Vinneren av årets Interiør- og designblogg award 2018

– jeg vant – 

Herlighet, så moro. Jeg våknet i går – groggy i øynene og seig i formen, men til den kjekkeste mailen. At jeg har vunnet årets interiør- og designblogg awards hos Sparpedia. Når jeg først fikk vite at jeg hadde blitt nominert, trodde jeg helt ærlig ikke at jeg hadde noen sjanse til å vinne. Så dette var utrolig gøy. 

Tusen takk til alle som har stemt og som har delt på facebook. Dere aner ikke hvor stor pris jeg setter på det, virkelig. Utrolig gøy at så mange har vært engasjerte og har fulgt med. Det er stas for en liten bolle fra bygda, si! =D

 

_________________________________

 

Nå fortsetter oppussingen i huset også. Nå har jeg endelig begynt å ta fatt på stuen i andreetasjen, som har vært urørt i over to år. Så nå skal det av krutt og overskudd i kroppen fremover, bruker på dette. Maling, nytt gulv og innredning gjenstår. Og jeg gleeeder meg sånn til å dekorere og få det fint der nå. Små gleder.

 

Igjen; TUSEN TAKK FOR ALLE STEMMER <3 

Tidenes sjokoladekake

– kaken med litt av alt –

Er dere klare for tidenes kaloribombe av en kake? Denne kaken er proppet med både krem, snickers, sjokoladesaus og karamellsaus. Den smelter på tungen, men den er sykt mektig. Så et stykke er for de fleste nok i en omgang. Det ble en hit hos familien, spesielt hos kidsa. Oppskriften er hentet fra flinke Franciska som står bak Franciskasverden. 

Til to-lags bunn med form på 24cm:
3 egg
250 g sukker
150 g smeltet smør
100 g mørk sjokolade
1 dl rømme eller lettrømme 
1 teskje frysetørket kaffepulver
Frø fra 1/2 vaniljestang
1 teskje bakepulver
1 klype salt
150 g mel
30 g bakekakao

 

Til fyll og topping:
4 dl kremfløte
Frø fra en halv vaniljestang
3-4 Snickers x 75 g
Karamellsaus
Sjokoladesaus

Fremgangsmåte kakebunn:
– Sett ovnen på 175 grader.

– Pisk sammen egg og sukker til en lys og luftig blanding.

– Smelt smøret og sett det deretter til avkjøling. 

– Når du har tatt smøret av platen, knekker du sjokoladen i mindre biter og rører den inn i smøret. 

– Rør sammen rømme, kaffepulver, frø fra 1/2 vaniljestang, bakepulver og salt med sukkeret og eggene. 

– Vend forsiktig inn de tørre ingrediensene i eggeblandingen, skiftevis med smeltede sjokoladen og smøret. Pass på at å få vekk alle klumper.

– Ha røren i formen. Stekes midt i ovnen ved 175 grader i 45-60 minutter. (varierer veldig fra stekeovn til stekeovn) Test med en kakepinne eller gaffel underveis, og ta formene ut med en gang deigen ikke lenger fester seg.

– La kaken avkjøles med en tallerken over formen. Det gjør at kaken beholder fuktigheten.

– Del bunnen i to når den er helt avkjølt.

Fremgangsmåte fyll og montering:
– Stivpisk fløten sammen med resten av frøene i vaniljestangen.
– Kutt opp snickersen i mindre biter.
– Legg bunn nr 1 på et kakefat.
– Ta på ca halve delen av den stivpiskede kremen.
– Strø over snickersbiter sammen med karamellsaus og sjokoladesaus.
– Ta på “lokket” på kaken.
– Ta på resten av kremen.
– Strø på resten av snickersen, etterfulgt av karamellsaus og sjokoladesaus.

Server med en gang 🙂

Denne kaken var en smaksbombe som smeltet på tungen. Den var vanvittig mektig, men såå god. Om du har det litt travelt, er det ingen problem å lage kakebunnen en dag i forkant, og ta fyllet på rett før servering. Det gjorde jeg, og den var fortsatt utrolig saftig. 

 

Enjoy =D

 

#bake #baking #hjemmelaget #hjemmebakt #kake #sjokoladekake #oppskrift #hobby 

Hvordan bevare rosene

Jeg elsker ferske roser, og ferske blomstrer generelt. Og nå som jeg endelig har lært meg litt om hvordan jeg kan bevare dem lengst mulig, så er det jo enda kjekkere.

 

Det jeg gjør for å holde dem så lenge som mulig er;

* Starter alltid med å kutte stilken på skrått. Da får den større overflate og vil da absorbere mer vann.

* Deretter fjerner jeg bladene som er nedover stilken for å unngå unødvendige bakterier i vannet. Bakteriene som bygger seg opp i vannet gjør at rosene visner fortere. 

* Bytt vann ofte (da kutter jeg som regel stilkene litt på nytt)

* Legg en femkroning i bunnen på vasen, det holder vannet rent lenger. 

* Ikke ha dem i direkte sollys.

* Om noen av rosene visner, fjern dem. De vil påføre bakterier til de andre rosene.  

Det finnes også mange andre tips som å for eksempel ha både salt og sukker i vannet, men det har jeg aldri testet selv. Det er også lurt å sette dem på et kjølig sted over natten, men det pleier jeg aldri å huske på, haha. 

Det har også en del å si hvor du kjøper rosene. Jeg har hatt dårlig erfaring med roser fra Europris, men er strålende fornøyd med bukettene fra Mestergrønn og Coop. Et tips er å sjekke stilken på rosene når du er i butikken. Desto tykkere stilk – desto mer solide roser! 

 

Håper dette var litt nyttig 🙂 

 

 

#interiør #interiørglede #grønnefingre 

Har gått i dvale

Her ble det en ufrivillig bloggpause, gitt. Formen er helt krise for tiden, og jeg får ikke gjort så særlig mye. Så jeg har vært i seng mellom 18.30 – 19.30 denne uken, for da har jeg ikke hatt mer å gå på. Livet som en 100 åring, si. Uansett, så satser jeg på å få kommet meg litt mer opp av sengen fremover. For vi drar til Geilo med familien til Henrik denne helgen, og da er det jo kjekt å kunne vært litt sosial og komme seg litt utenom døren 🙂

SAMSUNG CSC

Sånn er dagene kort oppsummert. Bare at jeg er sminkefri og har fett hår da, haha. 

 

I kveld skal det pakkes, slik at vi er klare til avreise når Henrik er ferdig på jobb i morgen. Det gledes til en helg på fjellet, for jeg elsker jo hyttelivet. Og enda bedre er hyttelivet på høsten. Ullklær, fyr i peisen, rødvin og litt jægergryte – hello.
Små gleder for en gammel sjel. 

Reportasje i Mitt Vakre Hjem

Jeg fikk spørsmål av Jimmy i Interiørbutikker.no om jeg ville skrive en reportasje om meg og mitt hjem i spalten deres “mitt vakre hjem”, og det ville jeg så klart ikke si nei til. Sånne ting som dette er jo ikke min sterkeste side i det hele tatt, men det er jo gøy å utfordre seg selv litt en gang i blant. Jeg har jo en interiørprofil på instagram som jeg til tider er veldig aktiv på. Det er absolutt ikke en stor profil, men jeg koser meg med den og blir glad for alt av tilbakemeldinger jeg får der inne. Interiør har blitt en veldig gøy hobby for meg, som jeg elsker å dille med. 

Interiørbutikker er et nettsted hvor du finner det meste innen norsk interiør på nett. Interiørbutikker, interiør-instagrammere, interiørbloggere, inspirasjonsbilder osv. Så det er gøy å få ta en del av dette =D

 

Om du vil lese reportasjen jeg har skrevet, så kan du lese den HER =D

 

 

Interiør og design-blogg awards 2018

Hei dere. 

Som jeg har nevnt, så , så har jeg blitt nominert til årets Interiør- og designblogg 2018 hos Sparpedia, og nå er det siste innspurt når det gjelder å gi stemmer. Jeg ble så glad og rørt når jeg fikk mail om at jeg hadde blitt nominert, og det er skikkelig stas. Jeg synes jo dette er veldig spennende, og jeg har fått så mange snille kommentarer og meldinger rundt dette også. Og så må jeg si TUSEN TAKK til alle som har stemt og delt, det hadde jo ikke gått uten dere! =D 

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

Jeg er stolt av å være med i tevlingen av en knippe gjeng dyktige bloggere, spesielt med store profiler som Franciskas Vakre Verden og Annette Nordstrom. Jeg føler jo ikke jeg er i litt samme “liga”, så det er jo veldig stas synes jeg. Konkurransen varer frem til 30 oktober, så det er noen uker igjen å stemme på. Om dere synes jeg fortjener en stemme, så kan dere stemme HER! =D 

 

Jeg blir så vanvittig glad for alt av stemmer, heiarop og delinger. Og igjen; tusen hjertelig takk til alle dere som har delt og gitt meg stemmer. Det blir jeg så vanvittig glad for! 

Jeg trenger DIN hjelp

Hei dere. 

Nå kryper jeg til korset for å be dere om en aldri så liten tjeneste. Som jeg la ut for noen uker siden, så har jeg blitt nominert til årets Interiør- og designblogg 2018 hos Sparpedia, og nå er det siste innspurt når det gjelder å gi stemmer. Jeg ble så glad og rørt når jeg fikk mail om at jeg hadde blitt nominert, og jeg synes det er skikkelig stas. 

 

Så det jeg lurer på nå, er om dere vil hjelpe meg med å dra i havn litt stemmer i den siste innspurten? 

Så om du vil stemme på meg, så kan du gjøre det HER =D 

 

Jeg må også si at jeg setter såå stor pris på alle stemmene jeg har fått hittil,
og jeg blir så glad for stemmer og delinger <3 

 

Helt utslått

Nå er vi hjemme igjen etter en vanvittig fin langhelg i London med finfint selskap. Det merkes ekstremt godt på kroppen at man har presset seg mer enn vanlig, for nå er jeg fullstendig utslått. Jeg sov i nesten 17 timer i strekk, og det kjennes ut som jeg kunne ha sovet 17 timer ekstra også. De siste månedene har jeg vært enda dårligere om dagen enn hva jeg pleier å være, og jeg føler jeg er på reservetanken hver eneste dag. Og det føles så sinnsykt tungt og frustrerende å være såpass dårlig hver eneste dag, uten noen form for “hjelpemidler”. Så det er veldig kjipt å være som en syk 75 åring når man faktisk kun er 24. 

SAMSUNG CSC

Jeg har vært mye dårlig i London også, og har vært i seng innen 21.30 alle dager utenom en. I tillegg til da en pust i bakken på hotellrommet på dagtid, for å ligge litt flatt ut i sengen for å hvile litt. Så det er trist å føle at man ikke strekker til i det hele tatt. At man ikke kan yte noe særlig i noen settinger, uten at man blir straffet for det etterpå/underveis. Det er så mye jeg har lyst å gjøre og være med på, men som jeg rett og slett ikke har helse til i det hele tatt. Og når jeg presser meg ekstra slik jeg har gjort i helgen, så blir ikke noe annet enn sengen og sofaen mulig i uken i etterkant.

 

 

Sååå med andre ord, så er jeg veldig klar for at denne utredningsprosessen skal gå litt fortere. Denne ventingen er jo så frustrerende. Så av ren nysgjerrighet, er det noen av leserne mine som har ME her inne? Isåfall, del gjerne litt om hvordan din utredning var, hvor lang tid prosessen varte osv =D

 

_________________________

 

Uansett – så har jeg ihvertfall mye gøy å dele fra London.
Sååå følg med fremover, for nå kommer det Londonspam fra alle kanter =D 

 

 

#helse #syk #sykdom #ME #hverdag #tabu #personlig #åpent #ærlig #åpenhet

Hjemmelaget eplekake

– perfekt høstkos – 

Som jeg nevnte forrige uke, så var jeg på en liten epleslang på gården til broren min og hamstret litt mat-epler. Og med flere kilo epler i hus, så måtte jeg så klart prøve meg på en eplekake. Det har jeg aldri laget før, og jeg har ikke spist så mye av det opp gjennom årene heller. Men siden både Henrik og besteforeldrene mine er veldig glad i det, så ville jeg prøve å lage en god eplekake til dem. 

 

Etter litt problemer med en kakeform som ikke hold tett, lekkende kake utover hele stekeovnen og mye banning – så ble det til slutt en kake ut av det hele. Tilbakemeldingene var også gode, så da ble det vellykket til slutt 🙂 

Til en springform på ca 24 cm trenger du;
4 stk mat-epler/syrlige epler
5 ss sukker (til eplene)
3 ss malt kanel (til eplene)
200 g romtemperert smør 
200 g sukker
4 egg 
1 ts bakepulver
1 ss malt kanel 
170 g hvetemel 
litt perlesukker til topping

Fremgangsmåte:
* Sett stekeovnen på 180 grader. 

* Skrell eplene, fjern kjernen og del opp i tynne båter. 

* Putt eplebåtene i en pose med kanel og sukker – bland godt. 

* Pisk smør og sukker lyst og luftig. 

* Tilsett eggene – ett etter ett. Pisk godt mellom hvert egg. 

* Sikt mel og bakepulver i røren og vend forsiktig inn i deigen. 

* Legg bakepapir i springformen og hell oppi ca halve røren. 

* Stikk halvparten av eplebåtene nedi deigen, før du heller resten av røren over.

* Stikk resten av eplene nedi deigen – eventuelt bruk som pynt på toppen. 

* Strø over med litt kanel og perlesukker på toppen. 

* Stek midt i steikeovnen i mellom 50 – 60 minutter
Dette varierer fra steikeovn til steikeovn. 

Kaken ble servert mens den fortsatt var lunken – sammen med hjemmelaget vaniljeis. Jeg føler at eplekaker ikke når sitt fulle potensiale før det er litt vaniljeis på siden, haha. Alltid når vi er ute og reiser, pleier meg og Henrik å dele en dessert eller to med nettopp dette. Så det har blitt en koselig tradisjon vi har laget oss. Så nå tok vi den med oss hjem! 

Enjoy 🙂 

 

 

 

#matprat #matglede #hjemmelaget #hjemmebakt #hobby #hobbybaker #kake #eplekake #høst #høstkos #mat #bake #baking #baker #kakeprat #kakeglede #bakeglede #oppskrift