Kvelds på bryggen

SAMSUNG CSC

– så deilig – 

Her om dagen pakket jeg reker, nystekte baguetter og majones (must have til reker, hallo) og tok kveldsmaten min på bryggen. Og gjett om det var fint? Foruten om at det blåste litt, så var det helt perfekt. Jeg ble sittende i rundt to timer der nede, og bare så på havet, spiste og slappet av. Jeg hater jo å være alene, men nå som formen er så dårlig, så var det faktisk overraskende godt. Kanskje jeg må bli flinkere til å ha litt alenetid i ro og fred, og lære meg å trives litt bedre by myself? 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Se da?
Dette skal jeg gjøre flere ganger. Og det passer jo rimelig fint at vi har ihvertfall minst en uke til med strålende vær. Så litt flere pikniker blir det helt klart. Jeg elsker jo også å være med sjøen eller ute i båt, det er noe ekstremt behagelig med å høre på bølgeskvulp og fuglekvitter. Så dette var the perfect spot. 

 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Etter to timer begynte det å bli kjedelig, og jeg var selskapssyk igjen, haha. Så da dro jeg innom mamma og pappa og slo ihjel en time der. Og jeg vet jeg har nevnt det sikkert 100 ganger allerede her inne den siste tiden, men dette været her er helt sykt. Nå som det har lagt på 29 – 30 varmegrader, så må jeg innrømme at det blir en smule for varmt for min del. Så det blir deilig når temperaturen dropper ned til 20 – 25 igjen, for da er det helt perfekt.

Men jeg skal absolutt ikke klage, for vi må jo bare utnytte det så lenge det varer! =D 

Frisk og god sommersalat

SAMSUNG CSC

Nå som Henrik ikke er her denne uken, så kan jeg lage litt av den maten som han ikke er så veldig glad i. Så denne uken er det i hovedsak litt ulike salater og sjømat på menyen. Jeg synes at salater er veldig godt, så lenge man piffer den opp med for eksempel kylling, biff, tacokjøtt osv. 

 

Kyllingen er marinert, ferdig steikt og kuttet, og fås kjøpt i forpakninger i butikker som for eksempel Coop og meny. De har ulike typer kyllinger, så jeg har kjøpt inn to forskjellige typer for å prøve denne uken. Nå som jeg kun er en person, så ser jeg at en slik pakke med kylling holder til ihvertfall 2-3 middager. Så det er jo full klaff. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Salater er jo sikt som man kan putte omtrent alt man vil i, og man kan variere på mange ulike måter. Her har jeg middelhavssalat med ruccola, babyleaf, avocado, agurk, tomat, rødløk, vårløk og litt aioili. Supergodt!

SAMSUNG CSC

Dette ble en porsjon som ble delt med Akira. Det ble alt for stor porsjon for meg, så da vet jeg at jeg må roe litt ned i morgen når jeg skal ta oppå, haha. 

SAMSUNG CSC

So good!

 

 

 

På telttur alene

SAMSUNG CSC

– much needed – 

Henrik er jo på reisejobb denne uken, så da er det bare meg og vårt firbente barn igjen. Så etter å ha hatt lyst til å dra på telttur i flere uker nå, så fant jeg ut at det sikkert skulle bli godt med en campingtur helt alene. Bare for å roe ned litt, hvile kroppen og samle tankene. Mai har bydd på et helt nydelig vær og mange fine, sosiale dager – men samtidig så har det vært en hard måned som har tappet meg enda mer enn vanlig. Jeg har jo helseplager som stopper meg ganske mye i hverdagen, og den minste aktivitet og det minste gjøremål, gjør meg utrolig utslitt og tappet. Så med en så aktiv og travel måned som mai har vært, har jeg nå gått helt på reservetanken. 

Så da pakket jeg telt, sovepose og Akira i bilen, og slo opp teltet helt nede ved sjøkanten. Det var helt nydelig. Med fuglekvitter, en knallfin solnedgang og lyden av bølger inntil bryggen, var faktisk helt fantastisk. Så behagelig og avslappende. Men det ble labert med søvn, så i dag er jeg enda dårligere, haha. Men nå har jeg ihvertfall fått teltingen ut av systemet for en stund, og kan nå heller ha rolige dager hjemme på sofaen. 

 

– bildedryss – 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Her satt vi lenge og bare lyttet. Så vanvittig deilig. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Kl 05 bestemte jeg meg for å pakke i bilen og dra hjem, og da var dette det synet som møtte meg. For noen fine dyr. 

SAMSUNG CSC

I dag har jeg vekslet mellom å ligge i sengen, på sofaen og ute på solsengen. I dag blir det ikke gjort stort mer, og slik regner jeg med de neste dagene blir også. Selv om at jeg er veldig dårlig nå, så er jeg veldig glad for at jeg dro på telttur. For kvelden av helt nydelig, og naturen får meg til å slappe veldig av. 

 

Flere som har teltet i år? 🙂 
 

 

Nå skal det plantes

SAMSUNG CSC

Forrige uke var jeg på handling på ikea og plantasjen, og fikk med meg en del til uteplassen hjem igjen. Det ble litt diverse, men mest av alt planter og jord. Så nå skal det plantes, og litt grønt gjør det veldig mye mer innbydende ute. Det ble noen hortensiaer, noen busker og noen andre blomstrer som jeg ikke vet hva er, haha. Jeg eier ikke grønne fingre og jeg har ikke peiling på ulike typer blomstrer og trær – men jeg tar det jeg synes passer inn hos oss. Så det går seint med meg, for jeg er litt kresen. Hehehe, i tillegg så har jeg uendelig god tid når jeg kikker på planter, så det var like greit at jeg var alene på shopping denne gangen. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

45 kg med hvit marmorstein kom også med, og det var 1 stk svett frøken som skulle ta dette inn og ut av bilen. Jeg så jo også når jeg begynte å bruke pyntesteinen senere, at jeg har kjøpt alt for mye. Så nå blir det hvite steiner over alt, si. Jeg har lett for å bli litt overivrig når jeg shopper alene, for da har jeg ingen som kan få meg litt ned på jorden igjen. Så en del ekstra fjas blir det alltid. Men nå som vi er i gang med terrassebyggingen vår, så blir det mer plass å ha fine planter og pynt på også, så alt blir nok brukt til slutt! =D 

_________________________________________________________

 

I dag derimot, blir det ingen planting. Jeg tenkte å pakke telt, mat og bikkje med meg og dra på en liten telttur. Henrik er på reisejobb denne uken, så da er det meg og den firbente igjen hjemme. Jeg kjenner det skal bli godt med en natt i naturen helt alene, for jeg må lade batteriene ordentlig nå. Mai har vært en fin måned, men det har også vært en travel, stressende og rask måned, så jeg har ikke hatt skikkelig tid til å ta det ordentlig med ro og lytte til kroppen. Så en natt i telt skal bli godt. Naturen gjør noe med sinnsroen altså!

 

Dickpicks er ikke greit

… eller rettere sagt video. 

Forrige uke, mer konkret lørdagsmorgen, så spratt det opp på telefonen min at jeg hadde fått snap av en ukjent kar. Det synet mitt møtte, var noe så ekkelt som en runkevideo. Av en helt ukjent fyr. Altså… Hvor faller det inn i hodet på folk at man kan holde på sånn? Det er jo helt sinnsykt ekkelt, og han ble blokkert med en gang. Tror noen virkelig at folk vil ha videoer av ukjente som onanerer? Jeg skvatt ihvertfall, cringet meg og mistet lysten på frokost. 
 

SAMSUNG CSC

Dette har jo tydeligvis blitt en “vanlig” ting, og jeg vet at det florerer av sånne snaps i hytt og pine. Men det er jo faktisk kvalmt. Det er vel et fåtall av folk som ønsker – og liker (!) å se ukjente sine tissemanner slengende rundt i hånden. Not ok. 

 

Hold slangen i buret – det er ikke alle som vil se den 😎 

Armyvibes

SAMSUNG CSC

– army jumpsuit – 

Denne jumpsuiten er så behagelig, og jeg liker den skikkelig godt. Liker at den har litt army-preg, for det er litt uten om det “vanlige” i klesskapet mitt. Dette ble antrekket på onsdagen, når vi hadde en liten girlsnight ute med pizza og Jon Hjørnevik på Madam Felle. Jon Hjørnevik er en dikter av det litt… utradisjonelle slaget. Det er mye perverst og litt på kanten dikt, men det er det som gjør det artig. Men det satt en liten demper på det at Madam Felle var stapp fullt, og det ikke var sitteplass til mer enn sikkert halvparten av publikumet. Så vi stod som sild i tønne i nesten to timer, i trykkende varme. Så litt dårlig planlegging og opplegg fra arrangørene, vil jeg påstå. Men ellers var det artig, og vi fikk vår dose av halvgrove dikt. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC


Over til noe helt annet, så er vi endelig igang med en av terrassene våres. Så nå er terrasse nr 1 av 3 i full sving, og vi satser på å ferdigstille den i kveld. Svigers var her og hjalp Henrik med rammeverket i går, så i dag skal meg og Henrik fikse resten. Endelig begynner uteområdet vårt å ta form, og jeg gleder meg til å få det fint ute. Så nå skal hagemøbler kjøpes, pottene skal fylles med fine blomster og malingen må på veggene. Og jeg elsker det. 

 

SAMSUNG CSC

Hva gjør dere om dagen? 🙂 

Fjelltur med the favs

SAMSUNG CSC

– se så fint – 

Her om dagen tok vi oss en liten fjelltur, noe som gjorde veldig godt. Til tross for at det var tungt da, haha. Hver gang vi går Seimsvarden, blir jeg påminnet om hvorfor vi ikke har gått den på en stund. Jeg synes turen opp er heavy, og jeg puster som en hval. Og så blir jeg så irritert over meg selv, for før gikk det mye lettere oppover der. Men men, det er en start i det minste. Så vi pustet og peste oss opp til toppen – og det er alltid  verdt det. Utsikten på toppen er så fin. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

se denne fine bygden da

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Til og med denne snuppa blir sliten av denne turen, men fortsatt veldig fornøyd. Det var litt for varmt for en fjelltur denne dagen. Solen stekte på rundt 23 grader, vinden eksisterte ikke, og alle småkrypene fløy rundt. Men det var godt etterpå da, det er det jo alltid. Så vi satser på noen flere fjellturer i uken som kommer, det har vi ikke vondt av 🙂 

 

Gulrotkake med en vri

SAMSUNG CSC

– den beste kaken jeg noensinne har bakt – 

Gulrotkake er jo i seg selv en saftig, frisk og vanvittig god kake. Men denne gangen ville jeg lage en ny vri, med inspirasjon fra et bilde jeg så på nett. Så nå ble det hjemmelaget gulrotkake med kremost, hjemmelaget karamell og valnøtter. I tillegg er kakebunnen todelt, og og det er fyll både på toppen og i midten. Dette er den saftigste, mektigste og beste kaken jeg har laget. Og jeg skal definitivt lage den flere ganger. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Oppskrift til springform med diameter 26cm: 
3 dl sukker
100 gr smelta smør
3 egg
3,75 dl hvetemel
1,5 ts kanel
1,5 ts natron
1,5 raspet gulrøtter

Glasur;
250 gr smelta smør
400 gr philadephia
500 gr melis
3ts vaniljesukker
(dette er da med glasur til to-lagskake. Skal du bare ha en stor, rund kake, så er det nok å halvere mengden). 


Oppskriften jeg brukte til karamellen fant jeg på Det søte liv, og du finner den her.
Jeg halverte oppskriften og det var rikelig. 

SAMSUNG CSC

Fremgangsmåte kakebunn: 
1) Visp sammen sukker og smør i en bakebolle.
2) Pisk inn eggene med høy hastighet til du får en lys og tykk blanding.
3) Bland i det tørre litt etter litt.
4). Finrasp gulrøttene og tilsett dem i blandingen.
5) Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca 50-60 minutter (rund form). 

6. Avkjøl kaken og del den på midten, slik at du får to runde deler. 

SAMSUNG CSC

Fremgangsmåte glasur: 
1) Smelt smøret.
2)  Bland sammen kremost med de tørre ingrediensene.
3) Tilsett det smeltede smøret.
4) Pisk den luftig og fin, samt fri for klumper.
5) Ha gjerne i et par sitrondråper for ekstra friskhet

Montering: 
1) Sett den ene kakedelen på et kakefat.
2) Smør på et tykt og godt lag (ca halvparten) av glasuren.
3) Grovhakk litt valnøtter eller mandler, og strø over.
4) Dryss den tykke, avkjølte karamellen over.
5) Legg den andre delen av kaken oppå.
6) Ta på resten av glasuren.
7) Strø litt mer finhakkede valnøtter/mandler på.
8) Avslutt med mye deilig karamellsaus.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Gulrotkake er en slik type kake som jeg synes blir bedre når den har stått i 1-2 dager. Så lag gjerne bunnen en til to dager i forkant før servering, så får den godgjort seg litt ekstra. En saftigere kake skal man lete lenge etter, denne smelter på tungen. Stappfull av kalorier er den, vel å merke. Men til spesielle anledninger så er denne helt perfekt! 

NYT! 

#kake #hjemmelaget #bake #baking #hjemmebakt #hjemmebakst #gulrotkake #mums #nam #kaker #bakeglede #matglede #gjørdetselv #godt #kalorier #kalorifest 

Finfin pinsehelg

Jeg kommer ikke over det fine været vi har hatt denne måneden. Det ser heller ikke ut som det tar slutt med det første, så vi er for det meste utendørs i disse dagene. Ettersom våren har vært helt nydelig hittil, så tror jeg at sommeren her på Vestlandet blir rimelig dårlig. Så vi nyter finværet fullt ut nå, for å få en fin før-sommer. Dagene hvor det ikke er grilling, er det skalldyr. I tillegg er det solbrente legger, gnagsår på beina og sommerkjoler det går i for tiden.
Helt perfekt. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Nå er vi klare for enda en uke med 20+ grader, sol og grilling. 

Vår 17.mai feiring

SAMSUNG CSC

– hadde dere en fin feiring i går? – 

Her i gården var det en sosial feiring i byen. Først hadde vi noen fine timer med deilig lunsj og bobler i leiligheten til Marthe og de, før vi dro på byen. Herlighet så mange folk man kan stappe inn på ett og samme utested, haha. Det var helt overflod av folk, men det var utrolig gøy å møte så mye kjentfolk. Det var mange jeg ikke har sett på en god stund, så det var veldig kjekt. 

 

Utsikten fra leiligheten var jo også helt perfekt, vi satt i stuevinduet og hadde VIP-plasser til toget. Jeg synes det var overraskende artig og stemningsskapende å se på toget, og vi ble i grunn veldig giret av det. Det satt viben for dagen, og det var ganske kult. Takterrassen ble også tatt i bruk, for været var jo helt perfekt. 

 


– bildedryss – 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Jeg tok i grunn nesten kun bilder av maten, så thats what you get. Mobilen og kameraet ble glemt bort utover dagen, så da har man hatt det artig. Og det kjennes på kropp og sjel i dag. Så her har vi hatt en rolig dag, med opplading til resten av helgen. 

Selv om at dagen var fin, og det var koselig å se en haug flotte mennesker i finstasen, så kjenner jeg at det er litt godt at 17.mai er over for denne gangen. Så nå blir det beina på bordet, avslapping og nyting av finværet. 

 

Hva gjorde dere i går?