Litta throwback

– tilbakeblikk fra London 2015 – 

Nå som vi er i London, så tenkte jeg at jeg kunne spytte inn litt bilder fra forrige gang vi var i London. Det er en del år siden sist nå, og mye har forandret seg siden den gang. Den største forskjellen er nok at vi har lagt på oss x-antall kilo siden sist og håret har blitt tynnere på oss begge, haha. Forrige tur hit var vi utrolig heldige med. Været var nydelig, jeg shoppet til den store gullmedaljen og vi var megaturister fra en annen verden. Vi trasket rundt, dro til dyrehage, akvariet og mange av de andre “obligatoriske” tingene man må gjøre når man er i London. 

– bildedryss – 

Bildene er hentet fra et facebook-album, så kvaliteten er jo helt elendig. Sååå jeg gleder meg veldig til å vise dere nye og forhåpentligvis bedre bilder fra årets tur =D 

Klar for London

– London, here we come – 

Nå er vi klar som et egg for avreise. As we speak er vi på flyplassen og venter på takeoff. Herremoses så lenge jeg har ventet på denne dagen her. Meg og Stine har planlagt dette i skjul for Henrik og Håvard i nesten et år, og det har vært så sykt vanskelig å holde det hemmelig. Men nå er vi her, og vi skal ha tidenes helg. 

SAMSUNG CSC

Åh, veldig klar for vibes som dette. Bare med litt mer fart og sightseeing da. Siden det ble litt forandringer i planene som gjorde at vi drar i dag, så sjekker vi inn på et lite flyplasshotell i kveld, før vi drar til vårt “skikkelige” hotell i morgen formiddag. Planen for morgendagen er å innta mye god mat, ta en runde i Oxford street og shoppe store mengder plagg og traske rundt i mange av Londons gater. Jeg blir allerede utslitt av tanken på shoppingen, haha. Men det gledes. Jeg har ransakt omtrent alle nettsidene med butikker som jeg skal innom, og har funnet sååå mange godbiter som jeg vil prøve. Så håper jeg kommer hjem med masse nytt til garderoben. 

___________________________

Jeg har tenkt å oppdatere her inne underveis på turen, så klikk dere innom for å se updates fra turen vår. 
Men nå skal vi kose oss med litt vin og flyplass-snacks før det er boarding =D 

 

 

 

#london #reise #reiseliv #turist #storby #storbyferie #weekend #weekendtur #kjærestetur #opplevelser 

Her skal vi bo

Sist vi var i London, så sjekket vi ikke beliggenheten på hotellet som vi booket – typisk rookie mistake. Nå er jeg kongen av research, så nå har vi landet på et hotell midt i smørøyet i sentrum. Nå har vi restauranter, barer og turistattraksjoner rett utenfor døren, så det blir helt perfekt. Vi skal på på Novotel, og Novotel er også en hotellkjede som vi har vært veldig fornøyd med hittil, så jeg har troen på at vi får det fint. 

 

– bildedryss – 

http://www.accorhotels.com/3269

http://www.accorhotels.com/3269

http://www.accorhotels.com/3269

http://www.accorhotels.com/3269

Bar

http://www.accorhotels.com/3269

http://www.accorhotels.com/3269

Bildene er lånt fra https://www.accorhotels.com

 

Åh, jeg elsker å være på hotell. Plaske i badekar med litt vin, roomservice, hotellseng og hotellfrokost – i like it like that. 

__________________________________

 

I dag derimot, er det ikke noe glamlife på gang. Jeg har pakket ferdig, levert Akira til foreldrene mine og kjørt langt opp i gokk for å møte Henrik der han er på reisejobb. Og med langt opp i gokk, så mener jeg Ortnevik i Bjordal – som virker som det muligens er litt på verdens ende. Men det blir koselig å være her en liten natt ihvertfall. Sååå nå skal jeg lage hjemmelaget pizza til arbeidsgutta, slik at de får noe annet enn hermetikkmat og pølser – til tross for at jeg tror de egentlig elsker det også, haha. 

 

Hva gjør dere i dag? 

 

 

#reise #reiser #opplevelser #weekendtur #london #storbyferie #turist #hotell #kos 

 

Pizzabåter – step by step

– perfekt å ha liggende i fryseren – 

Jeg har aldri vært noe fan av pizzaboller, nettopp av den enkle grunn at som oftest blir det vanvittig mye pizzadeig – og lite fyll. Så kjedelig at det gjør vondt i sjelen. Men pizzabåter er en annen verden, for her blir balansen mellom deig, fyll og ost veldig bra – synes jeg da ihvertfall. 

Om du er gira på pizza og vurderer dette, så er det definitivt enklere å bare lage en vanlig hjemmelaget pizza. Da sparer du deg for mye tid og knoting. Men i mitt tilfelle, så ble dette resultatet av pizzadeig til overs ved besøk. Så da fant jeg ut at jeg kunne bruke resten av deigen til å lage pizzabåter og hive dem i fryseren til en travel dag eller til nistepakker til Henrik. Så dette er jo helt perfekt for for eksempel småbarnsfamilier, til travle hverdager eller om du bare først er i gang på kjøkkenet med matlagingen. 

Jeg hadde en hjemmelaget, halvgrov deig – skrik ut om dere ønsker oppskriften. 

Anyways, her kommer en veldig enkel steg for steg;

Kjevle ut deigen til ønsket tykkelse. Pass på at den ikke er så tynn at det blir hull – da renner fyllet ut i bunn. 

Finn noe rundt og stikk ut emner som er litt større enn formen du skal bruke.
Jeg brukte cupcakeform og det fungerte veldig bra. 

Fyll cupcakeformene med deigen. Bruker du nonstick trenger du ikke å smøre formen på forhånd. 

Pøs på med litt pizzasaus.

Ta deretter i ønsket fyll. Jeg tok noen med kjøttdeig og løk – og noen med skinke. Begge deler ble veldig digg. 

Topp med ost.

Voilaaaa – superlett og resultatet er perfekt snackfood.
Ingen problem å ha liggende i fryseren og hive de direkte i mikroen. 

 

 

#oppskrift #matprat #matglede #hjemmelaget #hjemmelagetmat #hobby #middag #familie #hverdag #familieliv #tips 

Kvalitetstid

– date med mannebeinet – 

Jeg hadde jo en drøss med bilder på kameraet som jeg hadde glemt helt bort i en liten stund. Men nå har jeg endelig funnet dem igjen, og er klar for å dele mer her inne. Dette er fra ene datenight’en som meg og Henrik hadde for noen uker siden. Ettersom han er så mye på reis nå, så utnytter vi helgene veldig godt sammen, og koser oss litt ekstra. 

Jeg merker at nå som vi har vært så mye borte fra hverandre, så har vi blitt mye flinkere til å ha skikkelig kvalitetstid sammen når vi faktisk er sammen. Har blitt flinkere til å finne roen til å tenne lys, skravle på sofaen og ha lengre måltid sammen. Så det er jo helt klart at det er fint å få muligheten ti å savne hverandre innimellom. Men når det er sagt – så er jeg klar som et egg til han er ferdig med denne reisingen, haha. Jeg liker det best når han er hjemme <3 

Roser fikk jeg også. 

Bra mat for en bra mann. Herregud så klissete jeg er i denne perioden han er så mye vekk-reist. Kjenner jeg har blitt helt bløt i sjelen, haha. Men sånn er det vel når man er så glad i hverandre. Men heldigvis blir det bare noen få dager til vi drar avgårde til London, så da får vi ekstra tid sammen – som igjen vil bety litt mindre kliss for dere her inne! 😎 

_________________________________

I dag derimot, har date og kliss blitt erstattet med sjauing med tantebarna mine. Så når kidsa er lagt, blir det en kosekveld med Synnøve – før morgendagen kommer med ærender før avreise. 

Hva gjør dere i dag? 🙂 

 

 

#kjæreste #kjærester #samliv #par #romanse #kvalitetstid #forelskelse #mat #matprat #matglede #biff #hjemmelaget 

Hjemmelaget eplemos

– årets epleslang – 

Ettersom broren min har flere epletrær på gården sin som bugner i fine epler, så var jeg på slang der i forrige uke. Dette er mat-epler som er veldig syrlige. Derfor passer de perfekt til bakst og matlaging, og det er nettopp dette jeg har brukt dem til. 

 

Jeg personlig er ikke så glad i eplemos, men både besteforeldrene mine, mamma og pappa og omtrent resten av familien er det, så jeg lagde en stor batch som jeg ga til de som liker det godt. Og ut i fra tilbakemeldingene jeg har fått, så falt den i smak hos dem alle. Så det var veldig moro. 

Jeg hentet inspirasjon fra oppskriften til Ida Gran Jansen, men endret litt på mengden sukker og kanel
ettersom at disse eplene er ganske sure.

____________________________________________

Oppskriften jeg brukte er;
1 kg epler
1 dl vann 
100 g sukker 
2 stk kanelstenger
Noen dråper vaniljeessens 
Litt malt kanel

Fremgangsmåte:
*
Skrell eplene og fjern kjernen.
(Du må ikke skrelle eplene, du får da en rosa/lys rød farge på mosen)

* Kutt eplene opp i små terninger.

* Ha vann, sukker, kanelstenger og vaniljeessens i en stor kjele. 

* Bland inn eplene og rør godt. 

* Kok opp til eplene er møre og gode. 

* Smak til med eventuelt mer sukker og kanel underveis. 

* Avkjøl eplemosen før du tar utav kanelstengene. 

* Gå raskt over med en stavmikser.
Dette er ikke et must – spesielt ikke om du liker litt klumper. Men ønsker du den helt glatt, så gjør stavmikseren susen. 

* Ta på krukker/plastbokser. 

Eplemosen kan fryses, så om dere har epletrær i hagen eller i nærheten, så kan dere lage store kvantum og ha til senere i vinter. Passer til skiven, knekkebrødet, grøten, yoghurten osv. Eller om du bare er fysen på noe sursøtt! 

NYT!

 

 

#oppskrift #eplemos #tradisjon #mat #matprat #matglede #tips #høst #pålegg #høstmat #høstkos #matlaging #hjemmelaget 

Høst i stuen

Jeg vet ikke helt hva jeg synes om snevet av burgunder her inne enda. Foreløpig er jeg ikke overbevist, til tross for at jeg elsker fargen. Men når jeg ser på bildene nå, så var det ikke så fint som jeg i utgangspunktet hadde sett for meg. Kanskje jeg må ha litt flere? Eller kanskje jeg bare må droppe det? Hmm, jeg må tygge litt på det, kjenner jeg. 

Det er også et sensurium av ulike mønstre på putene her nå, så når jeg for motet over meg, så får jeg ta en runde med utskiftning. Kanskje noe litt mer “enkelt” hadde vært finere sammen med de nye fargene? Jeg har ikke helt motivasjonen på plass innen interiør-verdenen for tiden, så jeg kjenner at akkurat nå så gir jeg litt blaffen, haha. Men kjenner jeg meg selv rett, så kommer den snart tilbake. Jeg elsker jo å dille og dalle inne, så det tar nok ikke så lang tid før jeg er back on track! =D

Uansett – yey or ney? 

 

 

#interiør #interiørglede #stil #hus #hjem #husoghjem #dekor #pynt #design #minstil #stue #sofakrok #sofakroken 

Gledens dag

– oh happy day – 

Jeg plukket Henrik opp for noen timer siden, og jeg er så glad for å ha han hjemme igjen. Det er klisjè å si det, men jeg begynner å savne han samme dagen som han drar. Jeg hater å legge meg uten han, så nå er jeg helt i skyene. Jeg har gått og trippet i hele dag og ventet på at klokken skal gå. Så nå har vi to dager før han drar igjen – som vi skal nyte! 

SAMSUNG CSC

Som en lettelse midt oppi disse “gressenke-månedene”, så er det et stort lyspunkt at vi drar ti London neste uke. Så da får vi vært litt ekstra med hverandre, og jeg gleder meg helt vilt. Det er noen år siden sist vi var i London, så nå skal det virkelig shoppes, spises, være turist til de grader, pluss å være fotballsupportere. Herremoses, jeg gleder meg. 

 

Men nå logger jeg av. Hjemmelaget lasagne, sofakos og kjærestefjas står på agendaen. 
Håper dere får en fin helg <3 

 

Topptur

– stille før stormen – 

Dette er fra en av de få finværsdagene vi har hatt denne måneden, før det skikkelige høstværet kom for fullt. Nå som jeg sitter å skriver, er det rimelig grei vind og drittvær ute. Så da er det litt godt å mimre tilbake til denne dagen for litt over en uke siden, hvor det faktisk var 22 grader og knall sol. Mulig dette var den siste fine sommerdagen for i år? 

Dette er fra en fjelltopp som heter Skarsveten, som er like ved der som vi bor. Jeg liker denne toppen her veldig godt, for det er en tur som tar max 40 minutter og opp ned totalt. Så den er kort, men den er såpass bratt i starten at man virkelig får kjørt seg og svettet godt. Så det den er egentlig perfekt, synes jeg. Men sånn som været er meldt fremover, så blir det nok en stund til neste gang det er greie nok forhold til å få seg en fin fjelltur. Jeg er ikke typen som gidder å gå i pissregn, for å si det sånn. gira på å bli slank er jeg ikke, haha. 

Helt off topic, så hadde jeg en veldig fin dag i går. Jeg fikk besøk av fineste Therese, så vi spiste pizza og hadde noen timer med skravling. Sånne dager liker jeg såå godt, og hun er jo i tillegg så snill og god <3 

Henrik kommer også endelig hjem i morgen, og det gleder jeg meg helt vilt til. Nå har jeg savnet han siden søndag, så vi skal kose oss mye før han må dra igjen på slutten av helgen. Så det passer i grunn litt bra med et solid ruskevær ute, for da kan vi kose oss innendørs – uten dårlig samvittighet 🙂 

 

#trening #helse #topptur #fjelltur #fjelltopp 

Brunchin’

– fest i magen – 
Jeg elsker å være sammen med folk som elsker mat, for jeg elsker jo mat. Haha, enkel kvinne. Og en av de som også er glad i mat, er Malinmor. Så vi har jo i grunn jevnlige food-dates, og det liker jeg rimelig godt. Og de forrige ukene som har vært, har vært intet unntak. Vi har hatt både sushidates og skalldyrsmåltid i lag, og det er så koselig. Dette ble brunsjen vår på forrige fredag, og det var en veldig fin start på helgen. 
 

Vi spiste oss overmette og hadde noen solide timer på sofaen etterpå, før det var på tide å “dra” hver til vårt igjen.
Elsker sånne dager som dette. 

Jeg var i det ivrige hjørnet for noen uker siden hvor jeg fant ut at det var en god idè å kjøpe 5 kilo kreps. Så nå har vi jo kreps i sikkert et halvt år fremover, ettersom vi bare er to personer her hjemme. Og Henrik er jo ikke like glad i det som jeg er, så jeg koser meg med det når han er på reisejobb. Men det kan jo bli litt for mye av det gode i lengden, heheh.

Takk for daten, my little bearcub <3 

 

 

#mat #brunsj #lunsj #matprat #matglede #sjømat #skalldyr #vennskap #kos #kvalitetstid