Rolig start på helgen

God fredag!

Her er det en trøtt sjel som sitter bak skjermen. Etter gårsdagens handlerunde og koselige kaffedate, er kroppen helt fullstendig kjørt i dag. Så mens Henrik er på julebord, så blir det en rolig start på helgen for min del. Og det kjenner jeg blir rimelig deilig. Foruten om en liten tur innom Bergen Spraytan og litt innpakning av julegaver, så har det ikke blitt gjort så stort mye. Annet enn litt sporadisk kubbing på sofaen og en tur ut til mamma og pappa. 

I morgen sjekker vi inn på hotellrom i sentrum, i tillegg til at vi skal i 30 års dag. Såååå jeg må prøve å få ladet batteriene litt til det, slik at jeg ikke kryper til og fra hotellsengen, haha. Men jeg tror ihvertfall dagen blir veldig bra.

Og som dere ser på bildet – juletreet er oppe. Jeg har omsider fått opp juletre nummer to (som er i andreetasje), som jeg håper jeg har overskudd til å pynte snart. Lysene er på, så nå mangler det bare resten av dekoren. Og to juletrer varmer en julegnom sitt hjerte, for å si det mildt. Jeg merker også at jeg synes å pynte bord, kommoder og resten av huset er vanskelig. For jeg er så kresen, samtidig som jeg liker mye innen mange ulike kategorier. Så jeg har ikke helt landet på hvilket “vei” jeg skal gå enda. Divaproblems, i know. 

Fra bokperm til gavelapp – et bærekraftig alternativ

Reklame | Fretex Redesign 

Vi trenger ikke å prate om antrekket – jeg vet …….

Er det noe vi alle vet, er at forbruket vårt i 2018 er helt enormt. Kast og bruk har blitt en normal i hverdagen vår, og jeg tror mange (inkludert meg selv) fort glemmer dette innen bærekraftig utvikling. Så når jeg fikk spørsmål om jeg ønsket Fretex Redesign sine gavelapper som er laget fra gamle/ødelagte bokpermer, så kunne jeg så klart ikke takke nei. 

Siden 2005 har Fretex Redesign håndlaget nytt design av ulike materialer som ellers normalt sett ville blitt avfall. Disse gavelappene har de laget i samarbeid med Mestergrønn, og du kan gjøre en liten forskjell med å bruke disse når du pakker inn julegavene. Du får kjøpt de hos både Fretex og Mestergrønn, og de kommer i ulike farger og fasonger. 

Det er en viktig, men møysommelig prosess å få etiske og bærekraftige produkter på markedet. Er vi flere som går sammen, kan vi på sikt øke engasjementet for gjenbruk og oppsirkulering. Alt hjelper på, og her tror jeg de aller fleste av oss kan bli litt flinkere til å ta noen smartere valg for planeten vår og de som kommer etter oss 🙂 

 

Gjør noe lite for å bidra til en stor forskjell. 
Fås kjøpt hos både Mestergrønn og Fretex. 

 

GIVEAWAY – vinn verdikupong hos Bergen Spraytan

Samarbeid | Bergen Spraytan

Hei dere. 

Nå er jeg så gira over å få dele denne giveaway’en med dere. Jeg har jo som kjent hatt samarbeid med Bergen Spraytan i noen måneder hittil, og jeg kunne ikke vært mer fornøyd. For meg som er en naturlig bleikfis (rettere sagt så er jeg så bleik at jeg nesten er gjennomsiktig), så er spraytan det beste alternativet for min del når det gjelder å get my tan on. Selvbruning har jeg aldri vært noe god på, og har ofte endt opp med å se ut som et levende verdenskart i alle ulike nyanser av brunt, hvitt og oransje. Not that pretty. Solarium er jo heller ikke et så godt alternativ, ettersom at hyppig bruk ikke er bra for deg. Så spraytan ble det naturligste og beste valget for meg, og derfor får jeg nå lov å dele ut en verdikupong til en heldig leser. 


Verdikupongen gir deg 20% avslag på alle behandlinger, kurs og produkter hos Bergen Spraytan. 
Det er mange godbiter å velge mellom, blant annet spraytan av hele kroppen, spraytan av ansikt, en drøss ulike kvalitetsprodukter (her kommer jeg snart med et eget innlegg, for jeg har en del favoritter), et fullverdig spraytankurs (!) (som forresten nå er på tilbud til kun 3000,-) m.m. 

Reglene er enkle, og for å delta må du:
1) Følge facebooksiden min (her)
2) Følge facebooksiden til Bergen Spraytan (her) 
3) Finne dette innlegget på facebook (her)
4) Skrive “Bergen Spraytan” i kommentarfeltet og tagge to venner. 

_________________________

 

PS – denne giveaway’en er like godt egnet for både menn og kvinner.
Vinneren trekkes 05 desember – lykke til! =D

Perfekt høstdessert

I helgen som var, hadde vi middagsbesøk hos oss som var så koselig. Så for anledningen ble det biff med tilbehør til hovedrett, etterfulgt av denne desserten her, som var helt nydelig. Det er hjemmelaget panna cotta med ovnsbakt skogsbærblanding. Veldig enkelt, men utrolig godt. Ettersom at panna cottaen er veldig søt, så ble den fint balansert med en litt syrlig topping av bærene.

Til 6 porsjoner panna cotta trenger du:
4 1/2 gelatinplater
1 1/2 vaniljestang 
7 1/2 dl kremfløte 
1 1/2 dl sukker

 

Fremgangsmåte: 
– Legg gelatinplatene i kaldt vann. La ligge i minst 5 minutter. 
– Snitt vaniljestengene og skrap ut alle frøene på innsiden. 
– Varm opp en kjele med fløten, vaniljestang, vaniljefrø og sukkeret. 
– Kok opp blandingen forsiktig på middelsvarme til sukkeret er oppløst. 
– Ta platen av varmen og fjern selve vaniljestangen. 
– Klem vannet ut av gelatinplatene og ta dem oppi fløteblandingen. 
– Hell over i pynteglass og sett til avkjøling i minst 4 timer. 
Denne kan fint stå til dagen etter før servering 🙂 

Ovnsbakt bærblanding til ca 6 porsjoner:
10 – 12 dl dypfryst skogsbærblanding 
1 1/2 vaniljestang
4 1/2 ss sukker
sitrondråper (smak til etter eget ønske) 

 

Fremgangsmåte:
– Sett stekeovnen på 200 grader
– Ha bærene i en ildfast form. 
– Snitt vaniljestengene og skrap ut frøene på innsiden. 
– Tilsett både vaniljefrø og vaniljestang i bærblandingen. 
– Strø over sukker og sitrondråper. 
– Stek midt i ovnen i ca 30 minutter. 
– Rør med jevne mellomrom. 
– Avkjøl helt før du tar den på toppen av panna cottaen. 

Topp desserten med mynteblader og server. Her ble den en hit, og jeg gleder meg til å lage denne flere ganger i vinter. En skikkelig god og mettende dessert med både sødme og syrlighet. 

Enjoy 🙂

 

 

#diy #hjemmelaget #dessert #matglede #hobby #dessertglede #matprat #middagsbesøk #vinter #kos 

 

Dette gleder jeg meg til i desember

Herreguuud, livets måned er her endelig. For denne juleentusiasten er desember desidert en av de mest koseligste månedene i året, og nå er vi jaggu i gang. Selv om det ofte er den fineste måneden i året, er den også uten tvil en av de travleste også. Julegaver må handles inn og ordnes, huset skal vaskes og pyntes, julebord, familietid og alt annet som julen bringer med seg står for tur. Og det jeg gleder meg mest til denne måneden er;

 

* Vennejulebord:
Meg og Synnøve har svingt oss i gang for å arrangere et lite vennejulebord i år, med våre aller nærmeste. Pinnekjøtt med tilbehør, julekjoler, akevitt, dans og moro står på planen, og jeg tror (og håper) at det blir en rimelig bra kveld!


 

* Hotellovernatting. 
Ettersom Henrik har vært så mye på reis dette halvåret, har vi booket oss inn på en juniorsuite for helgen som kommer – for å kose oss litt mer enn vanlig. Så vi skal spise god mat, slappe av, dra på julemarked og bare senke skuldrene helt sammen. 

SAMSUNG CSC

* Pynte huset. 
Okei, for å være helt ærlig så er jo denne allerede påbegynt for noen dager siden, haha. Jeg fikk et innfall på lørdag, så da var det hele i gang. Så julen har med ande ord allerede sneket seg inn her i hus, litt ihvertfall. Det gjenstår å pynte litt oppe, men det kommer 😎 

 

*Julemarked.
Iiiik, dette er jo så koselig. Vi var på Bergen julemarked i fjor, og det var så sinnsykt fint. Det satte julestemningen ordentlig i gang, og det var så gjennomført og fint. Så jeg gleder meg til å se på all pynten og julelysene, for det varmer sjelen til denne lille julegnomen. 

SAMSUNG CSC

* Pakke inn julegaver. 
Det er noe veldig koselig over dette, synes jeg. Jeg pleier alltid å sette julemusikk på fullt, finne frem alle gavene og sitte lenge å sysle med innpakkingen. Cozy cozy. 

 

* Familietid. 
Vi er ekstra flinke til å snike inn familietid denne måneden. Det skjer vel i grunn helt automatisk på grunn av tradisjoner – og det elsker jeg. I år blir intet unntak, og det bli nok en del middager og spillkvelder med både min side og Henrik sin side av familien. 

SAMSUNG CSC
takk og lov for at jeg ikke ser sånn her ut på håret lenger, haha. #eminem


* Lillejulaften og julaften. 
Dette sier seg vel selv? Årets to fineste dager. Julepysj, juletv, god mat, masse familietid og avslapping. Ikke mer å si til det, egentlig. Fav days. 

* Nyttårsfeiring. 
I år skal meg og Henrik feire i utlandet, og det gleder vi oss enormt til. Dere blir vel ikke overrasket når jeg sier vi drar til Polen, haha? At vi ikke snakker flytende polsk snart, er jo egentlig en skam. Men uansett, vi har booket oss inn på Hilton for anledningen, og det blir ren magi. Rimelig klar for å ta på oss finstasen, spise en bedre middag og sprette champagnen på takterrassen mens vi ser på fyrverkeriet sammen. Jeg spår litt romanse, si. 

 

Flere som er like giret over denne måneden? 

 

 

#jul #kos #tradisjon #tradisjoner #juletid #familie #kos #kvalitet #desember 

Søndagskos

For en deilig søndag dette har vært. Vi sov lenge, før vi tok oss en tur i marken med hundene. Kroppen tillot faktisk både tur og en liten styrketreningsøkt i dag, og jeg kan virkelig ikke huske sist det var mulig. Etterpå var formen på bånn igjen, men det var det faktisk verdt, haha. Været har vært nydelig, og det er frostkrystaller uansett hvor vi snur oss ute – og det er så vanvittig fint og koselig. Krisp og kald luft, så man får klarnet hodet godt når man kommer seg ut. Deilig!

Nå har jeg hoppet i pysjen, og er i full gang med middagen. Nå står oksesteiken i ovnen og skal godgjøres der i noen timer. I dag blir det en ordentlig søndagsmiddag her i hus, for å feire at Henrik blir hjemme i en stund fremover nå (forhåpentligvis). Så oksesteik med hjemmelagde fløtegratinerte poteter og soppstuing blir en innertier nå.
Føler meg som et skikkelig koneemne i dag, si. 

 

 

50% rabatt på alt hos iDeal of Sweden

Reklame | iDeal of Sweden

Black friday har blitt sparket i gang, og det er offisielt duket for årets største shoppingdag. Derfor kjører iDeal of Sweden i gang med hele 50 (!!!) prosent rabatt på absolutt alt i sortimentet. Så her har du en gylden mulighet til å pimpe mobilen din, kjøpe fine julegaver og ekstrautstyr til en billig penge. 

De har så mye fint – i alle ulike stiler og smaker. De har også matchende deksel, ladere og powerbanks – og de er så fine. I tillegg har de fått inn lekre armbånd og accessories, så her kan du handle mye fint. 

Dealen varer ut dagen, og du finner hele sortimentet HER.
Shop till you drop, nå har du halv pris på alt =D

 

På vei hjem

Nå sitter jeg på toget på vei etter noen fine dager i Notodden hos Stine. Vi har spist så mye god mat, slappet av og kost oss masse sammen. Jeg har også fått hilse på noen av venninnene hennes, som var veldig kjekt. Både Stine og de to jentene er jo så gode, og jeg føler meg veldig hjemme der. Jeg har gått rundt i julepysj, lagt med beina på bordet og tatt livet med ro. Så det har vært noen veldig fine dager, og det er synd jeg skal hjem allerede. Dagene går alt for fort, men jeg tror (og håper) at det ikke blir så alt for lenge til neste gang vi ses. 

Jeg har noen få timer igjen før jeg er helt hjemme. Så nå gleder jeg meg veldig til å hente Akira og å komme hjem til Henrik. Klar for masse kos og kjærleik, si. Tror det blir noen rolige dager på oss i helgen, for å hente oss litt inn igjen etter en uke med mye jobb for Henrik sin del, og reise for min del. Så en liten kjærestehelg med god mat, avslapning og serier. And i like it like that. 

________________________

Tusen takk for en fin uke, Stine <3 

DIY julekrans

Jeg elsker jo julen, og jeg elsker jo å hobbysysle med ting, så det ble nesten en selvfølge at jeg måtte prøve meg på en hjemmelaget julekrans. Jeg har ikke funnet «den perfekte» kransen i butikkene, utenom de som koster over 1500kr. Og det personlig syns jeg blir litt mye for en julekrans, haha. Til tross for at jeg er mega juleentusiast. Så meg og Synnøve kjørte i gang et lite hobbyverksted her en kveld, og jeg synes resultatet ble veldig bra.

Siden vi bor greit ute på landet, så plukket jeg kongler selv for å spare penger på det. Så jeg tok en tur i skauen, plukket en hel haug kongler som jeg tok i steikeovnen for å få de åpne og fine. Jeg stekte dem i ca 2 ½ time på 75 grader. Da åpnet de seg bra, tørket og eventuelle småkryp ble fjernet.


 

Så konglene var klare til bruk, og da ble resten kjøpt inn fra Panduro og Ikea. Vi kjøpte en ferdig krans hver som var helt bar, og så lagde vi en hver fra grunn av. Og det var faktisk overraskende enkelt. Vi kjøpte falsk krans og falsk girlander sånn at vi kan ha de i flere sesonger. Men om du vil ha et enda billigere alternativ, er det bare å ta turen i skogen og hente grangreiner der.

Vi kjøpte:
– ståltråd
– stålring
– girlander
– snøspray
– limpistol
– små julekuler
– små «snøkuler»
– hvitt bånd til sløyfe

Sånn her satt vi og syslet i noen timer. Med julebrus på glassflaske, julemusikk på høyttaleren og fyr i peisen. Så koselig. Og siden jeg synes de ble veldig fine, så har jeg lyst å lage enda flere, haha. Så vi får se om jeg tar av og lager et par til senere. Nå henger den ene på ytterdøren og den andre henger på kjøkkenet. Jeg har aldri hatt en skikkelig julekrans i hus før, men jeg synes det ble så koselig og fint.


Vi limte på ønsket mengde kongler, kuler og pynt, og sprayet lett over med litt snøspray. Jeg anbefaler å spraye over med litt klarlakk senere, for å få snøspayen til å holde. Ellers drysset den en del.


Jeg hadde også en del kongler til overs som ikke ble brukt. Disse sprayet jeg også med litt snøspray, slik at de kan brukes til pynt nå fremover. Perfekt til borddekking, i vaser og lysestaker etc. Veldig enkel, lettvint og rimelig pynt.

Hva synes dere om resultatene? 🙂

 

 

 

#diy #jul #dekor #julekrans #gjørdetselv #julepynt #dekorasjon #kreativitet #interiør #interiørglede

Black week tilbudene du ikke vil gå glipp av

Annonselenker | gullmagasinet, kremmerhuset, stayhard, nelly, gina tricot 

________________________________

 

Som dere alle sikkert vet, så er årets store handleuke godt i gang allerede. Black week har vart i noen dager hittil, og butikkene bugner av gode tilbud og store rabatter. De største tilbudene braker jo løs på fredag, men det er noen gode deals allerede ute å går nå. Så jeg tenkte å dele noen av dem med dere nå. 
Here we go; 

 

 

Nelly: 
få 25% rabatt på alt fra NLY brands. 
Du finner alt HER. Tilbudet varer til kl 10.00 i morgen (22/11-18)

Gina tricot:
få 30% rabatt på alle trendfavoritter. 
Du finner alt HER. Tilbudet varer ut uken (25/11-18).

 

Gullmagasinet:
opptil 70% rabatt på forlovelsesringer, smykker og klokker.
Du finner alt HER. Tilbudet varer ut morgendagen (22/11-18).

Stayhard:
opptil 60% rabatt på klær og sko.
Du finner alt HER. Tilbudet varer ut morgendagen (22/11-18)

Kremmerhuset:
få 40% rabatt på alle bilder.
Du finner alt HER. Tilbudet varer ut morgendagen (22/11-18).

De fleste av disse tilbudene står som nevnt over, at de avsluttes i morgen. Så det er med andre ord ikke noen langvarige kampanjer. Så nå har du muligheten til å sikre deg julegaver og godbiter til deg selv til rabatterte priser 🙂