Takeaway tuesday

Ah, ser ikke dette digg ut? 

SAMSUNG CSC

Vi valgte å ta med oss takeaway hjem fra handling i går, for å slippe å lage middag. Herlighet for et kaos det var på butikkene. Påskehandel og julehandel får virkelig frem det verste i folk, haha. Men nå er vi ihvertfall ferdig med det, og fra nå av blir det kun kos. 

SAMSUNG CSC

Vi bestilte takeaway fra Sumo, som jeg synes har veldig god sushi. Henrik derimot er ikke så gira på det, så det ble en lett blanding av sushi, våruller og bao bun. Har dere forresten smakt bao buns? Selve brødet er så syyyykt godt, og jeg får vann i munnen bare av å tenke på det. 

SAMSUNG CSC

Slitne etter storhandelen, dro vi hjem og spiste. Etter det var vi helt tappet for energi begge to, så vi hadde en rolig kveld resten. Camilla kom på besøk, og det er alltid et gledelig gjensyn. Vi fikk tatt igjen mye mas og fjas, sett paradise (hello guilty pleasure), og kost oss litt sammen. Hun kommer på besøk nå straks igjen, og jeg gleder meg. Jeg holder på å lage biff, så skal vi videre på bygdepub etterpå.

Jeg tror denne kvelden blir rimelig bra! 🙂

Støtt gatehunder i Bosnia

Er det en ting som stikker ekstra dypt i hjertet mitt, så er det når dyr ikke har det bra. Dyreplageri, hjemløse dyr og dyr som lider, er helt forferdelig. Som mange vet, så var Akira tidligere gatehund i Tyrkia, når hun var valp. Vi fikk henne når hun var ca 1 år, og det tok ikke lang tid før vi merket at hun tydelig har blitt mishandlet som hjemløs hund. Hun bærer enda preg av det, men det har kommet seg utrolig mye de to årene som vi har hatt hun. Det gjør meg så sint, rettere sagt forbanna, at folk finner seg til å mishandle, bruke vold og gjøre grusomme ting med uskyldige, forsvarsløse vesener. 

 

Jeg vil derfor bevisstgjøre dere på en norsk, frivillig organisasjon som har som formål å redde hjemløse hunder i Bosnia. Med alle midlene de får inn, bruker de mye tid, energi og penger på å gi hundene ly, mat, omsorg og medisinsk hjelp. Organisasjonen drives av 4 ulønnede personer i Norge som styrer det administrative og den daglige koordineringen av hundegården. 


koser seg i hundegården – hvor det er trygghet, mat og omsorg
 

Ettersom at dette er en frivillig organisasjon og de jobber ulønnet, trenger de alt av donasjoner og bidrag som de kan få. Ikke nok med at hundegården går på sprengt kapasitet og har hele 130 hunder som skal mates daglig, vaskes og stelles med – blir de også vaksinert, ID-merket, sterilisert, renset for parasitter, orm og lus og etter hvert også adoptert. Men det begynner å bli fryktelig trangt og tragedier står i kø utenfor hundegården. Så hjelp dem å hjelpe. 

Om du vil støtte dem med noen kroner, så kan du gjøre det HER. Alle monner drar, og sammen kan vi utgjøre en stor forskjell. Mange av de tidligere hjemløse hundene har allerede fått nye, trygge og gode hjem her i Norge – men det gjenstår enda alt for mange. Om du vil følge arbeidet dem gjør, så finner du dem på facebook HER. Her deler de daglige updates, og du får se hvor mye dem får gjort i løpet av en uke. Jeg blir stadig rørt, og jeg synes de gjør en fantastisk jobb. Om du vil lese enda mer om organisasjonen, hundene som søker adoptivforeldre og mer – så kan du lese på nettsiden HER

Hjelp meg gjerne med å nå enda flere, ved å dele dette innlegget. Desto flere vi er som bidrar med adopsjoner, donasjoner og bidrag, desto flere hunder får et nytt og bedre liv <3 

Før og etter – stuen vår

Jeg elsker før og etterbilder, så nå tenkte jeg at jeg skulle dele resultatet av stuen vår. Siden vi har flyttet inn, har vi gjort en del endringer. Deriblant stuen. Her inne har vi malt veggene, byttet gulv og stylet med andre møbler. 

FØR: 

ETTER:

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Hva synes dere? 🙂

#interiør #hus #hjem #husoghjem #pynt #stil #dekor #detaljer #vårstyling #føretter #før #etter #sammenligning #oppussing #gjørdetselv #diy #interiørglede #hobby 

Fett hår, grandis og sofaen

…. er mine siste dager kort oppsummert.

Formen er helt på tryne, og jeg får ikke gjort så mye. I går var det helt krise, og omtrent alle planene mine ble lagt på hyllen. Jeg fikk tatt meg en dusj og fikk rengjort håret i det minste, haha. Så magefølelsen sier at det blir en rolig uke. Det er kjipt å klage så mye på formen og helsen her inne, men faktumet er jo at det preger hverdagene mine ekstremt mye. Så det blir liksom ikke så mye spennende å dele, inspirerende innlegg og mye moro. Meeen alt kan jo ikke være glitz and glam heller, så det går greit. Jeg må bare være flink å tilpasse aktiviteter og ting som må gjøres, etter dagsformen og hvilke signaler kroppen sender 🙂 

SAMSUNG CSC

I dag har jeg tatt meg en tur, luftet hodet og fått bevegd kroppen litt. Det gjorde godt, og jeg må utnytte siste rest av finværet. Vi har vært bortskjemt med mye sol og godvær de siste ukene, så det var ingen overraskelse at regnet måtte komme nå. Vi er jo tross alt på vestlandet, haha. Men regn eller ei, så går vi fine tider i møte. Påsken er rett rundt hjørnet, det er bare noen få uker til jeg får Stine på besøk, og våren nærmer seg. Så livet ser lyst ut altså 🙂

 

Nytt design

 

Nå ble det litt freshere her inne, gitt. 

Det var på tide med et nytt design, og ikke minst et mobilvennlig design. Så det var deilig med en liten oppussing her inne. Og heldig som jeg er, så fikk jeg god hjelp av snilleste Alexandra, som er mye flinkere med dette enn meg.

SAMSUNG CSC

Tusen hjertelig takk for at du stiller, du er en knupp! Instagrammen henens finner dere forresten her! =D 

Hva synes dere om designet?
Yey or ney? 

Le kitchen

SAMSUNG CSC

Siden disse bildene ble tatt, har jeg malt peisveggen i samme farge som resten av kjøkkenet. Personlig synes jeg det ble mye finere. Skjenken har jeg selv pusset opp, dette var tidligere en gammen furuskjenk. Så nå synes jeg endelig at kjøkkenet begynner å bli så smått ferdig, det mangler bare noen småting. Og den ene tingen som mangler, er nye barstoler til øyen. Det gleder jeg meg sånn til, for det kommer til å utgjøre en stor forskjell. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Jeg elsker disse krukkene her. De er så store og elegante – og det liker vi jo 😎 De er fra Drømmehjem, og de har andre varianter i samme stil også. Nå skal vi forresten snart kjøpe gulv til andre etasjen også, så nå er det nok ikke så alt for lenge til det begynner å skje litt fremgang der også. Så det blir gøy, og jeg gleeeeder meg til å vise dere underveis! =D 

Oppskrift; hjemmelaget granola

SAMSUNG CSC

Som dere sikkert har skjønt fra forrige uke, så har jeg blitt hekta på kesam og granola. Jeg synes det er tidenes snack, så jeg tenkte jeg skulle dele oppskriften jeg har brukt. 

Du trenger: 
60 g havregryn
40 g valnøtter
40 g mandler
10 g kokosstrø
25 g solsikkekjerner
25 g rosiner 
1 ss smør
1 – 2 ss forever bee honey (mørk honning)
1/2 ts kanel
en klype salt

SAMSUNG CSC

Dette gjør du:
1. Hakk mandlene og valnøttene i mindre biter, før du blander dem med resten av ingrediensene. Bland alt sammen i en stekepanne i lag med honningen og smøret. Stek alt sammen på middels varme, frem til blandingen har blitt fin og gylden. Det tar omtrent rundt 5 minutter. 

2. Avkjøl granolaen på bakepapir, før du tar den i en krukke/boks med lokk. 

SAMSUNG CSC

Jeg anbefaler forresten å lage dobbel porsjon (eller mer), for det ryker fort når du først har blitt gira, haha. 

Nyt 🙂

 

 

#mat #matprat #matglede #oppskrift #granola #snacks #snack #sunn #sunt #godt #suntoggodt #hjemmelaget #hjemmelagetmat #sogood #helse #kost #kosthold #vaner #lunsj #frokost #sågodt