Vinneren av årets Interiør- og designblogg award 2018

– jeg vant – 

Herlighet, så moro. Jeg våknet i går – groggy i øynene og seig i formen, men til den kjekkeste mailen. At jeg har vunnet årets interiør- og designblogg awards hos Sparpedia. Når jeg først fikk vite at jeg hadde blitt nominert, trodde jeg helt ærlig ikke at jeg hadde noen sjanse til å vinne. Så dette var utrolig gøy. 

Tusen takk til alle som har stemt og som har delt på facebook. Dere aner ikke hvor stor pris jeg setter på det, virkelig. Utrolig gøy at så mange har vært engasjerte og har fulgt med. Det er stas for en liten bolle fra bygda, si! =D

 

_________________________________

 

Nå fortsetter oppussingen i huset også. Nå har jeg endelig begynt å ta fatt på stuen i andreetasjen, som har vært urørt i over to år. Så nå skal det av krutt og overskudd i kroppen fremover, bruker på dette. Maling, nytt gulv og innredning gjenstår. Og jeg gleeeder meg sånn til å dekorere og få det fint der nå. Små gleder.

 

Igjen; TUSEN TAKK FOR ALLE STEMMER <3 

Tidenes sjokoladekake

– kaken med litt av alt –

Er dere klare for tidenes kaloribombe av en kake? Denne kaken er proppet med både krem, snickers, sjokoladesaus og karamellsaus. Den smelter på tungen, men den er sykt mektig. Så et stykke er for de fleste nok i en omgang. Det ble en hit hos familien, spesielt hos kidsa. Oppskriften er hentet fra flinke Franciska som står bak Franciskasverden. 

Til to-lags bunn med form på 24cm:
3 egg
250 g sukker
150 g smeltet smør
100 g mørk sjokolade
1 dl rømme eller lettrømme 
1 teskje frysetørket kaffepulver
Frø fra 1/2 vaniljestang
1 teskje bakepulver
1 klype salt
150 g mel
30 g bakekakao

 

Til fyll og topping:
4 dl kremfløte
Frø fra en halv vaniljestang
3-4 Snickers x 75 g
Karamellsaus
Sjokoladesaus

Fremgangsmåte kakebunn:
– Sett ovnen på 175 grader.

– Pisk sammen egg og sukker til en lys og luftig blanding.

– Smelt smøret og sett det deretter til avkjøling. 

– Når du har tatt smøret av platen, knekker du sjokoladen i mindre biter og rører den inn i smøret. 

– Rør sammen rømme, kaffepulver, frø fra 1/2 vaniljestang, bakepulver og salt med sukkeret og eggene. 

– Vend forsiktig inn de tørre ingrediensene i eggeblandingen, skiftevis med smeltede sjokoladen og smøret. Pass på at å få vekk alle klumper.

– Ha røren i formen. Stekes midt i ovnen ved 175 grader i 45-60 minutter. (varierer veldig fra stekeovn til stekeovn) Test med en kakepinne eller gaffel underveis, og ta formene ut med en gang deigen ikke lenger fester seg.

– La kaken avkjøles med en tallerken over formen. Det gjør at kaken beholder fuktigheten.

– Del bunnen i to når den er helt avkjølt.

Fremgangsmåte fyll og montering:
– Stivpisk fløten sammen med resten av frøene i vaniljestangen.
– Kutt opp snickersen i mindre biter.
– Legg bunn nr 1 på et kakefat.
– Ta på ca halve delen av den stivpiskede kremen.
– Strø over snickersbiter sammen med karamellsaus og sjokoladesaus.
– Ta på “lokket” på kaken.
– Ta på resten av kremen.
– Strø på resten av snickersen, etterfulgt av karamellsaus og sjokoladesaus.

Server med en gang 🙂

Denne kaken var en smaksbombe som smeltet på tungen. Den var vanvittig mektig, men såå god. Om du har det litt travelt, er det ingen problem å lage kakebunnen en dag i forkant, og ta fyllet på rett før servering. Det gjorde jeg, og den var fortsatt utrolig saftig. 

 

Enjoy =D

 

#bake #baking #hjemmelaget #hjemmebakt #kake #sjokoladekake #oppskrift #hobby 

En koselig helg på Geilo

SAMSUNG CSC

Nå er vi vel hjemme etter en koselig helg på Geilo med familien til Henrik. Hytten var stor og koselig, og snille som de er, fikk meg og Henrik et stort rom med eget bad og badstue. Luksus. Det har vært noen fine dager med god mat, tur i nydelig vintervær, spill til langt på natt og bare kvalitetstid med familien. Vi har luffet rundt i joggis hele helgen og bare slappet av, så det var en innertier, rett og slett. 

 

______________________

 

På lørdag stod vi opp til en deilig frokost med masse godt pålegg og nystekte baguetter. Elsker helgefrokoster, og her eier verken meg eller Henrik begrensninger, haha. Etter en liten time i sengen på lading for min del, stod det en tur i finværet på agendaen. Formen min er jo helt fullstendig skakkjørt for tiden, med med litt hvile og litt medisin kom jeg meg ut med gjengen. En fin tur i krisp vinterluft var deilig, til tross for at jeg slet en del underveis. Så det ble 3 timer på puten etterpå, men det var det verdt.  

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

se så fint

På kvelden spise vi hjemmelaget gryte med biff og reinsdyr, som er perfekt høstmat, før vi spilte spill til langt på natt. Vi spilte spillet som heter “vil du vedde” – som er så gøy. Dette er et spill som er veldig variert, som gjør at du kan spille i mange timer uten å bli lei. Så det anbefales absolutt. Vi holdt det gående til nesten kl 02, for tiden gikk så fort. Så det er et perfekt selskapsspill 🙂 

 

 

Nå skal kroppen hviles,slik at jeg får tatt fatt på den nye uken. Jeg sov alt for lenge i dag, men det trengtes. Og deilig var det også, haha. Om formen kvikner til litt, håper jeg å få malt litt i stuen i andreetasje, slik at gulvet kan bli lagt så fort som mulig. Er så klar for å få den fin og ferdig innredet nå. Det tror jeg blir bra 🙂

______________

Tusen takk for en fin helg, Pedersenfamily <3 

 

 

 

Hvordan bevare rosene

Jeg elsker ferske roser, og ferske blomstrer generelt. Og nå som jeg endelig har lært meg litt om hvordan jeg kan bevare dem lengst mulig, så er det jo enda kjekkere.

 

Det jeg gjør for å holde dem så lenge som mulig er;

* Starter alltid med å kutte stilken på skrått. Da får den større overflate og vil da absorbere mer vann.

* Deretter fjerner jeg bladene som er nedover stilken for å unngå unødvendige bakterier i vannet. Bakteriene som bygger seg opp i vannet gjør at rosene visner fortere. 

* Bytt vann ofte (da kutter jeg som regel stilkene litt på nytt)

* Legg en femkroning i bunnen på vasen, det holder vannet rent lenger. 

* Ikke ha dem i direkte sollys.

* Om noen av rosene visner, fjern dem. De vil påføre bakterier til de andre rosene.  

Det finnes også mange andre tips som å for eksempel ha både salt og sukker i vannet, men det har jeg aldri testet selv. Det er også lurt å sette dem på et kjølig sted over natten, men det pleier jeg aldri å huske på, haha. 

Det har også en del å si hvor du kjøper rosene. Jeg har hatt dårlig erfaring med roser fra Europris, men er strålende fornøyd med bukettene fra Mestergrønn og Coop. Et tips er å sjekke stilken på rosene når du er i butikken. Desto tykkere stilk – desto mer solide roser! 

 

Håper dette var litt nyttig 🙂 

 

 

#interiør #interiørglede #grønnefingre 

Neste stopp; Geilo

Juhu, nå er vi på vei til Geilo. Klar for en helg med familytime med Pedersenfamilien. Kjølebaggen er stappet med biff, reinsdyrkjøtt og rødvin, så vi skal kose oss mye. Har hørt rykter om at det er snø der oppe nå, så det blir jo ekstra koselig. Det er også meldt nydelig vær, så denne helgen tror jeg blir rimelig bra. 

 

Nå sitter vi i bilen og hører på podcast. Jeg har blitt helt hektet, og skjønner ikke hvorfor jeg ikke har åpnet øynene for det før nå. Så om dere har noen gode podcaster på lur – fyr løs. Mine favoritter er Truecrime-podden, Harm og Hegseth og Andersen & Jackobsen. Virkelig tre rake motsetninger av hverandre, men jeg elsker det! 

 

– bildedryss fra forrige hyttetur meg og Henrik hadde – 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

her ser det (nesten) ut som jeg kan stå på ski – men det kan jeg altså ikke………..

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Vi har noen timer igjen i bilen før vi er fremme. Jeg er klar for å hoppe i joggedress og ullsokker, og innlosjere meg på hytten med resten av gjengen. Helst vil jeg ta på meg min nye juledress, men det er vel strengt tatt litt for tidlig ….. 🙁 

 

Og når jeg først er inne på dette med julen; jeg er så klar!!!! Jeg kan ikke gå inn på en eneste butikk uten å kjøpe med meg noe julepynt, og jeg klør i fingrene etter å pimpe dette julehuset her nå. Jeg elsker jo julen, og synes alt med den er så koselig. I fjor begynte jeg å pynte i slutten av november, og det kommer jeg nok til å gjøre i år også, haha. Jeg er vel ikke den eneste? 

Uansett, håper dere får en finfin helg!

 

 

Har gått i dvale

Her ble det en ufrivillig bloggpause, gitt. Formen er helt krise for tiden, og jeg får ikke gjort så særlig mye. Så jeg har vært i seng mellom 18.30 – 19.30 denne uken, for da har jeg ikke hatt mer å gå på. Livet som en 100 åring, si. Uansett, så satser jeg på å få kommet meg litt mer opp av sengen fremover. For vi drar til Geilo med familien til Henrik denne helgen, og da er det jo kjekt å kunne vært litt sosial og komme seg litt utenom døren 🙂

SAMSUNG CSC

Sånn er dagene kort oppsummert. Bare at jeg er sminkefri og har fett hår da, haha. 

 

I kveld skal det pakkes, slik at vi er klare til avreise når Henrik er ferdig på jobb i morgen. Det gledes til en helg på fjellet, for jeg elsker jo hyttelivet. Og enda bedre er hyttelivet på høsten. Ullklær, fyr i peisen, rødvin og litt jægergryte – hello.
Små gleder for en gammel sjel. 

Helgens begivenheter

Hvor skal jeg begynne? Det var stille fra meg her inne i går, jeg hadde ikke overskudd til å komme med en update. Men helgen har vært utrolig artig, og jeg har kost meg så mye. Bergen Beauty-messen har rullet og gått hele helgen, og vi har vært med i forbindelse med vårt samarbeid med Bergen Spraytan. Så det var jo veldig koselig. I tillegg så gikk meg og Jenny som “modeller” for Bergen Spraytan, som var så nervepirrende, haha. Men hele prosessen gikk fint da, og det var moro å ha vært med på. 

 

I tillegg til messen på dagtid, var det duket for bankett på kvelden. Så meg og Malin sjekket inn på hotell sammen for anledningen, for å ha det så avslappende som mulig. Og herregud som jeg har fnist og kost meg. Vi vet å kose oss, si. Både i joggebukse og fetthår-looken – men også pyntet og glamet. Og det elsker jeg!

På banketten var det Marna Haugen (komikerfrue) som var konferansier – og fy søren for en flott dame hun er. Så artig, lite selvhøytidelig og bare så …. fin. Et perfekt tilskudd til et fint event, rett og slett. Så her ble det litt bobler, mat og show – før vi samlet en liten gjeng på hotellrommet vårt. Herfra ble det hæla i taket med byen til langt på natt, med noe rølpefaktor, mye dansing, sambuca all over og noen nye kutt og skrubbsår. Så med andre ord; en rimelig artig kveld.

 

Bildedryss kommer i morgen 🙂

Reportasje i Mitt Vakre Hjem

Jeg fikk spørsmål av Jimmy i Interiørbutikker.no om jeg ville skrive en reportasje om meg og mitt hjem i spalten deres “mitt vakre hjem”, og det ville jeg så klart ikke si nei til. Sånne ting som dette er jo ikke min sterkeste side i det hele tatt, men det er jo gøy å utfordre seg selv litt en gang i blant. Jeg har jo en interiørprofil på instagram som jeg til tider er veldig aktiv på. Det er absolutt ikke en stor profil, men jeg koser meg med den og blir glad for alt av tilbakemeldinger jeg får der inne. Interiør har blitt en veldig gøy hobby for meg, som jeg elsker å dille med. 

Interiørbutikker er et nettsted hvor du finner det meste innen norsk interiør på nett. Interiørbutikker, interiør-instagrammere, interiørbloggere, inspirasjonsbilder osv. Så det er gøy å få ta en del av dette =D

 

Om du vil lese reportasjen jeg har skrevet, så kan du lese den HER =D

 

 

Interiør og design-blogg awards 2018

Hei dere. 

Som jeg har nevnt, så , så har jeg blitt nominert til årets Interiør- og designblogg 2018 hos Sparpedia, og nå er det siste innspurt når det gjelder å gi stemmer. Jeg ble så glad og rørt når jeg fikk mail om at jeg hadde blitt nominert, og det er skikkelig stas. Jeg synes jo dette er veldig spennende, og jeg har fått så mange snille kommentarer og meldinger rundt dette også. Og så må jeg si TUSEN TAKK til alle som har stemt og delt, det hadde jo ikke gått uten dere! =D 

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

Jeg er stolt av å være med i tevlingen av en knippe gjeng dyktige bloggere, spesielt med store profiler som Franciskas Vakre Verden og Annette Nordstrom. Jeg føler jo ikke jeg er i litt samme “liga”, så det er jo veldig stas synes jeg. Konkurransen varer frem til 30 oktober, så det er noen uker igjen å stemme på. Om dere synes jeg fortjener en stemme, så kan dere stemme HER! =D 

 

Jeg blir så vanvittig glad for alt av stemmer, heiarop og delinger. Og igjen; tusen hjertelig takk til alle dere som har delt og gitt meg stemmer. Det blir jeg så vanvittig glad for! 

Tilbehør til mobilen

Reklame | iDeal of sweden

Jeg regner med de fleste av dere sikkert har sett noen av produktene til iDeal of Sweden. Og ja – de har så sykt mye fint. De har alt vi trenger til telefonen; deksel, mobillommebøker, ladere etc – og alt i mange ulike, lekre design. Så om du er litt diva og kinda extra (like me), så må du faktisk inn å kikke litt. Dere får nå 20% rabatt med bruk av koden “kariannenesse”. Nettbutikken finner dere HER!

 

Noe som er ekstra smart, er at iDeal har laget et helt økosystem av kompatible magnetiske produkter som gjør det lettere å bruke telefonen. I tillegg oppdaterer de produktene og sortimentet sitt ganske ofte, slik at de følger trenden etterhvert som den utvikler seg. Og det liker vi jo! =D 

Se så sykt fint. Powerbank, deksel og ladekabel i samme design

Åh, de har så mye fint. Jeg skal snart oppgradere telefonen min, og da skal jeg inn her og snope litt. Så altså; Dere får 20% rabatt med bruk av koden “kariannenesse”. Nettbutikken finner dere HER!