen og la det smelte på middels varme.
– Pass på at det ikke svir seg i bunnen.
– Når osten er smeltet så tar du på ønsket fyll.
– La det stå til kantene på bunnen har begynt å bli gylden.

 

Jeg landet på kjøttdeig, løk, paprika og diverse krydder denne gangen. Gleder meg til å prøve det med skinke og annen snacks neste gang. Serveres med for eksempel salat og en god dressing 🙂

Enjoy 🙂

 

Følg meg gjerne på mine andre kanaler;
personlig instagram her  –   facebook her   –  snapchat; kariannenesse  –  interiør-instagram her