Lavkarbo kjøttdeigsuppe

Lun, smakfull og deilig suppe. 

Jeg vet ikke hva som skjer, men jeg har plutselig fått mer og mer sansen for suppen. Tidligere har jeg kun fått meg selv til å spise blomkålsuppe og betasuppe (til nøden), men nå de siste årene har suppe-horisonten min utvidet seg noe enormt. Nå elsker jeg alt i fra betasuppe, blomkålsuppe, kyllingsuppe osv. Frøkna har blitt voksen, si 😉

 

 

Jeg tenkte jeg måtte dele denne med dere, for både meg og mannebeinet i huset likte den veldig godt.  Litt spicy, veldig god på smak og utrolig mettende. Vi hadde litt til overs etter middagen, og det ble slukt til kvelds. Yummy!

Oppskrift til 3-4 porsjoner:
400-600 g kjøttdeig
1 boks oppkuttede hermetiske tomater
3 dl fløte eller et beger creme fraiche
1-2 chilier (avhengig av hvor sterk du vil ha den)
1 hel løk
1 hel paprika
1 neve oppkuttet sjampinjong (valgfritt)
1 kube kjøttbuljongpulver
Grillkrydder og kajennepepper
Ønsket mengde vann.

Fremgangsmåte:
Start med å steke kjøttdeigen.
Finhakk chili, paprika, løk og sopp. Fres dette godt etter kjøttdeigen er ferdig.
Hell fløten, de hermetiske tomatene og buljongkrydderet i en dyp kjele og la det putre. (jeg pleier å ta tomatene i blenderen først, for å bli kvitt bitene, men dette er smak og behag).
Ha kjøttdeigen og grønnsakene oppi med suppeblandingen som koker.
Tilsett deretter ønsket mengde vann – ut i fra hvor tykk/tynn du ønsker den.
La den koke i 10-15 minutter.
Server!

TIPS; om du syns den er litt for syrlig kan du tilsette litt ketchup for å balansere den 🙂

Jeg tilsatte ikke så veldig mye vann i den, for vi liker suppene best litt chunky. Men dette er bare å prøve seg frem på.  Vi toppet også med en liten dæsj rømme på toppen, som var veldig digg.

Er du ikke på lavkarbo, så er det godt å servere sammen med brød, rundstykker eller hvitløksbrød! =D
Enjoy!

Gleden av DIY-prosjekter

Do it yourself

Denne skjenken her er det DIY-prosjektet jeg er mest fornøyd med. Dette er originalt en gammel furuskjenk i tre, som hadde en drøss med skuffer og skapdører. Den var nærmest oransje, og var noe som absolutt ikke var min type stil. Men når jeg så den under “gis bort” på finn.no, så så jeg potensialet til å bli noe fint på kjøkkenet vårt.

 

Trofaste Henrik kjørte og hentet den, slik at jeg kunne sette i gang med et av mange prosjekter. Jeg fjernet alle skuffer, dører, hengsler og hylleknekter – før jeg tettet alt av hull og skrammer med akryl. Dette stadiet i prosessen er det jeg egentlig synes er gøyest. Å få svinge litt på skrujernet og demontere. Når dette var gjort, så spikret vi på en tykk, ferdigmalt list på glipen mellom gulvet og kommoden. Jeg synes det gir et mye mer elegant og herskapelig preg på møbelet.

 

Videre fikk kommoden seg tre strøk med maling. Ett godt strøk med grunning, etterfulgt av to strøk med 3stjerners gulvmaling. Jeg liker å bruke denne type maling på kommoder, siden den må være litt slitesterk. På topplaten brukte jeg kontaktplast, for å få litt kontrast på det hele. Nye håndtak ble det også.

   Til å være et “haste-prosjekt” (mer at jeg er utålmodig, hehehe) så synes jeg resultatet ble fint. Nå har skjenken blitt “meg”, og jeg synes den gjør seg fint på ene kjøkkenveggen. 

Hva synes dere?

Fresh flowers

Happy tuesday, guys. 
Er det noe jeg elsker, så er det ferske, fine blomstrer i huset. Alt av blomstrer i potter rundt om i hjemmet, er falskt – siden jeg ikke eier grønne fingre. Så derfor liker jeg ekstra godt når jeg har fine, freshe buketter til vasene mine. Det er jo så fint, og det gjør noe med humøret (ja, for noen høres dette helt på tryne ut, hehhee).

 

Jeg pleier som regel å lande på roser, men denne gangen falt jeg for disse tulipanene. Jeg kjøpte de på Hageland, der har de medlemskampanje som gir deg 3 pakker tulipaner for 100kr 🙂  Og har dere sett denne lekre vasen? Den fant jeg helt tilfeldig på Nille for en billig penge for to uker siden, og jeg måtte bare ha den.

    

Har dere noen planer for dagen? For min egen del blir det en rolig dag. Jeg ligger enda i sengen, og er helt utslått etter helgen og gårsdagens handletur. Aller mest kunne jeg tenkt meg å stått på langrenn i den fine snøen vi har nå, men i dag er det helt uaktuelt. Kanskje det går i morgen – det hadde vært helt nydelig! =D

En uke med lavkarbo

Hola hola. 

Denne uken skal meg og Henrik prøve oss på en hverdag på lavkarbo – for å teste litt. Jeg har blitt tipset om at både lavkarbo og mat med lav fodmap kan hjelpe litt på helsen min og den vrange magen min, så jeg er villig til å prøve det meste. Sååå nå har jeg satt opp en matplan for uken, og jeg er veldig spent. Jeg er jo så glad i pasta, ris, poteter osv, så det blir litt stusselig å ikke ha noe av det de neste dagene. Om dette føles bra og noenlunde greit, så tenker jeg å fortsette etter denne uken også. Men ikke da å gå all in og skal kutte ut alt av karbohydrater og gå av skaftet med å veie mat, sjekke innhold og alt slikt. Det vet jeg at jeg ikke hadde klart i lengden, så nå prøver jeg å finne en balanse som vi klarer å opprettholde – og som kan forhåpentligvis kan hjelpe litt på både vekt og kranglete mage! 😀

Om det er interesse for det, så kan jeg selvsagt dele litt av maten vi spiser underveis – og så vil jeg så klart komme med en liten update på tanker om hvordan det har gått og slikt, etter denne uken her. Så om dere har noen gode tips, linker til gode oppskrifter eller noe slikt, så fyr løs! =D

24 timer i Oslo

Har dere hatt en fin helg?

For vår del har det vært en veldig slitsom helg, men på en fin måte. Natt til fredag satte vi oss i bilen og la kursen mot Bærum. Etter 7 timer i bil, var det klart for timen min hos ME og Borreliose-spesialist. Noe jeg har ventet så lenge på, så det hele var utrolig nervepirrende. Heldigvis slapp nervene så fort jeg møtte legen, for han var så utrolig snill og imøtekommende. Det hele var en veldig god erfaring, selv om det krevde ekstremt mye av kroppen. Jeg var der i ca 2 timer, og har fått alt av hans tanker, inntrykk og anslag rundt diagnose – men jeg vil vente med å dele noe mer her inne før jeg har fått epikrisen og har alt svart på hvitt.

Etter en vel overstått time i Bærum, var det videre til Oslo sentrum for å ta noen blodprøver – før vi dro til hotellet. Dette er forresten første gangen vi har måttet betale for å sjekke inn en time tidligere enn fast innsjekk, noe som vi faktisk ikke har opplevd eller hørt om før, haha. Uansett, så betalte vi for å komme oss på rommet for å hvile litt. Noen timer på puten var helt nødvendig for at vi skulle være kvikke nok til å treffe Stine og Håvard på kvelden. Etter litt søvn møtte vi dem, og hadde en rolig kveld med biffmiddag, litt minigolf på Oslo Camping og litt drinker. For min del var det virkelig ikke rette dagen med mye aktivitet, gåing og drikking – så det ble ikke sene kvelden før vi sa god natt og gikk hver til vårt. Men det var veldig koselig allikevel, og det er alltid kjekt å være med dem!

Bilturen hjem igjen i går, var mildt sagt et mareritt. Kroppen verket fra topp til tå fra bilturen dagen før, og det var nesten uutholdelig. Så når vi omsider kom hjem, gikk jeg rett og la meg før kl 22. Gamlemor klarte ikke mer, haha. Så nå må jeg hvile så mye det lar seg gjøre, for å komme meg opp av gjørmen igjen. Jeg fikk heldigvis med meg en full bok av tips, viktige momenter og annet fra spesialisten – som jeg gleder meg til å lese mer om. Dette kan forhåpentligvis hjelpe meg en del i hverdagen, og gi denne skrotten litt bedre livskvalitet! =D

 

Luftig og god sjokoladekake

Hello cakelovers. 

Jeg er jo veldig glad i å stå på kjøkkenet – både når det gjelder matlaging og baking. Så nå tenkte jeg å dele oppskrift på en deilig, luftig (men mektig) sjokoladekake. Denne oppskriften har både meg og mamma brukt i mange år, etter å en eller annen gang fått tips av en venninne. Det er originalt en langpanneoppskrift, men jeg har halvert røren og brukt en springform på 26cm.

Oppskrift på rund springform på 26 cm:
125 g smør
2 egg
250 g sukker
1-2 ss kakao
1-2 ss oboy
1 ts vaniljesukker
1,5 ts natron
225 g hvetemel
3 dl kefir

 

Oppskrift glasur:
200 g smør
500-600 g melis
3 ss oboy
2 ss kaffe
2 ts vaniljesukker  Fremgangsmåte:
– Sett ovnen på 200 grader.

– Smelt smøret og la det kjølne. 

– Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. 

– Bland sammen smøret med eggedosisen, og tilsett deretter alt det tørre og kefiren. 

– Visp til du har en jevn og klumpfri røre.

– Hell røren i en springform med bakepapir, og sett den midt i ovnen. 

– Kaken skal stekes i ca 25-30 minutter.
> sjekk jevnlig med en kakenål/grillspyd om den er gjennomstekt. 

– Avkjøl kaken før du lager glasur. 

– Pisk smeltet smør og melis til en myk krem.

– Tilsett oboy, vaniljesukker og kaffe. 

– Pisk til den er helt klumpfri. 

– Smør den på / pipe den på med ønsket sprøytetipp. 

Kaken klarer seg fint i kjøleskapet noen dager – og kan også fryses =D 

 

 

Enjoy! 

En nervepirrende uke

Dette er en veldig spesiell, nervepirrende og følelsesladd uke for min del. På fredag skal jeg til spesialist i Bærum, i håp om å få litt flere svar og litt tilrettelegging på å gjøre hverdagen enklere med denne kranglete kroppen. Det er utrolig deilig å endelig ha kommet til dette steget i prosessen, men det er også veldig skummelt. Skummelt for hvordan utfallet blir, hvordan jeg blir mottatt og undersøkt. Alt dette gir meg nerver, så nå vil jeg bare ha det overstått. Det viktigste for meg er ihvertfall å føle at jeg blir møtt med åpenhet, forståelighet og seriøsitet. Å bli sett og hørt, helt enkelt.

Så denne uken har jeg ikke mange planer, foruten om å lade batteriene til den lange bilturen frem og tilbake til Bærum. Heldigvis skal vi ha et døgn på hotell, for denne kroppen hadde ikke tålt over 14 timer i bil i løpet av et døgn. Det gjør jo vondt å sitte over lengre tid, så vi må tilrettelegge på de stedene vi kan. I tillegg vil nok timen i selg selv være tappende nok, så det blir nok noen harde dager. Men nødvendige, så det skal nok gå fint. Heldigvis har Henrik fått fri for å være med meg, hjelpe meg og tilrette legge litt for meg – slik at kroppen ikke går fullstendig i bakken. Så det er jeg veldig glad for, og jeg er heldig som har en så fin støttespiller <3

Før og etter; walk-in closet

Juhu, nå er vi 99% ferdige med klesrommet vårt. Nytt gulv er lagt, listene er på plass igjen og jeg har hatt en solid opprydning i alt av klær og sko. Nå mangler det bare noe småting, som tilskjæring av en list og litt småplukk – så er det helt finito.

 

 

Jeg elsker jo å se før/etter på ulike prosjekter, så tenkte jeg kunne vise hvor stor forvandling dette rommet faktisk har fått. Det gikk fra å være et soverom med skyvedørsgarderobe og en heslig lillafarge – til et åpent og oversiktlig walk-in closet. Vi har laget/tilpasset alle løsningene selv, og kun kjøpt enkeltdeler som vi har satt sammen selv.

FØR:

Ikke heeeelt vår stil, så nå ser det slik ut:

Hva synes dere? =D

Doner klær til de som trenger det.

Nå har jeg samlet sammen over 150 plagg fra klesskapet som skal doneres til UFF. Ved å donere klær til UFF, bidrar du direkte til deres humanitære arbeid. Gir du ditt tøy til UFF så gir du flere fattige muligheten til å skaffe seg tøy.  Nordmenn som leverte tøy til UFF sørget i 2015 for ombruk av nær 20 millioner plagg – nok til å dekke minimumsbehovet til over 2,4 millioner mennesker. Så ikke kast klærne du ikke bruker – gi det til dem som virkelig trenger det. 

 UFF tar i mot klær, sko, accessoirer og lettere husholdningstekstiler; herunder duker, håndklær, gardiner, puter, sengetøy, myke leker osv. Pass bare på at det er rent og tørt når du leverer det. Pakk tøyet inn lukkede poser eller sekker, men pass på at det ikke er for stort til å leveres i luken på containerer. Esker og slikt går ikke inni.

Om du vil bidra med å donere litt, så finner du UFF’s grønne containere som står plassert rundt om i landet. HER kan du finne containere i ditt nærområde. FUN FACT; visste du at når du donerer 1 kg tøy – så sparer du miljøet for 5 kg C02?

 

Så neste gang du tar en opprydning hjemme – doner det du ikke har bruk for lenger til noen som virkelig trenger og setter pris på det. Noen få plagg kan bety veldig mye for noen!