Perfekt høstdessert

I helgen som var, hadde vi middagsbesøk hos oss som var så koselig. Så for anledningen ble det biff med tilbehør til hovedrett, etterfulgt av denne desserten her, som var helt nydelig. Det er hjemmelaget panna cotta med ovnsbakt skogsbærblanding. Veldig enkelt, men utrolig godt. Ettersom at panna cottaen er veldig søt, så ble den fint balansert med en litt syrlig topping av bærene.

Til 6 porsjoner panna cotta trenger du:
4 1/2 gelatinplater
1 1/2 vaniljestang 
7 1/2 dl kremfløte 
1 1/2 dl sukker

 

Fremgangsmåte: 
– Legg gelatinplatene i kaldt vann. La ligge i minst 5 minutter. 
– Snitt vaniljestengene og skrap ut alle frøene på innsiden. 
– Varm opp en kjele med fløten, vaniljestang, vaniljefrø og sukkeret. 
– Kok opp blandingen forsiktig på middelsvarme til sukkeret er oppløst. 
– Ta platen av varmen og fjern selve vaniljestangen. 
– Klem vannet ut av gelatinplatene og ta dem oppi fløteblandingen. 
– Hell over i pynteglass og sett til avkjøling i minst 4 timer. 
Denne kan fint stå til dagen etter før servering 🙂 

Ovnsbakt bærblanding til ca 6 porsjoner:
10 – 12 dl dypfryst skogsbærblanding 
1 1/2 vaniljestang
4 1/2 ss sukker
sitrondråper (smak til etter eget ønske) 

 

Fremgangsmåte:
– Sett stekeovnen på 200 grader
– Ha bærene i en ildfast form. 
– Snitt vaniljestengene og skrap ut frøene på innsiden. 
– Tilsett både vaniljefrø og vaniljestang i bærblandingen. 
– Strø over sukker og sitrondråper. 
– Stek midt i ovnen i ca 30 minutter. 
– Rør med jevne mellomrom. 
– Avkjøl helt før du tar den på toppen av panna cottaen. 

Topp desserten med mynteblader og server. Her ble den en hit, og jeg gleder meg til å lage denne flere ganger i vinter. En skikkelig god og mettende dessert med både sødme og syrlighet. 

Enjoy 🙂

 

 

#diy #hjemmelaget #dessert #matglede #hobby #dessertglede #matprat #middagsbesøk #vinter #kos 

 

DIY julekrans

Jeg elsker jo julen, og jeg elsker jo å hobbysysle med ting, så det ble nesten en selvfølge at jeg måtte prøve meg på en hjemmelaget julekrans. Jeg har ikke funnet «den perfekte» kransen i butikkene, utenom de som koster over 1500kr. Og det personlig syns jeg blir litt mye for en julekrans, haha. Til tross for at jeg er mega juleentusiast. Så meg og Synnøve kjørte i gang et lite hobbyverksted her en kveld, og jeg synes resultatet ble veldig bra.

Siden vi bor greit ute på landet, så plukket jeg kongler selv for å spare penger på det. Så jeg tok en tur i skauen, plukket en hel haug kongler som jeg tok i steikeovnen for å få de åpne og fine. Jeg stekte dem i ca 2 ½ time på 75 grader. Da åpnet de seg bra, tørket og eventuelle småkryp ble fjernet.


 

Så konglene var klare til bruk, og da ble resten kjøpt inn fra Panduro og Ikea. Vi kjøpte en ferdig krans hver som var helt bar, og så lagde vi en hver fra grunn av. Og det var faktisk overraskende enkelt. Vi kjøpte falsk krans og falsk girlander sånn at vi kan ha de i flere sesonger. Men om du vil ha et enda billigere alternativ, er det bare å ta turen i skogen og hente grangreiner der.

Vi kjøpte:
– ståltråd
– stålring
– girlander
– snøspray
– limpistol
– små julekuler
– små «snøkuler»
– hvitt bånd til sløyfe

Sånn her satt vi og syslet i noen timer. Med julebrus på glassflaske, julemusikk på høyttaleren og fyr i peisen. Så koselig. Og siden jeg synes de ble veldig fine, så har jeg lyst å lage enda flere, haha. Så vi får se om jeg tar av og lager et par til senere. Nå henger den ene på ytterdøren og den andre henger på kjøkkenet. Jeg har aldri hatt en skikkelig julekrans i hus før, men jeg synes det ble så koselig og fint.


Vi limte på ønsket mengde kongler, kuler og pynt, og sprayet lett over med litt snøspray. Jeg anbefaler å spraye over med litt klarlakk senere, for å få snøspayen til å holde. Ellers drysset den en del.


Jeg hadde også en del kongler til overs som ikke ble brukt. Disse sprayet jeg også med litt snøspray, slik at de kan brukes til pynt nå fremover. Perfekt til borddekking, i vaser og lysestaker etc. Veldig enkel, lettvint og rimelig pynt.

Hva synes dere om resultatene? 🙂

 

 

 

#diy #jul #dekor #julekrans #gjørdetselv #julepynt #dekorasjon #kreativitet #interiør #interiørglede

Lys opp uteplassen

Reklame | Phillips

– nytt liv i hagen med LED-lys – 

Som dere allerede vet, så er jeg veldig opptatt av interiør, dekor og det å ha det fint rundt meg. Og dette gjelder også så klart eksteriør og hvordan det ser ut utendørs hos oss også. Og en ting jeg synes er viktig for å ha det fint utenfor huset – er god godt lys. Og derfor ønsker jeg å anbefale dere om Philips Hue utendørs belysning. 

Philips Hue er en sikker og pålitelig teknologi med lavt strømforbruk, som fungerer selv om internett er nede. Ved å installere Philips Hue sin utendørs belysning i hagen, har du muligheten til å velge varmt hvitt lys, eller å velge mellom hele 16 (!) millioner farger å lyse opp uteområdet med. Dette gjør du enkelt med mobilen din, via Hue-appen. I appen kan du også legge inn timer på lysene, sette inn ønsket tidspunkt på når lysene skal skrus på og av. 

lek deg med et bredt spekter av farger
 

Jeg har vært så heldig å få Lily utendørs spotlamper, og fy søren for et produkt. Det er et sett med 3 spotter, som er perfekt til å fremheve objekter, trær eller stier for å få uteplassen din til å skille seg ut. Eller bare lyse huset ekstra opp. Selve prosessen med å koble sammen spottene og få lys – tok oss ikke mer enn fem minutter.

 

Oppsettet kan deles opp i 4 enkle trinn:
 Steg 1: finn plassen du ønsker å belyse.
Steg 2: koble spotten til strømkabelen.
Steg 3: Skjøt sammen de to andre spottene i strømgreinen.
Steg 4: Sett den i stikkontakten.
Enklere blir det ikke, og det tar koster verken tid eller energi å få koblet til belysningen! =D

Noen fordeler med å velge Philips Hue:
– Velg mellom varmt hvitt eller 16 millioner andre farger
– Du får spesielt lys til spesielle anledninger
– Du kan angi de tidsinnstillingene som passer deg
– Det er innstallasjonsfri dimming, og ingen elektriker er nødvendig
– Styr lyset på din måte og etter egne ønsker
– Det er enkelt å installere, og du kan utvide om du vil
– Strømforsyning og støpsler er inkludert
– Det er laget av aluminium som er beregnet for utendørsbruk
– Lampene er værsikre. 

 

I tillegg er dette en belysning som gjør at du kan få det til å se ut som du er hjemme mens du faktisk er bortreist. En god måte å holde ubudne gjester unna på. Du kan også sette på geo-sense- funksjonen som gjør at lyset slår seg automatisk på når noen er nære eller det er bevegelse i området. Så med andre ord er det en hjemmebelysning som også får deg til få føle deg trygg 🙂

I dette settet får du både med spot-føtter og jordstolper. Det vil si at du kan både sette spottene på terrassen, skru dem på veggen, sette dem ned i bedet eller i grusen. Så du kan med andre ord plassere de hvor som helst, ettersom det er ulike fester med. Så mulighetene er uendelig, du må bare finne ut hva du ønsker å fremheve med ditt hageområde. Så nå gleder jeg meg veldig til å ferdigstille både terrasser og blomsterbed, slik at vi får installert lysene våre skikkelig.

Se utvalget her! 

 

 

 

Xmas is coming

– beste tiden på året – 

Nå er det virkelig ikke lenge til vi trer inn i desember, og jeg er klar som et egg. Boden er fullstappet med julepynt, og jeg gleder meg sånn til å fiske den frem. Jeg synes interiørmessig at enkel julepynt i hvitt er utrolig fint, men tradisjonsmessig ønsker jeg å kombinere med litt rødt også. Det har vi hatt hele livet både i min familie og i Henrik sin familie. Så en kombinasjon av rødt, hvitt og sølv blir det her i år. 

 

 

Jeg er jo jule-entusiast ut av en annen verden, så jeg har jo handlet julepynt i to måneder nå, haha. I tillegg har jeg klikket hjem mye diverse fra eBay som er på vei, så det er veldig moro. 

bildene er lånt fra pinterest 

 

Åh, for en enkel sjel så er dette så fint å se på. Julen er så fin. Bakingen, julemusikken, familietiden, all kosen og bare stemningen generelt. Får vi en hvit jul, så blir jo livet nesten komplett. 

 

I fjor hadde jeg bakedilla ut av en annen verden, og jeg håper jeg får ånden over meg i år også. Jeg elsker å lage karameller, brune stenger, pepperkaker og kakemenn. Men kanskje jeg skal prøve meg på noe nytt i år? 

Flere som er klare for å ta julen inn?

Podcastene jeg hører på

Nå som jeg har hatt noen måneder med ivrig podcast-lytting, tenkte jeg det var på sin plass med litt anbefalinger her inne. Jeg elsker podcast, og synes det er helt gull. Jeg har mange dårlige dager der kroppen ikke spiller på lag til å gjøre noe som helst, og da liker jeg å ligge i sengen og høre på noe bra fra topplisten. I tillegg hører jeg når jeg sitter i bilen, rydder osv.
Såå her kommer mine personlige favoritter hittil:

Andersen & Jakobsen.
Herlighet, for en herlig duo. Jeg elsker både humoren, dialektene og den sjarmerende væremåten på disse to her. Kristina har jeg fulgt på bloggen så lenge jeg kan huske, og jeg har alltid hatt veldig sansen for hun. Og Belinda virker som en artig og herlig jente, hun også. Så disse utgjør ofte høydepunktet på tirsdagene for min del. 

 

Disse sørlandsjentene deler alt i fra hverdagsglimt, issues og enkelt sagt kleine situasjoner, haha. De byr på seg selv, og har også noen utrolig fine episoder som er mer følelsesladd. To sprudlende frøkner som er så koselig å høre på. 

Harm og Hegseth.
Herregud, hva skal jeg si? Denne duoen her er jo helt fantastisk. Jeg ler som jeg grynter av disse to, de er hysteriske. Her går det for det meste i kjendisnyheter, updates på egne liv og generelle ting som faller inn og er relevant. Her er det ingen filter overhode, og det er det som er så vittig. 
Begge er til tider halvgrove i kjeften, og jeg elsker det. 

 

Meg og Henrik hører ofte på disse på bilturer, og som vi koser oss. Vegard sine jevnlige innslag om kuk, fjert og fis får oss til å fnise som to fjortiser. Enkel humor, si.

 

Truecrimepodden.
Det var denne podcasten som åpnet hele podcast-verdenen for min del. Dette er en Norsk podcast om ekte kriminalsaker og og krim-mysterier. Her får man innblikk i en drøss beviser i de ulike sakene, konspirasjonsteorier, politirapporter osv. Sinnsykt spennende, med andre ord. Ikke tar de bare for seg kriminalsaker som har vært i Norge, men i hele verden. 

 

Mange av episodene har gitt meg frysninger. Det er mange syke saker som blir tatt opp, og det er helt sykt for sprø og grusomme folk kan være. Men utrolig interessant og spennende å høre på. Her kommer det nye episoder hver fredag! 

 

Konspirasjonspodden.
Som dere skjønner, så tar denne podcasten for seg ulike konspirasjonsteorier. Her har jeg ikke hørt så alt for mange episoder enda, men jeg har valgt ut de som har interessert meg mest. Omstridte temaer som Bermuda Triangelet, lever Hitler, er O.J Simpson skyldig etc er noen få av mange teorier som de gjennomgår. Her blir det en gjennomgang av ulike beviser, konspirasjoner som florerer og generelt sett for og mot for de ulike sakene. 

 

For min del har det dukket opp mye nye fakta som jeg ikke visste fra før av, som jeg synes er veldig spennende. Går du inn på biblioteket dems, så er det en hel haug med interessante episoder å velge mellom!

 

_____________

 

Puh, dette er mine favoritter hittil. Nå har jeg store planer om å begynne på “Drapene i Kongo”, som passer perfekt nå som filmen også har kommet på kino. Men jeg er på jakt etter flere podder å høre på, så om du har noen tips – fyr løs!

Podcast – yey or ney?