Blomkålsuppe med kalkunbacon

SAMSUNG CSC

– deilig, kremet suppe – 

Jeg er egentlig ikke et suppe-menneske, men en av suppene som jeg synes er veldig god, er blomkålsuppen. Men da må den være tykk og kremet, slik som denne. Denne oppskriften har jeg hentet fra Grete Roede, og den var veldig god. 

 

I tillegg var den veldig enkel og kjapp å lage, samt den er under 300 kalorier per porsjon. Så det blir vel ikke stort bedre enn det, blir det? Perfekt i en travel hverdag, hvor man vil ha noe sunt OG godt. 

SAMSUNG CSC

Roede oppskrift til 4 personer:
2 stk potet
100 g sellerirot
1 stk blomkål
12 dl vann
2 stk buljongterning
2 dl matfløte
1 g pepper
250 g kalkun bacon
1 ss olje
½ bunt persille

_______________________________

Fremgangsmåte:
1. Skrell poteter og sellerirot og kutt dem opp i små terninger. Del også opp blomkålen i mindre buketter, og sett dem på kok.

2. La potetene, selleriroten og blomkålen koke i vannet med buljongen frem til potetene er møre. 

3. Ha i matfløten, og kjør gjennom hurtigmikser/stavmikser til den er fløyelsmyk. Spe på med vann dersom den er for tykk. 

4. Stek baconet, og topp suppen med litt sprøstekt bacon før servering. 

PS – spar gjerne noen små blomkålbiter som du tar oppi suppen like før servering.

SAMSUNG CSC

NYT!

 

#roede #greteroede #matprat #matglede #mat #middag #tips #oppskrift #sunt #godt #suntoggodt #helse #kosthold #suppe #blomkålsuppe #hjemmelaget #hjemmelagetmat #hobbykokk

Vippeløft – før og etter.

Som jeg nevnte for noen dager siden, utførte Malin vippeløft på meg. Under ser dere resultatet, og jeg er fornøyd. Jeg kan ikke tro at dette er mine egne, naturlige vipper. Så deilig å se litt freshere ut uten sminke – uten å ha extensions limt fast. Og for meg som er så glad i å gnikke meg på øynene, så er dette luksus. Lite stell, egne vipper og helt naturlig. 

 

FØR:


ETTER

Altså…. Se forskjellen. Vippene mine stod bokstavelig rett ut før, som gjorde at de nesten ikke var synlige i det hele tatt. Nå etter vippeløftet, så ser det nesten ut som jeg har falske vipper på. Jeg ser mer våken ut, øynene er mer markerte – og jeg elsker det. 

 

LVL står for Lengde, Volum og Løft og er en revolusjonerende ny vippeløft-teknikk som løfter, gir volum og mørkner dine egne naturlige vipper uten bruk av vippeextensions. Noe som derfor betyr minimal slitasje og vedlikehold. Dette er den eneste vippeløft-behandlingen tilgjengelig på markedet som kurer og impregnerer de naturlige vippene med keratin og proteiner av mandelmelk.
 


Dette er altså helt uten sminke – bare mine egne vipper. 


Behandlingen tar mellom 1 til 1,5 t og resultatet varer i 4 til 8 uker. Dette avhenger av lengde og kvalitet på dine naturlige vipper, samt vippesyklus. Så dette er en fantastisk måte å se litt freshere ut uten sminke – spesielt nå som sommeren og ferien står for tur. 

 

Jeg anbefaler dere virkelig å ta turen til Malin, og la hun freshe dere opp litt. Hun er både sertifisert, dyktig og rolig, nøye og veldig flink. Denne behandlingen gjør eller ikke vondt, og er ikke ubehagelig på noen som helst måte. Det er kort sagt en time hvor du kan slappe av, sove eller bare nyte alenetiden mens Malin jobber. Du finner facebookgruppen hennes HER. 

 

Tusen takk for nydelige vipper, Malin <3 

 

#skjønnhet #lvl #vippeløft #naturlig #egenpleie #beauty #skjønnhetspleie #vipper 

Green friday hos Pictureit

// Reklame – annonselenker fra Pictureit
___________________________________________________

I dag er det Green Friday, noe som mange butikker markerer. En av disse butikkene som kjører salg og gode tilbud i dag, er en av mine favoritter – nemlig Pictureit. I nettbutikken får du opp til hele 50% i dag, så i dag er dagen for å hive seg rundt med litt netthandel. 

 

Det jeg liker så godt med produktene til Pictureit, er at varene er personlige, og de passer fint inn i interiøret. Både armbåndene, koppene, plakatene og tekstilproduktene er av personlige tekster, noe som gjør at dem betyr mer enn bare “normal” pynt. I tillegg utgjør disse varene så fine og koselige gaver til dem du er litt ekstra glad i. 

Sett med “hverdagsgleder og familie” finner du HER. 

Sett med “du og jeg” finner du HER. 

“våre barn” personlig plakat finner du HER. 

“våre barn” personlig plakat finner du HER. 

Sett med “mamma og pappa” finner du HER. 

Fødselsplakat finner du HER. 

Sett med “herr og fru” finner du HER. 

 

Du velger selv hvilke størrelser du ønsker på plakatene 🙂 Det er salg på omtrent hele nettbutikken i dag, ikke bare produktene som jeg har lagt ut her. Så klikk dere inn HER for å bla gjennom sortimentet. 

 

Men husk at rabattene gjelder KUN ut dagen i dag 🙂

 

 

#interiør #interiørglede #personlig #pynt #dekor #detaljer #familie 

Egenpleie i egen stue

SAMSUNG CSC

– hverdagsluksus – 

Jeg var så heldig at snille Malinmor tok med seg salongen sin hjem til meg i går. Da stod det vippeløft på planen, og jeg var sinnsykt spent. Jeg har jo hatt vippeextensions en del ganger før, så jeg må si at jeg hadde høye forventninger til dette. Dette er ikke vippeextenions, men vippeløft av dine egne vipper. Så resultatet er altså naturlig – uten noe falske vipper limt på. 

 

Om dere følger meg på snap eller instagram, så har dere nok sett resultatet allerede. Jeg ble sykt overrasket, og det ble helt sinnsykt bra. Det ser nesten ut som jeg har klassisk vippeextensions på, og jeg kan ikke fatte at det bare er mine egne, naturlige vipper. Så jeg er strålende fornøyd, og det er deilig å føle seg litt fresh uten sminke! 

SAMSUNG CSC

Fineste Malin 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Jeg gleder meg til å vise dere før og etterbilder. Det er sykt stor forskjell. Og jeg er veldig imponert over Malin, som tok LVL-kurset for ikke så lenge siden. Jeg opplevde absolutt ingen ubehag i det hele tatt, og hun var flink, ryddig og rolig. Så nå har hun fått seg en stamkunde, si. Tiden gikk også fort, fordi vi skravlet og hørte på musikk samtidig, så dette var bare avslappende og koselig. Eneste ulempen med å ta det hjemme hos meg selv, var at Akira hadde så sinnsykt mye energi, og kun ville leke, ligge på benken med meg og bare ….. skrek etter oppmerksomhet, haha. Men utenom det, så var det ren luksus. 
 

Jeg anbefaler absolutt å ta vippeløft hos Malin – hun er veldig dyktig! <3 

 

 

#egenpleie #hverdagsluksus #kos #venninner #lvl #vippeløft #naturlig #skjønnhet #beauty 

Litta fjelltur

SAMSUNG CSC

Se så fint?

Dette er et lokalt fjell i den bygden som vi bor i. Seim er en av de fineste plassene jeg vet om, og jeg er enormt hjemmekjær. Det er så mange fine turmuligheter her også, og det er veldig deilig å ha så fin natur i umiddelbar nærhet. Og noe som er enda bedre enn fin natur i nærheten, er kvalitetsfolk av venner og familie bare et lite steinkast unna.

 

Disse bildene er fra en tur vi hadde sammen med Johannes og Synnøve i påsken. Vi så faktisk årets første hoggorm på denne turen, som jeg synes var litt i tidligste laget. Disse eklingene gir meg the cringe, og jeg får helt noia når jeg ser dem. Jeg regner med jeg ikke er den eneste? 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Jeg elsker turer som dette – fint vær, fint turfølge og fin natur. Så lenge det ikke blir for bratt og for tungt, for slikt er jeg ikke i form til, haha. Det jobbes med å bli sprekere, for å si det sånn. Så jeg er rimelig glad for at våren er her, og for at det nå blir mer turer, flere utedager og at teltet snart kan tørkes støv av. Friluftslivet får meg til å senke pulsen og skuldrene på en måte som ingenting annet gjør – og det er deilig. 

 

 

#natur #tur #grend #utsikt #utno #friluft #friluftsliv #norge #vestlandet 

Fremgangsmåte: male kjøkkeninnredning

Etter jeg la ut etterbilde av kjøkkenet vårt som vi selv har malt, har innboksen min haglet om jeg kan forklare fremgangsmåte på dette. Og det kan jeg jo så klart gjøre. Sharing is caring, right? 

Vi var i utgangspunktet tenkt å kjøpe nye fronter, eller få et firma til å male det. Men etter litt undersøkelser på priser, viste det seg til å bli ekstremt dyrt. Så vi valgte å utføre hele prosjektet selv, noe vi sparte over 30 000 kr på. Så det var det verdt, for å si det sånn. Kjøkkenet var jo ikke eldre enn 5-6 år på den tiden vi malte, så det hadde blitt for dumt å bare kaste vekk et såpass nytt og fint kjøkken. Så vi tok med oss en liten bit av kjøkkenet, til en malingekspert for å forhøre oss litt om dette vi ville begi oss ut på. Og med gode tips derfra, dro vi hjem med nødvendig utstyr og kunnskap. 

Steg 1: 
Vask grundig. Vi ble anbefalt å vaske godt med gulvrens. Og det gjorde vi, frem til alt fett og smuss var borte. Så man må vaske en god del, for å si det sånn. Men grunnarbeidet er det viktigste for et fint resultat – og ikke minst god holdbarhet. Så vask godt, flere ganger. 

 

Steg 2: 
Puss med fint pussepapir. Jeg var klar for å gunne på med det groveste pussepapiret i butikken, men det fikk vi beskjed om å ikke gjøre. For vi skal ikke pusse skapene og frontene ned – men vi skal matte dem litt. Så vi pusset lett over med veldig fint papir. Vi tok ikke av og pusset ekstremt mye, for det trengte vi ikke på det underlaget som vi hadde. Dette varierer nok veldig fra materiale til materiale, så jeg anbefaler å forhøre dere med noen som har peiling på dette området. Og husk at man skal pusse etter at man har vasket – for å ikke “tvinge”/pusse matfettet ned i småriper etc. Så vask over med vann etter pussingen. 

 

Steg 3: 
Grunning. Som jeg nevnte over, så er godt grunnarbeid det viktigste for å få et fint resultat. Så vi fikk beskjed om å grunne med heftegrunn. Jeg husker ikke om vi grunnet ett eller to strøk, men det vet en ansatt i malingbutikken hva man bør gjøre. Vi brukte både pensel, rulle og fordriver. 

 

Steg 4: 
Mal. Siste innspurt er i gang, men også det som tar lengst tid. På et rom som kjøkkenet, så trenger du en slitesterk maling, som tåler skitt, smuss og mye bruk. Så vi brukte 3-stjerners gulvmaling, og vi har i fargen “krem”. Her tok vi to strøk. Tørketiden er lang, og det var en god del timer før den var overmalbar. Så det er her man trenger tålmodighet. Her brukte vi også både pensel, rulle og fordriver. Ikke vær gniten med malingen, men pass på å unngå renninger. PS – anbefaler å pusse veldig lett over mellom strøkene (når malingen har tørket) for å få et slett og fint resultat. 

Steg 5: 
Vent. På den malingen vi brukte, måtte vi vente i hele 24 timer før den var bruksklar. Så la det ligge i fred i denne tiden, før du monterer/bruker kjøkkenet igjen. 
 

FERDIG 

SAMSUNG CSC
 

Vi valgte å demontere alle frontene, både skuffer og skap, og male det liggende. Du kan også male skapene uten å demontere, men da er det litt vanskeligere å komme ordentlig til overalt. Men dette er så klart opp til hver enkelt. Så før de 24 timene med venting var over, lot vi alt ligge i fred og ro – før vi monterte frontene igjen dagen etterpå. For et resultat – men for en jobb. Vi startet pussingen og demonteringen på torsdagkveld – og på mandags-ettermiddag monterte vi frontene. Så det tok en langhelg.


Heldigvis hadde jeg søsteren min til å hjelpe meg, slik at det gikk litt fortere enn antatt. Har man stort kjøkken, så bør man absolutt være to stykker. Anbefaler ikke å ha barn og dyr i huset når dette prosjektet er i gang, for da blir det fort mye støv og hår som legger seg på flatene når malingen tørker. 

SAMSUNG CSC

Så dette er et stort prosjekt som krever nøyaktighet, mye tid – og mye tålmodighet. Men når resultatet er ferdig, så er det 100% verdt det. Du sparer penger, du sparer miljøet, og man får roet litt ned på dette “bruk og kast”-jaget som ofte er. Maling kan gi deg et helt nytt rom – og et helt nytt kjøkken 🙂

Om du vurderer å male kjøkkenet, så anbefaler jeg å ta turen innom en malingbutikk.
Der får du alt du trenger av tips, utstyr og fremgangsmåter 🙂 

 

 

 

#interiør #hus #hjem #husoghjem #diy #prosjekt #oppussing #pusseopp #gjørdetselv #male #maling #nyttliv #renovering #renovere #moro #interiørglede #stil #design #dekor 

 

 

 

Nye uke

… nye muligheter?

Har dere hatt en fin helg? Vi har hatt en fin, og en halvveis aktiv helg. Vi har jobbet en del, men det er deilig å være litt produktiv i blant. Vi har fått fjernet siste rest av trærne som vi fikk sagd ned for en stund siden, startet å innrede et treningsrom, kastet mye boss og fått hjulpet litt med å lage gjerde ute på gården til Johannes. Så det har med andre ord vært en litt “sporty” helg med mye aktivitet og jobbing. Så i dag er jeg kaputt, haha. Så en rolig mandag blir det, for det trengs. Men vi er fornøyd med alt vi har fått gjort på disse dagene. 

SAMSUNG CSC

Jeg er så vanvittig giret over treningsrommet vi har på gang nå. Etter vi sa opp medlemskapet vårt på treningssenter, så har jeg savnet veldig å trene med vekter. Så nå er vi i gang med et rom som har alt det vi trenger. Så nå skal denne dvergen begynne å pumpe igjen, haha. Det trengs, for å si det mildt. Omtrent hele kroppen min har blitt til en stor, oppblåst bolledeig, og det er jo ikke det gøyeste. Det er ikke innafor å spise seg ut av omtrent 90% av innholdet i klesskapet. Så jeg er i gang med litt endringer i hverdagen, for å komme tilbake til der jeg var før. Og det skal bli godt. 

 

Anyways, planene for dagen er ikke så store. Jeg skal slappe av, innhente energi og bare lade litt. Og senere i dag blir det en liten tur på ukeshandling av mat og diverse nødvendigheter. Ellers så er det rolig, men det er bare godt 🙂

Håper dere får en fin start på uken =D

På kjøkkenet

SAMSUNG CSC

– vårfølelse i hus – 

Det gjør seg med noen ferske, fine blomstrer og roser i hus, altså. Disse overrasket Henrik meg med her om dagen, så jeg er veldig heldig. Sippete som jeg er, så begynte jeg å grine, haha. Små gleder i hverdagen – som betyr så uendelig mye. 

 

Jeg får ikke sagt nok hvor glad jeg er for at vi valgte å male kjøkkenet vårt. Det ble et helt nytt rom, og det ble enormt mye lysere og triveligere her inne. Kjøkkenet er ihvertfall for min del, hjertet av huset, – og bør da også være et fint og koselig rom å være i. Jeg elsker at vi har såpass stor benkeplass, slik at jeg har mye arbeidsrom når jeg skal lage mat og bake. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Det trenger seg en solid vask til sommeren, for det begynner å bli en stund siden sist. Jeg driver med psykisk oppmanning nå, så kanskje jeg kommer meg i gang i løpet av de neste ukene. En ting er støvtørking og småvasking, men fullstendig rundvask fra gulv til tak – det er jo så dørgende kjedelig. Men det må gjøres, så jeg får svinge meg rundt snart. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

– little details – 

Om det sitter noen der ute som vurderer å male kjøkkenet sitt for å freshe opp litt – do it. Jeg anbefaler det absolutt. Det er uten tvil mye arbeid og det krever mye tålmodighet. MEN det er 100% verdt det når du er ferdig. Og prisen er bare en ørliten brøkdel av et helt nytt kjøkken 🙂

Hva synes dere? 

 

 

#kjøkken #interiør #roser #vår #vårstemning #vårtkjøkken #gjørdetselv #diy #interiørglede #hobby #hus #hjem #husoghjem #vårthus #klassisk #moderne #stil #design #dekor #pynt #nicolasvahe

Tacopai – en sunnere vri

SAMSUNG CSC

Se så godt?!

Her har jeg hentet inspirasjon fra FITFOCUSE sin tacoterte, for jeg synes den så så sinnsykt god ut. And guess what? Den var også sinnsykt god. Jeg fulgte ikke oppskriften til punkt og prikke, for hun hadde noen ingredienser som meg og Henrik ikke liker så godt. Så jeg lagde min egne vri – men med tips og inspo fra henne. Og dette skal jeg lage flere ganger. En ny, gøy og sunn vri på den tradisjonelle tacoen. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Dette ble vel og merke en alt for stor porsjon til kun meg og Henrik. Jeg brukte en vanlig, rund kakeform, og gav oss over to fulle middager. Så jeg vil si at dette er en fin porsjon om dere er 4-5 stykker. Og så er det jo ekstra godt med en god salat ved siden av. 

SAMSUNG CSC

Dette må jo også være en ypperlig middag for dere som er småbarnsfamilier. En god sjanse til å snike inn småbiter med ekstra grønt, uten at ungene merker noe til det! 🙂 

Bør absolutt prøves. 

 

 

#mat #sunt #godt #suntoggodt #matprat #matglede #mums #hjemmelaget #kosthold #kost #helse #fredag #kos #middag #familie #familiemat #grønnsaker #grønterskjønt #taco #inspo #inspirasjon 

Springtime

SAMSUNG CSC

Våren er her – og jeg elsker det

Jeg er av typen som liker å endre litt detaljer, interiør og dekor etter høytidene og årstidene som kommer og går. Og nå som våren er her, har jeg flettet inn litt dus-rosa, får å vekke vårstemningen i hjemmet. Jeg er ikke vågal nok til å ha kraftige, knæsje farger, så jeg holder meg til det litt mer “rolige” og naturlige. Men jeg synes det er veldig kult i hjem hvor dem er litt modigere enn meg når det gjelder dekoren. 
 

Kan vi forresten snakke litt om denne boblevasen fra Greengate? Denne er veldig lik på boblevasene fra Millemoi, men denne er i fattigmannssølv, og er ikke gjennomsiktig. Og jeg synes den er fin. Den passer perfekt inn hos oss, og jeg vurderer å anskaffe meg noen flere til å spre rundt i huset. Gira sjel, si. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Hva synes dere? 

 

 

#interiør #hus #hjem #husoghjem #interiørglede #diy #stue #mitthjem #mitthus #greengate #blomstrer #peoner #dekor #pynt #innredning #design #stil #minstil