Luftig og god sjokoladekake

Hello cakelovers. 

Jeg er jo veldig glad i å stå på kjøkkenet – både når det gjelder matlaging og baking. Så nå tenkte jeg å dele oppskrift på en deilig, luftig (men mektig) sjokoladekake. Denne oppskriften har både meg og mamma brukt i mange år, etter å en eller annen gang fått tips av en venninne. Det er originalt en langpanneoppskrift, men jeg har halvert røren og brukt en springform på 26cm.

Oppskrift på rund springform på 26 cm:
125 g smør
2 egg
250 g sukker
1-2 ss kakao
1-2 ss oboy
1 ts vaniljesukker
1,5 ts natron
225 g hvetemel
3 dl kefir

 

Oppskrift glasur:
200 g smør
500-600 g melis
3 ss oboy
2 ss kaffe
2 ts vaniljesukker  Fremgangsmåte:
– Sett ovnen på 200 grader.

– Smelt smøret og la det kjølne. 

– Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. 

– Bland sammen smøret med eggedosisen, og tilsett deretter alt det tørre og kefiren. 

– Visp til du har en jevn og klumpfri røre.

– Hell røren i en springform med bakepapir, og sett den midt i ovnen. 

– Kaken skal stekes i ca 25-30 minutter.
> sjekk jevnlig med en kakenål/grillspyd om den er gjennomstekt. 

– Avkjøl kaken før du lager glasur. 

– Pisk smeltet smør og melis til en myk krem.

– Tilsett oboy, vaniljesukker og kaffe. 

– Pisk til den er helt klumpfri. 

– Smør den på / pipe den på med ønsket sprøytetipp. 

Kaken klarer seg fint i kjøleskapet noen dager – og kan også fryses =D 

 

 

Enjoy! 

En nervepirrende uke

Dette er en veldig spesiell, nervepirrende og følelsesladd uke for min del. På fredag skal jeg til spesialist i Bærum, i håp om å få litt flere svar og litt tilrettelegging på å gjøre hverdagen enklere med denne kranglete kroppen. Det er utrolig deilig å endelig ha kommet til dette steget i prosessen, men det er også veldig skummelt. Skummelt for hvordan utfallet blir, hvordan jeg blir mottatt og undersøkt. Alt dette gir meg nerver, så nå vil jeg bare ha det overstått. Det viktigste for meg er ihvertfall å føle at jeg blir møtt med åpenhet, forståelighet og seriøsitet. Å bli sett og hørt, helt enkelt.

Så denne uken har jeg ikke mange planer, foruten om å lade batteriene til den lange bilturen frem og tilbake til Bærum. Heldigvis skal vi ha et døgn på hotell, for denne kroppen hadde ikke tålt over 14 timer i bil i løpet av et døgn. Det gjør jo vondt å sitte over lengre tid, så vi må tilrettelegge på de stedene vi kan. I tillegg vil nok timen i selg selv være tappende nok, så det blir nok noen harde dager. Men nødvendige, så det skal nok gå fint. Heldigvis har Henrik fått fri for å være med meg, hjelpe meg og tilrette legge litt for meg – slik at kroppen ikke går fullstendig i bakken. Så det er jeg veldig glad for, og jeg er heldig som har en så fin støttespiller <3

De beste produktene for en fin brunfarge

Reklame | Bergen Spraytan

Nå som jeg har vært fast bruker av spraytan i noen måneder, har jeg på denne tiden fått gjort meg en del erfaringer og meninger om hvordan man bør behandle huden for å få mest ut av brunfargen. Og noe som er veldig viktig, er å skrubbe huden godt dagen før du skal ta spraytan. Vekk med døde hudceller og tørr hud. Men det er viktig å bruke riktige produkter for helt optimalt resultat.

Derfor bruker jeg Deep Clean fra Aviva Labs som er en skrubb som er egnet både til ansikt og kropp. Skrubben består av fine sandkorn for å gi kroppen en lett skrubb som ikke tørker ut huden. Inneholder ikke oljer, parfyme, parabener, alkohol etc – som gjør at spraytanen setter seg skikkelig. Mange skrubber i andre merker inneholder ofte inneholder olje, parfyme o.l. vil ikke spraytan sitte på kroppen som den skal.

 

 

Etter du har tatt spraytan, er det viktig å bruke riktige produkter og gi huden rikelig med fuktighet – for å opprettholde den fine fargen så lenge som mulig. Jeg veksler mellom disse to fuktighetskremene her;

Velvet soft er en fuktighetskrem uten oljer, parfyme, alkohol og parabener. Det er en lett og deilig krem som verken kleber eller er “fettete” når du bruker den. Mild og god lukt også, og den er så god på huden. 

Jeg liker også å bruke denne som heter Skin Glow, som inneholder DHA (farge) som deg gradvis farge, samt holder fargen din jevn og fin. Bruker du denne hver dag, vil du forlenge levetiden på spraytan’en med minimum 3 dager. Så denne er gull verdt. Den kleber heller ikke, den føles lett og behagelig på huden!

Den siste tingen som er viktig å huske – er å tenke over hvilken såpe du bruker i dusjen. Jeg brukte min vanlige dusjsåpe i starten, men ettersom den inneholder oljer – så mast jeg fargen veldig fort. Etter at jeg gikk over til Shower Glow, varer vargen mye lengre nå. Den inneholder også DHA (farge), som både bevarer og gradvis gir deg farge. Anbefales varmt å bruke dersom du bruker spraytan eller selvbruning. Fargen varer mye lengre 😀

 

Alle produktene er veldig drøye i bruk og er veldig prisvennlig også. Du får de både i små, søte flasker på 30ml og store flasker. Du finner alle produktene HER.  Om du bruker selvbruning eller skal ta spraytan, så er det absolutt verdt pengene å investere i tilpassede produkter for å bevare fargen mest mulig 😀

Før og etter; walk-in closet

Juhu, nå er vi 99% ferdige med klesrommet vårt. Nytt gulv er lagt, listene er på plass igjen og jeg har hatt en solid opprydning i alt av klær og sko. Nå mangler det bare noe småting, som tilskjæring av en list og litt småplukk – så er det helt finito.

 

 

Jeg elsker jo å se før/etter på ulike prosjekter, så tenkte jeg kunne vise hvor stor forvandling dette rommet faktisk har fått. Det gikk fra å være et soverom med skyvedørsgarderobe og en heslig lillafarge – til et åpent og oversiktlig walk-in closet. Vi har laget/tilpasset alle løsningene selv, og kun kjøpt enkeltdeler som vi har satt sammen selv.

FØR:

Ikke heeeelt vår stil, så nå ser det slik ut:

Hva synes dere? =D

Doner klær til de som trenger det.

Nå har jeg samlet sammen over 150 plagg fra klesskapet som skal doneres til UFF. Ved å donere klær til UFF, bidrar du direkte til deres humanitære arbeid. Gir du ditt tøy til UFF så gir du flere fattige muligheten til å skaffe seg tøy.  Nordmenn som leverte tøy til UFF sørget i 2015 for ombruk av nær 20 millioner plagg – nok til å dekke minimumsbehovet til over 2,4 millioner mennesker. Så ikke kast klærne du ikke bruker – gi det til dem som virkelig trenger det. 

 UFF tar i mot klær, sko, accessoirer og lettere husholdningstekstiler; herunder duker, håndklær, gardiner, puter, sengetøy, myke leker osv. Pass bare på at det er rent og tørt når du leverer det. Pakk tøyet inn lukkede poser eller sekker, men pass på at det ikke er for stort til å leveres i luken på containerer. Esker og slikt går ikke inni.

Om du vil bidra med å donere litt, så finner du UFF’s grønne containere som står plassert rundt om i landet. HER kan du finne containere i ditt nærområde. FUN FACT; visste du at når du donerer 1 kg tøy – så sparer du miljøet for 5 kg C02?

 

Så neste gang du tar en opprydning hjemme – doner det du ikke har bruk for lenger til noen som virkelig trenger og setter pris på det. Noen få plagg kan bety veldig mye for noen!

En deilig start på dagen

Feeling zen

I går startet jeg dagen på en litt (…ganske, haha) annerledes måte enn hva jeg normalt sett pleier å gjøre. Jeg stod opp og kom meg avgårde til Zen velvære, og fikk en 75 minutters indisk kraniemassasje. Det var en av julegavene jeg fikk fra Henrik, og det var en innertier. Mannebeinet vet hva jeg liker og trenger, si!

Uansett, det var flinke Elin som var massøren min, og hun er så søt og snill. Veldig service-innstilt, hyggelig og lett å prate med. I tillegg er hun utrolig dyktig i jobben sin. Hun har jobbet med områder på meg som jeg ikke en gang visste det gikk an å ha vondter og knuter på. Hadde aldri trodd at det skulle gå an å være så øm, vond og stiv på for eksempel halsen, i hodet, på bringen og øvre del av magen. Say what? Hun fikk ihvertfall jobbet en del med dette, og det gjorde godt. Så kranglete som kroppen min er, så er massasje helt nydelig (og veldig nødvendig). 

 Lokalene er også veldig fine, med behagelige farger og musikk. En plass man får senket skuldrene ordentlig. Salongen ligger i Knarvik, og jeg har hatt flere timer her – og kan varmt anbefale dem videre! Og dette er ikke noe form for reklame – jeg er bare en veldig fornøyd kunde 🙂

Vinneren av beautypakken er trukket

Først vil jeg bare si tusen takk til alle som har deltatt i konkurransen. Det er moro å se interessen der ute, og det gjør at jeg definitivt kommer til å kjøre flere giveaways senere! =D

 

Nå har jeg trukket ut en tilfeldig vinner, og den heldige som stikker av med hele beautypakken er Mariel Børslid! 😀
Gratulerer så mye. Send meg en melding på min facebookpage – så er pakken din straks på vei! =D

Til dere som ikke vant nå, så kommer det nye muligheter senere =D

Badenymfen

Nå er det vel å merke ikke utendørsbading jeg mener. Som jeg nevnte forrige uke, skulle jeg prøve svømming som en ny form for aktivitet, ettersom kroppen ikke takler “vanlig” trening særlig bra. Og det gikk overraskende bra for formen, så i går var vi på svømmetrening for andre gang. Jeg blir sliten og slikt – men ikke sånn fysisk dårlig som jeg blir av annen aktivitet – foreløpig. Så jeg håper dette varer, og at jeg kan fortsette med dette. Må jo holde vekten med like, si 😉

__________________

Anyways, i dag blir en rimelig deilig dag. Jeg er på vei ut døren for å ha en 75 minutters massasje-session, før jeg skal hjem og hvile resten av dagen. Massasje er jo noe av det jeg liker best i verden (foruten om mat, hehehe), og dette blir helt nydelig. Denne gangen er det indisk kraniemassasje som er på planen, og det er helt sinnsykt deilig.
I really can’t wait! 😀

Vinter i hjemmet

Jeg blir fort lei av ting i huset, og liker derfor å endre litt etter de ulike årstidene vi er inne i. Og nå som julen er pakket bort, har jeg hentet frem “vinterfargene” mine- som er mørkebrunt og lilla/burgunder. Bytter som regel kun ut blomstrene, noen putetrekk og sofapledd i de ulike årstidene, men jeg føler det gjør susen. Nå gjenstår det kun å få nye gardiner, for jeg synes ikke disse passer inn her. Men det er jo SÅ vanskelig med gardiner!!!!   

Linselusen som sniker seg med på omtrent 90% av alle bildene som blir tatt. 

Nå nærmer stuen i andre etasje seg helt ferdig også. Vi mangler en kommode og en tv, men resten begynner å komme på plass. Jeg har bestilt et lerret med eget bilde som skal over sofaen, og jeg er veldig spent på om det blir bra eller ikke. Jeg skal så klart vise når det er finito =D