Sunny friday

SAMSUNG CSC

– summer is back – 

Finværet er endelig tilbake,  og vestlandet byr på både knallsol og over 20 grader. Så nå er sommeren tilbake, og det er så deilig. Nå er det meldt sommervær så langt værmeldingene rekker, og det er jo helt nydelig. Så nå skal vi nyte noen dager  i solen her hjemme, før vi drar på ferie. Og heldigvis blir det like fint vær dit vi skal også, så vi har noen fine uker foran oss. Herlighet som jeg gleder meg til å dra på tur. I really can’t wait. 

SAMSUNG CSC

 

 I dag er i tillegg Henrik sin første dag av ferien, så den skal nytes. Mest sannsynlig blir det en tur i båten for å fiske litt, litt avslapping på terrassen og bare full avslapping. Henrik skal ut på kvelden, så da blir det en rolig kveld på na’mor. Men jeg har mye serier å ta igjen, så det går helt fint. 

But anyways, nå skal solen nytes.
Hva gjør dere i dag? =D

 

Mørke sjokolademuffins med mascarponekrem

SAMSUNG CSC

Hands down, disse sjokolademuffinsene er så saftige og luftige. De er nok også de mørkeste muffinsene jeg har smakt før, men for min del ble ikke smaken for kraftig. I såfall kan man ta litt mindre kakaopulver i. Dette er også første gang noen sinne hvor jeg lager mascarponekrem, og det var veldig godt. Første smaksprøven var litt spesiell, for jeg har ikke smakt mascarponeost før, så det var en uvant ting. Men jeg synes det var veldig godt, så jeg skal definitivt lage disse flere ganger. 

SAMSUNG CSC

Jeg må også bare påpeke at dette ikke er min personlige oppskrift, jeg fant den på nett for noen måneder siden. 
Oppskrift på muffinsene:
2 egg
2,5 dl surmelk 
1 ts vaniljeekstrakt
1,25 dl matolje
400 g sukker
90 g kakao

1 ts salt
2 ts bakepulver
0,5 ts natron
250 g hvetemel
1 dl varmt vann

__________________________________________

Fremgangsmåte:
Visp sammen egg, surmelk, olje og vaniljeestrakt.
Deretter tilsetter du sukkeret.  
Sikt sammen kakao, salt, bakepulver og natron og rør i.
Bland deretter i hvetemelet og rør til en jevn røre. 
Tilsett til slutt det varme vannet. 
PS: Deigen skal bli nokså tynn i konsistensen.

Hell røren i muffinsformer. Disse skal stekes midt i ovnen ved 180°C til de er gjennomstekte (ca 12-15 minutter) 

Avkjøl helt før du tar på frostingen. 

SAMSUNG CSC

Oppskrift på mascarponekrem:
5 dl kremfløte
500 g mascarponeost
100 g kakao
250 g melis

_____________________________________________

Fremgangsmåte: 
Pisk kremfløten til myk og bløt krem.
Tilsett romtemperert mascarponeost og visp blandingen luftig.
Rør deretter i kakao og melis, pisk til du får en glatt og luftig krem. 
Sprøyt frostingen på muffinsene. 
PS: dette er en krem som er lett å dekorere med, og bruke til for eksempel rose-dekorering osv. 

SAMSUNG CSC

Om du ikke er så glad i smaken av kraftig, mørk sjokolade, så kan du redusere mengden kakaopulver i både røren og frostingen.

SAMSUNG CSC

Enjoy 🙂

 

 

 

#baking #bake #bakeglede #hobby #hjemmelaget #hjemmebakt #muffins #cupcake #cupcakes #frosting #nam #mat #matglede #matprat #oppskrift #sjokolade #mums 

Et kjært gjensyn

SAMSUNG CSC

– so happy – 

Endelig har min fine blomst kommet hjem igjen, og det var veldig godt å se Camilla igjen. Vi har jo vært bestevenninner siden barneskolen, så at hun ikke har bodd her på 5 år, er helt sykt. Derfor er det alltid veldig godt å se hun igjen, og det er så fint at vennskapet vårt ikke forandrer seg, selv om vi ikke ser hverandre like ofte. Da vet man at det er meant to be, haha. 

SAMSUNG CSC

Uansett, i går hadde vi en kosekveld sammen, og det er var veldig etterlengtet. Vi spiste amerikanske pannekaker, drakk vin og satt i timevis og bare pratet. Lo, fniste, mimret og oppdaterte hverandre. Åå, som jeg har savnet dette. Før hun flyttet til Husnes, så bodde vi praktisk talt hos hverandre 24/7. Foreldrene hennes var som mine reserveforeldre, og motsatt. 

SAMSUNG CSC

Dette er et av de mest unike vennskapene jeg har, og det er noe man virkelig ikke skal ta for gitt. Å omgås med ekte, genuine venner som man kan være seg selv rundt, som man kan senke skuldrene med og slappe av, og som man ikke trenger å bevise noe ovenfor – det er gull verdt. Slik at det absolutt ikke overalt, og det er derfor jeg er så glad i de nære vennene jeg har. 

Slenger med det eneste bildet vi tok av oss i går. Vinkveld med hun her på en vanlig mandag, var veldig innafor. Og for å gjøre uken enda bedre, så får jeg kose litt med hun og verdens fineste lillegull i morgen ogs¨å. Så nå har jeg endelig fått en liten dose av den ønskede Camillakosen min, så nå gjenstår det bare at de flytter tilbake hit igjen 😎 

You made my week <3 

Saftige sjokolademuffins

SAMSUNG CSC

– mums – 

Før synes jeg at muffins var veldig kjedelig, for alle jeg hadde spist opp gjennom tidene har vært veldig…. tamme. Det var som regel de samme kjøpeposene med vaniljesmak med litt melisglasur på. Så det ble ofte tørt og kjedelig. But not anymore. Forrige uke prøvde jeg meg på en ny oppskrift jeg har sett på nett, og de ble veldig gode. 

SAMSUNG CSC

De ble overraskende saftige og luftige, men smaksmessig var de utrolig mektige. En muffins om gangen var nok, for å si det sånn. Men de ble veldig gode, og jeg skal absolutt lage dem flere ganger. 

SAMSUNG CSC

Jeg elsker cupcakes med god og fløyelsmyk frosting. Det er jo nesten farlig. Jeg vet ikke helt hva som har skjedd, men jeg har fått dilla på baking igjen. Når jeg gikk på ungdomsskolen var jeg en ivrig hjemmebaker, men det dabbet av med årene. Men nå føler jeg at jeg har fått piffen tilbake, og jeg synes det er så gøy å prøve ulike og nye oppskrifter. 

 

Jeg deler forresten gjerne oppskriften på disse, om det er interesse for det 🙂

 

 

 

#baking #bake #bakeglede #hjemmelaget #hjemmebakt #muffins #cupcake #matprat #hobby #moro #godt #smakfullt #nam #mums 

Wok med nudler og biff

SAMSUNG CSC

– min favoritt innen wok – 

Wok er en slik type middagsrett som man kan variere på alle mulige måter – uten å bli lei. Vi pleier å bruke ulike typer protein, men det faller oftest på biff, svin eller kylling. Biff er favoritten da, siden svin og kylling ofte fort kan bli litt tørt. 

 

Når det gjelder grønnsaker, så er det litt mer variert. Når man kikker i frukt og grønt-diskene på butikken, så bugner jo utvalget. Så vi har heldigvis blitt flinkere til å prøve ut litt nye ting, og vi varierer måltidene våre mer. 

SAMSUNG CSC

Denne gangen brukte vi:
Brokkoli 
Gulrøtter 
Rød paprika
Rødløk
Nudler 
Biffkjøttt

SAMSUNG CSC

Vi liker det litt spicy, så jeg pleier å krydre med mye chili, hvitløk og litt grillkrydder. 

SAMSUNG CSC

Før når vi spiste wok, så var tilbehøret som regel ris. Men etter vi oppdaget wok-verdenen med nudler, så har wok-middagene tatt seg opp to hakk. Jeg synes det ermye bedre nå.

SAMSUNG CSC

Wok gjør det også veldig enkelt for oss å porsjonere middagene riktig, ettersom vi kun er to personer. Så vi har alltid nok grønnsaker og slikt til to middager i løpet av en uke når vi kjøper et brokkolihode, en pakke gulrøtter osv. 

_______________________________

Anyhow, nå får jeg straks besøk av Camilla. Det blir et gledelig gjensyn, for nå er det alt for lenge siden sist jeg har sett hun og lille gullklumpen. Så vi skal kose oss, og jeg gleder meg veldig!
Hva gjør dere i dag? 🙂

Opptil 70% rabatt hos Bubbleroom

Annonselenker for Bubbleroom

_______________________________________________________

– mange favoritter på salg – 

Som folk flest, så blir jeg gira av gode tilbud og gode deals. Bubbleroom har nå storsalg på over 2000 plagg, og kjører rabatter opp til 70%. Hello, nå snakker vi store avslag. Det hagler med fine topper, bluser, gensere etc til under 200-lappen, og salgskalaset er svært. 

 

Nedenfor har jeg lagt ved noen av mine personlige favoritter, men du finner hele salget HER. 

– wanties – 

jumpsuit HER. 

Hvit bluse HER.                               Glittergenser HER.                                 Blondebluse HER. 

Maxikjole HER. 

Svart kjole HER.                                                                  Rød kjole HER. 

Bomberjakke HER.                                                         Parkas HER. 

Rosa genser HER.       Grå strikkegenser HER.          Rosa strikkegenser HER.         Grå genser HER. 

Dongeribukse HER.                                                                 Grå bukse HER. 

Glitterkjole HER.                                     Velurkjole HER.                                Cut-out kjole HER. 

 

Bubbleroom har utrolig mye fint, uten at det koster skjorten. Jeg skjønner ikke at jeg ikke har oppdaget denne siden før nå det siste året?! Jeg har blant annet en gul regnjakke derfra, og jeg elsker den. Passformen på klærne er fin, og kvaliteten er også veldig bra. Men det begynner å minke på størrelser på de ulike plaggene i salgskategorien nå, så det lønner seg å være raskt ute 🙂 

 

Du finner alle salgsvarene HER. 

 

 

 

#mote #klær #salg #tilbud #rabatt #antrekk #fashion #outfit 

Brunchtime

SAMSUNG CSC

– så enkelt og godt – 

En av de beste tingene med helg, er å ligge lenge og sløve i sengen med Henrik, før vi (hehehe, jeg…) lager en god frokost. Vi spiser jo ikke frokost og lunsj sammen i hverdagene, så da blir det ekstra koselig i helgene. 

 

Disse proteinpannekakene spiste vi mye før, men så har de blitt glemt i en stund. Buuuut here we go again. Disse er veldig tykke og luftige, og de er en betydelig sunnere versjon av tradisjonelle amerikanske pannekaker. 

SAMSUNG CSC

Denne oppskriften gir ca 10-12 lapper/pannekaker:
* 3 egg
* 3 dl kefir
* ca 2 dl hvetemel
* ca 2 dl sammalt hvete/grovt mel
* 1 scoop proteinpulver
* 1 ss sukrin (ikke et must)
* 1 ½ ts natron
* litt smør til steking. 
La den svele i ca 20 minutter før du starter stekingen. 


Jeg har laget røren uten sukrin/sukker, og syns de blir knallgode uten ekstra søtning. Men det er smak og behag 🙂
Jeg deler oppskriften i to til meg og Henrik, og det er mer enn nok til to personer. 

SAMSUNG CSC

Disse er supergod sammen med for eksempel frukt og bær, syltetøy, brunost, sjokoladepålegg, sukker etc. The list goes on.

SAMSUNG CSC

Enjoy – disse er så gode =D 

 

 

#mat #brunsj #lunsj #matglede #matprat #mums #sunt #sunnerealternativ #helse #kosthold #frokost #lunsj #pannekaker #oppskrift #frukt #suntoggodt #helse 

Salg hos Pictureit

Annonselenker fra Pictureit 

____________________________________

Pictureit har stadig gode tilbud og deals på hjemmesiden sin, og sommeren er så klart intet unntak. De har fått inn masse lekre nyheter de siste månedene, og flere av disse er også på salg nå. Ved å bruke rabattkoden “SOMMER-20” får 20% rabatt på dine favoritter. Klikk deg inn på nettsiden HER. 

 

Noen goodies:

Fødselsplakat finner du HER

“Herr og fru” finner du HER

“Mamma og pappa” finner du HER

Personlig navneplakat finner du HER

Personlig navneplakat finner du HER

“Du og jeg” finner du HER. 

“Hverdagslykke” og “familie” finner du HER

Kan vi forresten sette av et lite øyeblikk til å se på denne klokken her?! Jeg synes den er så sinnsykt fin, og vurderer å unne meg selv den. Så stilren, lekker og classy. And i like that. Du finner den forresten HER. 

 

Du finner hele sortimentet HER.
Shop till you drop 🙂

 

Spicy kyllingsuppe

SAMSUNG CSC

– enkelt, sunt og godt – 

Dette er en oppskrift jeg fant på den gamle bloggen til Kristina Andersen, og har lenge hatt lyst å prøve den ut. Jeg er egentlig ikke et suppe-menneske, men nå i voksen alder har det vokst litt på meg. Så her om dagen prøvde jeg denne, og både meg og Henrik ble positivt overrasket. Så denne skal jeg absolutt lage flere ganger. 

SAMSUNG CSC

Oppskrift til 2 store porsjoner: 
1/2 løk/rødløk 
En god neve purreløk 
1 hel chili 
1/2 paprika 
6-7 dl vann 
2 terninger med kyllingbuljong 
Karrikrydder 
1-2 kyllingfileter 
1 boks lett creme fraiche

SAMSUNG CSC

Fremgangsmåte: 
* Løs opp buljongterningene i vannet. 
* Kutt opp grønnsakene i små biter 
* Fres dem litt på stekepannen, før du heller dem oppi vannet. 
* Tilsett creme fraiche i suppen. 
* Kutt opp kyllingen og stek den på stekepannen. 
* Krydre kyllingen med ønsket mengde karri.
* Riv opp kyllingen når den er ferdigstekt, og hell den i suppen. 
* La suppen koke i ca 20 minutter mens du jevnlig rører.
* Server med rundstykker, skiver eller hvitløksbrød. 
MUMS

SAMSUNG CSC

Selve suppen ser litt tam ut, men den er veldig god. Neste gang vil jeg lage den litt tykkere, og kommer ikke til å bruke fulle 7dl vann. Men dette er smak og behag, alt ut i fra om du liker suppene tynne eller chunky. 

SAMSUNG CSC

NYT 🙂 

 

 

#mat #matprat #sunnerealternativ #sunt #suntoggodt #matglede #hjemmelaget #hjemmelagetmat #suppe #kyllingsuppe #godt #kosthold 

På denne tiden i fjor

SAMSUNG CSC

På denne tiden i fjor var meg og min bedre halvdel på bobiltur i Norge og i Sverige. Mostly sweden, for hva er egentlig en ferie uten en shoppingrunde på Ullared, haha? Når jeg så Ullared på tv, så trodde jeg helt oppriktig at det var en blodharry butikk fylt med fjas, stygge joggeklær og bare tull. Men dette er jo livets butikk – for real. Jeg elsker Ullared, og denne sommeren blir det tredje gang vi drar dit. Det går ikke an å begrense seg når man er der, for de har alt mellom himmel og jord. Og da snakker jeg fine ting. De har fine klær, fint interiør, masse til både kids, dyr, hobby etc. Så ja, i freakin’ love it. 

 

Når vi først var på hjul (ååå, vi er seriøst i pensjonistalderen), så var vi innom flere steder i Sverige. Vi var også en full dag i Liseberg, for å få utløp for litt adrenalin. Men jeg var (og er) en pingle, så det ble ikke så alt for mange karuseller på meg. What a bomb. Anyways. vi hadde en sinnsykt deilig uke på bobiltur. Vi hadde nydelig vær, drakk vin når det fristet, hadde piknik ved vannet, spilte minigolf, hadde fine kvelder med skalldyr – og så mye mer. Jeg elsker når vi er på biltur sammen, for vi koser oss så mye. 

 

– bildedryss – 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

altså – this is happiness 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Ah, ved å se på tilbake på dette, gleder jeg meg nå enda mer til avreise om knappe to uker. Det blir ikke samme reiserute som i fjor, men Ullared er seffer’n innlagt i våre planer 😎 Hva resten av sommeren bringer, har vi ikke helt funnet ut av enda. Syden frister ikke, så vi tar ting litt som det kommer.

Hvilke planer for sommeren har dere? =D

 

 

#reise #ferie #reiseliv #bobil #biltur #bobilferie #moro #kjærester #samliv #kos #sverige #norge #bilferie #kvalitetstid