Lavkarbo kjøttdeigsuppe

Lun, smakfull og deilig suppe. 

Jeg vet ikke hva som skjer, men jeg har plutselig fått mer og mer sansen for suppen. Tidligere har jeg kun fått meg selv til å spise blomkålsuppe og betasuppe (til nøden), men nå de siste årene har suppe-horisonten min utvidet seg noe enormt. Nå elsker jeg alt i fra betasuppe, blomkålsuppe, kyllingsuppe osv. Frøkna har blitt voksen, si 😉

 

 

Jeg tenkte jeg måtte dele denne med dere, for både meg og mannebeinet i huset likte den veldig godt.  Litt spicy, veldig god på smak og utrolig mettende. Vi hadde litt til overs etter middagen, og det ble slukt til kvelds. Yummy!

Oppskrift til 3-4 porsjoner:
500-600 g kjøttdeig
1 boks oppkuttede hermetiske tomater
1 kartong matfløte
1-2 chilier (avhengig av hvor sterk du vil ha den)
1 hel løk
1 hel paprika
1 neve oppkuttet sjampinjong
1 kube kjøttbuljongpulver
Grillkrydder og kajennepepper
Ønsket mengde vann.

Fremgangsmåte:
Start med å steke kjøttdeigen.
Finhakk chili, paprika, løk og sopp. Fres dette godt etter kjøttdeigen er ferdig.
Hell fløten, de hermetiske tomatene og buljongkrydderet i en dyp kjele og la det putre. (jeg pleier å ta tomatene i blenderen først, for å bli kvitt bitene, men dette er smak og behag).
Ha kjøttdeigen og grønnsakene oppi med suppeblandingen som koker.
Tilsett deretter ønsket mengde vann – ut i fra hvor tykk/tynn du ønsker den.
La den koke i 10-15 minutter.
Server!

 

Jeg tilsatte ikke så veldig mye vann i den, for vi liker suppene best litt chunky. Men dette er bare å prøve seg frem på.  Vi toppet også med en liten dæsj rømme på toppen, som var veldig digg.

Er du ikke på lavkarbo, så er det godt å servere sammen med brød, rundstykker eller hvitløksbrød! =D
Enjoy!

Ukens mathandel

En del har vist interesse i forhold til dette at jeg skal prøve meg på lavkarbo i en liten periode, så jeg tenkte at det nå passer fint å vise ukens mathandel. I ukens handlekurv ble det blant annet scampi, økologisk laks, kylling, masse grønt av grønnsaker, salat etc, kjøttdeig, masse egg, fløte m.m.

Knekkebrød med lavt karbohydrat-innhold ble det også, samt fettkilder som rømme, majones og pesto. Middagene vi har hatt denne uken har vært utrolig gode, og jeg har tatt masse bilder – slik at jeg kan dele oppskrifter fortløpende her inne.

Jeg har også lagt inn en stor bestilling hos funksjonell mat og gymgrossisten, slik at jeg kan lage litt søtsaker, snacks og brød som er tilpasset lavkarbo-kategorien. Dette er på vei i posten, og jeg gleder meg til å få satt meg litt mer inn i det – og prøve meg litt frem! =D

 

Denne uken som jeg har holdt meg unna store mengder hvetemel, sukker og karbohydrater, har magen vært mye mindre kranglete. Og det føles helt nydelig. Jeg skal jo som sagt ikke ta helt av og leve noe strikt lavkarbo-liv, men skal prøve å finne en sunn og god balanse som passer for meg og Henrik – som vi klarer å opprettholde i det lange løp!

Gleden av DIY-prosjekter

Do it yourself

Denne skjenken her er det DIY-prosjektet jeg er mest fornøyd med. Dette er originalt en gammel furuskjenk i tre, som hadde en drøss med skuffer og skapdører. Den var nærmest oransje, og var noe som absolutt ikke var min type stil. Men når jeg så den under “gis bort” på finn.no, så så jeg potensialet til å bli noe fint på kjøkkenet vårt.

 

Trofaste Henrik kjørte og hentet den, slik at jeg kunne sette i gang med et av mange prosjekter. Jeg fjernet alle skuffer, dører, hengsler og hylleknekter – før jeg tettet alt av hull og skrammer med akryl. Dette stadiet i prosessen er det jeg egentlig synes er gøyest. Å få svinge litt på skrujernet og demontere. Når dette var gjort, så spikret vi på en tykk, ferdigmalt list på glipen mellom gulvet og kommoden. Jeg synes det gir et mye mer elegant og herskapelig preg på møbelet.

 

Videre fikk kommoden seg tre strøk med maling. Ett godt strøk med grunning, etterfulgt av to strøk med 3stjerners gulvmaling. Jeg liker å bruke denne type maling på kommoder, siden den må være litt slitesterk. På topplaten brukte jeg kontaktplast, for å få litt kontrast på det hele. Nye håndtak ble det også.

   Til å være et “haste-prosjekt” (mer at jeg er utålmodig, hehehe) så synes jeg resultatet ble fint. Nå har skjenken blitt “meg”, og jeg synes den gjør seg fint på ene kjøkkenveggen. 

Hva synes dere?

Personlige morsdagsgaver

Reklame | Pictureit

Nå som morsdagen nærmer seg med stormskritt, så tenkte jeg å tipse om noen fine, personlige gaver som de fleste mødre nok setter stor pris på. Morsdagen er 10 februar, så det er ikke all verdens med tid – dersom man bestiller på nett ihvertfall 🙂

 

Vi har selv gitt en del gaver fra Pictureit, for vi synes de har mye fint. I tillegg bli gavene personlige, enkle og sklir fint inn i hjemmet. Så her kommer noen forslag:

Plakat i svart/gull HER.

“Mamma”armbånd i stål HER.              Klokke og “mamma”armbånd HER.               “Mamma”armbånd i rosègull HER.

Plakat med blokkbokstaver HER.                 Supermamma-plakat HER.                Plakat med lykkeskrift HER.

Mammaboken HER. 
Denne er helt nydelig, og har en drøss fine, personlige og rørende sider som du fyller ut før du gir boken videre.

Mammasmykke i sølv HER.                                                                    Mammasmykke i rosègull HER.

 

_________________________________

De har også mye annet fint i nettbutikken, som du finner her.   De har både gratis frakt og rask levering – og jeg har også vært veldig fornøyd med kvaliteten på produktene jeg har bestilt tidligere! Så her kan dere trygt kjøpe fine gaver + godsaker til dere selv.

 

TIPS; kjøper du pakkeløsninger som for eksempel “mamma og pappa”-settene, så får du to gaver i en smekk – til en billigere penge! 😀

Fresh flowers

Happy tuesday, guys. 
Er det noe jeg elsker, så er det ferske, fine blomstrer i huset. Alt av blomstrer i potter rundt om i hjemmet, er falskt – siden jeg ikke eier grønne fingre. Så derfor liker jeg ekstra godt når jeg har fine, freshe buketter til vasene mine. Det er jo så fint, og det gjør noe med humøret (ja, for noen høres dette helt på tryne ut, hehhee).

 

Jeg pleier som regel å lande på roser, men denne gangen falt jeg for disse tulipanene. Jeg kjøpte de på Hageland, der har de medlemskampanje som gir deg 3 pakker tulipaner for 100kr 🙂  Og har dere sett denne lekre vasen? Den fant jeg helt tilfeldig på Nille for en billig penge for to uker siden, og jeg måtte bare ha den.

    

Har dere noen planer for dagen? For min egen del blir det en rolig dag. Jeg ligger enda i sengen, og er helt utslått etter helgen og gårsdagens handletur. Aller mest kunne jeg tenkt meg å stått på langrenn i den fine snøen vi har nå, men i dag er det helt uaktuelt. Kanskje det går i morgen – det hadde vært helt nydelig! =D

En uke med lavkarbo

Hola hola. 

Denne uken skal meg og Henrik prøve oss på en hverdag på lavkarbo – for å teste litt. Jeg har blitt tipset om at både lavkarbo og mat med lav fodmap kan hjelpe litt på helsen min og den vrange magen min, så jeg er villig til å prøve det meste. Sååå nå har jeg satt opp en matplan for uken, og jeg er veldig spent. Jeg er jo så glad i pasta, ris, poteter osv, så det blir litt stusselig å ikke ha noe av det de neste dagene. Om dette føles bra og noenlunde greit, så tenker jeg å fortsette etter denne uken også. Men ikke da å gå all in og skal kutte ut alt av karbohydrater og gå av skaftet med å veie mat, sjekke innhold og alt slikt. Det vet jeg at jeg ikke hadde klart i lengden, så nå prøver jeg å finne en balanse som vi klarer å opprettholde – og som kan forhåpentligvis kan hjelpe litt på både vekt og kranglete mage! 😀

Om det er interesse for det, så kan jeg selvsagt dele litt av maten vi spiser underveis – og så vil jeg så klart komme med en liten update på tanker om hvordan det har gått og slikt, etter denne uken her. Så om dere har noen gode tips, linker til gode oppskrifter eller noe slikt, så fyr løs! =D

24 timer i Oslo

Har dere hatt en fin helg?

For vår del har det vært en veldig slitsom helg, men på en fin måte. Natt til fredag satte vi oss i bilen og la kursen mot Bærum. Etter 7 timer i bil, var det klart for timen min hos ME og Borreliose-spesialist. Noe jeg har ventet så lenge på, så det hele var utrolig nervepirrende. Heldigvis slapp nervene så fort jeg møtte legen, for han var så utrolig snill og imøtekommende. Det hele var en veldig god erfaring, selv om det krevde ekstremt mye av kroppen. Jeg var der i ca 2 timer, og har fått alt av hans tanker, inntrykk og anslag rundt diagnose – men jeg vil vente med å dele noe mer her inne før jeg har fått epikrisen og har alt svart på hvitt.

Etter en vel overstått time i Bærum, var det videre til Oslo sentrum for å ta noen blodprøver – før vi dro til hotellet. Dette er forresten første gangen vi har måttet betale for å sjekke inn en time tidligere enn fast innsjekk, noe som vi faktisk ikke har opplevd eller hørt om før, haha. Uansett, så betalte vi for å komme oss på rommet for å hvile litt. Noen timer på puten var helt nødvendig for at vi skulle være kvikke nok til å treffe Stine og Håvard på kvelden. Etter litt søvn møtte vi dem, og hadde en rolig kveld med biffmiddag, litt minigolf på Oslo Camping og litt drinker. For min del var det virkelig ikke rette dagen med mye aktivitet, gåing og drikking – så det ble ikke sene kvelden før vi sa god natt og gikk hver til vårt. Men det var veldig koselig allikevel, og det er alltid kjekt å være med dem!

Bilturen hjem igjen i går, var mildt sagt et mareritt. Kroppen verket fra topp til tå fra bilturen dagen før, og det var nesten uutholdelig. Så når vi omsider kom hjem, gikk jeg rett og la meg før kl 22. Gamlemor klarte ikke mer, haha. Så nå må jeg hvile så mye det lar seg gjøre, for å komme meg opp av gjørmen igjen. Jeg fikk heldigvis med meg en full bok av tips, viktige momenter og annet fra spesialisten – som jeg gleder meg til å lese mer om. Dette kan forhåpentligvis hjelpe meg en del i hverdagen, og gi denne skrotten litt bedre livskvalitet! =D

 

Et lite døgn her

Nå har vi trolig ankommet Bærum og jeg sitter nok i helspenn av nerver på venterommet til spesialisten min. Dette innlegget er forhåndsskrevet, skjønner dere 😎 Vi reiste i 03-tiden i natt, og hadde over 7 timer i bil. Jeg rigget bilen full av hjemmelaget pizza, puter og pledd før avreise – for å gjøre turen så komfortabel som mulig. Kroppen min skriker jo når jeg blir sittende mye, så jeg har prøvd å tilrettelegge litt – for å gjøre det beste ut av det 🙂

For det neste døgnet har vi booket oss inn på Scandic Fornebu, og heldige som vi er – så kommer Stine og Håvard for å tilbringe tiden med oss her. Etter noen timer på puten etter spesialisttimen min, skal vi spise middag, se fotballkamp og catche opp litt fra de siste månedene. Det gledes, og det gjør denne turen litt enklere for min del!


    

Hotellet ser fint ut, og jeg gleder meg veldig til frokosten i morgen. Hehehe, glad i mat, si. Men det er noe eget med hotellfrokoster, synes jeg. Det er deilig med en buffet som bugner av egg, bacon, ferske brød og rundtstykker, mye pålegg og ulike typer frukter, drikker og bakverk. Det varmer en foodies hjerte (og magesekk). 

 

 

Anyways, jeg tviler på at det blir flere oppdateringer her i dag. Kjenner jeg meg selv rett, så kommer jeg til å være helt utslått av både biltur, time hos spesialist og denne dagen her generelt. Så nå skal jeg bare hvile, sove og samle krefter til vi skal møte Stine og Håvard senere i kveld.
Håper dere har det fint!

Sukkerfrie, proteinrike lapper

Eller amerikanske pannekaker, om du vil. 

Disse er tykke, luftige, sukkerfrie og proteinrike – og veldig gode. Jeg lager de halvgrove, men dere kan fint droppe det, om det er ønskelig. Sammen med for eksempel frukt, bacon, syltetøy eller brunost – så er de så vanvittig gode. En perfekt lunsj, helgefrokost eller en deilig kvelds.

Denne oppskriften gir ca 10-12 lapper/pannekaker:
* 3 egg
* 3 dl kefir
* ca 2 dl hvetemel
* ca 2 dl sammalt hvete/grovt mel
* 1 scoop ultra vanilje
* 1 ss sukrin (ikke et must)
* 1 ½ ts natron
* litt smør til steking.
La den svele i ca 20 minutter før du starter stekingen.

Jeg har laget røren uten sukrin/sukker, og syns de blir knallgode uten ekstra søtning. Vi pleier alltid å dele oppskriften i to, og det blir mer enn nok for to voksne mennesker.

Dersom du ønsker dem helt lyse, så bruker du heller 4 dl hvetemel og dropper den sammalte hveten 🙂 

  Om du ønsker litt ekstra smak på dem, så kan du også ha litt kanel i røren. Lukter godt – smaker godt!
Enjoy =D

Dette kjøpte jeg i Gdansk

Nå er det en stund siden vi kom hjem fra Gdansk, og dette innlegget har gått heeelt i glemmeboken… Jeg elsker shoppingen i Gdansk, og jeg finner alltid mye fint som jeg plukker med meg hjem. I år reiste vi ned med en koffert – og reiste hjem med to fulle. Vi kjøpte en ny koffert der som jeg kunne legge de nye klærne mine i. Denne gangen ble det ikke så mye handling som jeg normalt pleier å gjøre her, for jeg orket ikke. Men noe ble det ihvertfall. Det ble litt ulike typer hudpleie, to nye kåper, en veske og litt andre klær.  

Genser | New yorker

Genser | Reserved 

Kåpe | New yorker 

Kåpe | Mohito 

Veske | New yorker 

 

Her er alt av klær og slikt som ble med hjem. Jeg gadd ikke (lazy cow) å fiske frem alt av hudpleie, neglelakker og produkter som jeg kjøpte der nede. Deeet får jeg heller gjøre neste gang 🙂