Pizzabåter – step by step

– perfekt å ha liggende i fryseren – 

Jeg har aldri vært noe fan av pizzaboller, nettopp av den enkle grunn at som oftest blir det vanvittig mye pizzadeig – og lite fyll. Så kjedelig at det gjør vondt i sjelen. Men pizzabåter er en annen verden, for her blir balansen mellom deig, fyll og ost veldig bra – synes jeg da ihvertfall. 

Om du er gira på pizza og vurderer dette, så er det definitivt enklere å bare lage en vanlig hjemmelaget pizza. Da sparer du deg for mye tid og knoting. Men i mitt tilfelle, så ble dette resultatet av pizzadeig til overs ved besøk. Så da fant jeg ut at jeg kunne bruke resten av deigen til å lage pizzabåter og hive dem i fryseren til en travel dag eller til nistepakker til Henrik. Så dette er jo helt perfekt for for eksempel småbarnsfamilier, til travle hverdager eller om du bare først er i gang på kjøkkenet med matlagingen. 

Jeg hadde en hjemmelaget, halvgrov deig – skrik ut om dere ønsker oppskriften. 

Anyways, her kommer en veldig enkel steg for steg;

Kjevle ut deigen til ønsket tykkelse. Pass på at den ikke er så tynn at det blir hull – da renner fyllet ut i bunn. 

Finn noe rundt og stikk ut emner som er litt større enn formen du skal bruke.
Jeg brukte cupcakeform og det fungerte veldig bra. 

Fyll cupcakeformene med deigen. Bruker du nonstick trenger du ikke å smøre formen på forhånd. 

Pøs på med litt pizzasaus.

Ta deretter i ønsket fyll. Jeg tok noen med kjøttdeig og løk – og noen med skinke. Begge deler ble veldig digg. 

Topp med ost.

Voilaaaa – superlett og resultatet er perfekt snackfood.
Ingen problem å ha liggende i fryseren og hive de direkte i mikroen. 

 

 

#oppskrift #matprat #matglede #hjemmelaget #hjemmelagetmat #hobby #middag #familie #hverdag #familieliv #tips 

Hjemmelaget eplemos

– å r e t s   e p l e s l a n g – 

Ettersom broren min har flere epletrær på gården sin som bugner i fine epler, så var jeg på slang der i forrige uke. Dette er mat-epler som er veldig syrlige. Derfor passer de perfekt til bakst og matlaging, og det er nettopp dette jeg har brukt dem til. 

 

Jeg personlig er ikke så glad i eplemos, men både besteforeldrene mine, mamma og pappa og omtrent resten av familien er det, så jeg lagde en stor batch som jeg ga til de som liker det godt. Og ut i fra tilbakemeldingene jeg har fått, så falt den i smak hos dem alle. Så det var veldig moro. 

Jeg hentet inspirasjon fra oppskriften til Ida Gran Jansen, men endret litt på mengden sukker og kanel
ettersom at disse eplene er ganske sure.

____________________________________________

Oppskriften jeg brukte er;
1 kg epler
1 dl vann
100 g sukker
2 stk kanelstenger
Noen dråper vaniljeessens
Litt malt kanel

Fremgangsmåte:
*
Skrell eplene og fjern kjernen.
(Du må ikke skrelle eplene, du får da en rosa/lys rød farge på mosen)

* Kutt eplene opp i små terninger.

* Ha vann, sukker, kanelstenger og vaniljeessens i en stor kjele.

* Bland inn eplene og rør godt.

* Kok opp til eplene er møre og gode.

* Smak til med eventuelt mer sukker og kanel underveis.

* Avkjøl eplemosen før du tar utav kanelstengene.

* Gå raskt over med en stavmikser.
Dette er ikke et must – spesielt ikke om du liker litt klumper. Men ønsker du den helt glatt, så gjør stavmikseren susen.

* Ta på krukker/plastbokser.

Eplemosen kan fryses, så om dere har epletrær i hagen eller i nærheten, så kan dere lage store kvantum og ha til senere i vinter. Passer til skiven, knekkebrødet, grøten, yoghurten osv. Eller om du bare er fysen på noe sursøtt! 

NYT!

 

 

#oppskrift #eplemos #tradisjon #mat #matprat #matglede #tips #høst #pålegg #høstmat #høstkos #matlaging #hjemmelaget 

Høst i stuen

Jeg vet ikke helt hva jeg synes om snevet av burgunder her inne enda. Foreløpig er jeg ikke overbevist, til tross for at jeg elsker fargen. Men når jeg ser på bildene nå, så var det ikke så fint som jeg i utgangspunktet hadde sett for meg. Kanskje jeg må ha litt flere? Eller kanskje jeg bare må droppe det? Hmm, jeg må tygge litt på det, kjenner jeg. 

Det er også et sensurium av ulike mønstre på putene her nå, så når jeg for motet over meg, så får jeg ta en runde med utskiftning. Kanskje noe litt mer “enkelt” hadde vært finere sammen med de nye fargene? Jeg har ikke helt motivasjonen på plass innen interiør-verdenen for tiden, så jeg kjenner at akkurat nå så gir jeg litt blaffen, haha. Men kjenner jeg meg selv rett, så kommer den snart tilbake. Jeg elsker jo å dille og dalle inne, så det tar nok ikke så lang tid før jeg er back on track! =D

Uansett – yey or ney? 

 

 

#interiør #interiørglede #stil #hus #hjem #husoghjem #dekor #pynt #design #minstil #stue #sofakrok #sofakroken 

Hjertet i huset

For folk flest er nok kjøkkenet det viktigste rommet i huset. For meg er det virkelig hjerteroten av hjemmet, og jeg er så glad for at vi har et lyst, stort og åpent kjøkken. Å gå fra en leilighet med et lite, mørkt kjøkken med lite benkeplass – til dette, var en drøm. Nå er det en fryd å lage middag, bake og oppholde meg på kjøkkenet generelt. 

Men kjøkkenet vårt har ikke alltid vært lyst og fint, så vi valgte å ta saken i egne hender og male det. Samt ble det nytt gulv og ny farge på veggene, og det ble til slutt et helt nytt rom. Et rom jeg ble forelsket i, og som jeg er så glad i nå. 
 

Kjøkkenet er et rom som vi oppholder oss mye i, som man lager mat, som ofte blir et møtepunkt i huset og hvor mange av samtalene blant familien pågår. Derfor synes jeg det er viktig å ha et kjøkken man trives med, og som man liker å oppholde seg i. Så om du eventuelt har et kjøkken som du ikke er tilfreds med, så kan jeg virkelig anbefale å gi det et løft med maling. Det er en stor jobb, men det er absolutt verdt det når du er ferdig. Er du i tvil hvordan du skal gå frem, så har jeg laget en step-by-step gjennomgang på hvordan vi gjorde det. Det finner du HER. 

 

Av ren nysgjerrighet; hvilket rom i ditt hus/leilighet er du mest fornøyd med? 

 

 

#interiør #kjøkken #diy #interiørglede #gjørdetselv #inspirasjon #dekor #mitthjem #husoghjem #kreativ #styling #design 

Kroppen spiller ikke på lag

Jeg har jo for lenge siden blitt vant til kroppen min skofter og ikke helt er på lag med meg, men det gjør dessverre ikke hverdagene noe lettere av den grunn. Å være i 20 årene, men å ha helsen til en på over 60 (føles det som ihvertfall), er ikke alltid så greit. Det er sjelden jeg synes noe “synd på meg selv” på grunn av situasjonen, men noen dager er det ekstra tungt. Det er så mye jeg ønsker å få gjort – men som kroppen ikke strekker til. For hver minste ting jeg gjør, skal kroppen straffe meg for det etterpå. Så det meste må planlegges og tilrettelegges i forkant, slik at ikke jeg treffer kjelleren fullstendig. Jeg har vært i utredning siden året starter, og jeg er forberedt på at det tar lang tid før jeg er ferdig. Mye tyder på at det er ME som er problemet her, og det er det jeg skal undersøkes videre for. Ting tar alt for lang tid, dessverre. Så det beste jeg kan gjøre er å smøre meg med tålmodighet, ta hensyn til kroppen og gi den nok hvile. 

SAMSUNG CSC

Nå ble det brått mye laber stemning her inne, men jeg synes det er greit å vise at alt ikke er så rosenrødt hele tiden. Realiteten er ofte hard, og det er det nok mange som kjenner på. Jeg synes det er viktig å se forskjellen fra å ha et positivt fokus, enn å fronte at alt er “perfekt”. For det er det jo sjelden? Jeg tror vi mennesker finner en slags trøst eller en lettelse i å vite at vi ikke er alene om ting. Uansett om det gjelder psykisk helse, å ha fysiske kroniske plager, det å være uføretrygdet eller hva enn det måtte være. Det skal ikke være skambelagt å være syk, uansett hvilken sykdom og plager det er snakk om. Det er ikke et valg man tar, og det er noe som preger hverdagen i en enormt stor grad. Men det er greit at det ikke alltid er greit. 

 

 

 

#helse #tabu #åpenhet #personlig #psykishelse #me #sykdom #kropp #fokus 

Batmankake

Dette ble resultatet av min aller første kake med sukkerpasta. Første gang med sukkerpasta i det hele tatt, i grunn. Jeg må si at det var vanskeligere å få et fint, strøkent resultat enn hva jeg hadde antatt. Og det fikk jeg jo ikke, haha. Men jeg er fornøyd med resultatet da. For dere som tror jeg har laget denne til en barnebursdag – tar fullstendig feil :)))) For dette var ene kaken jeg lagde til 30 års dagen til Henrik, haha. Han har alltid likt Batman, så da blir det seffern en batmankake på mannen sin bursdag. Til tross for noe skeivt utseende, så ble den ihvertfall bra på smak, i det minste!

Selve kaken under sukkerpastaen er en myk, luftig sjokoladekake med sjokoladekrem. Du finner oppskriften på den HER. 

Til tross for at jeg ikke eier tålmodighet, og at jeg blir sykt frustrert når ting ikke blir slik jeg har sett for meg – så var det overraskende moro å holde på med sukkerpasta. Så jeg vil prøve å lage andre ting med dette, gjerne noen fine cupcakes eller en litt mer … girly cake med mye stæsj og pynt. Jeg merket at dette er sånn plukk-arbeid som jeg kan holde på med i timevis, så lenge jeg har musikk og god tid. Jeg kjøpte jo et helt kit med utstyr for å lage denne usle kaken her, så nå har jeg lyst å teste ut litt mer 😎 Pushe kreativiteten litt. Men det har blitt i overkant mye bakst i de siste månedene, og det er jo ikke så greit for denne vektbalansen vår, haha.
Så jeg må roe meg litt, si. 

 

 

 

#bake #bakeglede #baking #hjemmebakt #batman #kake #fondant #sukkerpasta #kreativ #kreativitet #hobby #hobbybaker #moro #diy

Materialistisk kjærlighet

Jeg elsker denne jumpsuiten. Det ble antrekket mitt i 30 års dagen til Henrik, og jeg synes den er sååå fin. Litt i drøyeste laget med utringningen, men det får gå en gang i blant. Hadde jeg klart å ta på meg beltet ordentlig, så hadde det jo så klart blitt finere, men man kan jo ikke være god på alt? 

_____________________

Før vi dro på festen fikk vi også kjapt testet ut det nye kameraet mitt. Bloggen dreper jo virkelig kvaliteten på bildene, men det får bare være. Jeg har heller ikke satt meg så godt inn i innstillingene enda, så det blir forhåpentligvis klarere etterhvert. Tror jeg må ha en liten opplæring med Henrik også – som som oftest er min (utålmodige) personlige fotograf!

Bloggingen min har forresten vært helt på tryne denne uken, jeg har vært helt opphengt i dette med designet. Jeg har revet meg i håret, bannet og omtrent klikket av å ikke få det ordentlig til. I tillegg har jeg fått hjelp av to stykker, som sikkert er så dritt lei av det uendelige maset mitt. Men jeg hater når ting ikke ser ordentlig ut, og dette designet har vært så vanskelig å få orden på denne gangen. Frustrasjon på høyt nivå. Det er jo enda ikke helt i boks som dere ser, men jeg må prøve å bare ikke irritere meg over det mer, haha. 

 

I morgen kommer Henrik hjem for helgen fra reisejobben sin, før han drar igjen på søndag. Det blir godt å få han hjem i et par dager, å få kose litt igjen. Denne uken han har gått overraskende fort, men det gjenstår fortsatt 4 uker uten han – såååå jeg feirer ikke enda, for å si det sånn. Så derfor blir det ekstra kos i helgene fremover, og det gleder jeg meg veldig til! 

Hallway

Jeg kom på at jeg tror jeg aldri har delt bilder av gangen vår med dere, so here we go. Jeg synes gangen (endelig) har blitt fin, men den er så smal at det er så vanskelig å få tatt noen ordentlige bilder av den. I tillegg er lyssettingen ikke helt optimal, men la gå. Jeg liker rommet, og jeg synes det er enkelt og litt klassisk nå – just the way i like it

I nesten alle rommene i huset har vi valgt beige og brunt på veggene, men ikke i gangen. Siden det ikke kommer inn ordentlig dagslys her, så har vi falt på nesten all white i dette rommet. Og det kjenner jeg at jeg igrunn er veldig fornøyd med, for jeg synes fortsatt det er i en rød tråd med resten av huset. Men det som må gjøres, er å få malt trappen. Fargen passer ikke inn her i det hele tatt, det blir fullstendig krasj. Men jeg kjenner at det er et prosjekt jeg rett og slett ikke gidder å sette i gang med nå. Nå er det gulv-legging i hele andreetasje som står for tur, samt å innrede stue nummer to. Så ting tar tid, men sånn er det 🙂

Gangen er lang og smal, men vi har ikke så mye i den. Synes det er best å ha det litt “tomt” så føles rommet litt større. Så her er det kun dette som dere ser på bildene, pluss jakkeoppheng og noen skohyller innunder trappen! 🙂

Hva synes dere? 

 

 

PS – om du synes jeg fortjener en stemme på Interiør- og designblogg-awards 2018 – så kan du gi din stemmer HER <3 

 

#interiør #stil #design #hjem #hus #husoghjem #interiørglede #diy #gjørdetselv #minstil #innrede #innredning #innreding